A hoces sigurno, mozda ne odmah ali cim pocnu malo jaci nemozes to fulat. Ja ih sad osjetim vec dosta jako ali jos uvijek ne pod rukom. Iako je kod mene i posteljica sprijeda... Super su mi ta lupkanja
I kod mene je sprijeda i za sad osjetim samo iznutra. Na trbuhu nema nista izvana vidljivo, niti se moze osjetiti pod rukom.
a kad su vam rekli to gdje vam je posteljica?![]()
Prilicno brzo, vec na prvim uzv, premda se tako rano ona jos uvijek "smjesta".
ja imam još tri dana do termina i dobila sam tako gadnu prehladu da graniči sa gripom.
primjetila sam da dosta njih pred sam termin uhvati neka gadna prehlada... probaj sa standardnim limun med caj, ili ako se ne gadis, najedi se bijelog luka punoon sve lijeci...
da ozdravis i stignes skupit snage!
Evo, da vam javim kako sam jučer postala mama malom pišonji. Rodio se sa 3750 i 53 cm. Sad se mazimo!
Vaki, cestitke!!!
Cure, treba mi vasa sugestija odnosno pomoc jer ja ne znam sto da mislim. Jutro sam se probudila i spremila za posao. Sve je bilo u redu. Sjela u auto, dovela se na posao i otkad sam usla u zgradu jedva hodam odnosno ni ne mogu hodati jer kad stanem na noge imam uzasne bolove ne znam ni sama gdje. Nisu u trbuhu, nego nize dole, kao u vagini prema preponama. Je li to normalno ili?
Vaki, cestitam!!
Sanja, zvuci mi kao da je mozda trudnicki isijas?
http://www.babycentre.co.uk/a546397/...a-in-pregnancy
Ipak, ja se ne bih zafrkavala, ako ne prestaje, odi da te dr. pregleda (i smiri).
Moj miso-piso ima rave party na mojem mjehuru jutros. Veselje.Malu sam konacnomodvelamu vrtic, nako 2 tjedna bronhitisa-upala pluca i izmisljavanja kucnih zanimacija. Tako je veselo otisla u vrtic da vidim da smo joj vec svi dosadili. :D
Kakvo je vase ponedeljkasto jutro?
Ja imam isijas i nije doli u preponama.nema veze aa vaginom.
Iza u djelu leđa i guzica.i reagira na tu nogu.
Imala sam i u prvoj trudnoci.receno mi je da nesmim masirati niti mazat kremama...ljekovima.
Nekad nemogu makac a evo ima par dana da hodam normalno ali osjetim isijas i izdrzavam.
Posljednje uređivanje od zadarmamica : 02.02.2015. at 10:02
Ja 18+1. Moj gin je rekao da se posteljica može podignuti do 32 tjedna, a da je do 20 tj. to sasvim normalno. Nadam se da se tebi već podigla, a i da će se meni do 20 tjedna podići.
Vaki čestitam na pišulincu!!!
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
Vaki, čestitke!
Optimistična, držim figice da se i ti uskoro maziš s bebicom i da sve prođe u redu.
Baš sam si jutros razmišljala koja od vas je pred termin. Ima li još koja u napetom iščekivanju?
Moja mala je sinoć imala tulum. Onda je valjda gurnula nožicu na moj trbuh i tak ju držala da smo ju osjetili pod rukom. Prvi put sam u snu osjetila da lupka, sad će joj polako biti sve tješnje, a nama zanimljivije.
Kikica se negdje oko 25tt (ne sjećam se baš točno) počela namještati i lupkati da bi mi se trbuh zano stresti i baš se lijepo vidjelo da se proteže i lupa. Je, al kad kažem mm što mala izvodi, taman se smiri. Trebalo nam je vremena da pogleda baš u pravom trenutku.
vaki čestitke na smotuljku!! sad uživajte
cure na pregledima danas sretno i javite se
Vaki čestitke
Meni je i s 21 tt još uvijek posteljica bila nisko, ne moram mirovati, samo kad m je teško predahnem, a bitno da nema krvarenja.
A moje ponedjeljkasto jutro? Probudio me u 10h ljubazan muški glas iz banke, neki odjel za naplatu kredita i kaže kak me mora zvati zbog duga od 2€ starog 32 dana! Kaj bi da imam švicarac?! Uglavnom, kak plaćam netbankingom u Jednoj banci, nisam gledala tečaj te druge banke i tu je nastala neka razlika. Uglavnom, divno buđenje i početak tjedna!
Inače, moje zlato već osjetim iznad pupka, ljubav mala koliko je narastao![]()
vaki čestitke!!!!!!!
joj kako zavidim svima koje su porod obavile...
Meni se jučer okupila familija... svi drže palčeve da bi idući tjedan mogao biti taj. A i meni je dosta. Trbuh me pod cicama peče jer se Mali br2. spustio, kašljem ko luda i svaki put se malo popiškim, i sva sam atrofirala jer sam , jelte na mirovanju zbog prijevremenog poroda već dva mjeseca.
Bas sam pitala dr. prosli put i rekao je da maternica uglavnom oko 20tt dosize pupak.![]()
wow čestitke Vaki!
Optimistična napucaj se svih mogućih domaćih narodnih ljekovitih pripravaka i začas će to proći!
Ja bila na pregledu i sve super, nalazi super, veli mi moja dr da se ne brine za moju trudnoću jer sam ja u glavi turbo ok i to je najbitnije. odmah mi je samopouzdanje poraslo, a i nema razloga da mrvice nisu ok. ona mi nažalost više neće raditi uzv jer gore u ambulantama nemaju taj neki trudnički (opstetrički) aparat pa sam se išla naručiti i evo za 2 dana imam uzv. ne mogu dočekati!!!! imače, pregled tek za 4 tjedna!!!! meni je to čitava vječnost, ali valjda to znači da je sve ok!
Vaki cestitam...
menje je dr isto rekla da je jos nisko posteljica, mislim da je spomenula 6mm od usca. Ali da ce se podignuti jos. A vec sam odmirovala 1.5 mjesec zbog hematoma i krvarenja, sad toga nema pa imam dozvolu za setanje. Doma sam s curkom od 2.5 godine, tak da mozete zamislit kak mi ju je tesko animirati... uglavnom nadam se da ce post. podignuti da se mogu svojom princezom vise baviti.
ja sam naisla na super NE ljubaznu dr.r. (znat ce oni iz os na koju mislim)... ne znam kakva je inace, al ja sam bila 1.put i uopce mi se ne svidja... a jos sam napomenula kad sam zvala da zelim kod mog mpo dr. kad on bude radio uzv... al nebitno... pokazala mi je kak se beba mice i profil (oci i to) i pustila mi je srce na kratkoajme meni suze sam jedva suzdrzala... od dolje mi nije nist pokazala...
a sto se tice samog triple testa na koji sam i isla nije nist rekla, vidim na slikicama da je mjerila glavu i bedrenu kost:
FL=1,52cm
BPD=3,24cm
na kraju pregleda sam ju pitala jel to po njoj sve ok, ona na to kaze je, ali morate vidit s vasom dr. za gestacijsku dob.. cijelo vrijeme je dramila oko toga koliko sam ja zapravo trudna... kako da ja to znam ako ni dr. ne znaju?!?! 31.10. je bila zm, al na zadnjem pregledu je ispalo da je kao 10dana vise (po mjerama) i dr. mi to nije ispravila na nalazu, samo je upisala u trudnicku, i sad je cijela drama nastala oko toga... po mojoj dr. sam 14+6, po njoj sad u bolnici 14+3, a po zm sam 13+4 pa su me za vadjenje krvi ipak zvali da dodjem u petak. znam da je njima to bitno u dan, al imas uzv ispred sebe, uzmi izmjeri pa ces znat a ne na mene vikat, kao da ja znam. znam samo ono sto mi kazu... a i da ne pocinjem s tim sta onda ne kazu pacijenticama dodjite ne pregled od 15+0 do 16+6 pa da zene znaju kad je to toliko bitno... a ne kazu dodjite nam u 15,16tj a svi glupi podaci racunaju 15 tjedan od 14+1 do 15+0?!?! i onda dodje zena ko ja sa 14 + nesto jer joj je receno da dodje ovaj tjedan (da opet ne zakasni) i onda je ona kriva. ma, bzvz se sekiram...
ugl ja sad ne znam jel to vama se cini ok? te mjerice? u petak tek idem kod svoje dr...
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 02.02.2015. at 13:40
Vaki cestitam
Meni moj ginekolog nije nista komentiro posteljicu iako mi se cini da je i meni nisko jer mi stomak dosta nisko stoji...bas cu ga pitat na sljedecem pregledu. U trudnicku mi je napisao pod posteljica nesto sto mi ne izgleda ni "sprijeda" ni "straga" iako mislim da mi je straga jer udarce dosta dobro osjetim vec neko vrijeme. Jucer je i moja curka stavila rucicu na drob i bracu ju je pocastio udarcem !!!
Ivana.sky koliko vidim iz potpisa termin su ti izračunali prema ZM ??? Neznam sto bi ti rekla, meni je curka (iz 2.trudnoce) bila po mjerama 7 dana manja kroz cijelu trudnocu sto je bilo za ocekivat jer su mi ciklusi oko 36 dana i ovulacija mi nije prije 20-22 dc a opet su mi termin računali prema ZM. Na kraju sam je rodila 40+2 induciranim porodom.
Optimistična šaljem vibre da što prije ozdraviš i da sve prođe kako treba !!
Ivana.sky ni ja ti nemam nesto pametno za reci po tom pitanju. Na prvom pregledu 5.12. ginekologica mi je rekla da sam trudna 8+6 po ZM, ali po velicini ploda 6+6. Onda sam imala drugi pregled 20.1. na kojem sam po ZM bila 15+3, ali mi je rekla da je po velicini beba taman za 14.tjedan, a ne za 15. Tako da ja sto se tice nekog rasta bebe i promjena kod sebe racunam ovo sto je rekla zadnji put (znaci da sam sad u 16.tjednu), a sluzbeno po ZM 17+2.
po ZM je termin 7.8., al moja ginekologinja je znala da je O bila ranije (jer smo pratili) pa je rekla da se toga ne drzim nego da cemo na uzv u 12tt znat tocnije kad bebica bude imala tocno glavu i trticu da moze vidit po mjerama i onda je dobila to 28.7.
ma mislim nije meni to toliko ni bitno kad je termin... kraj7.,pocetak 8. manje vazno... samo ak me vec salju na pretrage koje idu po odredjenom tjednu trudnoce nek mi bar kazu koliko sam trudna
jer sam sad dr. u bolnici pocela objasnjavat ZASTO mi je promjenjen termin i kak je O bila ranije i da je zato beba malo veca pa je vise tt nego po ZM blabla a kaze ona meni (sva bitna) nema ti to veze sa O, vald ja znam sta sam ucila, a ucila sam da se gleda sve po ZM...aj dobro. i onda i ona napise 14+3tt sto nije po ZM nego po mjerama bebe sad.
i sad ja nemam pojma kog da slusam i sta da mislim.. nekak mi je najbitnije da na uzv beba odgovara mjerama, i po tom dobijem u kolkom sam tt i doro.
cijela drama a u pitanju su 3 dana (!!!) po njenom izracunu prema mjerama... nije da mi je moja ginekologinja napisala da sam u 28.tt a da je dr. u bolnici vidjela da sam u 15.tt
Koliko sam ja do sad shvatila trudnoća se vodi po ZM i tako računaju termin, a sad ovo sve ostalo su dodatne informacije koje dobijes. Mozda sam u krivu.
Ja sam dobila termin za 3d ultrazvuk 18.2. u 17, tako da sad samo na to mislim
A ovaj moj se sjetio da bi prosao danas kod mene na kavu. Da mi nije potreban da s njim ispunim povijest bolesti sto mi je dr. dala rekla bih mu da nisam raspolozena da ga vidim. Ikad![]()
Mene moj gin socijalni od kad sam bila na kombiniranom, uopće ne obaviještava o mjerama bebe. Kad sam ga još onda bila pitala koliko je beba velika, rekao mi je da to više ne mjeri?!? Još nisam osjetila svog bebulinca, sad sam 18+2. Nadam de da će mi se brzo javiti![]()
Posljednje uređivanje od jarica : 03.02.2015. at 09:38
Cure bila sam jucer na pregledu.posteljica se podigla.sve je super.dobit cemo curicu.odmah smo odlucili ime Tonka.iznenadili svih jer smo stalno govorili par drugih imena.
Bravo za Tonku![]()
Ja sam jutros vadila krv za testiranje na antitijela za varicelle...dok ne dobijem nalaz posijedit ću...I grlo me zabolilo opet pa se naljevam cajem...
vaki cestitam od srca, cure sada sam 33+2 već me počela hvatati nervoza oko poroda kako će sve proći i ostale brigeveć 3 dana imam neki čudan osječaj u stomaku, neka neugoda ne znam ni sama, beba se vrti stalno, neda mi ni spavati pomalo me počelo probadati kroz rodnicu, da li je to normalno, može li značiti da sam se počela otvarati ili nešto tako, na kontrolu idem tek za 2 tjedna, jel imala koja slično iskustvo???
Svakavih ćeš ti još probadanja i bolova doživit. I to što probada niš ne znači.
I otvaranje nije kraj svijeta. Ja sam se počela otvarati od 31 tt i evo me u terminu. Štoviše bojim se da će me vratit doma opet.
ivana.sky imaš ovdje tablice s mjerama pa baci pogled, ove tvoje mjere točno odgovaraju 14-15 tjedana trudnoće
http://www.poliklinika-harni.hr/Defa...aStranica=1406
zadarmamica, super za posteljicu i za Tonku (soda je pogodila)
a ja zaboravila pitat za posteljicu, a on nije komentirao nego samo cervix mjerio, vrh maternice je napipao kraj pupka i rekao da je tu glavica kako i treba biti.....i to je to...vjerojatno se onda podigla
Zadarmamica cestitam za malog curetka, eto imat ces oboje i curicu i deckicaI mi imamo ime za naseg bebolinija. Jos 3 mj do termina ja nemogu vise docekat, svaki dan sam nestrpljivija da dobim to malo cudo u narucje, ah... sto ga volim vec takvog malenog, a ni vidjela ga nisam...
![]()