lol
Printable View
Točno je da žena zarađuje od broja pratitelja, ali to i dalje nije stranica o vibrama ni nemaskiranju, nego o knjigama i citatima. Malo kičasta za moj ukus, ali to nije bitno. Po meni, ako je nekom odgovarala ta stranica i te preporuke, skroz mi je ok da je i dalje prati bez obzira na kretenske stavove o pandemiji.
Ja doista ne kopčam tipa što misli da bi se desilo da ju je izbacio.
Gospođa se skrušeno ispričava na svim portalima.
I ja sam ju usput pratila, kao i mnoštvo drugih stranica o knjigama. Pratila. Prošlo vrijeme.
Beti, kako si ti i tvoji? Bubilo, kako ti?
Dobro je. Svi su prošli sa minimalnim simptomima, doduše još treba proći par dana do onih 10. Nema druge nego čekati i nadati se da će tako i ostati.
Super, drzim palceve da bude mirno do isteka tog roka!
Vuče se još neki kašalj, ali načelno puno bolje.
Jesam vam već napisala da je poznanica nakon korone dobila upalu pluća i nakon toga je 10 tjedana kasljala i svaku večer imala temp. do 37.5?
Ja tek ulazim u 6. tjedan bolesti ;). Ali dobro sam.
Osim što sam taman kao našla neki balans između klinaca i rada od doma, i od jučer razred od prvašice opet ide u samoizolaciju, pa opet imam žongliranje s poslom i live online nastavom, i ono... ne znam... koliko još mogu... 6. tjedan bolesti, 7. rada od kuće od čega su klinci samo 2 tjedna mogli u vrtic/školu...
Je l to sad više nego u proljeće? Čini se kao da je... idem brojati... nije... onda je bilo ful 9 tjedana posao od doma i klinci od doma i škola od doma...
Još samo dva i pol tjedna pa ćemo samo posao od doma i praznici od doma, šta kažu, 4 tjedna?
Ma malo sam pukla :drama: :mrgreen: :lol:.
Dobar članak Igora Štagljara o cjepivima: https://www.vecernji.hr/premium/igor...igurna-1451730
Je, super je napisan. Prikazala su mi se 3 komentara ispod (ne znam po kojem kriteriju, samo vremenu objave ili necem drugom). Jedan mi je upao u oci da znanstvenici vracaju uslugu tvrtkama koje su ih stipendirale i da su to ljudi slabijeg imovinskog statusa, a ne jacih intelektualnih sposobnosti. Boze, svašta. Da je jedan natjecaj za stipendije otvorio, umjesto da prati "alternative facts", mogao bi sam lako provjeriti kako se dobivaju stipendije za doktorate i tko te pita koliko ti roditelji zaradjuju.
Postala mi je interesantna ta igra pokvarenog telefona u alternative facts zajednici.
Stvarno preporucam 10 lekcija za svijet nakon pandemije od fareeda zakarije, ima izvrsno poglavlje u cemu je problem meritokracije danas (za studiranje i visoko obrazovanje u vecini svijeta danas (nekoc i zemljama istocnog bloka i nije trebao) treba novac i ono nosi moc), dok se, kako im se lijepo tepa, "esencijalni radnici" s pravom osjecaju ugrozeni, a rezultat je bijes na mocnike trump i stvaranje alternativne realnosti tj alter cinjenica. To je zapravo jedna odvojena tema, al snazno povezana s nepovjerenjem u bilo kakav znanstveni autoritet, koji se trpa isto pod "establishment".
Meni je starija u SI zbog pozitivne odgojiteljice u vrtiću. Mi ostali ništa, sve po starom. A mogla je bit zaražena i dalje na nas proširit i mi dalje. Srećom nema simptome, 6.dan od zadnjeg kontakta. Ja sam online već 2.tjedan, izgčeda da ću još 2 barem. Veselo u svakom slučaju. Srećom MM uzeo rad od kuće, a moja mama je već ozložena curki, pa ju ona čuva dok sam online.
Pisala sam na temi online škole.... Mrzim online školu iz dna duše!
Napisala sam nekoliko postova i zbrisala ih. Ostala sam bez teksta danas. Hoce li to brisanje znanstvene podrske zaista proci tako?
Maric nisam pratila, kao ni njezinu stranicu. Iskocilo mi je par puta nekoliko njezinih citata jer imam frendove koji su pratili tu stranicu ali odmah sam zakljucila da to nije za mene. Ne volim stranice s tim beskrajnim sladunjavim citatima iz niza razloga (profesionalna deformacija). Ipak, jezim se "kulture otkazivanja" i linca i ne mislim da je zasluzila ono sto joj se trenutno dogadja.
Odmah na pocetku zakljucila sam da ce ova pandemija izvuci ono najgore i najbolje iz ljudi i redovito uvidjam da se nisam prevarila. Ignoriram podjednako one koji neumorno spasavaju svijet od korone kao i one koji neumorno spasavaju svijet od Bill Gatesa.
Nikako se ne mogu pomiriti s ovakvim tezama.
Znaci li slusanje pjesama Michael Jacksona podrsku pedofiliji ili Guns 'n' Rosesa podrsku zlostavljanju zena ?
Znaci li divljenje fotografijama Kate Moss podrsku drogiranju ?
Itd.
Tim vise sto sam procitala u komentarima da zena na svom blogu nikada nije komentirala pandemiju niti iznosila svoje privatne stavove.
U Hrvatskoj? Naravno da hoće. Srećom ti ljudi imaju karijere i posao van Hr i nisu ekonomski ucijenjeni biti "kuš"
Uostalom postfestum sve će biti jasno iz krivulje mrtvih, nikakve laži i spinanja o usporavanju zaraze, o školama koje nisu žarišta, o pobjedi nad Covid19 i kako smo najbolji i najpametniji na svijetu neće promijeniti tu tvrdokornu činjenicu da usprkos svim tim lažima i magli koju puštaju i lampašima za kafiće "koji neće preživjeti" - ima par tisuća ljudi u Hr koji su ili već umrli ili su već zaraženi i "osuđeni" na smrt zbog postupaka ove vlade.
No kako nikad ništa nije spriječilo 20-30% stanovnika ove države da opet glasaju za tu i takvu vlast glasat će ionako za njih opet za 4 godine. Jer tko će se tad još sjećati tog prek-prek-preklanjskog snijega.
X!
Ja sam već tjednima konsternirano iritirana toleriranjem "znanstvenika" koji svoje savjetodavne usluge besramno kapitaliziraju u milijunskim iznosima, jer to je klasični hrvatski klijentelizam. Ali da se iz znanstvenog savjeta izbacuju epidemiolozi koji upozoravaju na sada već svima očito (da smo među najgorima u svijetu, da nam je stopa smrtnosti premašila i SAD i Italiju), to je već u domeni autokracije, da ne kažem totalitarizma. Vidim da se Vlada sada vadi da kao nisu izbačeni. Nda.
Ja sam joj pratila stranicu i pojima nisam imala tko je žena. Zapratila sam jer pratim i hrpu drugih stranica o knjigama. Sad kad sam saznala tko je otpratila sam ju.
Meni je bitno tko ima kakve stavove. Zbog njenih stavova o koroni ja više ne mogu pratiti njenu stranicu iako nema veze s koronom kao što ju ne bih pratila da saznam da negdje drugdje podržava nacizam.
Na kraju ce cijeloj hrv javnosti postat prihvatljive te smrti, ono, a stas... (osim onima kojima umre neko iz obitelji).
Pa nisu ih izbacili. Smanjili su savjet pa za njih vise nije bilo mjesta, helouuu...
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20201208
Nrko mi je reko da ce Lauc dobit Zlatnu kunu, nakon sto su oni jedni odbili bit pr stuntmani jer mi drzava ne treba.
Inace, navodno se po zg-u nudi biorezonanca za 'poboljsavanje simptoma korone' (nije joj dovoljno lijecenje raka, gljivica, akni i 'poroznih crijeva'), jadni ti smo, izruceni sarlatanima bez ikakvog drzavnog regulatora, koji...pitomi balkan. Cekam kad ce ugrzi pcela za poboljsavanje neuroloskih posljedica il ono udisanje meda kod skradina skuzit korona nisu.
Ne brinem ni ja za zivot i karijeru tih ljudi vani. Ali s ovakvim odnosom prema strucnjacima generalno sam potresena. Koliko moze biti jak ego i vlastiti interes, da si spreman zrtvovat zivote.
Sto se tice skola, ovo problematicno naopako zg testiranje, je sad posluzilo da se potvrdi teza da je malo asimptomatske zarazene djece, iako svi znaju da je lako proc ispod radara tom testu. Jucer slusam vladine povjerenike na radiju da se skole zatvaraju prvenstveno zbog nedostatka pomocnog osoblja, nema tko cistiti skole, a ne zbog djece. To vjerojatno ukazuje na problem javnog prijevoza, prvenstveno iz prigradskih naselja. A pulmolog Srića tvrdi da nije tocno da se ne siri u skolama.
Premda mogu potvrditi da je i kod mene na poslu problem cistacica. Vecina si ne moze priustiti zivot u Zg, to su vecinom zene koje vlakom dolaze u grad. A i nemali broj je religiozan (imaju majice s porukama pa je ocito), tako da su vjerojatno i u crkvama.
Nazalost, ovo izbacivanje znanstvenika iz Znanstvenog savjeta je doista samo konzistentni nastavak politike negativne selekcije koja se u ovoj drzavi i inace provodi na izuzetno mnogo nivoa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Testiranje je bilo potpuno besmisleno i uopće ne shvaćam što se njime postiglo!? (odnosno znam, ništa)
Mogli su radije testirati deset razreda u samoizolaciji, ili testirati nekoliko cijelih škola, ili smisliti neki pametniji uzorak.
Ovako, čita glupot. Valjda je pitanje koje nas zanima širi li se virus u školi.
I to je sasvim u redu. Ali ne bi bilo u redu da ti ljude oko sebe uvjetujes vasim prijateljstvom, poznanstvom, profesionalnim odnosima i slicno, da naprave istu stvar. Ili jednostavno da ih u sebi smatras losima zato sto nisu ucinili isto sto i ti. To je ta "kultura otkazivanja" koje se grozim.
Nisam sigurna da te razumijem. Mislis li da treba smatrati dobrima ljude koji lajkaju naciste, pedofile, privatizaciju izvora vode, ili su ovoj groznoj situaciji bahati i ugrozavaju tog taksista, njegovog oca, sve koji ce uci kasnije u taksi, njihove kolege, prijatelje, rodbinu.... Ovo sto je doticna napravila s taksistom je isto sto i Rudy Gobert iz Utah Jazza sto je na presici dirao mikrofone i mobitele, a bio je zarazen.
Ma svi to radimo na nekoj razini. Ne baš tako da ćemo reći: e sad se neću družiti s tobom ako i ti ne otpratiš.. Nismo u vrtiću.
Ali biramo si ljude s kojima nam je dobro i s kojima dijelimo nama važne stavove. To ti je taj uvjet, uvijek ga ima. Recimo meni neće biti važno da li mi se prijateljica šminka, ali bit će mi itekako važno da li podržava ovakvo ponašanje prema taksistu.
Neću nikoga uvjetovati da mora napraviti što i ja, ali ne moram se ni družiti sa osobom koja mi se iz nekog razloga ne sviđa. Uvijek postoji uvjet. Svi ga imamo. Ne znači da smatramo ljude lošima ako ne dijele naš stav, ali mislim da svaka osoba ima neke temeljne vrijednosti oko kojih želi da se i njeni prijatelji slažu, odnosno da ih dijele.
Razumijem sto zelis reci, ne treba netko uvjetovati drugoga da mora slijediti njegov primjer. Opcenito ne volim da me netko uvjetuje i s cim.
Netko je gore naveo dobar primjer s M. Jacksonom, pa opet nema sanse da necu djeci pustit njegovu glazbu.
Doticnu i njen rad uopce ne poznajem. I strasan mi je taj njen lack of empathy, nazalost takvih je uvijek bilo i bit ce.