Anci ja skacem high knees i glumim da vrtin uze jer nemam mjesto u stanu gdje bi mogla skakat a i da imam opalila bi bebu po glavi u nekom trenu tako da nista od toga.
Printable View
Anci ja skacem high knees i glumim da vrtin uze jer nemam mjesto u stanu gdje bi mogla skakat a i da imam opalila bi bebu po glavi u nekom trenu tako da nista od toga.
Evo konačno da i ja nešto konkretno prijavim: bajkom od Voilovčice do jaruna, oko Jaruna i nazad. I sve to u najvišoj (ili najnižoj?! :zbunj: od kud se broji?) brzini. Osim za uspone na nasip, naravno.
Sve je bilo ok, osim male krize između Močvare i Borovja... nakon toga je bilo opet sve ok.
Prijavljujem 2 kg manje u zadnjih tjedan dana. To je ukupno 9 kg manje u mjesec i pol dana otkad sam se pocela paziti, tj.normalno jesti, setati, a sada i vjezbati. Ako tome pridodam 15 kg izgubljenih na porodu, sve skupa imam 24 kg manje.
E sad, ovih 9 kg vjerujem da je to jos uvijek nakupljena voda koja odlazi. Polako se ispuhujem, ali i to puno znaci!
Danas imam goste na cjelodnevnom rucku pa sam jela i rizu i kolac, ali zato se veceras bacam na Jillian i maratonsku setnju. Idemo dalje!!
Evo da vam se i ja samo kratko javim, ona sa kičmom problem :-) Radila sam jučer i danas one vježbice sa linkova. Ove za ramena mi se čini pomažu, jedino što nemam nikakav štap za ovu drugu seriju, a ni metlu doma, ali uzela sam kuhaču, malo je bila kratka, ali ok. Mislim da moram biti ustrajna, jer mi se čini da mi baš tako nešto treba, istezanje bez velikog opterećenja. Ipak me je još malo muž lagano izgnječio nakon kupke, znam nije dobro na svoju ruku, ali samo malo ove vratne koji me najviše muče. Pa mi je danas ipak malo bolje.
Ništa, čitam vas i dalje i crpim inspiraciju iz vaše fakat lude volje za nabildati mišiće! Možda jednom kad riješim prvo ovaj kičma problem, vam se pridružim i ja u tome, svaka čast :-)
Mamica i Mojca, bravooo! To te ja pitam :))
Sasa, lol, da, uze je opasno orudje :D
Ja ga mogu preskakati samo u spavacoj sobi, i samo na odredjenom mjestu. No, najbolje je vani.
mamica, mojca + roza :klap:
ja danas opet 7 km...
danas otrčala nekih 5,5 km. Još uvijek sam pod dojmom Rozinog višekilometarskog pješačenja :klap:
Napravila onaj parfe čoko banana kolač s Fit Mame,samo umjesto jagoda višnje i sad se idem nagraditi jednim,znam da nije neko doba za klopu,ali potrošila sam to danas :-)
I da,nema palčice već dugo,ili sam ju možda preskočila u prethodnim stranicama,ak nisam detaljno čitala...
prijavljujem jillian i bicikliranje preko vikenda,
subota 10 km, nedjelja 15 km
vidim da ima sve više trkačica, baš mi je to drago. ako koristite runkeeper, šaljite pp da postanemo prijatelji
*mamica*, moram priznati da ti se divim na brzom početku vježbanja nakon poroda (ako sam dobro pohvatala tvoje postove).
inesica, fascinirana sam tvojim rukama, iako sam te viđala i znam koliko si se stesala, ruke su mi valjda promakle. svaka čast.
moram još komentirati ovo moje pješačenje od 41 km, možda nekon bude korisno za ubuduće. tenisice sam čvrsto zažnirala, tako da nije bilo pomicanja stopala u tenisici. nosila sam nove mekane čarape (to je bitno, da ne grebu kožu). nisam dobila žulj. stala sam samo 2 puta radi odlaska na wc. čim bi stala, bilo se teško pokrenuti. pojela doručak u 4 ujutro (jedan sendvić s domaćom kobasicom). tijekom 9 sati hoda sam pojela 3 male jabuke i bananu te pola sendviča. popila 1,5 l vode. hrana nije bitna, bitno je imati nešto osvježavajuće - kao jabuku.
par sati nakon što sam završila s hodanjem me uhvatio umor. umor kakav još nisam osjetila, totalni shut down. mišići su mi bili ukočeni, bilo mi je teško ustati i početi hodati. boljeli me kukovi. bilo mi je grozničavo hladno, u jednom trenu sam izmjerila 37,2. valjda reakcija na toliki napor. otišla sam spavati u 9 navečer. u nedjelju sam se probudila lakih nogu, ni traga nikavog muskulfibera, otiša s kćeri u shopping za školu (3 sata landaranja po CC1), radila sam još nešto u vrtu, pospremala po kući. ali još sam osjećala umor, popodne odspavala 2 sata. danas kao da ništa nije bilo.
što se tiče daljnjeg vježbanja, mislim da ću još malo pričekat, iako me ništa ne boli. da povratim snagu.
MM (koji je isto bio na hodočašću) jedva da je jučer ustao s kauča, ima gadan žulj na stopalu i sve ga boli. zaključila sam da sam u boljoj formi!
:rock:
Roza, odlično! Čestitam. :)
Izostanak muskulfiber ne govori samo o kondiciji, već i o mudrom tempu.
Ja sam očekivala da će me nakon jučerašnjeg bicikliranja nešto boljeti, pa makar rit... no ništa. Baš sam zadovoljna.
i ja sam očekivala neki muskulfiber,
boli me samo rit od loše sjedalice
Ja sam jutros biciklarila do posla... (i popodne natrag).
A mislim se od iduceg tjedna ponovno krenit na jogu 2x tjedno. Ako me ne ubije griznja savjest sto ostavljam siroto djetesce sa sirotim tatekom ;)
počela sam betu :)
odradila "core cardio", sviđa mi se, dosta ima plankova i burpeeja i poskoka ali mi je više legao od onog alpha cardija, nekako mi je svrsishodniji
dosta je intenzivno a bome i Shaun puše li ga puše :lol:
a točno u trenutku kad je najteže on (lukavac) zadigne majicu pa ti stani :lol:
veselim se već onim "golim" vježbama :klap:
Ja sam jutros krenula bicom na posao, napravila 50 m i skužila da su mi pukle hlače (eto kolika sam!) :roll:
Vratila se, presvukla, izašla opet van, počela kiša, obukla vjetrovku, skužila da nema kapuljaču i da nemam pojma di je. A i da nemam blatobran. Već sam kasnila, pa sam pop... i sjela u auto. :(
Na kraju poštena kiša nije pala.
Da nisam išla na posao ne bi brinula ni za blatnjava leđa ni za mokru kosu.
i ja sam prije odlazila bicom na posao, oko 10 km u jednom smjeru,taman, super priroda ali..
onda sam odustala jer nije bilo baš zgodno da takva znojna, poklisla, blatnjava
sjedam pred pacijente
ja isto idem biciklom na posao. ne primjećujem osobito znojenje.
Ja se uznojim ako odlučim ono razvaliti tempo i voziti puno brže nego što vozim inače. Ako je to uobičajena vožnja (ono svaki dan), onda se ništa ne dogodi, isto kao i da hodam.
Ja se, kad je bas vruce, presvucem na poslu poslije biciklavanja.
Mojca, sutra ce bit bolje!
Hoće, sutra sam uzela dan godišnjeg. :lol:
Ali, prekosutra idem bicom, moram naći blatobrane i žicati MD-a da ih montira... A da izbjegnem znojenje kupiti bisage ili košaricu za volan da ne nosim ručak u ruksaku.
Mamica i Roza, svaka čast!
U vezi znojenja razmišljam bih li ili ne podijelila jednu neugodnu istinu...
Još kad sam bila klinka (20-ak godina) i nisam imala problema s viškom kg, imala sam jednu frendicu, sretnicu s ubrzanim metabolizmom koja je uvijek jela što je htjela, a nikad ni grama viška... enivej, ujedno je bila i fat nazi. Nije podnosila debele ljude jer je vjerovala da su lijeni i da smrde.
U to doba stvarno nisam mislila da ima veze s pameću, ali sjetila sam se toga kad sam postala debela. Ne samo da sam se češće znojila nego je taj znoj zbilja imao neugodniji miris nego prije. Vjerojatno ima najviše veze s prehranom (ja sam se hranila loše), ali debljina ne pomaže.
Otkad sam skinula viškove ja bih mogla bilo gdje nakon treninga jer zbilja ne smrdim. Ne znam je li to važi uvijek i za sve, ali u mom slučaju je tako.
Kako bi se početnik trebao osjećati nakon prvog dana L1 30DS?
Neke vježbe sam radila na početničkom, neke na naprednom nivou, "ukrala" sam možda minutu treninga...
Ne mogu vjerovati kakvu upalu imam i koliko me sve boli...
A bila sam uvjerena da nisam baš totalna šteta.
Maruška, svi smo bili uvjereni dok nas Jill nije satrla.
No worries, bit će lakše s vremenom, tj. neće biti bolova i upala (a što se vježbi tiče bit će puno teže LOL)
A što onda danas? Da probam pa koliko ide? Ili da čekam da upala prođe?
Možda će ti koristiti tekst od Inesice http://www.fitmama.com.hr/zdravlje/u...a-muskulfiber/
E, kod mene to ne bi išlo. Moja rama je preširoka za montirati sjedalicu (ovu prednju), pa sam ju stavila na stari bajk... pa sad zapravo vozim dva bajka, starog kad sam sa Smjehuljicom, novog kad sam sama.
Istina.. mogla bi i sa starim na posao...
Ovako imam izgovor za shopping. :)
Hvala!
roza, 9 sati! :-o naklon! :naklon:
Maruška to što imaš upalu mišića nikako ne znači da si 'totalna šteta' to samo znači da si trošila mišiće više nego su oni navikli. svak ko vježba može doć do upale mišića. i navjerojatnije bude. kad tad.
a ti si odradila cijeli lev1. i to je odlično! mogla si!
30DS ide dosta široko na mišiće, odnosno niti po jednim mišićima ne udara specifično i ima dosta 'cardio' dijelova i u pojedinim vježbama i između. taman za ubacit se u vježbanje.
vježbaj danas, ali kad kreneš vježbati baš one mišiće koji su upaljeni ili makni opterećenje ili pauziraj sa tim dijelom tijela ili radi jumpin jackove :mrgreen: umjesto te vježbe. samo nemoj stajat na miru.
ako te baš jako bole svi mišići, a onda pauziraj jedan dan. al obično nam više stradaju 1-2-3 glavna mišića
aha, ja najviše volim ruksak na biciklu.
alternativa bi mi bilo nešt odozada na kotaču. košarica naprijed mi ide na živce. nosim je samo kad idem na plac kupit nešto što se može zgnječit pa to stavim naprijed u nju. i jaja natovarim u ruksak. skup sa bundevom i ostalim. čudan prizor
Košarica ne bi išla, pa mogu mi stvari ispasti i nje... Mora biti uspravno i sigurno, jer nosim ručak u termosici i staklenoj zdjeli.
A mora biti dovoljno praktično da s tim mogu ušetati u ured.
Ovo sam prvo snimila.
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=74 AUTHOR A-H721N Torba za upravljač
Iako, nisu ni bisage za odbaciti. Morati ću pogledati u živo.
Ja jučer odradila jill 30DS s modificiranim skokovima u raskorak.
Danas na žalost nisam išla s biciklom na posao jer sam morala na dva mjesta prije posla stići. A kad idem potrpam torbu i doručak u košaricu, i na ručku objesim papirnatu vrećicu s oblekom za presvući.
maruška i mene je poslije prvog dana sve zatezalo,
ne baš tako jako, ali sve sam osjećala,
nisam radila pauzu i sada je već bolje
Sendviče ne jedem :lol:
Morati ću ići pogledati.
btw... već (!) sam drugi dan na režimu prehrane po mojoj sestrični. Živi bili pa vidjeli. :)
Za sad sam samo gladna. A stalno nešto jedem. :roll: