Sve si ovime rekla.
To slatko samo zatrpava tugu i traumu ili bilo koju bol koju nosiš u sebi. To je valjda izraz nemoći - nisi u stanju popraviti ali barem da privremeno zakrpaš, da ti bude lijepo, makar na 5 minuta.
Printable View
pozdrav!
izdržala 1.1. bez slatoga. teatralno pobacala sve kolače u smeće, da ne dođem u napast. :kbell:
Kakva šteta. Mogla si ih meni poslat. :mrgreen:
bili su od šogi, vjeruj mi da je pametnije da su u smeću :trep:
Baš me zanima da li bi isto tako postupila da su ti bili po guštu.
Nisam ispekla ni jedna kolač, mama je radila hrpu suhih, ali to mi nije neki izazov, kad nema čokolade... i jučer sam se osjećala ko zadnji luzer :(
Zdjelica čokoladnog sladoleda je pomogla.
Joj, meni ne treba nikakva depresija da posegnem za slatkišima. Jednostavno mi je fino... mljac...
Inače, kome još treba slatko? Na samu Novu godinu ujutro sam pekla slane klipiće jer nam je slatko izašlo na uši (mm je nabrojao 12 vrsta koje sam napravila, a još sam poslije pekla dva dodatna kolača - nisam sigurna u cifre).
Daklem, kako je završilo s klipićima - proždrli su ih u roku keks (imali smo goste - mm i ja nismo ni probali jer nismo imali kaj), a popodne sam napravila još jednu rundu.
Kako se riješiti ovisnosti o slatkom - paa eto, prebaciti se na slano... Jučer smo bili kod kumova u čestitarima, na stolu je bio samo kikiriki jer smo složno vikali "nee, neeeee još kolača".
Inače, zutaminuta, ako fakat primaš viškove suhih kolača, viči - nude se orahovi raspucani kifli, medenjaci, vanili kifli i slično. Možda bi se našlo još toga, ali nema ih više - imam doma tinejdžere termite :mrgreen:.
Ja nisam ovisna o slatkom. Ovisna sam o fiiiinoj papici vrsta raznih. Dobar crni rižoto mi je bolji od čokolade.
Btw. Minimalist - ja sam odgojena tako pa nemam baš razumijevanja, ali fakat mi je ružno bacati hranu u smeće. Mogla si je dati bilo kome.
Ne baš zato, ali dobro.
Eh, ja sudim po sebi (sklona ugađati svojoj zadnjici...) Gdje je onaj smajlić sa škaniclom?
:heart:
dan 5 bez slatkog :sp: rekord!
Bravo Minimalist!!!
Izdrzala prvi tjedan! Valjda je kriza prosla. :D
Kako si uspjela? Ja osjetim doslovce fizičku potrebu da požderem nešto slatko. Danas sam pojela iza male vrtićke knedle. Sebi sam dosipala šećera.
Ja sam na 6tom danu. U kuci imam niti manje niti vise nego 18 razlicitih cokolada+figurice.
Niti gram secera nisam unijela od 1.1.Niti u kavi. Niti med.A inace ne jedem slatko, osim pred ciklus. U ovom pms coksa mi je bila odbojna.Čišćenje je iskljucivo radi blagdana. Osjecam vise potrebu da pojedem nesto slatko nego prije.Glavu bih si odgrizla.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Zutaminuta....jednostavno klik....prvih dana nisam u kuci imala nista s cim bi mogla zgrijesit a sad vec mogu otic npr kod svekrve koja ima hrpe slatkisa na stolu i ne osjetit potrebu.
Jos sam, mazohist kakav jesam, izbacila i mlijecne proizvode.
Kris, cim se zalaufas par dana, vec se smanji i potreba. U 2016.sam se odrekla kave a 2017.sam rezervirala za secer. Pa valjda ce sad ta nesretna vaga kapitulirat.
Fali mi nesto o cemu niti nisam bila ovisna i to me nervira :mrgreen:
Nemoj misliti na torticu :lol:
Upravo sam sama požderala cijelu Domaćicu od 275 g. Značajni Drugi će od toga dobiti ravno tri keksa.
Moj zivot tako izgleda.
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
Na rucku kod njegovih. Sveki napravila kolac sa sirom. Ni okusila! :sp:
:mrgreen: zaspala sam sa malom popodne. Najveca greska. Ustala sam se i otvorila ravno jednu od 18 coksi i pojela 2 reda. I dobro je. Trebalo je samo malo [emoji38] sada mogu nastaviti dalje.
respect ako možeš stat na 2 reda. jedan od razloga zašto sam na odvikavanju. ili cijela čoksa ili ništa.
Svatko ima nesto :)
Ja ne pamtim kada sam pojela citavu coksu, nemam problem sa slatkim(barem nisam smatrala da imam)nemam problem sa kolicinom, obicno porcije kolaca djelim sa mm... ali kao sto je ocito 7 dana i popodnevno spavanje me je ipak slomilo.Ono sto ja znam raditi pogotovo ako sam neispavana, jest da se usred noci dignem i pojedem red cokse ili neku malu, to napravim max 1-2 x mjesecno(obicno pred ciklus) sa time da kada je smizla bila manja, cesce mi se to dogadalo. Sada mi je bilo potrebno ciscenje zbog blagdana :)vjerovatno mi je zato bilo teze
Kris a ti se ne bojiš to tak glasno reći, ipak ima tu ljudi koji bi ti rado pozvonili:mrgreen:
:lol:
Ja godinama imam neki plan da se toliko prejedem čokolade da mi bude zlo i onda kao zamrzim slatko. Ali nikako da to napravim. Da imam 18 čokolada odjednom, možda bih se i odvažila:)
Dan 9! Nikad bolje!
Ja sam se prosle jeseni skidala sa kofeina. Dakle, kao da sam ovisnik o heroinu, prva tri dana sam umirala!!!! Koje glavobolje, strasno. Cetvrti dan vec bolje, a 5. Sam bila ko nova!
Isti scenario skidanja sa kofeina sam imala, ali pre 7 godina.
Pre tri godine sam sa lakoćom prestala jesti meso.
Sledeći cilj je mlečni proizvodi i šećer, ali nemam mnogo uspeha.
Da. Prebacim se s Domaćica na domaće kolače. Onda opet udri po keksima. Koji sladoled, pokoji desert iz Spara, i tako ukrug. Ali moram priznati, a mislim da sam to već pisala, da mi se uopće ne jedu kupovne stvari. Shvatila sam da mogu doma napraviti puuuno ukusnije. Čak mi je Značajni Drugi pohvalio jedan kolač da je na tragu kolača iz Mak na konac.
zutaminuta, poznat mi je taj začarani krug, samo se ustajat s kauča i brstit što nađem po frižideru i kuhinji....
ovaj put mi miriši na malo drugačiji scenarij. dan 10 bez greške, klincima otvorila čokoladu, niti liznula, a već danima stoje speculas keksi otvoreni. samo treba dobar klik u glavi i ajmo!
Izbacila sam mlečne proizvode, a samim tim i kupovne slatkiše, prvih 5 meseci dojenja. Čim mu više nije izazivalo grčeve ponovo sam počela jesti sve. Tako je bilo i sa njom. I nije mi bilo problem ne jesti, čak sam i ređe pekla kolače. Samo par dana jedem više voća, grickam bademe ili orase, u momentima krize uzmem malo kokosovog ulja, i brzo prođe. Ali ne mogu prelomiti u glavi da se ne vratim na mračnu stranu.
Minimalist, svaka čast!