A tako, ajde sad mi je jasnije...nisam znala to do sada! Možda i nije to tako loše :)
Printable View
38plus0 i dalje 10 kg u plusu.
Doktor je pregledao i ostao bez teksta. Nema nekog objasnjenja, jer nemam cvorice, temperaturu, promjene na kozi (osim crvenila). Do daljnjeg samo pratim, ako se pogorsa da opet dodjem (obavezno isti cas ako se pojavi temperatura). Rekao je da ce prekopati svu literaturu i nazvati me ako nadje neku informaciju. Covjek ima brdo iskustva, ali ovo jos vidio nije. :neznam:
25+1 => ~ 6.5 kg u plusu (~74.5 ukupno)
sada dobijam oko 1 kg tjedno, a jedem isto kao i prije i hodam bas puno. jeste da i trbuh vidno raste svaki dan , ali... :roll:
zapravo 84.5kg (a ne 74.5) in total (ne mogu vise ispraviti) :mrgreen:
Mi smo jučer bili na kontroli,30 tt +4 kg (71 kg trenutno),dr. kaže da je to idealno (beba oko 1600 gr). Kaee moguće da je to alergija jer ja sam imala nešto slično ali ne na grudima i prošlo je sa nekih 20 tt.
Sonja29, bravo za veliku bebu :klap: :heart:
Na ovom linku se moze provjeriti prirast tezine u odnosu na normu. Naravno, treba uzeti u obzir i pocetnu tezinu i sve individualne karakteristike, itd., ali dobro je za orijentaciju:
http://www.babymed.com/tools/weight-change-calculator
Da, naravno, na bolničkoj sam hrani uz ležanje omršavila kilu. Sad smo onda u 35+5 na +8 ili 8,5kg
Nadam se da cu ja tako nekako, samo bez bolnice...
buahahahaha, meni je po ovom tvom linku, Nives, rekao da imam 7-8 kg premalo :lol:, iako sam mu upisala svoju "nizinu" i tonažu :mrgreen: .
Franny, zbunilo ga sto si otisla u minus :-)
I ja probala sto ce reci na -3 a on totalno izblesiran!
By the way, super se sve drzite s kilicama, uzor ste mi :mrgreen:
ja dobila 15 kg (startala sa 70 na 170 cm). danas, 3 mjeseca nakon poroda imam 2 kg nego prije početka trudnoće.
Al si zato super disciplinirana u trudnoci i TO je za uzor!
Uostalom, uopce ne sumnjam da ces nakon sto rodis nastaviti primjenjivati stecena znanja o zdravoj i laganoj prehrani i da ces za cas biti twigica!
hjooj, kad bi bar ... nitko sretniji od mene :P.
ja po tom linku imam 5,6kg viška! :-o možda nisam nešto dobro upisala. Stvarno nema viška, malo u leđima, ali tu je možda pol kile "salca"...
ja mislim da je po ovom linku ipak premalo jer meni sa 7 mjeseci piše da je idealno da se udebljam 4 kg a don na ostalim stranicama o T piše da bi sada trebala dobiti od 7-10 kg pa sad ti znaj:-)
Ja sam u prvoj trudnoci dobila 13 kg i sve je otislo samo nakon 2-3 mjeseca..
Sad sam 10 tjedana i na +0,5 kg :lol:
Ja sam provjerila sto kaze za moje dvije trudnoce - tvrdi da sam bila dobila 5-10 kg vise nego sam trebala - a tocno toliko mi je i ostalo "viska" nakon poroda (jednom 5 a jednom 10kg, oba puta pocela s 57 i zavrsila sa 77kg)
To bi onda znacilo da se de-facto uopce ne smije udebljati u trudnoci, nego samo beba, maternica, krv...? Meni je to prerestriktivno...
Inace, nakon 5kg viska sve otislo u prva 3 mjeseca, a nakon 10kg viska sve otislo nakon 4-5 mjeseci...
Meni ovaj link uopste nije jasan, pise da sam dobila 9-15 kg too little a tek sam 8. tjedan, a inace mi je BMI 23.8, koliko znam 25 je vec pretilo, znaci da nisam mrsava...
wild rose, ti si se prerano testirala na tom linku :P. premalo si T pa ga je to zbunilo ;)
Ma ni meni taj link nije jasan. Ja sam u 33.tj. i u plusu 10 kg s tim da sam prije trudnoće imala 48 kg. i kaže da sam dobila 7-8 kg previše. Ne kužim kako bi po tome 2 kg u totalu u 33 tjedna bilo optimalno.:)
dagnja draga,
provjeri je li taj dr pri zdravoj pameti!
dobit 2 kg u 33tt!? majko mila, što sve trudnice moraju slušati?!
nisi puno kg dobila i vibram za lagan porod!
Inesz draga, nije mi to doktor rekao, nego neki link što su cure stavile izračunao pa se samo čudim kako bi to moglo biti normalno. Ne zabrinjavam se, mislim da mi je 10 kg ok. Manal, i ja mislim da je to zbog malog BMI-a, moj je prije trudnoće bio na granici premršavosti-normale (nisam baš visoka pa mi je 48 kg taman) tako da je vjerojatno zbog toga. No, ne uzimam takve izračune za ozbiljno, išla sam vidjeti fore radi. ;)
Meni je naumpalo da ovaj link izracuna mozda za cijelu trudnocu neovisno o tjednima, jer nekako bi mi 15 kg bilo taman za dobiti, ali ako je preporucio 2 kg nekome, onda ta teorija otpada...
U 38. sam tjednu, startala sam sa 63 kg (visina 162 cm) i ovaj link kaže
da bi u ovom tjednu trebala imati 64 kg...imam 14 viška...blago meni.
U 1. sam trudnoći bila 19, išla rodit sa 86, nakon što sam se vratila iz rodilišta izgubila sam 14, a
za 2 mjeseca ostatak i još došla na -7.
m debilni link - meni isto kaže da imam 14-17 kila poverweight, a dobila sam ih 15 - pri tome startala sa 66 a visoka 170.
uf
a kao prejicira da ću do kraja imati 24 kg više,a idealno bi bilo 22-25 što je 495% više od idealnog? ha?
27+0 => i +7 kg!
(ili 85 kg sveukupno)
ja danas 27 +6 i pol kile sam lakša, valjda zbog ovih vrućina, tako da sam do sad sveukupno dobila 1,5 kg, odnosno u minusu sam 5.5 kg.
20+6, u plusu oko 3000 - 3300 grama, ovisno o WC-u. :lool:
32+4, -1kg
37+4tt +8,5kg opet izgubila u bolnici. možda još nabacim koju kilu, nije mi neki cilj da dobijem malo, ako to za bebu nije dobro... :-/