Ne znam gdje bih pitala, pa cu ovdje? Jel itko od vas prosao spontani, kiretazu i nakon koliko vremena ste mogli u sljedeci postupak, tocnije u FET?? Hvala
Printable View
Ne znam gdje bih pitala, pa cu ovdje? Jel itko od vas prosao spontani, kiretazu i nakon koliko vremena ste mogli u sljedeci postupak, tocnije u FET?? Hvala
Preporuka je 6 mj.nakon kiretaze ne pokusavati s trudnocom.
ja sam sredinom 8.mj imala spontani i kiretažu, a već u 11.mj išla na FET.
Meni je doktor koji mi je vodio trudnocu, i koji vodi humanu kod nas u bolnici rekao da mozemo ponovno kad produ dva ciklusa.. Sutra zovem mpo doktora da cujem sto on kaze.. Taman da skupim ponovno briseve i sto ce vec trebati..
Koliko je peni poznato da doktori savjetuju bar 3 do 4 ciklusa a idealno je 6 kako je maca vec i napisala. Treba i tijelu i maternici dati vremena da se oporave. Ruku na srce al za dva mjeseca duze da se ceka nista ne propustate i nista se nece dogoditi..pa nisu to dvije godine cekanja. Dva mjeseca od kiretaze je malo vremena.
Definitivno je to rano!! ali doktor me je uvjerio u suprotno, a ja nakon spontanog nisam imala strpljenja, samo sam htjela opet biti trudna.
Kako nemam svoje menge, ja ni između spontanog i novog feta nisam krvarila i očistila se kroz bar jednu mengu. Tek ovaj mjesec sam dobila svojegu mengu, koja je trajala skoro pa 3 tjedna, izlazilo je sve i svašta i vidim da sam definitivno trebala dati tijelu priliku da se očisti, odmori i pripremi.
Na greškama se nažalost uči.
Nama je dr nakon kiretaže u 9. tt par puta naglasio da nikako nebi smjelo doči do trudnoče narednih 6 mj.
Na kontroli u Petrovoj je gin koja me pregledala dozvolila prirodni IVF nakon 4 mj,u stimulirani nas nije još htjela primiti.
Vidjet cu sto ce mi doktor reci, mislila sam sad u FET kad mi dozvoli, imamo jednog smrzlica, pa ako ne uspijemo pricekat cemo za novi stimulirani! A i za 10-ak dana tek imam kontolu pa je za sve jos malo prerano planirati.. Samo sto sam ja kao suncokret, ja bih sutra da se mene pita!
kada se ide na transfer u fet-u? oko sredine ciklusa +/-?
Drage moje, nema odustajanja! Nakon kiretaže u 5 mj, u 9 sam išla na FET blastica - i evo nas u 22 tt...prošla su mi tada 3 prava ciklusa ( to je dr čekao da se stabilizira), bila na pregledu i rekao da sam spremna...slušajte i svoje tijelo i borite se...ljubim vas sve
Drage moje rode evo ja sam danas 5 dan nakon etransfera smrzliča bez ikakvih simptoma.Kako ste se vi osječale
evo da prijavim i ovdje, danas 11 dan od FET-a 1 blastice i beta iznosi 219. Nadam se da će i dalje samo nastaviti rasti. :)
Cestitam black-woman
Bravo Black Woman...mirno do kraja i školski želim...
Miuta :*
Bok cure vidim da dugo nema nikog tu a mene zanimaju vaša iskustva pošto se spremam dogodine u 1 ili 2 mj. po smrtliće . Dali ste primale bostere nakon transfera i bilo uspješno ?
hej tal, evo ja sam prije 2 mjeseca po prvi puta išla na fet i ostvarila prvu trudnoću koja je nažalost završila u 5 tjednu.
nisam primala boostere, bila sam na utrićima 3x2, estrofemu 2x1 i decortinu (prednisonu).
sam fet sam jako pozitivno doživjela, postupak sa puno manje stresa i brige, bez bolova i natečenosti, sve je nekako bilo lakše i ugodnije za podnijeti.
znaš li već na kakvom ćeš protokolu biti?
Početkom svibnja išla sam prvi put na FET i evo me sad u 32. tjednu trudnoće. Nisam primala boostere. Uzimala sam utriće 3x2 i estrofem 3x1. Brzo sam utriće zamijenila sa Duphastonima zbog krvarenja (hematom). Od nekih 12-13 tt nisam više ništa koristila. Sretno tal!!
Biska žao mi je al znam da češ uspjet i držim fige od srca . Rebecca baš mi drago čut za uspjeh .
Čitala sam negdje da po novim istraživanjima nepreporučuju bostere baš radi neuspjeha pa zato vas pitam o tome . Ja sam malo starija od vas al nadam se da če biti nešto i od mog fet . Cure hvala i ako ima još cura sa kojim iskustvom nek se javi .
ja sam imala FET prije 5 dana, vratili dva trodnevna embrija odlicne kvalitete (tako bar kaze biologica).
ugl bez ljekova do transfera a onda dobila folacin i 3x1 utrogestan.
malo me bila panika hoce li prezivjeti odledjivanje ali sve proslo super.
bok tal :) ja sam imala dvostruko smrzavanje i odmrzavanje - prvo su smrznuli trodnevne, pa odmrzli pa nije uspio transfer, pa opet smrzli kao blastice pa odmrzli - i svo to vrijeme su se uredno dijelili i lijepo se držali. Transfer je bio prošlu srijedu, i evo od jučer piškim pozitivno :mrgreen: nemam ti pojma po pitnaju boostera, ja nisam ništa primala - terapija mi je andol 1x100, folacin 1x1, utrogestan 3x2. Od vremena moje o do et sam umjesto utrogestana pila dabroston 3x1.
uglavnom, fet je čak nešto i uspješniji od samog et poslije stimulacije, tako da se ne brini...ali kažem, za boostere ne znam.
Hvala!!! :)
Zapisala sam si kad sam s čim počela pa evo... 3dc sam bila na ultrazvuku i od tad mi je dao estrofem 3x1. Onda sam bila 12dc i dogovorili FET za 5 dana jer je bila blastica. Od 13dc sam počela sa utrićima vaginalno 3x1, a od transfera utrići 3x2 i nastavila sa estrofemom 3x1. Brzo sam prokrvarila, već 10dnt i od tada sam bila malo na duphastonima, pa kad prestanem krvariti opet utrići vaginalno. Kako sam često krvarila (do 9 tt), nastavila sam sa duphastonima. Od 12-13 tt nisam više ništa koristila. Na dan transfera endometrij mi je bio 12mm.
Sretno LaraLana!!!
Ok. Vidim da mi nes ne stima u odnosu sto sam citala o terapiji za fet.
Iza Bozica i Nove al neznam jos tocno jer mi mala u trecem mj.puni dvije pa prije ili poslije toga. A citala sam tu a i dr mi je rekao da tijelo pamti trudnocu dvije god.pa mozda iz tog razloga odem prije njenog rockasa.
Pa eto malo skupljam i citam tu iskustva.
Isla sam bas danas na uz i ima vodeci folikul (13 dc) pa predpostavljam da cemo u fetu cekati O pa uvesti terapiju.
Evo da i ja javim svoje iskustvo s FET-om. Jedno dijete već imamo iz svježeg transfera nakon kojeg su nam ostali smrzlici.
Prvi FET bio je u lipnju i završio biokemijskom a drugi FET bio je uspješan, danas točno 12tt i čekamo twinse!
Prvi FET bio je sa decapeptylom i estrofemom te utrogestanima od dana "ovulacije".
Drugi je bio u prirodnom ciklusu, pratili smo moju ovulaciju, i dan nakon sto je puknuo folikul uveli utrogestane.
U drugom FET-u sam nakon transfera počela i sa fragminima.
Meni FET očito pase jer sam prije prvog djeteta imala hrpu svježih transfera bez uspjeha.
Čestitam Gabi.
Danas 8dp3dt, FET dva trodnevna.
Cure dobile varičele prije 3 dana pa nemam nikakav feeling da sam u postupku. Varičele nadam se nemaju utjecaja jer sam ih ja imala.
Dobar distraction svakako samo nisam sigurna kako nošenje 15 kila i nespavanje djeluju na implataciju. I djeluju li uopće. Žene maštu girjom te težine pa ostanu trudne ;-)
Nastojim smanjiti nošenje na minimum ali kad su ovako skuhane od fibre moram ih nekad podignut.
Legal ja svoju malu nisam nosila samo prva tri dana, poslije jesam. Ima 14 kg. Do sad se već ili implantiralo ili nije.
Kad će test? Beta?
legal sretno!
evo, ja ti mogu reci da sam ostala trudna kad sam intenzivno vjezbala i jos i trcati pocela
nosala ih sve 3 (12-25 kg)
jest da nije bio ivf, al eto
drzim fige!
Hvala Gabi i Ginger!
BTW Ginger pala sam na dupe kad sam skužila da stiže kinder surprise nakon svega.
Dobila sam uputu da vidim krv 14 dana od transfera ali vadit ću 11. dan. Ako stignem.
Žao mi je što se moram svrstati na negativnu stranu statistike FETa. Danas 11 dan od transfera 3dnevnih embrija beta 0.
Ovo je ujedno moj oproštaj od Mpo maratona. Sve skupa dvije operacije, 7 postupaka, više od 40 jajnih stanica, 15 embrija, 7 transfera, 2 biokemijske, jedna blizanačka trudnoća i dvije prekrasne cure.
Sretno svima!