jarice a koliko si trudna sad? ja sam tu i tamo u samom početku tako osjećala, znači s 4-5-6 tjedana...a od onda ne više, ali sve je to individualno.
Printable View
jarice a koliko si trudna sad? ja sam tu i tamo u samom početku tako osjećala, znači s 4-5-6 tjedana...a od onda ne više, ali sve je to individualno.
16+4 mene svako nekoliko dana uhvati neki osjećaj, istezanje pa malo tupa bol tipa menstrualna. Najsretnija i mirnija sam kada me ništa ne boli. Čim me nešto zaboli, u meni lagani nemir...
tak se i ja sepurim, nek svi vide :lol: meni je iskocio ono u par dana odjednom, sam se napirio, a kilaza ista.. i to mi je bas slatko :mrgreen: jedva cekam da jos naraste :-)
mene ta "menstrualna" bol vise ne drzi, samo neka propadanja u zdjelici, kao da mi nesto zasteka dolje, neki jaci pritisak... nesto cudno, ne znam ni kako opisat, i jucer u donjem dijelu ledja uff... al na nogama sam vec 3 dana od jutra do mraka pa je vald i to uzelo svoje...
i kod mene naravno grlo grebe, svrbi, jutros cak i boli, nos jos nista... hrpa caja, limuna, meda, secer na mlijeku, cedevita i ispiranje slanom vodom... druge mi nema
i ne znam jel se to i vama dogadja al imam osjecaj ko da me trbusni misici bole, nije to bas bol, nego gore na trbuhu ko da sam se dobrano rastegnula taj neki osjecaj u misicima
ovo za mišiće gornjeg dijela trbuha pamtim još iz prošle T.
za ulje čajevca ne znam, lai iskreno - svega se klonim. nekako si sad u prvom tromjesečju ne usudim ni rupurut uzet.
Ja ne pijem nikakve vitamine.samo puno voca i povrca.
Jarica, mene su počeli boljeti jajnici baš kao pred mengu u 16tt, prije toga ništa. Dobila sam ljekić jer su se mučili proizvesti progesteron. Možda kod tebe nije ništa, ali pitaj ginicu jer ako su ti bolovi normalni ili zabrinjavajući kod jedne trudnice, ne znači da je tako kod tebe.
ivana.sky, i ja pijem Solgar. Ista priča -Ameri pišu 4 tablete, ali po hrvatskim standardima se pije 2. Isto je i s TwinLabom - na pakiranju piše 2 tablete, a u hrvatskom prijevodu 1. Ameri imaju žestoke doze. Mislim, 100% vitamina A! Malo previše.
S obzirom na gripu i razne boleštine, ja sam odlučila ne ići na ctg (ionako trudove ne osjećam).
Danas mi je punih 38tt!!!!!!!!!!!!!!!! Po svojoj doktorici sam trebala rodit pred dva tjedna. Bez čačakanja i pregleda sam evo več tri tjedna. I super mi je!!! Ne čekam po doktorima i ne kvrčim se po hlanim hodnicima. Malom se i dalje ne ide van. Otvaram se od 31tt i od 36.tog sam "za rodit". :-P Strah me javit se svoj ginekologici. Naljutit će se što nisam rodila onda kad je ona rekla da bih trebala. Pa se zato ni neću javiti...:mrgreen:
Potpisujem !!!
Optimistična, malac će vani kad bude spreman a ne kad doktori odluče !
Jutros mi došla jedna sumještanka u ured da je čula da sam trudna pa da me pita jeli istina, kao kako ću rodit kad nema u meni 2 kila :lol: Ima bit da trudnice moraju bit kao kitovi.....
Vasim bakama zelim da budu dobro i da docekaju vase bebice, a moja baka je mene odbacila kad smo mm i ja poceli biti skupa jer ona iz neke bijesne ljubomore stare 25 godina ne razgovara s njegovima, a susjedi smo i druzili se kao klinci. Kad sam joj dosla u posjet samo me je izbacila iz kuce, naseg sina nikad nije dosla vidjet, ona i djed nisu ga priznavali kao praunuce, nego pred mojim tatom posprdljivo govorili ''rodak'', na sahranu mu nije dosla, meni da se obratila i jednom rjecju da joj je zao. Eto kakvih baba ima.
prestrasno :-/
Evo i mene sa pregleda, 37 tj. + par dana... Sve je OK, beba cca 3kg, dubi na glavi, pokreti uredni, tlak uredan i to je to :-)
Hvala Bogu, radili su mi samo UZV, sve je u redu, užasno sam se bojala da me neće vaginalno pregledavat (prvi put mi je to izazvalo porod) ali čini se da je ta praksa prestala... Kontrola za tjedan dana.
Evo i mene sa pregleda, 39+0, ctg uredan, posteljica zdrava, mali div živahan i super iako već jako stisnut, ja otvorena 3 cm. :-D
Idući petak opet pregled ako moje zlato ne dođe prije!
I opet imamo lagano odbrojavanje :-). Finalistkinje, Kiri, Optimistična, buba klara, ne znam jel Vaki još u toj skupini, kojim ćemo redom!? ;-)
Adrianovamamica jako mi je žao što si to morala proći s tvojom bakom. Svega ima na tom svijetu. Danas mi jedna doktorica kaže da se polako pripremim za bakin odlazak, da ne bi bio preveliki šok za bebu :( Molim Boga da me zaobiđe taj stres u trudnoći. Koliko god da sam razumom spremna, u srcu nisam nimalo spremna. Želim samo da ne pati.
Sara u knjizi od Stribora Markovića 'Fitoterapija' piše da je ulje čajevca sigurno i netoksično. Kod biljaka i ulja koje su kontraindicirane u trudnoći stoji napomena da se ne smije koristiti u trudnoći.
Sadie od jutros su mi popustili bolovi. No, nisu to baš bolovi tipa grčevi, više kao neki neugodni pritisak. Ne znam ni sama. Znam samo da se sledim kada me bilo što boli. Opustit ću se vjerojatno tek kad rodim.
Ja pijem vitamine Vita Mum od Kala, ali samo 2 dnevno, a ne 4 kako ameri preporučuju.
Jarica, ja sam rodila na stolčiću.
Imaš moju priču sa poroda (Bajka na Kninskom stolčiću), a ako te još što zanima, pitaj.
Optimistična, Bebeto, Macapapucarica pa vi brojite jako sitno do poroda...kako lijepo :) Jedva čakamo da nas razveselite lijepim vijestima...
Maco idem odmah potražiti tvoju bajku :-)
Bubaklara ti i tigrić ste mi promaknule. Veselimo se s vama odbrojavanju i skatkom iščekivanju.
Jarice ja sam tek tjedan vise od tebe, 17+5 , skupa cemo mi odbrojavat.....
Bebeto oprosti, sve sam zbrkala. Veselim se zajednickom odbrojavanju.
Maco, pročitala sam tvoju bajku s poroda...prekrasno. A i dobro sam se nasmijala zamišljajući tebe i muža u zajedničkom njihanju bokovima ilitiga plesu :-D
Jarica, onda se može ulje čajevca i na kožu, tj. nokat koristiti? To me zanima jer imam problem sa 1 noktom na nozi, a otkad sam ostala trudna strah me bilo koristiti.
Maco, hoćeš i ovaj put roditi u Kninu, kada ti je termin?
Sara slobodno koristi. Ja sam s njime zalječila sada u trudnoći herpes u roku od dva dana. Čitala sam na više internetskih stranica, pored moje knjige, da je čajevac siguran u trudnoći.
Sara, termin mi je 30. i po planu je opet Knin.
Adrianova mamice joj ružna je to priča, mislim da skoro pa nema obitelji koja nema takvu ili sličnu priču...ja sam nažalost u potpunom prekidu odnosa sa sestrom...jako ružna priča...teško je to...obitelj najuža, a tako te povrijedi....zato, s dreuge strane, ima ljudi koji ti nisu nitko i ništa pa te iznenade.
Cure u terminu bome vas ima, al će bit veselo na forumu!!!!!
Jarica i ti i ja pijemo iste vitamine...
Jedva čekam da malo otopli pa da možemo u prirodu, ovo me ubija....
evo mene sa novostima. 37+4 tt,obavila pregled,uzv i ctg. Beba procijenjena na 3800g,otvorena prst.plodna voda,i to sve ok,ctg također. No,gleda doktorica moje nalaze i po prvoj krvnoj slici iz 6 mj utvrdi da mi je trebala biti postavljena dijagnoza dijabetesa (glukoza 5.5) iako na nalazu ne stoji da je išta povišeno i moj ginić nikad nije na to ni najmanje reagirao. Kada sam kasnije redovno radila ogttt,nalaz je pokazao da mi je šećer nizak! Doktorica kaže da to nema veze ako je prvi bio povišen.e sad tko je tu fulao ja neznam ali u svakom slučaju sad se vodim kao trudnica sadijabetesom te bi trebala biti hospitalizirana između 38 i 39 tt te mi inducirati porod. Neću se previše uzbuđivati iako više neznaš kome da vjeruješ. Žao mi je jer bi puno više pazila na prehranu da sam znala iako sam i prvo dijete rodila sa 4100g bez dijabetesa i sa urednim nalazima ( tada sam trudnoću kontrolirala u bolnici). Tako da neznam,neka bude kako kažu,slijedeći tjedan opet na kontrolu pa ćemo vidjeti. A uputnicu za streptokok nisam dobila,niti mi je išta spomenula a ja u šoku od ovog zaboravila pitati.tak da uopće neznam što će biti s tim ako me slijedći put ostave u bolnici. Ah,majko moja
joj cure ja vas stalno čitam (iako ne stignem baš pisati), al stvarno je teško upratiti koliko je koja trudna
ajde ubacite kakav link u potpis da se bolje pratimo, ili bar termin poroda pa će bit lakše
kad neka pita jesu li normalni određeni bolovi, teško je i odgovoriti kad se ne možemo sjetiti koliko je koja trudna
sjećam se da sam ja i kasnije, iza 14-15tt imala par puta te neke bolove sločne menstrualnim
moram priznat da su me više prepale takve tegobe nego ona oštra presjecanja
sad me zna oštro zabolit u grudima...to do sad nisam čitala da se neko žalio :/
i taj iscjedak me nervira, čisti, prozirni skoro ili jedva malo bjelkast,
i svaki put premrem od straha i trčim u wc gledati :(
ovo sa šećerom mi je ???
mislim, nisam stručnjak, sjećam se samo da su mi sa prvim sinom detaljnije gledali šećer jer je stalno bio veća beba (na svim UZV), ali sve do otprilike vrijednosti 6 glukoze moj gin. je smatrao da je nalaz u redu i nikad mi ništa nije propisivao, čak ni dijetu... ALI, u medjuvremenu su se navodno te vrijednosti postrožile za trudnice, tako mi je rekla sadašnja ginićka, i po novom, svaka druga ima trudnički dijabetes (odmahnula je rukom na to i ima svoja objašnjenja u vezi s tim, koja drže vodu), ona se i dalje drži "starih" vrijednosti...
Nadam se da ti doista neće radi toga inducirati porod i da je beba samo malo krupnija, ko što i sama pišeš, sa urednim nalazima (ko šta je bio moj). Sretno i javi ako bude novosti :-)
tigrić, ja sam baš nedavno vadila pretrage uključujući i glukozu i na nalazu piše referentni interval za glukozu 4.4 - 6.4, pa prema tome tebi je glukoza u granicama normale.
maco, a jel ti pripadaš šibensko-kninskoj županiji?
Kad vas citam kako pijete raznorazne vitamine,mislim si kak sam ja grozna. Ne pijem nista, osim onog c vitamina u sumecoj tableti uz zeljezo.
Ja u prvom 3mjesjecju nisam jela sto sam htjela, vec sto sam mogla pa sam morala piti minerale i vitamine. Inace je hrana bogatija vitaminima nego prije, tak da to sto pojedemo mislim da je dovoljno nama, ali ne i bebici. Beba si uzme sto joj treba (koliko moze), a sad koliko ostane mami to je druga stvar. Ali svakako si pojacaj zeljezo u zadnjem mjesecu trudnoce i 1 mjesec nakon poroda. Bas je danas babica pricala o tome na tecaju - beba dobije zeljezo od mame i stvara si zalihu za iduca 4 mjeseca. I jos izgubis puno krvi.
Ups, sori, pijes zeljezo.
buba klara,točno si sve napisala. Konzultirala sam se sa još dvoje doktora koji su mi također potvrdili da je to po tim sad nekim novim kriterijima koji su malo ipak možda prestrogi.
Sara 10, zato ja ni nisam na to reagirala,a valjda ni ginić jer nalaz nije pokazivao nikakvo odstupanje,sve je bilo u intervalima koji su normalni.
tigric...meni je malo bio povisen secer pa sam ga cesce morala kontrolirat. bez obzira na tablice, za trudnice je gornja granica 5.1. meni je prvi put bio 6.5 i dr se zabrinuo, megutim jois 5-6 vadenja krvi, i 2 ogtt su pokazali da je secer ok. nisam imala poviseni. a zasto je biop 6.5....mozda zbog stresa, nervoze, mozda sam kasno nesto pojela....nitko ne zna. ti poslusaj svaki savjet od doktora, ali moje misljenje je da te dr samo plasi bezveze...ali to je samo moje misljenje, neka su oni oprezni, bolje da pusu i na hladno nego da im nesto promakne. ti uvijek mozes otici u ljekarnu i nataste provjerit krv, traje 1 minutu i bit ces sigurnija. tako je meni dr savjetovao da tu i tamo odem u ljekarnu, samo te bocnu u prst i onaj aparat pokaze. moze ti i dr opce medicine to u ambulanti, tj. med sestra... ali bolje u apoteci da ne ides sad po cekaonicama.
ja sad isla na wc....kao moram ka.... dosla u wc da ka... kad ono nista. sjela i odjedanpout bol ogromna u pi.... ali unutra....digla sam se, napravila korak, boli, opet sjela, boli....i trajalo je mozda 10 sekundi. za svaki slucaj sam pogledala na sat pa ako se bude ponovilo opet u toku veceri....da znam. ja na prvi znak moram trcat u bolnicu da me stignu pripremit za cr, da se beba ne bi pocela spustat, ali nadam se da ce cekat termin dogovorenog cr :)
a joj cure moje zbilja je teško pratitikoja je koliko trudna...šteta što forum ne dozvoljava stavljanje tickera u potpis. evo ja ću stavit termin.
kiri auuuuuuuuuuu, oprez na vrhuncu! ajde, javi svakako i držim fige!
ja se najela svoje prežgane juhe koju sam i u prvoj trudnoći tamanila, to me je nahranilo, a nije mi bilo zlo. i dečki vole...evo se i oni navečerali...hihihihi s malo ulja, brašna i vode...neš ti večere!
Moj šećer do sad uvijek 4,7-4,9 a nikad nisam zdurala otić natašte nego bih cca sat vremena prije nešto doma žvaknula i svejedno dr kaže da ćemo iza 25 t radit ogtt, ne znam zakaj. Sutra smo 22tt.