Lili ja popijem samo kavu prije trčanja, i ako je više od sat vremena trening onda se prisilim bananu ili danas breskvu. Jedva sam stigla do wc-a doma...
Možeš me nagovarati, prikladan sam materijal:-)
Printable View
Lili ja popijem samo kavu prije trčanja, i ako je više od sat vremena trening onda se prisilim bananu ili danas breskvu. Jedva sam stigla do wc-a doma...
Možeš me nagovarati, prikladan sam materijal:-)
Lili to mi je zona 2 - negdje do 130 otkucaja u minuti. Baš sam se bila bacila na izračune
A teško žabu u vodu bacit :lool:
Meni taj HRM smeta, zadnje trčanje ga nisam ni nosila i pojma nemam dokle mi je išao puls. Bitno da se brzo spusti, a to osjetim i bez njega.
Zapravo me grudnjak smije jaako malo stezati, biram najlabaviji, a skoro svi topići koje imam me prejako stežu. Najbolja su mi dva grudnjaka s ebaya koji fakat malo stežu.
Bila bi najsretnija da mogu trčati bez bilo kakvog grudnjaka, ali to ipak ne mogu.
Koliko se sjećam, ja sam prilično cool na oko 160 otkucaja:lool:, lili, šta bi to značilo?
kjb, bravo, odličan pejs za tu dužinu!
Ja uopće ne pratim te HR zone. Nisam točno ni odredila max. Upisala sam samo ono što imam zabilježeno kao najveću vrijednost na garminu. Inače mi se čini da su mi dosta visoki otkucaji, oko 165-170 prosjek.
Bravo svima za izazivanje, sve si mislim možda danas ako stignem ubacit prvi dan prije frizure.
Ja nakon godišnjeg obavezno radim taj tatin izazov za pozadinu, eto, toliko ste uvjerljive bile.
Sad mi krivo šta nisam prije godišnjeg, pa da se malo eksponiram, ali šta se može.:lool:
A ne da mi se počinjat na g.o. jer tamo nemam barbell, a doma imam sve, pa ću po p.s.-u, pa šta košta (upala) da košta!
jeeej :predaja:
To sam i pretpostavila :-), nemoj ti meni ispod zone 3, pa ko Willow štedit se na granici i ni korak preko (naj se ljutit ti si baš redovita vježbačica), slobodno ti mogu bit otkucaji srca veći na tjednim treninzima, da si u zoni 3-4 a ako radiš intervale tad će zasigurno zagazit i u zonu 5. Uvjerena sam da ti možeš trenirat u svojoj zoni 3-4 bez problema uz malo zapuhivanja of course dok se ne navikneš, tijelo se zapravo brzo navikne. ;-) u kojoj si bila zoni s ovim zadnjim treningom-gazila si u 5-tu jel tako?
ko što reče Dijana bitno je da se puls brzo spusti nakon trčanja, to ti je glavni pokazatelj.
jako mi je drago da si nam se pridružial ma kako si samo izdržala da nam se prije ne javiš :kiss:
Pa kažem vam, da bi imala otkucaje do 130 moram držat pejs na 6:50
Ali i teorija ne netu kaže da moraš jako sporo trčati. E sad ga ti znaj.
Uglavnom, 160 je skoro pa gornja granica za zonu 4.
Willow sad si razmišljam ti pišeš da ne ideš preko granice al nekako si mislim da ipak ideš možda nesvjesno jer rezultati na tvom tijelu su toliko vidljivi, napredak je očit. Ti brzo skupljaš mišiće jel tako? :-)
to ti je ok, u dobroj si formi dijana, kao i ti ivana s. nikakve greške to je ok, al ponavljam svatko treba odredit svoje zone, linkala sam prije kako se to radi i po tome lijepo vidite di ste, a te automatske postavke su dosta upitne. Max otkucaje srca možete uzeti i s neke kraće utrke na finishu kad ulijećete u cilj :-)
ja već neko vrijeme ne nosim traku jer mi je vruće s njom iako volim pratiti sve te neke parametre :lol: volim brojke vidi se da sam iz matem.gimnazije.
helloo nisi uzurpirala tema nam za to i služi.
vidiš s jedne strane je i dobro da nisi uzela HRM, trčala si po osjećaju što je super, al otkucaji su bili dosta viši zasigurno, zaboravi tih 130 nikad u životu nisam trčala na taj broj otkucaja, samo ti nagari jače, di će ti biti kraj već sad si brza :-)
Evo linka Dijana, ivana s i kjb:
http://www.trcanje.hr/trening-pomocu...-monitora/297/
do kraja srpnja molim lijepo odredit svoje zone al nemojte mi na način oduzimanja broja godina :lol:
Dobro, šefice, proučit ću.
Nego, trkačice moje, čitala sam na jednoj raspravi na trčanje.hr da duga, spora trčanja i intervali i nisu od neke koristi za podizanje praga izdržljivosti, nego da treba raditi na podizanju kvalitete kilometraže, koja je, kako sam shvatila, u podizanju tempa trčanja.
Znači 5k, 10k trčati bržim tempom, pa bi se to onda isplatilo na većim kilometražama, npr. pm-u, gdje bi trebalo progresivno prema kraju utrke podizat tempo, a ne u cilj doć ko krepana kljusina.:mrgreen:
Jer, kao, čemu intervali, koji iscrpljuju, kad ne možeš kontinuirano trčati brzinom kojima trčiš intervale i čemu duga, spora trčanja, kojima se ne podiže prag izdržljivosti.
Šta vi mislite o tome?
ivana s i meni su otkucaji pri trcanju 165-170
u mirovanju mi je 69-70
flopi, provjeri to ako te muci :kiss:
Javim se malo poslije sad moram nesto hitno obavit na poslu caos!
Na moju nesrecu prekjucer sam zamolila m da odemo po glisnjak za vrt. Znaci morala sam van do po to i na vrt. Sasvim nova dimenzija osjeta misica. Kvadri, pa unutrasnji bedreni i gluteusi. Dupe stoji radi zategnutosti misica. Side jump je definitivno vjezba koji cu rado ponoviti nadam se vec sutra unutar treninga. Aktivira misice koje cucnjevi ni ne pomaze a kamoli aktiviraju.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Vidiš, Lili, i ovdje kaže da su bitna ta spora trčanja. Ja to ne radim skoro nikad. Iako, endomondo mi u njegovom programu jako inzistira na većim kilometražama uz jako spori pejs.
Dijana, po toj teoriji bi trebalo trčati što duže sa što boljim pejsom i na treningu, što bi bilo maksimalno svaki put?
x
ja ustvari baš ne volim te workoute za guzu koji se sastoje od milijun čučnjeva, pa još i sa girjom ili teškim utezima
vjerojatno prebacim dosta težine na noge, uglavnom, poslije ne osjetim neki pretjeran efekt, a prilično se namučim
a i ovo je malo milostivije prema koljenima
znam da sam za nesto pitala al ne sjecam se za sto. dajte mi link na te koje vi radite side jump. kad googlam dobijem razne verzije.
evo spajka: https://www.youtube.com/watch?v=jnOLAY1ML8Q
ja sam to isto čitala, i mislim da je sve u pitanju svih pitanja - zašto trčiš? Ja se volim malo iscrpiti, ali ako trčim duge staze onda to doista mora biti u zoni da mogu pričati,a ne da mislim hoću li se ispovraćati ili ne. Tako da sam odlučila dva treninga tjedno trčati za svoj gušt i za razbuđivanje, a treći i eventualno četvrti za podizanje praga izdržljivosti. A još ako vježbaš u netrkačke dane, to je sve za snagu i izdržljivost, pa će i ova trčanja "za svoj gušt" bivati sve brža i brža.
Lili, ja sam ko pravi štreber čim si prvi put linkala članak izmjerila svoje zone
Koliko sam shvatila, ne maksimalno svaki put, ali progresivno dizati tempo.Citiraj:
Dijana, po toj teoriji bi trebalo trčati što duže sa što boljim pejsom i na treningu, što bi bilo maksimalno svaki put?
Ne mogu sad naći link na tu raspravu.
U školicama trčanja, su inače kontra ovog pristupa. Rade i intervale i dužine.
Znam i da lili radi intervale u klubu, jedino, kod nje nema nikad sporog dugog trčanja, mislim da ga nikad nije ni bilo, ima samo dugog, jako brzog trčanja.:mrgreen:
Lili, ma idem ja preko granice ugodnog, ali pomalo...
evo burpeeji su mi smrt ali mic po mic modificirano i sad ih bez problema skačem ali kad je nešto novo - kao iz burpeeja skoči još na klupicu,
e onda skočim najprije 3-4 puta na klupicu i kad vidim da mi je gadno onda prestanem skakat na klupicu, nastavim bez klupice
tako da vjerojatno pomičem granice ali polakoooo
mogla bi ja skočit možda i 10 puta na klupicu iz burpeeja ali bi poslije jedva hodala :lol:
Prijavljujem odradjen 2. dan izazova
S tim da moram priznat da sam treci set skratila na 8 serija, a ne 10 koliko je zadano
Krepala sam, sve se cijedi s mene
Nemam HM, pa nemam pojma koliko mi herc lupeta, a bas me zanima
ja ga imam i onda kad udjem u fazu 6 ne znam da li da stanem ili da nastavim. eto dok ga nisam imala nisam ni imala probleme :lool:
ignorance is bliss
Izgleda da sad imamo dva štrebera, kjb i lili.:-D
Ja to nisam, priznajem. :lool:
kjb, dobar ti je plan. Ja još nisam nikad bila u fazi da mislim hoću li se ispovraćati. A zašto trčim? Pa najviše mi se sviđa osjećaj slobode dok trčiš, kao i navala endorfina afterwards.:-) S druge strane, hoću vidjeti dokle mogu, dakle, natječem se sama sa sobom. Pa onda malo eksperimentiram, da vidim što mi bolje odgovara.
kjb dobrodošla!
I bravo za 10 km!
e to što se tiče pulsa i mjerenja i parametara
ma nema šanse da išta mjerim, meni se neda često ni endomondo uključivat pri trčanju
ovo sam se nekidan osjećala down a bila sam upravo kod svekija
a oni voleee mjeriti tlak
I pričati o mjerenju :mrgreen:
kad ono puls 42
jesenas isto oko 50 bio čini mi se...
nemam pojma
mislim da ću se malo čisto iz predostrožnosti naručiti na pregled
sve mislim kako je i za to kriva moja štitnjača
nego, ajmo na veselije teme
papica, jel..
ja nakon trčanja jedem ko pometena
znači mislim da bi vola mogla pojesti, doslovno
obično pojedem poveći komad slanine, sira, paprika, paradajza, vrhnja, lchf zobene po 2-3 kom.
naramak hrane
meni se čini da vi slabo jedete :mrgreen:
danas day 4 izazov
Ginger, samo nastavi normalno
I mene su rasturale noge i guzica ali nekako kad sam počela vježbati drugi dan prestalo je
pa opet nastavilo još žešće to popodne :sick:
onda sam maznula one droge I bilo je opet podnošljivo..
umirem na pišanje u kadu!
flopi, meni se nekako čini da je nizak puls dobar, ne pitajme zašto mi se to čini.:lool:
I dajte, kakvo pištanje u kadi?:lool:
Edit: Hoću reć, pišanje u kadi?
Ajme žene, kaj vi možete pričat/pisat! :)
Ja zabušavam, al moram prijaviti da sam jučer pokosila vrt i orezala 1 grm lavande.
Otkad sam sat ranije na poslu, niš od jutarnjeg trčanja. Krećem ponovo za 10-ak dana kad krenem na g.o.
He, he, moja susjeda bu i Zagrepčanke poslala u nabavu namirnica kod časnih u Lužnicu! :lol:A baš bi i mogle - mali izletić, šetnjica po divnom perivoju, uz jezerce, uz to nabava tjestenine od domaćih jaja, povrća, meda i inih delicija koje časne pripreme...:sp:
Nego, kad smo kod klope nakon trčanja - meni nekak ne ide, moram pričekati koji sat. Popijem samo bar litru tekućine - lovim sve, od vode, cedevite, jogurta, mlijeka, topli kakao...
Kad kreću prijave za Zg cener? Ove god bi svakako na njega!
Sinko i ja se prijavili na utrku građana na Zg maratonu. He, he, imam nasljednika.
O la trkačice moje tako sam happy da ste mi živnule i aktivirale se uprkos vrućinama :-D
ah nije mi lako rezimirat, teška pitanaj postavljate :-) al ukratko u svakom slučaju treba radit razne vrste treninga jer svi imaju drugačiju svrhu: intervali i fartlek su definitivno za povećanje brzine, dužina je za izdržljivost a tempo trčanja s vremenom postaju brža na istu udaljenost kako napredujete. Pročitala sma puno knjiga profesionalnih trkača, nebulozno je trčat stalno 5 ili 10 km pa povećavat brzinu.
Imam vam ja itekako "sporija" dugačka trčanja, al to sporije ne znači sporija 45 sekundi od npr. tempa, nego recimo 10-15 sekundi sporiji.
Ja zato izbjegavam počet trenirat za maraton jer to znači da bih trebala brdo kilometara (25-35 km) otrčat npr. pejsom 5:45 ili 5:50 a meni se to ne da, presporo mi, ja bih potegla a i živcira me ta monotonija koraka :mrgreen:
sad bih tako rado zavirila u jednu knjigicu imam je doma koliko su otprilike razlike u sekundama ovisno o vrsti treninga. pogledam doma pa javim sutra.
moji razlozi trčanja su slični Dijaninim. Što se tiče napretka, ja mislim da se bez kombiniranja ovih vrsti treninga puno sporije napreduje, a možda čak ni ne napreduje.
jel bilo ono još nešto?
Flopice otkucaji ti mogu imati veze i sa štitnjačom al i s anemijom.
magriz, a ti si živa, znači preživjela si metashred ili nisi ni vježbala? :lol:
ej magriz :bye:javi nam se češće.
Nera ne brini javim vam ja kad se otvore prijave za cenera, al morate bit jako brzi popuni se za 2-3 dana. super za sina, prekrasnooo!!! :heart:
i odlično za utrku građana. Vidim da će nas biti zavidan broj na ZG PM :-)
lili, a čemu ta opsesija maratonom, dosta ti je ova slika da odlučiš
http://www.fitness.com.hr/vjezbe/sav...g-vs-HIIT.aspx
ako išta, meni maratonci baš koma izgledaju, i inače svi ti na duge pruge, ajme meni atletičara... kost i koža...
ja bih trebala jedan maraton, samo da skinem visak, a onda mogu sve iz pocetka :lool: