Stranica 18 od 52 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidim da spominjete te zadace, mi nista nismo morali raditi osim zadace iz hrv od petka i naucit pjesmicu iz eng sa cd-a.

nama sve odrade u boravku torba sa svim stoji u skoli od pon do pet.dijete mi kaze da im uciteljice citaju zadatke oni ne trebaju.
    zasad nikakvog opterecenja a imali su puni raspored s tim da smo ih dizali u 14h a u pet u 15:30h.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cubana dobar ti je sin. Moja se nje veselila kad sam joj rekla da je vikend , kaze ona bi skolu.
    I sad ti reci...moja bi uvenula da je ostala u vrticu.

Bubice i ja sam se ubila od obilazenja papirnica jos mi fali par stvari za likovnu kutiju i gotovs finally.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    E da, anegdota oko zadace
    Otisla ona u sobu zavrsiti crtez koji su poceli u skoli
    Ja nisam odmah provjerila kad je izasla iz sobe, al ono, za to vrijeme sto je bila tamo, sigurno je zavrsila
    I dodje joj tata doma i pita je li napisala zadacu
    Kaze ona njemu: "nisam, budem sutra u skoli"
    Pa smo malo objasnili sto znaci "domaca" u dz
    Slatkica mala ta djeca stvarno covjeka slatko nasmiju.
    syllime odmah sam isla mjerit kcer cm i kg da zna napisat ha ha al pamtljivo je 123cm i 23 kg nasijosnisu stigli dotud bit ce da im je priroda bila na rasporedu u pon koji su propustili.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se program cini prelagan. Kakvi su dojmovi vase djecice za prvi tjedan? Moja je odusevljena svaki dan sva nasmijana i puna energije izlazi iz skole i prepricava sto se dogadjalo.

kako je kod vas?
    Moj je zadovoljan sveukupno, ali kaže da je jako loše to što još nisu imali matematiku. Naravno da su ju imali, ali to njemu nije matematika (već samo slikovni zadaci: veće-manje, puno-prazno...). U informativci piše da tijekom vikenda vježbamo s njima manje-veće, jer će se time baviti sljedeći tjedan. Meni se čini da smo to odvježbali s otprilike njegove 2,5 godine starosti. Tako da mi se to čini stvarno prelagano za dijete od 6-7 godina. On npr. igra ''banku'' kad igraju Monopoly i naplaćuje novac u tisućama kuna, tako da mu je ovo za sada, po njegovim riječima, ''presmiješno''

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovaj nas prvasic je sve to oko skole jako ozbiljno shvatio, dodje kuci i odmah sjeda da napravi zadacu ( ja sva u cudu jer mi starijih dvoje nisu takvi, nikada bili). Ostao je u boravku u petak i napisao cijelu zadacu tamo ( opet - to mi se nikada nije desilo sa starijih dvoje, uvijek je nesto ostalo za doma). Dojmovi so mu za sada super, ne bi vise u vrtic, u skoli je bolje.
    Pitala sam ga dali moze sjedit pa kaze da ne, da se malo digne pa stoji pokraj klupe, napravi dva kruga i opet sjedne ( uciteljici je to ok dok ne smeta drugima).
    Program je bas za njega, nece mu biti dosadno sto mi je jako bitno jer njega dosada baca u nevolje.
    Da smo cekali jos godinu dana bio bi fakat prezreo.

Nasa skola nema zvono, rade dok imaju koncentracije pa se malo poigraju ili idu van. I onda opet malo rade pa je veliki odmor ( 45 min i vani su cijelo vrijeme) i nakon njega jos sat glasbenog, tjelesnog i takvih manje zahtjevnih predmeta. Kaze uciteljica da tako mali imaju koncentracije ujutro i to oko sat vremena i da sta napravi u to vrijeme - to je to. Za sada. Sve ostalo je vise manje igra i ponavljanje.
    Zadacu su imali svaki dan ali nista puno - max 15min rada ( nacrtaj sebe, oboji sto je vani- unutra itd).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja ne ide u boravak pa doma pise zadacu
    Mozda bi mi se cinilo da ima manje da je u boravku pa dodje s napisanom zadacom

Ma da, i meni se cini prelagano to puno-prazno i sl., al ono, mozda bolje da krenu lagano
    Samo, ne bi trebalo sad drviti po tome pet dana

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se čini da je to vazno, ne samo znanja radi nego i samopouzdanja

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    meni se čini da je to vazno, ne samo znanja radi nego i samopouzdanja
    Pa da, zato i kazem da je bolje da krenu polako, al opet ne previse, da im ne dosadi
    Da krenu odmah turbo ozbiljno, prepala bi se djecica

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ovaj tjedan je nastava trajala samo 60 min, sljedeći će biti dva sata, imali su su svaki dan razgibavanje nakon pola sata.
    Zadaću su imali dva dana i to nešto obojati, zasad mu je dosadno jer nije naučio ništa novo.
    Za vjeronauk još ne znamo jer nije gotov raspored ali trebao bi biti u knjižnici ako ne stave prvi ili zadnji sat.
    Ima ih 25 u razredu i klupe su normalno složene jer kao nema mjesta.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja je odusevljena prvi tjedan i ostajala je od treceg dana u boravku. Kaze da sve zna i dobila hrpu smajlica a uciteljica joj je rekla da bi dobila 10 a ne 5. Izgleda da je aktivna, jer kao rekla je uciteljica hoce li netko osim nje dignut ruku da ne bude stalno ona....
    Na roditeljskom je uciteljica rekla da nece nikada biti domace zadace za vikend ...nek iskoristimo vikend za druzenje i zabavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, naravno da su u tjedan dana naučili hrpu novih stvari: upoznali djecu, upoznali nove prijatelje, učiteljice, knjige....neka nova pravila ponašanja...

ja bi tako reagirala na kuknjavu o dosadi, a i općenito, mislim da je knjiško znanje najmanje važno

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

naša učiteljica nema "naj" mišljenje o profi iz engleskog...moj klinac je nakon sata engleskog izjavio "english is not fun!"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se nastavnog programa tice nisam mogla ne primjetiti da ce na matematici do kraja godine uciti do broja 20 a na prirodi treba upisati svojih 120cm visine vec prvi sat kao zadacu

Srecom pa je dijete poodavno svladalo troznamenkaste brojeve, bar citanje i pisanje, racunanje preko sto ako nije na stotice jos malo steka
    Sjetila sam te se danas nasi su dosli do tog dijela njega oznacili za zadacu doma i nastavili s gradivom jer kaze kcer djeca nisu znala koliko su teski i visoki pa je uciteljica to dala za zadacu. To mi je zapravo logicno jer djeca rastu ko gljive i ni sama ne znam u svakom trenu koliko su visoki i teski.

da se pohvalim da sam za vikend napunial i tu likovnu kutiju samo mi jos nedostaju plastelin i glinemol.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sto se tice eng mene je ugodno iznenadilo koliko su toga vec usvojili kroz igru na satu .

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sjetila sam te se danas nasi su dosli do tog dijela njega oznacili za zadacu doma i nastavili s gradivom jer kaze kcer djeca nisu znala koliko su teski i visoki pa je uciteljica to dala za zadacu. To mi je zapravo logicno jer djeca rastu ko gljive i ni sama ne znam u svakom trenu koliko su visoki i teski.
    to su i nasi danas radili. u skoli su napisali svoje ime, a za zadacu trebaju napisati ime mame ili tate i koliko su visoki i teski.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lili sve kaj ti treba za likovnu mapu im a u konzumu a i u našoj papirnici koja radi od jutra do sutra

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znam papirnica je zakon a Konzum zaobilazim u sirokom luku.
    al ja sam obozavatelj uredskog pribora pa volim veliki izbor Mullera i ostatka City Centra.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena svejedno hvala puno na info.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo bas jucer popunili kutiju i kupili mapu
    Mislim da je sad to to

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo kupili mapu, to smo jos na spisku za knjige imali koja mapa nam treba, a za ostali pribor za likovni smo dali svi novce uciteljici, a ona ce kupiti sta treba.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kažu štrajk- kako što sad s djecom?
    Kažu najbolje ih negdje zbrinite, to ne mogu nikako jer jedni baka i dida čuvaju unuka na drugom kraju grada, tata u bolnici, mama radi na relaciji posao-bolnica.

Rekli su da će bit neka skrb kao dežurstvo za klince al do 14h, pojma nemam kako ćemo to izvest. Da vodim dijete na posao ako to potraje?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Škola je dužna osigurati dežurstvo do onog vremena kad djeca iz boravka obično idu doma. To što će pocrkat od dosade, druga je stvar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, tko je to sve rekao?
    Nama u školi baš niš nisu rekli, ja ću sutra normalno F odvesti u školu.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nas su isto molili da ne vodi dijete u školu tko ne mora.
    Nama baka može čuvati i rado uskače , ali organizirano je čuvanje u školi kao normalni boravak.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kod nas je organizirano cuvanje. da li ce sta raditi sa njima ili ce umirati od dosade

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubice jučer dobili neki letak, vrlo nejasan, podržite nas u štrajku i ništa više. Jutros pitala tete na porti, one mi tako neodređeno odgovorile.

TV, novine sve ti je puno štrajka.
    Ja nekako ne mogu vjerovat da neće s njima ništa radit pa treba držat tu gomilu prvašića nekako u razredu, ja bih na njihovom mjestu dala zadatke, to zasigurno.Živi bili pa vidjeli sutra.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je problem što je čuvanje do 14h a inače je boravak duže pa šta da radim, da izađem s posla u 13h? Kako?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nama su rekli da neće raditi s njima gradivo...samo će se igrati i crtati...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U nasoj skoli sve uciteljice su poslale poruku da sutra nema skole
    Al ne znam sta je sa boravkom, moja ne ide
    Posljednje uređivanje od Ginger : 24.09.2015. at 13:55

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TV, novine sve ti je puno štrajka.
    Meni to ništa ne znači. Očekujem od škole/učiteljice da me obavijeste da li da dovedem dijete u školu ili ne. Ništa me nisu obavijestili pa moja sutra ide.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da svi imaju osiguran boravak.evo i nasi ipak do 17h.
    Kuzim Bubice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naši su danas donijeli torbe doma, inače ih nose u petak.
    To je valjda poruka da sutra ne idu u školu.
    I do kad to traje uopće?
    Šta sad trebam gledati vijesti da vidim kad mi djetetu počinje škola ili je to samo u petak?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam sad zvala ravnatelja naše škole da pitam imaju li organizirano nešto za djecu. Rekao je da će sva djeca koja dođu (znači, očekuje se da tko može ostavi dijete kod kuće) biti zbrinuta, imati će pedagoški nadzor. Nema potrebe da se nose knjige i bilježnice jer nastavno gradivo neće obrađivati. Ne zna koliko će štrajk trajati, to je u ovom trenutku i nezahvalno procjenjivati, ovisi koliko će trebati da im se ispune uvjeti koje traže.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sigurno će im netko ispunjavati uvjete na kraju mandata s raspuštenim Saborom.
    Znači, nema škole do nove Vlade.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    I do kad to traje uopće?
    Šta sad trebam gledati vijesti da vidim kad mi djetetu počinje škola ili je to samo u petak?
    Nama je rečeno da sutra nema, a za ponedjeljak da gledamo vijesti. Pogledaj u informativku ako ju ima. Možda ima obavijest.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene odusevljava ova skolska logika. Nekako sam mislila da djeca ne moraju znati pisati kad krenu u prvi razred, ali ...ne. Domaca zadaca iz prirode treci tjedan skole odgovoriti na pitanja (pismeno) koja ukljucuju pojmove : cesta, ulica, plocnik , kolnik i koji se stranama hoda po cesti. kako to u boravku izgleda? pojmove uciteljica napise na plocu ili slovka svima grupno?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    I do kad to traje uopće?

I nasa je dobila torbu za doma i da je sutra strajk

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mene odusevljava ova skolska logika. Nekako sam mislila da djeca ne moraju znati pisati kad krenu u prvi razred, ali ...ne. Domaca zadaca iz prirode treci tjedan skole odgovoriti na pitanja (pismeno) koja ukljucuju pojmove : cesta, ulica, plocnik , kolnik i koji se stranama hoda po cesti. kako to u boravku izgleda? pojmove uciteljica napise na plocu ili slovka svima grupno?

ovo je i mene zbunilo. i jos uvijek sam zbunjena, iako mi je frendica uciteljica pokusala objasniti.
    kao fora sa foto pamcenjem rijeci.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako nose torbe doma samo petkom, to znaci da nemaju zadacu?
    Ili to vrijedi za one koji su u boravku, a oni koji nisu nose doma svaki dan?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I moji nose torbe kući samo petkom. Drugašići i prvašić. U boravku su i nemaju klasičnih zadaća. Osim što je savjet da ipak nosaju škola-kuća čitanku iz hrvatskog te čitaju redovito (ili da što više čitaju bilo što). Prvašići još ne čitaju, ovo znam od prošle godine, nakon što školska godina lagano krene.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo u boravku i domaci pisu tamo a uciteljica je rekla da preko vikenda nece zadavati nikad domaci tako da mozemo uzivati u obiteljskom vikendu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A thnx, samo me zanimalo
    Znaci da oni koji nisu u boravku ipak nose torbe doma
    Za vikend je i nasa rekla slicno, al da ce ipak nesto malo dobiti da ovima u boravku ne bude dosadno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius uciteljica im napise na plocu i oni prepisu.
    Ni mi zeljka nemamo domace za doma.imali samo jednom.
    nama je receno da pratimo obavijesti na webu skole ili na ulazu u skolu.

Ravnatelj stvarno ne moze ni znati dokad ce trajat strajk.to je van njegove domene.
    ja osobno smatram da jesu potplaceni i da se nedovoljno u ovoj zemlju cijeni profesija vezana uz obrazovanje nase djece.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U boravku rade zadaće...ali imaju i napisano što imaju za domaću zadaću na ploči(za one koji nisu u boravku). Engleski i vjeronauk ne rade u boravku i te knjige se trebaju uzeti doma(po pravilu sve ostaje ali već smo se opekli za zadaću iz engleskog kojeg je prof dala prvi dan nastave...sada uzimamo knjige doma).
    Danas imaju organizirano...ali mi nismo poslali klinca, na poslu je s mm.
    Za dalje će isto imati organizirana dežurstva...mislim da im je to dužnost (takva je objava na sindikalnim stranicama)
    .
    Posljednje uređivanje od tocekica : 25.09.2015. at 09:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi uopće"nemamo posla" ni sa zadaćama, ni sa knjigama, ni bilježnicama preko tjedna.
    Dijete ne može dočekat petak da nam pokaže šta su sve radili u školi preko tjedna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kažu štrajk- kako što sad s djecom?
    Kažu najbolje ih negdje zbrinite, to ne mogu nikako jer jedni baka i dida čuvaju unuka na drugom kraju grada, tata u bolnici, mama radi na relaciji posao-bolnica.

Rekli su da će bit neka skrb kao dežurstvo za klince al do 14h, pojma nemam kako ćemo to izvest. Da vodim dijete na posao ako to potraje?
    može samo pitanje, kaj nisu u pon, utorak došli doma s papirom da nema škole???

mojima je rečeno da prate vrata škole, dal će se nastaviti štrajk ili ne, da ne smiju stavit na web.

moj veliki i njgov cijeli razred danas predavao projekte iz hrvatskog s putovanja, da ne budu u zaostatku, jedino su izbjegli pisanje inicijativnog.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.09.2015. at 10:42

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nose torbe doma samo petkom, to znaci da nemaju zadacu?
    Ili to vrijedi za one koji su u boravku, a oni koji nisu nose doma svaki dan?
    boravkaši nose za vikend knjige da i roditelji malo pogledaju knjige, kaj su radili skontroliraju pernice i slično, ostali nose svaki dan, da napišu nešto pročitaju, i prekonroliraju.

moj klinac je išo u boravak i svaki dan je nosio doma knjige, jer je tak htio, mala nije išla u boravak i nosila je normalno doma n+knjige.

lili i tvoja može donest nešto ili sve ak hoće doma pokazati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam znala, nama je rečeno da torbe sa svim knjigama i pisankama stoji u školi od pon do pet a kad njoj nešto kaže učiteljica to je tako i nikako drugačije.
    Naši su dobili papirić/letak u srijedu u vezi štrajka al nam je rečeno da pratimo na vratima škole ili webu.

Budući da imam pune 2 minute do škole nije mi nikakv problem provjerit obavijest.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

istina je da stoje knjige u školi, to znači da su tam gdi ih je ostavila, ali ne znači da ne smije nešto uzet doma ili sve.

moj nije volio ostavljat stvari da čame same, nek da su u njegovom društvu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.09.2015. at 11:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sad sam išla gledat našu stranicu, nigdje ne piše za štrajk, tak da su klinci ipak dobro čuli u školi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •