cure,negdje sam pročitala da se omega kontraindicira s fragminom.je li to točna informacija?
Printable View
cure,negdje sam pročitala da se omega kontraindicira s fragminom.je li to točna informacija?
nikako.. jedan anulira drugi.. jer imaju različita svojstva.
prvo se prestaje sa aspirinom pa onda bode sa heparinom
Da, i ja sam tako nesto procitala, ali unatoc tome uz Fragmin pijem i Omega 3 kapsule koje se nalze u Centravit Prenatal pakovanju.
Ako se dobro sjecam, omega 3 uz heparin se ne preporucuje zbog toga sto i jedno i drugo razredjuje krv, pa onda kao zbog opasnosto od pojacanog krvarenja. Ja pak mislim da je doza omege u kapsulama koje pijem toliko mala da bi njen utjecaj prije mogli nazvati placebom, nego bilo sto drugo...
Od negdje 12. tt pijem Centravit Prenatal. Ovaj proizvod sam izabrala jer mi se cinilo da ima najbolju kombinaciju vitamina i minerala koji se preporucuju u trudnoci. To pakovanje sadrzi i posebno pakirane kapsule omega 3 (riblje ulje) sto je kazu takodjer vazno u trudnocu.
Znaci, pijem te kapsule omege sto se nalaze u istoj kutiji s Centravit prenatal vitaminima i mineralima (ne kupujem jos dodatnu omega 3 nekog drugog proizvoda).
I kao sto rekoh, ne brine me navodna kontrainidikacija omege s Fragminom. Ali naravno da me zanima misljenje doktora o tome pa ako budes pitala svog doktora svakako javi sta on kaze!
negdje sam naletila na podatak da heparin moze imati negativne posljedice na kosti.
sad imamo problema sa zubima i malena i ja. ima li tko kakvih iskustava?
Kejt, baš sam pisala na Imunološkoj temi da sam pitala dr-a ima li heparin utjecaja na kosti, odgovor je bio da nema.
vidi ovo: http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100000527.html
heparin moze temporalno dovesti do osteoporoze koje se povuce nakon prestanka terapije..tako je meni doc rekao. eh sad, da se to stanje prenese na dijete mi nije poznato.
stoga nije lose da one koje su na heparinu da uzimaju dovoljno kalcija kao pokusaj preventive.
hvala vam
Cure, molim vas, može li mi neka od vas koja je prošla obradu u Petrovoj radi trombofilije napisati koliko dana je za to potrebno biti na patologiji trudnoće, kakve pretrage rade, koliko treba da odobre heparinsku terapiju ako utvrde da je nužna?
Hvala!
inesz, ja sam imala dokazanu trombofiliju (mutacije, nikad tromboza). dr. delmis me iz pronatala poslao na odjel na obradu. obrada je odradena u dnevnoj bolnici (krv, urin, gin. pregled, uzv, papa, brisevi) i za destak dana sam dobila odobrenje za heparin. dosla sam rano, s betom 452, otkucaja jos nije bilo pa sam tjedno ponavljala uzv i odobrenje za hep se poklopilo s otkucajima, sa sedam tjedana. sretno!
kejt, hvala.
ja imam odrađenu genetiku (nalaz sam čekala 5 tjedana) dokazane dvije slabije mutacije i protein S na donjoj granici.
beba dobro napreduje, ali u mojoj sitaciji, nije se za zezati sa nalazima koje imam.
dakle, ne treba se dugo boraviti, odradi se u dnevnoj bolnici.
hvala
kazite mi molim vas, vi koje ste dobile heparin od transfera, da li ste ga baš dobile besplatno ili ste ga kupovale?
i nakon pozitivne veze i prvog pregleda, da li ste heparin dobivale dalje u bolnici ili ste ga kupovale do odluke povjerenstva?
Ja sam ga kupovala do odluke povjerenstva tocnije dok narucen nije dosao u bolnicu.Nekih 10 do 13 dana od odluke povjerenstva jer
nisam dobila na vrijeme obavijest da je pozitivno odluceno(trebali su mi poslati obavijest kuci a doslo je za 7 dana),pa kad sam saznala da je,
od narucivanja u bolnici do podizanja proslo je 5 dana.
Kupila sam zalihu van HR gdje je jeftiniji(clexan).
sela, hvala ti na odgovoru, a u kojoj je to bolnici?
sweety, to je za Petrovu, al i na sv Duhu je isto, pretpostavljam da i u ostalim bolnicama, a šta imaš od mutacija (zaboravila sam)? Jesi već krenula s pikanjem?:zaljubljen:
ja do sada nisam isla na to povjerenstvo jer mi moja ginicka pise uputnice za pikice tako da je to mojima u bolnici dosta. Tak mi je i najjednostavnije jer znam da mi moja ginicka nece raditi probleme oko toga. Mozda da vidis jel mozes tako? Ak nis drugo brze ide nego sa povjerenstvom.
Pozdrav svima, evo nemam trenutno strpljenja čitati sve od početka do kraja pa sam odlučila pitati. Trenutno sam 28+7 tj trudna, uzimam Fragmin 2500 svako jutro , bockam se u trbuh tj salo na trbuhu i jutros po prvi put nakon sto sam izvukla iglu pojave se 2 kapljice svježe krvi OMG . Naravno dok sam to vidjela zabolila me glava a sada prelazi i na stomak (ok gladna sam pa možda i zato ), jer sam očito pogodila neku žilicu. JEl se to kome vec dogodilo?? Osim tih par kapljica sve je sada ok ALI sam se poprilično preplašila.
Oprosti, nisam sigurna da razumijem što se dogodilo. Što je prešlo na stomak? Je l te zbilja zabolila glava pa te sad zbilja boli trbuh?
Ako su samo dvije kapljice krvi problem, tu se ja ne bih zamarala. Kada sam se odjednom zbog nečega morala dvaput ubost, ponekad mi kad sam stisnula špekec da se ponovno ubodem, na prvu rupicu izašlo malo krvi.
meni je znalo tu i tamo biti tako-par kapi krvi ako bi pogodila kakvu žilicu (pikala sam se u bedro i nadlakticu)
Hvala :) već ste me smirlil. Kad sam ugladala krv automatski me zabolila glava a onda i stomak, nije neki bol ono nervoza i živci više , nekad zakompliciram dok pričam, sorry.
i meni se pojavljivalo malo krvi to je valjda normalno kad ubodeš iglu, a tek masnice i jednom mi je došlo takva potkožna kvrga da me bolila još tjedan dana, ove su stvarno malo žešće inekcije
Valjda je normalno, mada mi se do sada to nije dogodilo. Već sam pomislila da mi super ide jer nema modrica, što mi je super. Mislim da je fora da baš poprilično uštipnem salo desno ili lijevo od pupka (nekako to dođe skoro iznad boka područje) i ne puštam dok iglu ne izvadim. Do sada sam od posljedica bockana primjetila samo zadebljanja kože.
scila, i meni se znalo pojaviti par kapljica krvi (bola se u bedro)
masnice su mi bile sve gore i gore, iako sam tehniku usavrsila
na jednom pregledu, kad mi je dr. matijevic vidio modrice, rekao je da to tako i biva, da su podljevi sve veci
sretno
ne brini, sve je u redu, čudno da ti se već prije nije dogodilo, očito dobro ciljaš
Ja sam se jednom ubola u bedro(nije bilo vise mjesta na stomaku),malo je isla krv i prestalo.Slijedeci dan na poslu iz te iste ''rupice'' mi je pocelo krvarenje(valjda sam sjedenjem napravila pritisak na tom mjestu) i pocelo je krvariti toliko da sam morala promjeniti hlace(na poslu nosim bijele hlace).Uvijek imam pri ruci flaster, jer od 20 uboda barem jedan mi malo krvari.
Ima netko ideju o utjecaju željeza u krvi na organizam i plod, kod heparinske terapije?
Željezo mi je na donjoj granici, ali mi dr. nije dao da uzimam nadomjesno željezo jer je hemoglobin dobar.
Kasnije mi je tek palo na pamet ima li utjecaja na organizam/plod tako nisko željezo u kombinaciji sa razrijeđenom krvi?
Meni je rečeno da ne. Hemoglobin mi je jako nizak i ne uspjevam ga podignuti ni sa dvije tablete retafera dnevno (već dva mjeseca). Inaće sam na Fragminu.
cure , jel ima koja da dobiva Fragmin u Merkuru , zanima me koliko traje kod njih obrada , jel jedan dan ili više , ( čula sam da moram biti tamo 3 dana , grrrr)
hvala
... ili da ima neki info
Molim heparinke da mi kažu koliko često i koje krvne parametre su vam kontrolirali u trudnoći.
svaki mjesec KKS ( obavezno barem trombocite da ne dodje do trombocitopenije), protrombinsko vrijeme, fibrinogen i d dimere. Svaki mjesec.
(Pinky is baaaack:-), bar koliko uvati vrimena:-)
THNX, to sam i mislila ;-)
Nabasala sam na hrpu čudaka gdje kad ih sve zbrojim na kraju ne dobijem ništa....
Ovaj zadnji, po struci hematolog, hoće da u prvom tromjesečju već, a ne zna se do kad, jer mu ne trebam doći na kontrolu, da sama kontroliram trombocite svakih tjedan dana, pa ako padnu gadno da odem na hitnu.
Ili ako mi pak otekne ruka ili noga da se isto javim na hitnu. :roll::roll::roll:
Nisam nadodala....
Dakle, trombociti su jedini parametar koji bi on nadgledao i čak je preporučio što manje color-doplera, koji je neophodan u mom slučaju.
I nikakve druge pretrage, ništa d-dimeri, fibrinogen bla bla...
Kontrola ne treba! :roll:
konacno sam skuzila kako na rodama postat sa mobitela lol
evo nas 3 u krevetu, njih 2 grizu kockice i valjaju se hehe
..ja kontroliram trombocite svakih 20 dana..a protrombinsko vrijeme, fibrinogen i d dimere ne...