Ifigenija prvotno napisa
Ja ne mogu prihvatiti kao svoju tu girl power - mi imamo maternicu, posao, diplomu, svoj stan, i sad sve što hoćemo od muškarca je sjeme, ono sljedovanje u čašici. Ako je prošlost pokazivala tendenciju potcjenjivanja i zloupotrebe žene, meni bi ta sperma u čašici bila isto tako okrutna zloupotreba i ponižavanje muškarca, mislim na institucionaliziranje takvog postupka.
Muž i ja smo se jučer drapali - da ja zvučim kao Montipajtoni - every sperm is sacred, ali u osnovi da, oni su pametni pa su dobro ubrali o čemu se radi.
Sperma nije ispljuvak, pa da ga skupiš s ceste ako ti se sviđa i nikom ništa (to zakon nikome ne brani), to je genetski materijal jednog čovjeka, i iz njega postoji potencijal da nastane krv njegove krvi, meso njegovog mesa, potomak, i meni je to ozbiljno - da ga ubiješ.i
Možemo mi indoktrinirati djecu koliko hoćemo, ali vjerujem da će svako dijete osjetiti čežnju, i interes za svoga oca, i vjerujem s pravom tugu - jer njegovom ocu nije dana prilika da ga voli, gleda, čuje, odgaja, da voli njegovu majku, da budu zajedno. Možda se majci ne sviđa tuljan koji ide sa spermom, i ja to mogu razumjeti, ali - uz spermu ide neki tuljan i to ti je to, to je tako. Moraš voljeti tog čovjeka, pa onda sve ima više smisla.
A onda iz drugog kuta - dijete, kao nemoćno i slabo, ima višestruke safety netove (kak se to kaže na hrvatskom, ja ko da sam emigrirani Sansigot, al što ću) - mamu i tatu, pa onda maminu familiju, tatinu familiju - sve je to jako puno ljudi, pa opet Crkva traži i kumove, da se i oni nađu, i još zapovijeda da se udovicama pomaže, siročiće štiti (što bi rekli - treba selo da se digne dijete).
Sve je dobro dok je dobro, ali ako dijete ima samo mamu s familijom koja nije u slučaju zla u stanju preuzeti brigu o djetetu, imamo vrlo lošu situaciju. Kad je uduplo, ipak su uduplo šanse da će se nemoćno dijete zaštititi. Tako da ideja da mi sve možemo, ako samo hoćemo drži vodu - dok drži.
Nema smisla da u interesu dokazivanja temeljnih dogmi liberalnog svjetonazora ugrožavamo najslabije i pritom ponižavamo muškarce, svodeći ih na manje od objekta - na izvor dobra koje nam je potrebno i koje se kupi za štojaznam - 500 kn.
Novi život sjedinjuje ljude i stvara okrilje u kojem, prema učenju Crkve u koje ja vjerujem, svi imaju priliku i trebaju imati mogućnost dozreti u zajedništvu i ljubavi. Recimo da je netko začet doniranom spermom, ili je majka odabrala spermu, a pri tom odbacila muškarca i da dijete spozna da živi u izobilju, lijepo, a da istodobno njegov otac negdje skapava sam i gladan? Koja je to poruka o životu, ljudskim odnosima i ljudima?
Uzmiš to ti paše, a ostalo škartiraj - i to još na uputnicu HZZO-a?
Čovjek nije za upotrebu. Kao što žene ne trebaju biti udavane s 12 i pretvarane u matice koje rađaju svake godine po jedno ni muškarac ne može biti izvor sperme nekome.