[QUOTE Upadam s OFFom u temu, sorryte ali ne znam gdje bih pitala (slobodno me preusmjerite) a ovdje mi se čini najprometnije ;)
Dakle, ima li koja forumasica da je iskoristila sva 4 stimulirana preko HZZO, ali ne u istoj klinici i da je išla još koji put besplatno? Npr.isla je 2x u Petrovu, a nakon toga 2x u Vinogradsku i sad se vratiš u Petrovu i ne spominjes ova 2 iz Vinogradske. Čula sam iz nekih izvora da ne postoji službeni registar i da možeš tako mijenjanem klinike obaviti više postupaka...ako tko ima pouzdanu info, molim da se javi u pp! Hvala![/QUOTE]
Ovdje se radi o vrlo osjetljivom pitanju - Zakon, na žalost, ima brojna ograničenja u pravima na postupke MPO-a na teret HZZO-a. Neplodnost je zapravo jedina dijagnoza čiji je broj pokušaja na teret osiguranja ograničen zakonski i to na suboptimalan broj pokušaja (2 prirodnjaka i 4 stimulirana). Ali Zakon je takav kakav jest - aktivistice spremne dati dio svog vremena, znanja i vještina - dobro su došle Rodi za rad na poboljšanjima prava neplodnih.
HZZO, prema matičnom broju osiguranika, ima pregled što je i koliko pretraga i postupaka u okviru prava iz osiguranja, obavila pojedina osigurana osoba.
Tako da kada se iskoriste prava koja su propisana u okviru liječenje neplodnosti, moguće je da osiguraniku račun za obavljeni postupak ispostavi HZZO ili bolnica u kojoj je odrađen postupak.
Ne bih pokušavala u bolnicama nakon iskorištenih 2+4.