Bog nam je dao pamet da si i sami pomognemo.
Printable View
Bog nam je dao pamet da si i sami pomognemo.
Ivana.sky, ja sam bila prosli tjedan na pregledu s 15+3 i rekla mi je da je cura. Noge su joj bile rasirene i vidjelo se medunozje kao slovo U i izmedu nije bilo nicega. Dr je komentirala "Ja nista ne vidim ovdje, a da je deckic vec bi bilo nesto" :) Pitala sam ju kolike su sanse da je pogrijesila, rekla je "cura je". Imam uzv u bolnici za jedno 15, 20 dana, pa javim ako je bilo promjena spola :D
Jupiiiii mm dragao drob i beba se javila.lupila ga jako.:)
meni rekla dr da je decko sa 17 tt. a sto se tice ultrazvuka ja sam ga sad do 18. tt imala svaki put. A na pocetku kad je bio hematom sam isla jednom tjedno. Doduse pregledi su kratko trajali. Ne znam, i meni su svi doktori koje sam gnjavila oko stetnosti uvjeravali da nema nista stetnog u tome...
Mojem je stršalo koplje već s 13+3 tt i rekla je da nema greške da to nestane :)
Mi smo spol vidjeli jako rano, mislim negdje oko 13tt. Cak i nije bilo tesko vidjeti, tocno izmedu nogica mali visuljak i kako god je dr. okretao sondu, stalno smo vidjeli tog malog pisulinca. Ipak, dr. je rekao da je jako rano i da su ponekad u tako ranoj trudnoci pubicne kosti jednostavno tako izrazene i da moze ispasti i curica. Kod nas je piso bio samo sve vidljiviji. Na zadnjem uzv (17tt), vec je bilo jako vidjlivo da je decko. S druge strane, posto smo u 11tt radili harmony test, iz krvi znamo potpuno sigurno da imamo decka.
Ja imam redovne trudnicke preglede jednom mjesecno i oni uvijek ukljucuju;
- mjerenje tezine
- proteine u mokraci
- pregled iscjetka (imaju mikroskop i pogledaju)
- tlak
- vaginalni pregled osjeta cerviksa
- cervikometriju sondom
- uzv pregled gdje uvijek redom pogleda sve organe, od mozga, bubrega, srceka, pupcane vrpce, posteljice, pa do kraljesnice i sakica, nosica, malih stopala..
- kratko poslusa srceko
- da nam da zavirimo malo na 3d :-)
Kosa mi se dize na glavi od tih pseudo-religioznih bulshita. Kad sam ja teskom mukom zacela moju djevojcicu, pred crkvama su imali one standove i potpisivali protiv mpo i propovijedali takve srednjevjekovne zadrtosti da ne mogu ni poceti o tome... Ali t isti ce bez problema ici na transfuzije krvi, primati donirane organe itd, itd. Ma... :-(
joj pa to je super onda :-D
e a kad su vm (ili vi ili bilotko) mogli osjetit na van udarce? to sam vec pitala bila pa nije bas nitko reagirao... jel se osjeti odma kad i mama iznutra ili ipak bude kasnije?
ja kontam da ja necu ni znat "to" osjetit :lol:
A hoces sigurno, mozda ne odmah ali cim pocnu malo jaci nemozes to fulat. Ja ih sad osjetim vec dosta jako ali jos uvijek ne pod rukom. Iako je kod mene i posteljica sprijeda... Super su mi ta lupkanja
I kod mene je sprijeda i za sad osjetim samo iznutra. Na trbuhu nema nista izvana vidljivo, niti se moze osjetiti pod rukom.
a kad su vam rekli to gdje vam je posteljica? :?:
Prilicno brzo, vec na prvim uzv, premda se tako rano ona jos uvijek "smjesta".
ja imam još tri dana do termina i dobila sam tako gadnu prehladu da graniči sa gripom.
primjetila sam da dosta njih pred sam termin uhvati neka gadna prehlada... probaj sa standardnim limun med caj, ili ako se ne gadis, najedi se bijelog luka puno :-) on sve lijeci... :fige: da ozdravis i stignes skupit snage!
Evo, da vam javim kako sam jučer postala mama malom pišonji. Rodio se sa 3750 i 53 cm. Sad se mazimo!
Vaki čestitam!
Vaki, cestitke!!! :)
Cure, treba mi vasa sugestija odnosno pomoc jer ja ne znam sto da mislim. Jutro sam se probudila i spremila za posao. Sve je bilo u redu. Sjela u auto, dovela se na posao i otkad sam usla u zgradu jedva hodam odnosno ni ne mogu hodati jer kad stanem na noge imam uzasne bolove ne znam ni sama gdje. Nisu u trbuhu, nego nize dole, kao u vagini prema preponama. Je li to normalno ili?
Vaki čestitam.
Sanja istezu ti se kruzni ligamenti.
Vaki, cestitam!!
Sanja, zvuci mi kao da je mozda trudnicki isijas?
http://www.babycentre.co.uk/a546397/...a-in-pregnancy
Ipak, ja se ne bih zafrkavala, ako ne prestaje, odi da te dr. pregleda (i smiri).
Moj miso-piso ima rave party na mojem mjehuru jutros. Veselje. :-) Malu sam konacnomodvelamu vrtic, nako 2 tjedna bronhitisa-upala pluca i izmisljavanja kucnih zanimacija. Tako je veselo otisla u vrtic da vidim da smo joj vec svi dosadili. :D
Kakvo je vase ponedeljkasto jutro?
Ja imam isijas i nije doli u preponama.nema veze aa vaginom.
Iza u djelu leđa i guzica.i reagira na tu nogu.
Imala sam i u prvoj trudnoci.receno mi je da nesmim masirati niti mazat kremama...ljekovima.
Nekad nemogu makac a evo ima par dana da hodam normalno ali osjetim isijas i izdrzavam.
vaki, čestitke na tvom pišonji !!! :-D
vaki čestitam!
Vaki cestitam na bebolincu!
Vaki čestitke od srca :)
Cestitke Vaki!! :heart:
cestitam vaki!
Ja 18+1. Moj gin je rekao da se posteljica može podignuti do 32 tjedna, a da je do 20 tj. to sasvim normalno. Nadam se da se tebi već podigla, a i da će se meni do 20 tjedna podići.
Vaki :klap: sad mazuljanjeee
Vaki čestitam na pišulincu!!!
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
Vaki, čestitke!
Optimistična, držim figice da se i ti uskoro maziš s bebicom i da sve prođe u redu.
Baš sam si jutros razmišljala koja od vas je pred termin. Ima li još koja u napetom iščekivanju?
Moja mala je sinoć imala tulum. Onda je valjda gurnula nožicu na moj trbuh i tak ju držala da smo ju osjetili pod rukom. Prvi put sam u snu osjetila da lupka, sad će joj polako biti sve tješnje, a nama zanimljivije.
Kikica se negdje oko 25tt (ne sjećam se baš točno) počela namještati i lupkati da bi mi se trbuh zano stresti i baš se lijepo vidjelo da se proteže i lupa. Je, al kad kažem mm što mala izvodi, taman se smiri. Trebalo nam je vremena da pogleda baš u pravom trenutku.
vaki čestitke na smotuljku!! sad uživajte :zaljubljen:
cure na pregledima danas sretno i javite se