ivana.sky ne znam u kojoj branši radiš, hoće li ti zaista posao bit lakši promjenom radnog mjesta, ali činjenica je da TI to nisi tražila, dakle, u neku ruku su te degradirali zbog tvoje želje za majčinstvom....miriše mi na diskriminaciju :-x
Printable View
ivana.sky ne znam u kojoj branši radiš, hoće li ti zaista posao bit lakši promjenom radnog mjesta, ali činjenica je da TI to nisi tražila, dakle, u neku ruku su te degradirali zbog tvoje želje za majčinstvom....miriše mi na diskriminaciju :-x
Ivana procitaj cl. 30.i 31. Zakona o radu, odnosi se na trudnice. Znam da nisi jos trudna, ali nema te pravo tada zakidati, a kamoli sada
Kod mene na poslu, da bi me premjestili na drugo radno mjesto morala bih nešto potpisati. Al ne znam u kakvom vlasništvu je tvoja firma, a o tome ovisi koliko šljive zakon.
Imam doma novi Zakon o radu, nisam ga prošla, al mora biti neko poglavlje tipa Premještaj na drugo radno mjesto pa škicni malo. Al opet, koliko će ti koristiti pozivanje na Zakon (ne znam, možda hoće). Imate li kadrovsku ili pravnu službu?
bit ce mi svakako lakse, ali bez obzira, ja to nisam trazila! to mi je spakovano bez mog znanja! i da ne kazem receno noc prije nego se vracam na posao sa bolovanja!! a kuju to vec 3 tjedna odkad sam uzela bolovanje... ma joj, ljuta sam ko pas! bar da su pitali... a kao svi smo si super
a da ne pricam da me se proziva da sam zatajila informacije prilikom potpisivanja ugovora... koje je bilo krajem 7mj, a ja prvi ugovoren sastanak kod dr. imala u 9 mj!
ne znam kakvu sluzbu imamo, u privatnoj firmi sam, ali vrlo velikoj i sveopce poznatoj privatnoj firmi rasprostranjenoj po cijelom svijetu. nisam potpisala nista, niti hocu, zato sto ne pristajem na to, pa su rekli nek sad radim ovako, ostavit ce mi ugovor ko da radim posao sa kojeg su me maknuli...
Zatajila informacije? U vezi cega? Planiranja trudnoce? To su zabranjene teme pri zaposljavanju. Da su te i pitali, ne moras odgovorit nista.
Možeš biti u ne zanm kako velikoj firmi, al si kod privatnika i to je ono bitno.
Da si i planirala nešto kod zapošljavanja nisi im bila dužna reći. To je kao da kažeš - zaposlite me, al imajte na umu da ću otići na porodiljni da me lakše diskriminirate. Doslovno. Nezakonito.
Jesu li trebali to mjesto za nekoga i napravili to jer te "ne vole" il su fakat na jako čudan način "brižni"?
isli su na kartu kao mi smo si dobri, zasto ja njima nisam vjerovala i rekla da nesto planiram bar, pa da mi osiguraju zamjenu... zabila sam im noz u ledja jer su oni garantirali za mene... samo da se razumijemo ja zamjenu nemam od 6mj! jer su sefovi valjda mislili da sam ja robot pa da ako 2god nikad nisam otisla na bolovanje necu morat ni iduce 2 pa eto sta ce njoj zamjena... i sad bum bolovanje (totalno ne planirano sa moje strane, nisam ni znala da imam pravo na njega a kamoli da ce mi ga dat), drama, oni moraju odradjivat moj posao jer nitko drugi nije obucen za to, i sad sam ja kriva i ispastam i gubim svoj posao.
na vrlo cudan nacin brizni. jer su mi i sami rekli da njima nikako ne odgovara da ja odem sa svog mjesta jer njima nema tko drugi to raditi. oni ne zele da se meni nesto dogodi i da ja riskiram i bolje neka sam ja s njima u smjeni da paze na mene... awwich :facepalm:
pokusala sam im objasnit da ja nisam ostala bez ruke ili noge, da nisam retaridrana!! samo ovuliram - i to MOZDA! a meni se bilosta moze dogodit i dok setam psa na ulici, ne mogu se ponasati trudno ako trudna nisam niti zelim da me se zbog mpo drugacije gleda i drugacije se pristupa prema meni, pogotovo na poslu i pogotovo ako ja to ne trazim sama!
Da, a tak ste si dobri da bi "sigurno" dobila taj posao da si rekla svoje planove. To se vidi po njihovom trenutacnom ponasanju prema tebi. Grrrr
istina je da radim nocne i radim na dostavi robe, imam studente koji umjesto mene uvijek mogu dic tesku kutiju ili mi priskocit u pomoc ako za tim ima potrebe. istina je da organizam sasvim drugacije funkcionira kad si budan preko noci, spavas preko dana, istina je da mi je posao ful naporan i fizicki, a i psihicki jer sam pod stresom posto vodim sve vezano uz svoju smjenu i na 100 stvari ne mogu utjecat... ali ako ja mislim da sam ja i dalje sposobna svoj posao obavljat sa 100%tnom ucinkovitoscu i ako ja nisam trazila premjestaj radi brige za svoje zdravlje, hvala lijepa ali ne morate ni vi to radit za mene.
i jesam, 100 puta sam razmisljala o tome da se vratim u dnevnu, da radim dnevne, ali si financijski to ne mogu priustiti nikako jer gubim place koliko mi je kredit za stan! a to meni nije malo. zelim ostat trudna najvise na svijetu ali ne ako necu imat za kruh toj bebi...
isto tako ja ne moram ostat trudna jos 5god... oni se ne mogu tako ponasat i mene šikanirat i drzat me na mjestu koje je mizerno placeno jer ja mozda budem trudna jednom... kad budem trudna brinut cu se za to
Nitko na radnom mjestu ne smije biti nezamjenjiv jer ak slomi nogu, eto kataklizme. Ja sam tako prije znala ići na posao s velikom temperaturom i sl., da se svijet ne sruši.
A, gle, pomoć si ne možeš. Sad znaš s kime radiš. Vjeruj mi, kad vidiš s kim radiš šokiraš se, al bar znaš na čemu si. MM je imao sličnu situaciju, gdje se pokazalo kako ljudi koji mu mogu pomoći glume brižnost, a bešćutni su da ti pamet stane. Al je zato sad promijenio ploču.
Ispuši se, a onda se skoncentriraj samo na svoju trudnoću.
Ne idemo mi na posao da tražimo ljubav, pa ih lijepo sve otkantaj. Manje ćeš si emotivne prtljage stvarati.
Mislim da cu na rebro...nije da mi se uzasno zuri ali nakon druge izgubljene trudnoce htjela bi znat di je problem. Pa da barem znam da li cu se odvazit na daljnje pretrage za MPO ili cu jednostavno odustat od svega. Jer nakon ovog sto sam neki dan prosla si vise ne zelim to priustit. Nikad vise.
nivesa,cure su več napisale,ti svoj kariogram ne moraš ponavljati,kakav je prvi put takav bude i drugi put. Jedino tm.
Nego,spomenula si heparin..zbog sklonosti trombofiliji? Daj pogledaj molim te kaj ti piše u nalazima.
Mislim da si jednom napisala da si homozigot,među tim nalazima pogledaj kaj piše i za koje. To je za trombof.
aC1-IgG rezultat 20 Gpl U/ml ref vrijednosti neg <10 , slabo poz : 10-15 , poz >15
aC1-IgM rez 7mpl U/ml ref vrijednosti neg < 10 slabo poz 10-15 poz > 15
faktor V Leiden normalan tip,faktor II protrombin normalan tip, MTHFR normalan tip, PAI-1 homozigot 5G
Atv (s)test mjesanja uz LAC 26 s ref vrijednosti : Izostanak korekcije produljenog APTV (s) u testu mjesanja uz LA omjer > 1,37 upucuje na prisutnost LAC
lupus amtikoagulanz (LAC) 1,02 omjer, ref vrijednosti do 1,37
slobodno mi netko onak laicki objasni prva dva nalaza. Ako se tko kuzi.
Ja sam heterozigot na taj isti PAI...jesi bila da ti objasne nalaz,kaj vele doktori?
http://forum.roda.hr/threads/33266-I...%A0KE-PRETRAGE
tu prošnjofaj..
Nivesa,
ove pretrage sam i ja radila.
Ovaj IgG je meni 25 - doktor mi je rekao da bi se ova pretraga trebala ponoviti nakon 8 tjedana (što ja nisam) - ako bi ponovljeni nalaz pokazao opetovano povišenu vrijednost onda postoji potreba za heparinom u trudnoći - ali tek kad ostanem trudna. Dakle - kad ostanem trudna će to opet provjeriti. A možda budem odmah dobila Heparin - budući da se radi o MPO-trudnoći - ne znam. Za sada koristim Aspirin 100 - i za vrijeme postupka.
Što se tiće PAI - ja imam isto homozigot 5G kao i ti. Rečeno mi je ovdje na forumu da je to uredan nalaz.
Ovo za LAC ti ne bih znala komentirati - kod mene je ovaj dio bio uredan tako da mu nisam neku veću pažnju pridavala.
A znas kako oni objasnjavaju. nista se vi ne brinite to heparin sredi. Vidim da...i to vec po drugi put. Kako mi je u kratkim crtama dr objasnio nije za paniku ali postoji sansa za trombozu pa je bolje sprjecit sa uvodenjem heparina u ranoj t. A drugi dr mi je rekao da on misli da nema potrebe za heparinom do zadnjeg tromjesecja. Pa sad nek si ja mislim.
A zašto nisi sad dobivala heparin od pozitivnog testa?
Jer obdukcijski nalaz prvog djeteta pokazuje na infarkt posteljice , ali posto je to kod mene od pocetka ocito ne dovoljno strucno odradeno u toj prvoj t ni tom nalazu bas ne vjerujem. jer su mi na porodu rekli da posteljica izgleda normalno. A beba sa deformacijama. a na nalazu obdukcije pise da nema vidljivih malformacija.
http://forum.roda.hr/threads/34638-H...t=#post2635311
Evo šaljem link gdje su me cure uputile da je homozigot uredan nalaz !
Žužy - ako si ti heterozigot možda si trebala uzimati Heparin????
nivesa, sorry pomjesa mi se puno toga u glavi pa ne pamtim, jesi ti radila komplet sliku hormona?
da. Ali prije koju godinu. Sad ih nisam ponavljala.
VELJAČA 2014. (11)
splicanka30, KBC Split, 1.IVF u prirodnom ciklusu (nakon 3xAIH)
Geja, VV, IVF (nakon 1xIVF)
frodo, Petrova, IVF /ICSI (nakon 3xIVF/ICSI), trudilica za drugu bebu
boogie woogie, Betaplus, FET
Shadow, PFC, IVF
saraya, Vg, IVF (nakon 3xIVF u prirodnom ciklusu)
sanjam
mare77, PFC, IVF gemini
mima32, spontana trudnoća
M@tt, spontana trudnoća
mari80, VV, 1.IVF
OŽUJAK 2014. (8)
ljubilica, Petrova, IVF (nakon 2xIVF, 1xIVF u prirodnom ciklusu)
Loly, Cito, IVF (nakon 5xIVF/ICSI, 1xFET), trudilica za drugu bebu
Zeljka33, Petrova, IVF, trudilica za drugu bebu
suzy.s, Ri, IVF (nakon 10xIVF/ICSI, 3xIVF u prirodnom ciklusu, 1xsekundarni IVF)
ARIANM, Vg, IVF (nakon 1xAIH, 4xIVF, 1xFET), trudilica za drugu bebu
nada0007, VV, 1.IVF gemini
funky, Cito, IVF (nakon2xAIH, 1xIVF, 1xFET)
bila_boja
TRAVANJ 2014. (13)
Noemi, VV, 1.IVF
bugaboo, VV, IVF/ICSI, trudilica za drugu bebu
Mjesto pod suncem, VV, 1.IVF
smarija, Slo, IVF
jo1974, VV, IVF (nakon 7xIVF)
Stena, Vg, IVF (nakon 4xIVF/ICSI)
aprilili, Poliklinika Škvorc, 1. IVF/ICSI
pea, spontana trudnoća
Aliki, SD, 1.IVF
Mury, spontana trudnoća
jan@, KBC Split, IVF (nakon 1xIVF)
Kirona, Poliklinika Škvorc, IVF (nakon 1xIVF), trudilica za drugu bebu
Krtica, spontana strudnoća
SVIBANJ 2014. (4)
Vaki, VV, IVF/ICSI (nakon 1xIVF, 1xIVF u prirodnom ciklusu)
KLARA31 , VV, IVF, trudilica za drugu bebu (nakon 1xIVF)
dubyaki, 1.IVF (nakon 3xAIH)
sami_os, VV, IVF (nakon 3xIVF) gemini
LIPANJ 2014. (4)
Vlatka35, PFC, 1.IVF/donacija js gemini
lady555, Petrova, 1.IVF/TESE
duskadz, PFC, 1.IVF
Ledamo, IVF/ICSI (nakon 1xIVF/ICSI, 1xFET)
SRPANJ 2014. (6)
LaraLana, Sistina, 1.IVF
paty, KBC Ri, IVF (nakon 3xIVF, 1xFET, 1xIVF u prirodnom ciklusu), trudilica za drugu bebu
njoka, KBC Ri, IVF, trudilica za drugu bebu
Sadie, Betaplus, FET (nakon 2xIVF, 1xIVF u prirodnom ciklusu)
Vivach, PFC, IVF (nakon 2xIVF, 1xFET)
Marlen, VV, FET (nakon 10xIVF/ICSI)
KOLOVOZ 2014. (1)
klivija, IVF(nakon 1xAIH, 1xIVF)
RUJAN 2014. (5)
mirelis, VV, 1.IVF
arlena, spontana trudnoća (nakon 2xIVF/ICSI; 1xFET)
Nina 83, Mb, IVF
tetagogolina, IVF, trudilica za drugu bebu
kleopatra, VV, IVF (nakon 2xIVF)
manola
LISTOPAD 2014. (3)
marinab1304, IVF (nakon 4xAIH, 3xIVF u prirodnom ciklusu)
kika222, VV, IVF
Sladja01, VV, IVF (nakon 2xAIH, 1xIVF)
:štrika:BETOČEKALICE
Skura, AIH
plavo oko, VV, IVF 19.11.
zadnjivoz
Čekalice transfera~~~~~~~~~~
kameleon, Petrova, IVF (nakon 3xIVF);
Čekalice punkcije/fertilizacije/inseminacije ~~~~~~~~~~
Pikalice, šmrkalice i ostale supresije~~~~~~~~~~
Lexus, Cito, IVF (nakon 3xIVF); Angely4you, PFC, FET (nakon 1xIVF)
AIH, prirodni/polustimulirani/sekundarni, FET ~~~~~~~~~~ Medeja, AIH(nakon 2xAIH)
11/2014: lemmingsica, Škvorc, IVF/ICSI u prirodnom ciklusu (nakon 2xIVF/ICSI); serenity1, VV, IVF (nakon 2xAIH, 1xIVF); venera82, VV, FET (nakon 1xIVF, 2xAIH); Varnica, Petrova, IVF; bubicazubica, KBC Ri, IVF (nakon 1xAIH, 1xIVF); bubekica, VV, IVF/ICSI (nakon 4xIVF/ICSI, 1xFET); vojvodjanka, Norveška, IVF; nestrpljiva anka, Petrova, IVF/ICSI (nakon 2xIVF/ICSI, 1xFET); dazler, VV, IVF (nakon 2xAIH, 2xIVF u prirodnom ciklusu, 1xIVF); Snekica, KBC Ri, IVF (nakon xx IVF); antony34, VV, IVF u prirodnom ciklusu; malenna88, Švedska, FET (nakon 1xIVF); bernica, Petrova, FET (nakon 3xIVF/ICSI); mimadz, VV, FET (nakon 2xIVF)
2/2015: antony34, Podobnik, IVF (nakon 2xIVF)
Hrabrice i čekalice koječega~~~~~~~~~~
aboni76, ajma, Ajvi, aleksandraj, Ameli, amy2004, anabela1, Anaši1507, Anci272, Angus, antesa, Antonella14, arlena, artisan, baby14, Bananka, barkica, Bea, beti79, BigBlue, biska, BlueI, bmaric, bubamara!, Bubamara 87, BubaSanja, Cannisa, carrie2812, cerepaha, chris, ciklama1, cosmic, cvitka, cvjet, Cvitaa, *DJ*, Dalmašica, Darkica, dazler, dea84, Deamar, dim, dola, drama_queen, Dulcinea, edina, ELA28, Elena 85, emiro, eryngium, FAnaS, florjan, Frćka, fuksija, Gabi, Geja 41, geronimo, giga, gigii, grožđica, hedoniza, Helena5, HelloKitty, Hoću bebu/lolalita, hope, hrki , ina35, inada, inana, Inna28, inspire_me, ivana83, ivana979, ivana.sky, ivancica_1982, Iva28, ivica_k , izluđena, ivka, jadro, JelTom, kata.klik, keti10, kik@, kiki30, kikolina, Kjara, kleopatra, klivija, kokos, koraljka, kriistiina, krojachica, Kyra Ars, Lara86, laky, Leva, libertas8, lion heart, lora82, lulu79, luna2, ljube, ljubi, Maybe baby, marta, MAJA14, majalina, MajaPOP, makajica, Mala Maja, Mala28, malena2, MAMI 2 , *mare*, marincezg, Marlen, Marnie, marryy, Mary123, mateaaa28 , mativa, matty569, mayica01, meki, mendula71, mg1975, milivoj73, miny, Missixty, mona22, mostarka86, my_heart, Nellie, Nera29, NerdyD, neumorna, Newbie, Nikolina-Zagreb, NinaDrv, ninanina35, nina977, Ninchi_Zg, nirvana, nova21, njanja1, orhideja., osijek, pak, PapigaCapo, PetraP, philipa, Pika80, PinaColada, pingwin, pinny, pirica, prag, pretorija, prima, Prozerpina, riba76, roan, Rominka, RuMo, Ruthy, ruža82, sabas, sabu, Samanta, Sandra1971, sara10, sara38, sara69, sissy75, skandy, slonica tonica, Smarta, Snekica, sos15, sretna 1506, Strašna, sushi, s_iva, *sunisshining*, špelkica, taca70, tajcigb, talia7, tamy79, tantolina, Tasha1981, Tena789, tetadoktor, The Margot, theorema, tiki_a, tikiica, tikki, TinaH, tina1986, tina2005, tina_julija, tinika2, Tinkica, tulipan83, Vali, valiana, Varnica, vatra86, vedre, Viki88, vita22, wanna be mommy, weda, zasto_bas_mi, xena.mbk, zdravka82, Zeena, zlo28, zoki28, Želim bebu, žužy :heart:
Bubek hvala ti kaj si me stavila na listu trudnica, iako još nemam drugu betu, ni uzv:-)
Sad mora biti tak kad si napisala:-)
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
na listu trudnica se dolazi s prvom betom... :-)
jaaaako mi je zao sto sam milu zuzy morala opet staviti uz srceko... nikako pa nikako.
Ma neka bubek, :-* Možda mi nije suđeno maknut se od srćeka.
onda ga iduci put selim s tobom na trudnice.
kika222, baš mi je drago zbog bete, čestitam i sretno dalje :-)
Ljube moja hvala ti:-) Dočekala sam i to, samo da sve bude sad u redu, zato nisam ni pisala da sam u postupku jer me bilo strah još jednog neuspjeha. Zato želim svima reći nikad ne odustajte! Meni je ovo zadnji besplatni postupak i jučer kad sam čula tu brojčicu plakala sam kod doktorice
kika222 :-D čestitam :fige: za dalje
Kika cestitam:-D:-D:-D