U blizoj okolini imam vrlo negativno iskustvo, naime zena je obavila operaciju prije 10 godina, a u 8. godini od operacije dogodila joj se ablacija roznice.Citiraj:
s_a_n_d_r_a prvotno napisa
Printable View
U blizoj okolini imam vrlo negativno iskustvo, naime zena je obavila operaciju prije 10 godina, a u 8. godini od operacije dogodila joj se ablacija roznice.Citiraj:
s_a_n_d_r_a prvotno napisa
Ja imam -8 i -7 i bila sam skoro cvrsto odlucila da u narednih nekoliko godina odem na taj zahvat. Ali jedna lijecnica sa kojom sam sluzbeno u kontaktu nekim drugim povodom rekla mi je da ima mnogo pacijenata kojima se dioptrija vraca nakon odredjenog vremena, a da je to jos i najmanja komplikacija sa kojom se srela. U svakom slucaju mi je preporucila da sacekam jos par godina jer metode u medicini napreduju
upravo to kaze i moja oftalmologica
Eto i mene, ja sam pred odlukom, odnosno odlučila već jesam (odluka je i prije bila Svjetlost, sada me ova pozitivna iskustva ohrabruju), novce skupila jesam, samo još hrabrosti, e, to mi fali. Plan je bio obaviti to ovo proljeće, ali jučer sam na odbojci dobila loptu u glavu, naočale mi završile na podu i odlučila sam učiniti to što prije. Nemam jako veliku dioptriju, ali dovoljnu da bez naočala ne mogu (oko - 2,5). Što se godina tiče, da pričekam još 10 godina, hm, tada će staračka dalekovidnost već početi činiti svoje, pa želim ovih desetak najboljih godina biti bez naočala. U biti, ovo je samo početak mog "preporoda" - krećem s očima, a poslije...tko zna. Ako ne možete nositi leće, svaka ozbiljnija fizička aktivnost s naočalama je prevelika gnjavaža, koja u kombinaciji s kroničnom lijenošću i sklonosti slatkom dovodi do...da, da, da, em sam debela, em nosim naočale, ajmo se riješiti barem onog što se, izgleda može vrlo brzo (uh, da Gabrić može i višak kg u 30-tak sekundi riješiti, koliko bih mu platila...)
E mislim da tko izumi takav stroj ili bilo što što će moči ovo učiniti biti će najbogatiji čovjek na svijetu.Citiraj:
Riječanka prvotno napisa
Evo da i ja pohvalim dr. Gabrića, ali kao doktora sa Sv. Duha.Jer je on prije nego je otvorio ovu ordinaciju radio na Sv. Duhu isad je na kraju povuka sve dobre doktore od tamo.
Uglavnom sam ja tamo obavila transplantaciju rožnice i strabizam na oba oka i to me je on operirao.A to su mu između ostalog bile i zadnje operacije na Sv. Duhu.
Operirana sam 2002g i moram priznati da to nije tako neka rutinska operacija, bome sam bila uspavana nekih 3 sata, ali sve je super prošlo i do dana današnjeg nisam imala nikakvih komplikacija.
Eto i ja bi njega pohvalila stvarno mislim da je on kvalitetan doktor, a još mi se više svidjela doktorica koja me preuzela nakon njega, Dr Dekaris.
Sad je i ona prešla u polikliniku Svjetlost.
Mislim da bi i ja bez razmišljanja otišla skidati dioptriju koja mi u principu nije toliko velika, ali kod mene je to sve komplicirano jer imam astigmatizam i eto ti vraga sad se nemrem sjetiti kak se zove ta druga bolest.
Nema veze uglavnom ja na žalost nemrem na operaciju
keratokonus?
A ja ipak mislim da sam među vama s -11,-12 najbolja :mrgreen:
Nosim leće godinama,oduvijek mekane i pomišljala sam na operaciju.
Moj dr. kaže da za to još uvijek imam vremena, jer tehnologija ide brzo naprijed.
I ja se slažem s njim.
E da keratokonus. To je tak kad ti mozak blokira a žuri mi se. Ili to dolazi i sa godinama.Citiraj:
sis prvotno napisa
I da zbog tog keratokonusa mogu samo nositi tvrde eventualno polutvrde leće, mekane ne nažalost.
o da, pa ćeš uz leće nositi naočale za čitanje, ili imati 2 para naočala (s većim i manjim minusom) :mrgreen:Citiraj:
Riječanka prvotno napisa
Dajte cure još malo iskustava, po mogućnosti pozitivnih, ja sam se eto danas naručila na pregled da vide jesam li dobar kandidat. Ipak, mislim da ću teška koraka put Zg toga dana, uh!
Eto, prošlo je 12 dana od kad sam postala žena sa 100%-tnim vidom. Svakome bih preporučila, traje jako kratko i potpuno je bezbolno. Iako je relativno skupo u biti je neprocjenjivo (s čime se taj trošak uopće može uspoređivati?). To da većina oftamologa ne preporuča taj postupak, nije mi previše čudno - konkurencija je to, gadna je stvar imati sve manje potencijalnih pacijenata. Bit ću kratka, čuvam svoje "nove" oči - samo hrabro vi neodlučni!
kako točno izgleda postupak od a do ž?
hvala
Trenutno sam malo u gužvi s nastavom, javim se s detaljima kroz dan-dva. Sve u biti imaš na stranicama Svjetlosti.
hvala ti, znam, ali hocu iz prve ruke
i ja.
čekam... :coffee:
Hm, kad već ima zainteresiranih koji čekaju, a ja pauzu od 15 min, dakle: prvi korak - nazvati i naručiti se na pregled - da ustanove jeste li kandidat za operaciju (ja sam na pregled naručena 10-tak dana nakon što sam zvala, dakle, čeka se, ali ne dugo). Taj pregled nije uračunat u cijenu (750,00 kn). Dok čekate daju vam neki letak s objašnjenjima, uputstvima i rizicima i primjerak suglasnosti za operaciju koji ne potpisujete tada, već naknadno, prije same operacije. Popunjavate i anketu o svom zdravstvenom stanju - od kojih bolesti ste bolovali ili bolujete i sl.
Pregled traje oko sat vremena, idete prvo na tri-četiri aparata razno razna, gledate, žmirite, što već...Nakon toga klasičan pregled - je li bolje ovako ili onako - izmjene stakala...Pa slijedi kapanje za širenje zjenica - nakon toga opet pregled i razgovor s liječnicom. Ona vam onda objasni jeste li kandidat i ako jeste koji su rizici...U biti tu možete pitati sve, ali ja sam se držala one da je nekad bolje i ne znati baš sve detalje.
Nakon toga su me naručili na operaciju za tjedan dana. Prije operacije ide još jedan kratak pregled, pa sama operacija - najkraći dio postupka - kapi u oči (lokalna anestezija) - štipaljka na oko da ne trepćeš (ništa od toga nisam osjetila kao bolno ili neugodno. Na svakom oku radi se oko 2-3 minute, dok rade pričaju s tobom i zaista nema boli ni neugode, osim onih deset sekundi kada kažu da će ti nestati svjetlo (e sad kada znaš zašto je nestalo, jer su jedan dio odmakli da bi mogli raditi -samo to je samo po sebi neugodno, ne fizički već je normalno da tada skužiš u što si se uvalio! ali brzo prođe). malo tapkanja nakon toga po oku - vraćaju sve na mjesto i to je to. Kod drugog oka ista priča, samo sad već znaš što slijedi pa je lakše. Provjere ti puls (za mene se čudila doktorica što sam tako kul i jesam li uvijek i kako me to nije strah, navodno se neki muškarčine i ruše tamo kod njih...). Dobiješ uputstava za ponašanje i kapi za kapanje, jednu tabletu protiv boli i jednu za smirenje i to je to - do drugog dana kada ti je kontrola. Nakon prestanka djelovanja anestezije moguće je da nekoga oči žuljaju, svrbe da bude i malo bolno, ja od toga nisam ništa osjetila, to ovisi o toleranciji na bol i sl. Nakon operacije treba odmarati (spavati po mogućnosti par sati, vani nositi naočale za sunce). Na kontroli ti provjere kako vidiš (prvi dan vidiš sve kao kroz vodu, povremeno mutno, kapci su umorni i osjetljivi). Negdje točno 24 h nakon operacije vidjela sam kristalno jasno. Druga kontrola je za 5-7 dana, a treća 1-2 mjeseca, na njoj još nisam bila. Na drugoj opet provjeravaju kako je "zaraslo" (- meni je rekla odmah drugi dan da se rez ne vidi uopće) i kako vidiš.
ovo su tehnikalije - a ono što je MM-a zadivilo je da na blagajni imaju brojač novaca (koliko tamo dnevno obrnu to ni oni ne znaju),
neke popuste daju po ne znam kojoj osnovi (dok sam čekala odgovoarala je ljudima sestra na telefon, meni nisu dali niti na gotovinu (to je jedino što me razočaralo), inače može se platiti i na american 12 rata brz kamata.
Koliko je to već rutinski - ne da ne operira sam Gabrić, već ni specijalist - mene je operirala draga doktorica koja je specijalizant (možda to ovisi o "težini" slučaja, odnosno dioptriji - što veća to je već rizik, otprilike tako nekako sam ja shvatila... Sada brišem, pitajete ako vas još to zanima.
da, kapa se tri dana tri vrste kapi, dva tjedna dvije, a mjesec dana jednu vrstu tj. umjetne suze, e to ću ja morati malo duže jer su mi oči i inače bile "suhe".
joj riječanka super si ovo opisala.
i drago mi je što sad vidiš ko sokol :D
ja sam nedavno bila na sistematskom i kod očne doktorice baš pitala za ovu korekciju vida i šta ona misli jesam li ja kandidat. i tu me dotukla skroz. doduše, tzrebalo bi otići direktno na kliniku dr. gabrića pa čut i njihovo mišljenje, ali ova mi je doktorica doslovno rekla kako kod mene operacija ne bi ništa popravila. :cry:
po njenom ja imam zdravu rožnicu i da je samo to u pitanju i da samo o tome ovisi operacija ne bi bilo problema. po njoj je meni oštećen živac koji iz oka "vodi" sliku u mozak. i tu se ne može ništa napravit. :cry:
inače, imam astigmatizam i strabizam.
za strabizam desnog oka znam od kad znam za sebe, ali po njoj mi i lijevo oko malo bježi. :? u mojih 37 godina obišla sam popriličan broj "očnjaka", lijepili mi flastere malo na jedno malo na drugo oko, zatvarali rukama oči na pregledima, morala sam gledat pravo u njihove noseve malo lijevim malo desnim okom i nikad nitko nije primjetio da mi bježi lijevo oko :?
e sad: mene je ona malo izbedirala, ali se opet mislim pa nije moguće da su svi dosadašnji doktori bili polučoravi i vidili problem samo na jednom oku.
hvala, Riječanko
koliko dođe operacija?
8000 - 10000 kuna. Po oku. Ovisno o tome koja se dioptrija skida.Citiraj:
japanka prvotno napisa
http://www.svjetlost.hr/default.aspx?id=42
A tu možeš vidjeti jesi li uopće kandidat za takvu operaciju
http://www.svjetlost.hr/default.aspx?id=23
razmišljam već godinama o tome...nikako se odlučiti
previše mi je to love, a nitko mi ne garantira da se dioptrija neće vratiti za par mjeseci/godina.
kad sam već dugo ćorava, mogu čekati još koju godinu, kada se postupak usavrši i cijene padnu.
hvala, lucij@
:shock: :shock:Citiraj:
Riječanka prvotno napisa
je li moguće da si nešto krivo razumijela?
u državnim bolnicama ne čeprkaju tj. operiraju po oku specijalizanti , a u privatluku..?
baš mi je to razočarenje ako je istina.
Bravo riječanko, puno ti hvala!
Najviše me muči može li silan THE STRAH ometati postupak, tipa žmirkanje... 8)
ja sam platila 10.000 po oku.
I sigurna sam da me operirala specijalizantica, imam njenu vizitku, a i nije neka tajna, žena ime ime i prezime i na listi je njihovih liječnika, malo sam i proguglala, pa saznah i da je dobivala neke nagrade kao najbolji student itd. Naravno da je i moja reakcija u prvi mah bila nevjerica, ali onda sam malo bolje razmislila i zaključila da je to argument u prilog tome da je operacija rutinska - barem za moj slučaj, ne vjerujem da operira i one "teže" - više dioptrije, dodatne komplikacije...Pa sam malo odvrtila one američke serije u kojima su specijalizanti zapravo ti koji najviše "grizu" i trude se...Pa mislim neće u Svjetlosti baš svatko dobiti specijalizaciju...Tamo je ljudi kao na traci - ulaze i izlaze s operacije svakih par minuta (kaže MM da ne stigne Gabrić operirati, on sad samo broji novac, a onda je vidio spomenuti brojač pa je zaključio da možda i nešto pametnije radi :). Ja sam u nju imala potpuno povjerenje, a vjerujem i da je bilo opravdano. Možda nije u redu da se pri reklamiraju i u prvi plan stavlja samo Gabrića, ali odgovaraju za njegovu ruku kao i za njenu. Da operira samo Gabrić, operacija bi se čekala tko zna koliko. Nije da ih branim, samo objašnjavam kako sam sama sa sobom prije operacije prošla tu činjenicu da će mi, iako izuzetno simpatična, operaciju izvesti specijalizantica.
hoće li ikad to biti moguće u općoj anesteziji 8)
Loryblue, žao mi je ako zaista nisi kandidat, ali u svakom slučaju bi bilo dobro da odeš kod njih da to provjere.
Kate, hajde, da se i gore stvari pregrmiti. Ako je sam strah problem, da se to riješiti.
moram počet skupljat novac
dosta mi cvika :roll:
Imaš krivu informaciju. Pa kako misliš da se nauče poslu?Citiraj:
u državnim bolnicama ne čeprkaju tj. operiraju po oku specijalizanti
naprotiv imam točnu informaciju,operiraju uz nadzor specijaliste (i zakon tako nalaže).Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
Puno ti hvala Riječanka, tvoji su me postovi ohrabrili u operaciji....
Ja sam prije tjedan dana operirala desno oko -7.5 i lijevo -8.0, sad vidim 100%. Mene je u Svjetlosti operirala dr. Maja Bohač- mislim da je to mlada doktorica o kojoj pričate i ona je izvrsna... Puno ugodnija osoba (barem meni) od Gabrića i ostalih, a i najviše se trudi.
Ovaj najnoviji laser sa kojim su mene operirali je 12000 kn po oku i doktorica mi je rekla da je gotovo potpuno nautomatiziran ta operacija te da je najveća pogreška koja se može dogoditi da oni krivo procijene jel netko za operaciju a da je ostalo sve rutina...
Je netko cuo za akciju dva oka za cijenu jednoga? Moja mama je cula na radiju, ali ne zna kod koga je i na kojem radiju, jedino je upamtila da je neki povratnik iz Njemacke.
To ti je bilo na Anteni Zagreb. Radi se o poliklinici ŠTAMBUK. Googlaj za podatke.
Inače na web stranicama im nema detalja oko te akcije, ali nazovi i pitaj. Kod njih je inače cijena jednog oka 12 000 - 15 000 kn, a sad (preko ljeta 2009) je to cijena oba oka. koliko sam čula izuzetno su kvalitetni pa vrijedi probati. Moj suprug je u fazi premišljanja, pa ćemo vidjeti.
Tražila sam nešto drugo, kad je ovaj topic izronio. Čini mi se tako davno, kao da je to bilo u nekom drugom životu. Drago mi je ako sam nekoga ohrabrila i potaknula na ovu odluku, za koju mogu reći da je sigurno u top 10 mojih dobrih odluka u životu. Još malo pa će biti 2. godišnjica od moje operacije i dalje vidim odlično, a potaknulo me i na neke druge odluke. Kako sam se i prijetila, odluka da mi je i viška kila dosta - tako da sada i skoro 10 kg manje brojim a kraj se još ne nazire, dakle, tko može a dvoumi se, samo hrabro...
misliš prva godišnjica?Citiraj:
Riječanka prvotno napisa
ja sam nekako skužila da si bila na operaciji krajem veljače ove godine. :)
da, da, 1. godišnjica. Bila sam ufurana u razmišljanje koje su još druge dobre odluke tog tipa...Na operaciji sam bila 26.02.2008. (2. godišnjica je da sam počela voziti, a to spada u te o kojima sam razmišljala).
eto, kad te neće, neće..opet sam pogriješila, ove godine u veljači, ne 2008.
sigurno ti je rekao i kad si izlazio iz sale da nabaciš smješak da se drugi koji čekaju ne uplaše...
ja vec neko vrijeme razmisljam o laserskom skidanju dioptrije, a jucer mi stiglo pismo od banke da mogu uzeti mali nenamjenski kredit ako se nacrtam na salteru sljedecih dana
sad bi naravno u par dana donijela ovu odluku i trebam vase savjete
ne zelim vise nositi naocale samo zato jer mi uopce ne pomazu, s njima, bez njih, ja jednostavno ne vidim
imam plus (1,75 // 3.75), astigmatizam
nemam neke bolesti ociju
sto trebam sljedece?
sto ako dignem kredit, dodjem na pregled, ovi mi kazu - ne mozemo vas operirati LOL
kako izgleda taj proces?
nisam išla ja nego muž.
prvo odi i za oko 700 ili ono 900 kuna obavi pregled je li u tvom slučaju moguća operacija.
dakle, ne onaj pregled za dioptriju od 300 kuna, nego sveobuhvatni da se vidi jesi li ti kandidat.
onda digni kredit.
makar, imaš često akcija, jedno platiš, drugo oko gratis :mrgreen:
možda da to pričekaš ili vidiš je li u tijeku?
a možeš platiti i karticom na rate, možda može na puno rata, najbolje da njih nazoveš i vidiš.
ovo pričam za svjetlost prije 4, 5 godina
kako izgleda proces - mislila sam na to narucivanje, operacija
ne sam proces mrdanja po oku (to bi prespavala u opcoj, ako se moze LOL)
ima li netko kod koga je prvi pregled u cijeni operacije?