Gezo radi privatno, ali nemam pojma posto je...Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Printable View
Gezo radi privatno, ali nemam pojma posto je...Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Koliko ja znam, DA... Onda kad prodje upala ode i ta tekucina (cesto). Ili ostane tekucina (kao nama) bez upale, sto je problem ako se ponavlja ili ne odlazi.Citiraj:
Njojza prvotno napisa
[quote="Njojza"]podizem topic i molim za info
kojim pregledom se ustanovi tekucinau uhu?timpanometrijaFaris je imao upalu srednjeg uha, jos je pod antibioticima...
Slabije cuje.
Vec 3 puta smo bili kod ORL ali niko nije jos rekao nista o tekucini?
Je li se podrazumjeva da sa upalom uha ide tekucina i da od toga ne cuje?Da
Kupujem inhalator pod obavezno? Anchie, vama je jako pomogao kako sam vidjela.
Dajte jos neku korisnu info ako imate.
Hvala :love:
bembo je imao upalu uha prije mjesec i pol. išli na ispiranje i dobili antibiotik. unazad tjedan dana jednom il dvaput sam osjetila miris iz uha kao po ljekovima, apoteci - neznam kako bi to opisala i primjetila sam da poslje kupanja kad već zaspe iz ljevog uha curi vodica i isto ima taj neki čudan miris. pazim da ne dođe voda u uši
da li tko ima iskustva s gore navedenim?
i da bembo uskoro će imati 8 mj
podizem.
z. vec dva tj ne cuje. nije imala neku posebnu prehladu, bolove u uhu, no vode nas u lokal,bolnici ko da ima tekucinu tj da je imala upalu uha..
anchi i dr. s cime ste inhalirale , od cega je otisla tekucina iz uha?kapamo nos nasonexom i vise puta na dan fiziol. sad sam pocela i inhalirat fizioloskom.
u utlorak idemo k dr bodeanu pa cemo vidit sto on kaze kaoko dalje, nekako nisam za cjevcice,.. :/
Mi smo isli kod dr. Boruta Marna u poliklinici Sabol (utorkom je tamo kod njih). Mi smo totalno prezadovoljni.
Tih mjeseci kad smo intenzivno inhalirali s bisolexom, morao je PUNO zvakati zvakace gume (i tako se mali navukao totalno na taj shit :lol: )
evo dobili i mi fluimukan na 3 tjedna , pa cemo vidit. bubnjici dobro izgledaju pa za sada nema govora o operaciji. ona definitivno malo bolje cuje iako je timpanogram tipa b.
E da, sad si me sjetila i mi smo nekoliko tjedana pili fluimukan. Inhalirali bisolexom par mjeseci, i cijelo vrijeme morali zvakati puno zvakacih guma.
Nama je super zavrsilo. Vibriram da tako bude i vama ~~~
anci pa jeste kasljali od toga ? meni je to bas bilo cudno, davat lijek za iskasljalj ak ne kasljas. al veli dok da ce vjerojatno biti ok :D
Vidiš ti to. Zadnji put kad smo imali upalu uha, imali smo i dijagnozu bronhitis. Tada smo po preporuci jedne pedijatrice kupili Fluimukan kako bi bolje iskašljao. Nisam dala anitibiotik jer je prije toga u mjesec dana imao dvije upale uha i pio 2x antibiotik. I sve je prošlo za par dana bez ikakavih komplikacija.
Znači, možda je zbog toga jer je to pio. Korisno je to znati.
Kopiram s forum.teretana.net
Citiraj:
NAC ili N-Acetil-Cistein - aminokiselina koja je svim sportasima korisna jer podize razine razine glutationa za skoro 500%. Glutation je najjaci tjelesni antioksidans koji se nalazi vecinom u jetri, a ima ga nesto i u misicima. Tu funkciju najbolje cini u kombinaciji s vitaminom C. Zbog slobodnih sulfhidrilnih skupina, NAC moze razoriti disulfidne veze u sluzi, cineci je vise tekucom, te se zato NAC koristi i kao mukolitik tj. razvodnjava slajm, pa ti ga je lakse iskasljat.
NAC ima kupiti bas za tu funkciju i zove se Fluimukan. Ljudi cesto brkaju misleci da Fluimukan sluzi za iskasljavanje. NAC nikako ne moze potaci ili smanjiti kasalj. Zapravo, uopce ne djeluje na kasalj, vec samo otapa sekret koji se stvar kod upala pluca i slicnih bolesti.
:D ajde super ,mozda nam pomogne :D
Bas sam dosla napisati ovo :)
Citiraj:
Irchi prvotno napisa
evo da i mi se upisemo sa happy endom :up nakon 3 tj pijenja fluimukana po uputi dr bodena , timpanogram tipa c tj uredan . sve ok :D
To daje nadu, divno. Mi počeli sa pijenjem fluimukana jučer. Doktor Boduen je rekao da će joj možda jače curiti nosić, ali ništa, danas uopće ne curi, ponekad se samo malo zakašlje i to je to. Vjetojatno je prerano.Citiraj:
lunahor prvotno napisa
Ali je li kod vas ta tekućina primjetno iscurila van? Mislim, jeste li imali obilniji sekret iz nosa? Ili bilo što neuobičajnije, nego inače.
Slijedi nam četiri tjedna terapije.
Još jedno, jako mi je drago na vašem happy endu :D
ne nista, nije nos nis curio drugacije nit jace no inace, al je samo odjednom procula . nije ni iz uha nis curilo.tj nos joj je procurio pred kraj tri tjedna koliko je pila. jos jedna caka, u madjarskoj je fluimukan 14 kn ;) kod nas 46. :roll:
A kako nagovoriti dijete da popije Fluimukan? Probala sam mu podvaliti da je to Cedevita, probala sam umiješati u čaj, ali nema šanse-proba gutljaj i kaže "Nije mi fino". Ne zamjeram mu, stvarno je grozno slatko i umjetnog okusa (probala).
Da, to zna biti problem. U uputama piše mješati sa čajem ili vodom, ne znam smije li se staviti u iscjeđeni sok od naranče, on bi malo prikrio tu umjetnu slatkost. Negdje gore sam pročitala da najbolje djeluje u kombinaciji sa vitaminom C, pa sam mislila da je to možda dobro rješenje, ali ne smijem to napraviti jer ne piše da se smije mješati sa nekim sokom :?
Još mi je jedna dilema : svaki su mi put do sada doktori rekli - kod upale uha ili curenja uha ili tekućine u uhu koristiti obavezno Operil kapi, tri puta dnevno, sedam dana ...... Ali djetetu je nos prohodan, ništa ne curi, ona diše na nosić bez problema ...... Ja koristim fiziološku na litre, ali mi je naprosto žao kapati joj operil, kako mi se čini, bez potrebe. Pogotovu što je ovo treća upala uha za redom i tih sedam dana se produži u mjesec dana sa kratkim pauzama. Što mislite ? :?
nama je dr rekao da ne trewba kapat ak nos ne curi.
pogotovo ne operil.
fluimukan madjarski mi je puno bolji jerbo je pakiran tako da ide prahic u jednu zlicicu s vodom pa nema problema a ima i tbl za zvakanje. flumicil se zove i kosta 14 kn po sastavu isti samo velim pakiran po 1 gr, pa moze u malu zlicicu , no moja z., ga je htjela piti i ko cedev.