DA, dobro kažeš, ako bude raspoložen...:roll:. kad ideš?
Printable View
DA, dobro kažeš, ako bude raspoložen...:roll:. kad ideš?
Mislila sam iduči ponedjeljak, ali nisam sigurna još MM treba odraditi spermiogram i ja stalno oduglovlačim tu krv i urin, tako da najvjerojatnije tek onaj idući ponedjeljak ako budem uspjela dobiti termin!
E ja obavila sve pretrage i sada još da stignu nalazi i startamo, samo se nadam da mi doc. neće opaliti hladan tuš sa nekim terminom bogu iza nogu!!!
Ajde, držimo fige, ja se nikako ne mogu naručiti na collor dopller, stalno zauzet telefon, za poluditi.
I ja se danas pokušala naručiti kod svog MPO, ali naravno bezuspješno, sutra sjedam na telefon od jutra!
Osijek, samo od 12-14 ti se javljaju na tel :)
A znam samo ni u to doba nekad nemožeš ili doći na red ili doćekati da netko digne slušalicu!
Ja se naručila za 15.03.:klap:
Pa dobro cure gdje ste vi sve. Nitko ništa ne piše, ne prijavljuje postupke, usjehe, neuspjehe. Nije valda da su u petrovoj ništa ne dešava!?
Hej Osijek,pa to sam se baš i ja pitala,niko ništa,nadam se da to ne znači da zbog love nema postupaka:-P.
A ako nema love i postupaka mi čemo na ceste jedino nemamo traktore, pa če onda biti love koliko hoćeš:klap::lol:!
Ja bila jućer na UZV, moram ponoviti idući petak + neke krvne pretrage, ali izgleda da mi ipak na kraju priće slijedi zahvat.
Jedna žena došla po lijekove, a sestra joj rekla da sada po novom treba i uputnica za bolničko liječenje i uputnica za pregled inaće joj ne može dati lijekove. Tako da se znatew ravnati, tko planira po lijekove, najbolje nazvati pa provjeriti točo.
Ja prijavljujem da u nedjelju krećem na UZV za prirodni, nakon stimuliranog neuspjeha. Vidjeti ćemo šta će biti! Sretno svima! Što se prosvjeda tiče, ma ako treba posuditi ćemo i traktore!!!
:kiss: svima!
Snekica koliko ti je vremena prošlo od stimuliranog do prirodnog? Jesi to ti predložila doktoru ili on tebi? Jel koristiš išta od lijekova?
Ja sad ponovo idem na AIH pa me zanima stignem li se predomisliti i tražiti prirodnjaka...?
Ako ti se da molim te napiši što više detalja.
Hvala :)
Raspitujem se kako je na ovoj klinici?? Kako teče postupak, kada i gdje se prvi puta javiti, koje pretrage treba muž napraviti? Koliko se u konačnici čeka od početka do postupka?
Nama treba ISCI
ja sam imala ET 20.02.2010., 04.03.10. četvrtak sam popodne počela krvariti i u petak odmah nazvala petrovu i rekla da bi ja odmah u prirodni. i za sad nije bilo problema. jučer sam svejedno ponovo nazvala jer je rekla jedna cura da je dr. Š nije pustio, ali mi je sestra rekla da vjerojatno ima razloga za to. Tako da ja definitivno u nedjelju (10.dc) imam UZ u 08 h pa ćemo vidjeti šta dalje.
Mene je doc već naručio za AIH i u petak idem na ultrazvuk, a tamo je uvijek sav nervozan a ja bez (pardon) gaća... :mrgreen:
Ima li tko prijedlog kako da ga pitam da me sa AIHa prebaci na prirodni IVF?
Prije nego me stjera u svlačionicu i uzme drugu žemsku.
Opcije:
a) dok sam na stolu
b) da dođem u suknji (a vani snijeg do koljena, brrr)
c) da se derem iz svlačionice- možda i cura poslije mene bude imala kakav dobar prijedlog :yes:
Svi prijedlozi su dobrodošli :mrgreen:
Nama je sve išlo prilično brzo, ali mi smo počeli prije 2- 3 godine, pa ako tko ima friškije informcije, molim lijepo.
Nazoveš i naručiš se- pitaju te kod kojeg liječnika želiš i daju ti termin. Moje muško je radio samo spermiogram (iako je imao jedan sa VV, ali Petrova taj ne priznaje :roll:), ali mi smo "zdravi" pa i nismo imali nekih većih pretraga.
Sam postupak se čeka 6 mjeseci.
...
I nisam neki izvor informacija :oops:
Ja sam bila prošle godine, eto to je malo friškije, ali ipak prije novih zakona. Ja sam 2008. nazvala petrovu rekla zašto bih došla i sestra me naručila kod mog doca. nije me pitala dali želim ovog ili onog nego me naručila kod kog je ona htjela. Ja i MM smo prvi put išli zajedno. Doc. je pogledao nalaz od prethodnog doktora iz os koji me uputio u zg. Rekao je nek dođem ja u ponedjeljak na papa i briseve, a MM nek napravi novi spermiogram u petrovoj u petak i nek dođem ja onda u ponedjeljak sa njegovim nalazom. Tako mi napravili i u ponedjeljak doc. rekao definitivno icsi nećemo vas više nićime mućiti jer problem je M loši spermiogram.Rekao mi neka se upišem na listu za IVF/ICSI kod sestre. To je bilo u 7/2008, a sestra me stavila na listu za 06/2009. U 9/2008 ja došla vidjeti svoj papa i briseve i u 3/2009 došla po protokol te mi doc rekao da napravim opet briseve i papa prije postupka jer ću samam biti kriva ako nešto nije u redu, a krenem u postupak. I eto sve bilo ok i mi krenuli u postupak u 6/2009.
Nadam se da sam pomogla:mrgreen:!
Pa da i da me pitala otkud ja znam kakav je tko i tko uopče postoji. I ja sam još uvijek kod tog istog i u principu sam zadovoljna iako me nitko ne zna uhvatiti na prepad ko on. Toliko pitanja u tako malo vremena da se jedva stignem snači, uvijek me zbuni, a baš inače nisam osoba koja se da lako zbuniti:zbunj:.
Prije IVFa jedan mladi doktor je uzeo moje papire i rekao: A vaš problem je miom... vjerojatno.
Tako da nitko točno ne zna :-/
ja sam nova ovdje!trebala bi najvjerovatnije drugi vikend ići na ultrazvuk za ITI inseminaciju,je li radi vikendom to ili moram zvat pa njih pitat mogu li doć? ima li tko iskustva s ovom metodom
Ultrazvuk radi svaki dan za žene koje su u postupku, ako na to misliš, a sa tom metodom nemam iskustva pa bolje da netko drugi odgovori.
Bok plavusa :)
što se tiče ultrazvuka osijek je već odgovorila, a mene zanima kakva je to inseminacija?
IUI inseminacija- unošenje spermija u maternicu a ITI- unošenje spermija u jajovod.
dobro je odgovorila kika83. Začepljen mi je jedan jajovod i onda če mi to ugradit u zdravi.barem su mi tako rekli!a u 6 mjesecu idem na ivf,a vjerovatno ću i u 4.mj opet pokušat s iti-jem
Tako agresivno idem i ja :yes:
Nekad si mislim možda bih ipak trebala uzeti predah, ali ja idem na prirodne inseminacije, pa nemam hormonalne napade na tijelo.
Držim fige da ti prije nego što dođeš do ETa uspije ITI :mrgreen:
Snekica-kod kojeg si ti doktora?
pa ja bi trebala počet pit klomifen 3-7 dana,ali mi sad več kasnu stvari 2 dana preko roka tako da još nisam ništa uspjela počet pit,samo me nerviraju,inače dođu kad ne trebaju a sad kad mi trebaju nema ih. inače mi je tako moja doktorica rekla da idem ja odmah da ne dangubim,a doktorica u petrovoj mi je rekla da obavezno prije ivf dođem jednom,pa ćemo vidit.nenadam se da to uspjeva iz prve pa ja već planiram iduće pokušaje unaprijed!!
to je i moja filozofija, al mi kažu da sam paranoična :-P
Ja ovaj mjesec ipak uzimam pauzu, treba mi psihofizičkog odmora, a i na poslu se moram malo jače angažirati, jer već razmišljam o Sloveniji pa da skupim neku lovu.
A ionako se već dobro dižu obrve na moje naglo tražene dane godišnjeg usred tjedna. Mislim da će me ovdje većina razumjeti kad kažem da mi se ne da svakome objašnjavati što, kako i zašto....
bolje biti realan,manje češ se razočarat! prijateljica mi ide u 4 mj na ICSI i ona je 100% sigurna da če ona to iz prve!!
Drage moje ja se prijavljujem da sam dobila 5. mjesec za novi postupak i jako sam sretna!
Držite mi fige svi!
:-D
Svi smo se natiskali u slično vrijeme :klap:
Od silnog truda da zapamtim šta sve trebam zaboravila sam kakve ono uputnice trebam, znam za bolničko lječenje bez datuma, a druga???:?:
mislim za specijalistički pregled, Osijek; ma moja filozofija kad dođem kod ginića - daj mi uputnice za sve pa da imam spremne :) Odlične vijesti za 5 mj. Jesi bila spremna na sva pitanja :) Ja se svaki put osječam kad idem tamo kao da idem u srednju školu kad profa pita hahahaha
Hej Osijek, i ja sam "zabilježena" za 05/10 kod istog dr.-a. Sada u ponedjeljak idem kod mog soc. obaviti papa i briseve, pa se onda planiram naručiti za Petrovu, odnjeti im nalazena uvid... , išla bi tamo slijedeći mjesec... Jesu li ti rekli što za terapiju, da li ti ju daju onu u Petrovoj (to je nešto novo ali ne znam da li je profunkcioniralo) ili ti terapiju (hormone) nabavlja soc. gin.?!
Super za termin :-D, poprilično si brzo došla na red, ja sam bila u Petrovoj u prosincu, pa me zabilježili za svibanj!!!