Kaae prvotno napisa
Bas mi je zao, mamasch.
Nego, sto recimo s osobom koja laze i krade? Mulja, laze, uzima novac iz ormara dok ne gledas. S racuna, ako ti se docepa kartice. Trazi iznova financijsku pomoc za ovo, za ono, za nesto trece. Pa onda opet. Pa zbog njega podignes jedan kredit, drugi, sedmi. Utuze te jednom, tri puta, pet puta. A ovaj i dalje krade. Dodje na rucak pa odsece s necim dok nisi pazio. Pa ode maloljetnim rodjacima i zica novac za ovo ili za ono. Opet dodje "doma" pa odnese nesto usput i nazica za novi posao, novi auto, a roditelji naravno opet dizu kredit. I sestra uleti pa pomogne. Pa i ovi maloljetni postanu punoljetni pa ih se jos vise pokusava udaviti i ugnjaviti. Onda opet malo ides doma pa ukrades nesto da se nadje. Roditelji ostanu bez jedne nekretnine, druge, trece, ugleda, prijatelja, rodbine. Pa se razbole i na kraju umru (a tebe nije u medjuvremenu briga sto su i kako su, samo svratis povremeno i uzmes ponesto, ako je jos ostalo). I opet, na kraju dana, s obzirom da te se nisu odrekli, opet nesto i naslijedis tog jednog dana kad ih vise nema.
S obzirom da ga nisam rodila, rekoh, odrekla bih ga se preko plavog oglasnika ili kako god. Inace, taj gorespomenuti je (bio) na popisu duznika poreznoj upravi RH, a prima placu iz proracuna Grada Zagreba. Tesko ga se odreci, valjda.
Nezamislivo mi je prekidati kontakt s djecom zbog izbora partnera, zanimanja... ali zbog necega poput ovog gore, to mi se cini razumno. Nadam se samo da je i izvedivo.