nasi jos rade po skracenom programu. tako prva dva tjedna, to im je kao prilagodba. sat im traje po pola sata. idu i u setnju.
Printable View
nasi jos rade po skracenom programu. tako prva dva tjedna, to im je kao prilagodba. sat im traje po pola sata. idu i u setnju.
Jedan zanimljiv clanak o sjedenju u skoli https://www.washingtonpost.com/blogs...till-in-class/
Ja ne mislim da je problem u sjedenju vec u previse zadaca za cetvrti dan skole. Nije imala ista za dovrsiti osim visine i tezine, ali sam prolazak kroz sve to ju je isfrustrirao. OK, ima malo tanje zivce i pomalo burni temperament :mrgreen:
Ako nista drugo, bar se svaki dan vrati blatna, tako da su dio vremena vani. Ali prvi dojmovi mi svakako nisu samo pozitivni, budem vidjela kako ce dalje ici.
Pa kad je pisalo u informativki za provjeriti. Kaj sad, ak joj kazem zanemari sto uciteljica kaze da to treba pregledati nije dobro, a ako napravim kako kaze uciteljica njoj je to previse pa opet nije dobro.
Drugo jutro kad se naspavala i odmorila je otisla dobre volje u skolu, zadace je bilo manje i uspjeli su to muz i ona proc u 15 min prije nego sam ja uspjela doc s posla.
F je skroz zadovoljna, ničeg, osim sjedenja, nema previse
ima smješkića i kvačica, to je naprosto pohvala za trud koji je uložila
pvi tjedan sam se više ja umorila dok sam polovila što sve trebam kupiti, i još sve nisam kupila....
:lol:
Moja je za sada zadovoljna
Pitam se koliko ce to trajati
Jedino ju zivcira previse zadace, a stvarno je ima previse
Al ono, bedasto skroz, nacrtaj skolu iz hrv i prirode, pa jos nesto i u matematici
Pa nacrtaj sebe ovdje i ondje, bla bla...
Meni se isto cini sve to lagano, al ono, djeca u skoli trebaju uciti, a ne da se podrazumijeva da vec znaju citati i pisati
Ok, i moja zna, al ima djece koja ne znaju
Da, oni jos ovaj tjedan imaju po tri sata, a onda krece za ozbiljno
Uglavnom po pet sati, a petak tri (cetvrti je vjeronauk)
I ja se pitam kako ce sjediti tako dugo
To fakat nije prirodno za tako malu djecu :-/
Tako su zaigrani, ne kuze oni da je to za ozbiljno
E da, anegdota oko zadace
Otisla ona u sobu zavrsiti crtez koji su poceli u skoli
Ja nisam odmah provjerila kad je izasla iz sobe, al ono, za to vrijeme sto je bila tamo, sigurno je zavrsila
I dodje joj tata doma i pita je li napisala zadacu
Kaze ona njemu: "nisam, budem sutra u skoli" :lool:
Pa smo malo objasnili sto znaci "domaca" u dz :mrgreen:
Ne znam jesam li već to napisala, moj je rekao da mu je u školi super, a na moj komentar da jedino mora malo vise sjediti, rekao je: ja sam ti i u vrticu dosta sjedio.
Uglavnom nemaju bas previse zadace, a sve odrade u boravku.
I to njemu pase, ne mora doma. Ja pogledam sto su radili, tj trazim njega da mi pokaze. Ali jos nista ne ponavljamo. Nemamo sta.
Vidim da spominjete te zadace, mi nista nismo morali raditi osim zadace iz hrv od petka i naucit pjesmicu iz eng sa cd-a.
nama sve odrade u boravku torba sa svim stoji u skoli od pon do pet.dijete mi kaze da im uciteljice citaju zadatke oni ne trebaju.
zasad nikakvog opterecenja a imali su puni raspored s tim da smo ih dizali u 14h a u pet u 15:30h.
Cubana dobar ti je sin. Moja se nje veselila kad sam joj rekla da je vikend , kaze ona bi skolu.
I sad ti reci...moja bi uvenula da je ostala u vrticu.
Bubice i ja sam se ubila od obilazenja papirnica jos mi fali par stvari za likovnu kutiju i gotovs finally.
Moj je zadovoljan sveukupno, ali kaže da je jako loše to što još nisu imali matematiku. Naravno da su ju imali, ali to njemu nije matematika (već samo slikovni zadaci: veće-manje, puno-prazno...). U informativci piše da tijekom vikenda vježbamo s njima manje-veće, jer će se time baviti sljedeći tjedan. Meni se čini da smo to odvježbali s otprilike njegove 2,5 godine starosti. Tako da mi se to čini stvarno prelagano za dijete od 6-7 godina. On npr. igra ''banku'' kad igraju Monopoly i naplaćuje novac u tisućama kuna, tako da mu je ovo za sada, po njegovim riječima, ''presmiješno'' :)
Ovaj nas prvasic je sve to oko skole jako ozbiljno shvatio, dodje kuci i odmah sjeda da napravi zadacu ( ja sva u cudu jer mi starijih dvoje nisu takvi, nikada bili). Ostao je u boravku u petak i napisao cijelu zadacu tamo ( opet - to mi se nikada nije desilo sa starijih dvoje, uvijek je nesto ostalo za doma). Dojmovi so mu za sada super, ne bi vise u vrtic, u skoli je bolje.
Pitala sam ga dali moze sjedit pa kaze da ne, da se malo digne pa stoji pokraj klupe, napravi dva kruga i opet sjedne ( uciteljici je to ok dok ne smeta drugima).
Program je bas za njega, nece mu biti dosadno sto mi je jako bitno jer njega dosada baca u nevolje.
Da smo cekali jos godinu dana bio bi fakat prezreo.
Nasa skola nema zvono, rade dok imaju koncentracije pa se malo poigraju ili idu van. I onda opet malo rade pa je veliki odmor ( 45 min i vani su cijelo vrijeme) i nakon njega jos sat glasbenog, tjelesnog i takvih manje zahtjevnih predmeta. Kaze uciteljica da tako mali imaju koncentracije ujutro i to oko sat vremena i da sta napravi u to vrijeme - to je to. Za sada. Sve ostalo je vise manje igra i ponavljanje.
Zadacu su imali svaki dan ali nista puno - max 15min rada ( nacrtaj sebe, oboji sto je vani- unutra itd).
Moja ne ide u boravak pa doma pise zadacu
Mozda bi mi se cinilo da ima manje da je u boravku pa dodje s napisanom zadacom
Ma da, i meni se cini prelagano to puno-prazno i sl., al ono, mozda bolje da krenu lagano
Samo, ne bi trebalo sad drviti po tome pet dana
meni se čini da je to vazno, ne samo znanja radi nego i samopouzdanja
Ovaj tjedan je nastava trajala samo 60 min, sljedeći će biti dva sata, imali su su svaki dan razgibavanje nakon pola sata.
Zadaću su imali dva dana i to nešto obojati, zasad mu je dosadno jer nije naučio ništa novo.
Za vjeronauk još ne znamo jer nije gotov raspored ali trebao bi biti u knjižnici ako ne stave prvi ili zadnji sat.
Ima ih 25 u razredu i klupe su normalno složene jer kao nema mjesta.
Moja je odusevljena prvi tjedan i ostajala je od treceg dana u boravku. Kaze da sve zna i dobila hrpu smajlica a uciteljica joj je rekla da bi dobila 10 a ne 5. Izgleda da je aktivna, jer kao rekla je uciteljica hoce li netko osim nje dignut ruku da ne bude stalno ona....
Na roditeljskom je uciteljica rekla da nece nikada biti domace zadace za vikend ...nek iskoristimo vikend za druzenje i zabavu
ma, naravno da su u tjedan dana naučili hrpu novih stvari: upoznali djecu, upoznali nove prijatelje, učiteljice, knjige....neka nova pravila ponašanja...
ja bi tako reagirala na kuknjavu o dosadi, a i općenito, mislim da je knjiško znanje najmanje važno
naša učiteljica nema "naj" mišljenje o profi iz engleskog...moj klinac je nakon sata engleskog izjavio "english is not fun!"
Sjetila sam te se danas nasi su dosli do tog dijela njega oznacili za zadacu doma i nastavili s gradivom jer kaze kcer djeca nisu znala koliko su teski i visoki pa je uciteljica to dala za zadacu. To mi je zapravo logicno jer djeca rastu ko gljive i ni sama ne znam u svakom trenu koliko su visoki i teski.
da se pohvalim da sam za vikend napunial i tu likovnu kutiju samo mi jos nedostaju plastelin i glinemol.
sto se tice eng mene je ugodno iznenadilo koliko su toga vec usvojili kroz igru na satu .
lili sve kaj ti treba za likovnu mapu im a u konzumu a i u našoj papirnici koja radi od jutra do sutra
Znam papirnica je zakon a Konzum zaobilazim u sirokom luku.
al ja sam obozavatelj uredskog pribora pa volim veliki izbor Mullera i ostatka City Centra.:-)
Jelena svejedno hvala puno na info.
Mi smo bas jucer popunili kutiju i kupili mapu
Mislim da je sad to to
mi smo kupili mapu, to smo jos na spisku za knjige imali koja mapa nam treba, a za ostali pribor za likovni smo dali svi novce uciteljici, a ona ce kupiti sta treba.
Kažu štrajk- kako što sad s djecom?
Kažu najbolje ih negdje zbrinite, to ne mogu nikako jer jedni baka i dida čuvaju unuka na drugom kraju grada, tata u bolnici, mama radi na relaciji posao-bolnica.
Rekli su da će bit neka skrb kao dežurstvo za klince al do 14h, pojma nemam kako ćemo to izvest. Da vodim dijete na posao ako to potraje?
Škola je dužna osigurati dežurstvo do onog vremena kad djeca iz boravka obično idu doma. To što će pocrkat od dosade, druga je stvar.
Lili, tko je to sve rekao?
Nama u školi baš niš nisu rekli, ja ću sutra normalno F odvesti u školu.
Kod nas su isto molili da ne vodi dijete u školu tko ne mora.
Nama baka može čuvati i rado uskače :naklon:, ali organizirano je čuvanje u školi kao normalni boravak.
kod nas je organizirano cuvanje. da li ce sta raditi sa njima ili ce umirati od dosade :zbunj:
Bubice jučer dobili neki letak, vrlo nejasan, podržite nas u štrajku i ništa više. Jutros pitala tete na porti, one mi tako neodređeno odgovorile.
TV, novine sve ti je puno štrajka.
Ja nekako ne mogu vjerovat da neće s njima ništa radit pa treba držat tu gomilu prvašića nekako u razredu, ja bih na njihovom mjestu dala zadatke, to zasigurno.Živi bili pa vidjeli sutra.
Meni je problem što je čuvanje do 14h a inače je boravak duže pa šta da radim, da izađem s posla u 13h? Kako?
nama su rekli da neće raditi s njima gradivo...samo će se igrati i crtati...
U nasoj skoli sve uciteljice su poslale poruku da sutra nema skole
Al ne znam sta je sa boravkom, moja ne ide