Stranica 17 od 46 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Evo drage moje da vam se pohvalim da sam i ja od 12.05. ( od ET) na fragminima od 5000 IU, prvi dan me piknula sestra, a jučer i danas sama, i nema ama baš nikakvog traga, uopće ne znam gdje sam se piknula . A tako me bilo strah modrica i podljeva, kad ono uopće nema niti točkice ( sve se mislim jesam li ja si to sigurno ubrizgala, ali me je peklo, pa po tme samo znam da sam se ipak piknula). Nadam se da će tako biti i sljedećih 9 mjeseci , ha,ha...naravno ako beta bude ljepa trocifrena!
    nadam se i ja da ćeš se bockati 9 mjeseci
    meni su tek nakon 4-5 mjeseci počele modrice, pa sam morala tražiti nova mjesta bodanja, do tada sam samo 2 rotirala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uh, znači nije kasno za modrice . Ali nema veze, bit ću ja najsretnija da se moram pikati još 9 mjeseci, a već ću naći i nova mjesta za pikanje (još kad se udebljam - bit će tu materijala za pikanje ). A ti mi pinky izdrži još malo, odbrojavanje do susreta sa tvojim srećicama već može početi . I jako mi je žao što si imala tako loša iskustva u bolnici, ljudi zbilja znaju biti okrutni i zagorčavati nekome život .

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mury vidim da si od transfera na fragminu 5000 jesi li i prije bila na toj dozi ili ti je ovaj put dr pojačao?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zlatica, sada sam prvi put uopće na fragminu, do sada nikada nisam bila. U 03/2011 sam radila pretrage na trombofiliju, i imam mutacije na svim genima koji kontroliraju zgrušavanje krvi, pa mi je dr. valjda iz razloga jer sam "puno mutirana" dao odmah dozu od 5000 IU i ja vjerujem da je itekako u pravu, i uvjerena sam da su moje biokemijske trudnoće upravo iz razloga jer nisam nikada bila na heparinu.
    Posljednje uređivanje od Mury : 15.05.2011. at 09:59

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj mpo dr. razmišlja da me uskoro skine sa fragmina.
    Do kojeg tt se vi pikate?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Ni slucajno! Na Fragminu trebas biti cijelu trudnocu i jos par tjedana nakon toga. Rizik od trombofilije veci je u kasnijoj trudnoci.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mia Lilly, slažem se s Aurorom*.Meni je dr. P. nakon transfera 3 puta ponovio da ako zatrudnim ni u kom slučaju se nedam nagovoriti doktorima da me skinu s heparina, moram ga uzimti cijelu T i još koji tjedan nakon što rodim!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mislim kao i Aurora,čudno da te želi skinit,ne znam iz kojih si razloga na fragminu,mutirana?biokemijske?meni je moj mpo naglasio cijelu trudnoću i do iza poroda.
    mislim da ne šteti a igra važnu ulogu u cjeloj priči!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Biokemijske. Jedino mi je PAI mutiran tj. heterozigot. Sve ostalo mi je ok.
    Mislim da ni ne bi ostala trudna da nisam na fragminu od transfera.
    Zato i pitam da li ima neka koja nije uzimala fragmin do kraja trudnoće?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

još se konzultiraj ipak su tu i mutacija i biokemijske...mislim da je sigurnije nastavit,nisam čula da je netko prekidao!
    a da pitaš dr Radončića?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ž

ma kakvi, NI SLUČAJNO.
    ja sam sada 33+3 i bodem se. i bost ću se štreberski do 40 dana nakon poroda.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zato i pitam da li ima neka koja nije uzimala fragmin do kraja trudnoće?
    ima, nasa Isabel! i izgubila bebicu u kasnoj trudnoci!!!
    mozda nema nikakve veze s ukidanjem heparina, a mozda i ima... nikad to nece sa sigurnoscu znati.
    koliko znam, nema mutacija, a na fragminu je bila zbog hiperstimulacije.
    ne daj se ni slucajno skinuti s fragmina skroz do iza poroda!!!

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koji je to doktor?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

istog sam razmišljanja kao i ostali, mislim što te uopće stavljao na fragmin ako te sad kad je nabitnije misli skinuti?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je moj MPO-vac rekao kad sam trazila da mi propise fragmin zbog biohemijskih trudnoca ,da ako ga pocnem uzimati moracu cijelu trudnocu da se bodem.Ni slucajno ne prekidaj!!!!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam. Samo me zanimalo vaše mišljenje da se znam pripremiti.
    Naravno da ne namjeravam prekinuti s terapijom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure moje, ne znam gdje se obratiti budući sam IVF-ovka. Ali ovaj put iz kućne radinosti imam plus na testu i betu 32 dan ciklusa ( ne poslije transfera) 18 IU/I...
    Pretpostavljam da je biokemijska T ( ova bi mi bila treća), ali ne znam jel ima smisla ponavljati betu, jel uopće ima nade??? I što je meni najbitnije pošto imam trombofiliju, i to jače mutacije dal bih trebala krenuti s heparinom???

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

beta je zbilja mala, ali ni ne znaš kad je bila oplodnja, tako da to ne mora ništa značiti. zovni poljaka pa ga pitaj odmah za fragmin.
    danas popodne je špaarc dežuran, ali ako ti treba poljakov mob, mislim da ga imam negdje pa mi javi molim te.
    ili ga nazovi sutra ujutro u citaž
    vibram do neba da je to to!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Pinky, čula sam se sa Poljakom, rekao da uzimam fragmin, jer mi ne može naštetiti i utrogestan 3x1 dok se situacija ne razjasni. Pa ako do petka ne dobijem, opet ću betu izvaditi, mada se ne nadam baš previše, jer sklona sam ja tim biokemijskim trudnoćama
    Pusa tebi i tvojim velikim curicama
    Posljednje uređivanje od Mury : 20.06.2011. at 18:18

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme, ja se baš nadam da je to to, uf kako bi to divno bilo!!!!
    navijam za tebe i za petak sa ogromnom betom!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, ne znam gdje bih ovo stavila pa lijepim ovdje, naime, odnedavno je u Dubrovniku moguće dobiti besplatni heparin preko dnevne bolnice.
    Za slučaj da tko od dubrovačkih parove ne zna htjela sam informirati.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala indi! ja sam na pola puta između st i du, pa sam se odlučila za st bolnicu zbog heparina ( a i neonatologije jer imam dupliće). ovo je stvarno super informacija.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eto drage moje samo da vam se pohvalim da se već 5 dana opet pikam heparinom i nadam se da ću se pikati još najmanje 9-10 mjeseci ! Zvuči možda ludo, ali ja jedva čekam kad će vrijeme pikanja, jer sam tada nekako mirnija da mrvica dobija dovoljno krvi i da će sve biti ok!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mury potpuno te razumijem MM zeli da mi daje fragmin jer se osjeca zbog toga nekako kao vazan dio cijele ove price. I kad krene sa iglom prema stomaku uvijek kaze: ''aaaa evo donio tata veceru"

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

alma_itd, ta sa večerom ti je dobra. I nekako sam sigurna da ćeš i ti ovaj put uz heparin imati ogromnu betu

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bog te cuo

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure molim pomoć!
    danas mi se prvi put dogodilo da sam pri davanju fragmina naletila valjda na žilicu illi šta ali kad sam izvadila špricu bila mi je bila krvava!
    je li se to kome događalo?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jeste meni i to 2 puta do sad a na fragminu sam od 14.06. Nije nista opasno osim sto ces imati veeeeliku plavu fleku kojoj ce trebati 2 nedjelje da se povuce uz sav spektar boja.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I meni!
    A ta fleka nikak da prođe!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure do kad ste se bole u trbuh u trudnoći i gdje je još zgodno se bockat?(s obzirom da mi je trbuh cili kvrgav)

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

zlatica ja sam se cijelu trudnoću bola u trbuh ispod pupka u špekec - lijevo i desno...

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a možeš u ruku ili nogu, pregledaj ovaj topic par stranica nazad pa ćeš naći link sa slikom gdje se sve možeš bosti...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure kad ste se bockale u noge gdje tacno ste ubadale? Ja cu morati na zalost da se oprostim od bockanja u trbuh jer je tvrd i pun kvrga,nemam vise gdje da se ubodem,a veceras sam se piknula u nogu i bolilo me uzasno,pa kontam mozda sam na pogresno mjesto.Doduse na nogama mi nije neko mekano salo nego celulit,a tu boooooliiii

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pogledaj postove od 4 mj. Pinky je stavila link gdje se sve možemo pikati.
    Ja se zadnjih mjesec dana pikam u noge jer mi je trbuh postao napet.
    Užasno me boli svaki ubod i sva sam u masnicama.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja nisam puno od pomoći, cijelu trudnoću se pikala u trbuh i nisam imala većih problema, a dok sam ležala u bolnici dva puta šta su me bole sestre (ostalo sam se bola sama hvala Bogu, jer njihovi ubodi boleeeeee) bole su me u mišicu ispod ramena (ne znam da li se i inače tu smije davati), kad sam pitala jeli mogu nastaviti u trbuh do kraja trudnoće rekle su da mogu bez problema, ako meni ne smeta

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da pitam i ovdje...Jeste li prestale sa asopirinom ili andolom zadnja 3 mjeseca trudnoce?Citala sam da nije dobro piti aspirin u zadnja 3 mjeseca,a ja sam na Fraxiparinu i Aspirinu od ET pa me zanimaju vasa iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su ga maknuli kada sam napunila 32.tt

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam Aspirin pila d0k se nisam p0čela b0ckati Clexan0m.Mislim da nema p0trebe za jednim i drugim

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

P.S.prije bilo kakve odluke dali da nastaviš s aspirinom ili ne,konzultiraj se s hematologom ili tansfuziologom koji je upućen u tvoje stanje

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Za 3 nedjelje idem opet kod svog ginekologa pa cu ga pitati(on mi je i propisao Fraxiparin i Aspirin).Ne bih ni smjela na svoju ruku prekidati Aspirin(mada vjerujem da je Fraxiparin u svoj toj ''trombofilijskoj prici" vazniji.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure,negdje sam pročitala da se omega kontraindicira s fragminom.je li to točna informacija?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nikako.. jedan anulira drugi.. jer imaju različita svojstva.
    prvo se prestaje sa aspirinom pa onda bode sa heparinom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zlatica prvotno napisa Vidi poruku
    cure,negdje sam pročitala da se omega kontraindicira s fragminom.je li to točna informacija?
    Da, i ja sam tako nesto procitala, ali unatoc tome uz Fragmin pijem i Omega 3 kapsule koje se nalze u Centravit Prenatal pakovanju.

Ako se dobro sjecam, omega 3 uz heparin se ne preporucuje zbog toga sto i jedno i drugo razredjuje krv, pa onda kao zbog opasnosto od pojacanog krvarenja. Ja pak mislim da je doza omege u kapsulama koje pijem toliko mala da bi njen utjecaj prije mogli nazvati placebom, nego bilo sto drugo...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ja sam tako nesto procitala, ali unatoc tome uz Fragmin pijem i Omega 3 kapsule koje se nalze u Centravit Prenatal pakovanju.

Ako se dobro sjecam, omega 3 uz heparin se ne preporucuje zbog toga sto i jedno i drugo razredjuje krv, pa onda kao zbog opasnosto od pojacanog krvarenja. Ja pak mislim da je doza omege u kapsulama koje pijem toliko mala da bi njen utjecaj prije mogli nazvati placebom, nego bilo sto drugo...
    Oprosti pijes prenatal i jos kapsule omege?
    I ja tako
    Pitat cu ovo doktora na slijedecem pregledu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti pijes prenatal i jos kapsule omege?
    I ja tako
    Pitat cu ovo doktora na slijedecem pregledu
    Od negdje 12. tt pijem Centravit Prenatal. Ovaj proizvod sam izabrala jer mi se cinilo da ima najbolju kombinaciju vitamina i minerala koji se preporucuju u trudnoci. To pakovanje sadrzi i posebno pakirane kapsule omega 3 (riblje ulje) sto je kazu takodjer vazno u trudnocu.

Znaci, pijem te kapsule omege sto se nalaze u istoj kutiji s Centravit prenatal vitaminima i mineralima (ne kupujem jos dodatnu omega 3 nekog drugog proizvoda).

I kao sto rekoh, ne brine me navodna kontrainidikacija omege s Fragminom. Ali naravno da me zanima misljenje doktora o tome pa ako budes pitala svog doktora svakako javi sta on kaze!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

negdje sam naletila na podatak da heparin moze imati negativne posljedice na kosti.
    sad imamo problema sa zubima i malena i ja. ima li tko kakvih iskustava?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kejt, baš sam pisala na Imunološkoj temi da sam pitala dr-a ima li heparin utjecaja na kosti, odgovor je bio da nema.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    negdje sam naletila na podatak da heparin moze imati negativne posljedice na kosti.
    sad imamo problema sa zubima i malena i ja. ima li tko kakvih iskustava?
    vidi ovo: http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100000527.html

heparin moze temporalno dovesti do osteoporoze koje se povuce nakon prestanka terapije..tako je meni doc rekao. eh sad, da se to stanje prenese na dijete mi nije poznato.
    stoga nije lose da one koje su na heparinu da uzimaju dovoljno kalcija kao pokusaj preventive.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala vam

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Od negdje 12. tt pijem Centravit Prenatal. Ovaj proizvod sam izabrala jer mi se cinilo da ima najbolju kombinaciju vitamina i minerala koji se preporucuju u trudnoci. To pakovanje sadrzi i posebno pakirane kapsule omega 3 (riblje ulje) sto je kazu takodjer vazno u trudnocu.

Znaci, pijem te kapsule omege sto se nalaze u istoj kutiji s Centravit prenatal vitaminima i mineralima (ne kupujem jos dodatnu omega 3 nekog drugog proizvoda).

I kao sto rekoh, ne brine me navodna kontrainidikacija omege s Fragminom. Ali naravno da me zanima misljenje doktora o tome pa ako budes pitala svog doktora svakako javi sta on kaze!
    Budem svakako javila

Iako i ja mislim da su to premale kolicine da bi imale utjecaja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •