:klap:sretno:klap:
Printable View
:klap:sretno:klap:
cure budite hrabre, svi PMS simptomi su isti i u ivf-u. Ja sam isto bila u komi, jer mi je lijevi jajnik negdje u drugom tjednu totalno podivljao (moj inače PMS simptom već godinama), mislila sam da je gotovo. Iza 3 AIH koje sam imal prije IVF-a uvijek je bilo tako, i svaki put je beta ostala nedostižna. Ali evo, ovaj put srećom je suprotno od onoga čega sam se najviše bojala.
vibrica za sve vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i cmokić
meni je danas 9dnt i sad sam vidjela da malo krvarim, a krv je roskasta... trbuh me boli i sva sam zbedirana. strah me do bola da ću normalno prokrvarit... sad sam dušu isplakala i malo je bolje, ali sam totalno u šoku!
čestitam na odličnim betama, a svima koje betu tek trebaju vaditi - sretno!!! PUSA!!!
znate šta cure; ja ću si sada odslušati novi Eminemov album (nisam inače ljubitelj, ali mi baš treba nešto nabrijano) - dan pred gđu betu - kao dan pred neki gadan ispit:o
forumiramo se sutra, puse svima!
nemoj da sad sidnem na bus, odem u split i zadavim te! živcira te? majke ti? a nas druge nije? ja baš volim ležat nepokretno po ure 3x dnevno i onda imat osjećaj da curka sve iz mene cili dan. da te nisam čula više sa tim glupostima, ima da STAVLJAŠ utrogestane jer kad ih popiješ ne djeluju ni približno onoliko dobro koliko kad ih stavljaš vaginalno. :ja-starababetina:
kad smo već prošle ovo što smo prošle stavljanje utrogestana je najmanja glupost.
a vidit ćeš kad ostaneš trudna, odneseš poljaku one nalaze trombofilije (imaš neke iste ko ja, morala bi otići) pa ako ti da još da se bodeš svaki dan ko ja...zato šššššš i guraj. :kiss: sve za bebe.
kety28, i ja se iskreno nadam da je implatacijsko. betu bih trebala vaditi u ponedjeljak. strah me da do toga uopće neću stić. :-(
A ne znam, meni su svaki put rekli da ih mogu pit ili stavljat, da je svejedno. Kontam, kad ga stavim pola ga iscuri pa bolje ovako. Ok, ako je tako stavljat ću ih. Ali brate mili nisi mi tribala sad baš reć to za trombofiliju, **** te za pa izist ću se živa. Šta mi nisi prije rekla, sad mi je već kasno da uzmem neku terapiju???? Radončić mi je reko da su mi nalazi ok, da ta neka sitna odstupanja ne mogu utjecat na trudnoću. Šta ću sad? Da idem Poljaku čim prije?
Idi kinkikod P. i on ce ti je prepisati u skladu s nalazima..ako trebas heparin, mozes ga kupiti u CITA (10 injekcija 150 KN)
cure, ne radite prerano testove. ako bude minus, samo ćete se nervirati. čekajte betu.
a što se krvarenja tiče, nijedno krvarenje nije baš neki super dobar znak, premda u malom postotku bude i implantacijsko. ako krvariš i dalje, miruj. sklanjaj se od PC i u ležeći položaj. utrogestani OBAVEZNI.
rekao mi doktor da betu vadim od 10. do 14. dana nakon transfera. Znači, mogla bih ju izvadit već sutra. Ali čekat ću ponedjeljak, nemam kaj izgubit. Rekao je ako se vadi ranije da je manja, pa se ne želim još dodatno zabrinjavati. dosta mi je muke i ovako. Sad kaj Bog da!
Ja osjećam već par dana pritisak u trbuhu, a sad me boli baš onako kako me zna boliti prije menge. :-( što se tiče testa, na to ti ne bih znala odgovoriti, možda neka od cura zna bolje. sretno!
Pinky stvarno me nasmija ženo kako si očitala bukvicu kinki. Ja ću je samo još pitat hoće li je živcirat utrogestan kad bude trudna pa kad ga bude morala stavljat to 12. tjedna?
Cure sretno s betama.
kinki , zeno Bozija vaginalno stavljaj .....curi nek curi....svima curi :) ja sam nonstop nosala uloske, i kad ih zaboravim stavit procuri i na hlace i ostane fleka , pa sta, sve za bebu ...
metkovk@ uzas dole kod vas ajme....:love2: zao mi ljudi
margot SRETNO SUTRA
mimi SRETNO dusice
pinky nasmija me
svima sretno sa betama :heart:
Sve je obavljeno u Belgiji.Ne zamrzavaju jajne stanice nego embrione.Neznam tacno sa koliko su stannica,ali mislim da je sigurno najmanje sa 6.nadam se da ce barem jedno prezivjeti odmrzavanje.Imala sam 17 jajnih stanica,16 se oplodilo,jedno je vraceno a 9 embrija je zamrznuto.Barem imam dobru zalihu u zamrzivacu.Prava sam domacica,heheheh.
U Belgiji, nemamo baš puno forumašica koje su išle tamo, kako to da si se ti odlučila i kako si zadovoljna.
Vjerojatno su ti zamrzli blastociste (one imaju 100 stanica), tako bar rade gdje se može zamrzavati embrije
:lol::lol:
nemojte se zamjerati trudnici...
Pinky :kiss:
utrogestani - dolje...
test - ostavite za one mlađe od 20g.
Novce potrošite na sretnu tetu ß
kinki nije kasno niti nakon pozitivne ß ukoliko doktor ipak procjeni da je potrebno...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se sve upišete na listu T u 12 mj.:heart:
Bebel- testovi za mladje od 20 god :lol: :lol:
Nemam pojma koliko stanica imaju zamrznuti embrioni.Ja zivim trenutno u Belgiji i imam zdravstveno osiguranje koje mi placa 6 ICSI u koje se ubraja postupak stimulacije,punkcije i vracanja embriona,a sam postupak vracanja zamrznutih embriona se ne racuna u pokusaj.Ja sam do sad imala 2 pokusaja.Sto se tice samog postupka u Belgiji,zadovoljna sam jer vidim da se vi u Hrvatskoj morate boriti sa kojekakvim zakonskim zavrzlamama.Pored svog stresa koji se mora prozivljavati tokom cijelog postupka,mora se jos covjek maltretirati sa birokratskim glupostima koje pisu ljudi koji nikad nisu bili niti ce biti u nasoj situaciji.Jedino sto nisam trenutno zadovoljna sa svojim dr.jer mi ne daje nikakva objasnjenja.Vise sam saznala ovdje na forumu od Pinky i Sildad i ostalih nego od mog dr.Za slijedeci postupak vracanja embriona cu ici kod drugog dr.Sutra jos idem vaditi trecu betu,mada sam juce otplakala i odtugovala i pomirila se sa tim da je sve gotovo i da moj odlicni embrion od 8 stanica nije uspio da se izbori.Zivot ide dalje.Necu tako lako odustati.Zelim srecu svim cekalicama bete i da i nas konacno Bog pogleda.
Hej cure!!! Baš sam pehist... Skrpala me prehlada (ili sam skupila virus) - kašalj, grlobolja i promuklos... Nadam se da to nema utjecaja na razvoj događaja... zna li netko više o tome? Znam da ne smijem uzimati nikakve lijekove. Sorry, meni je prvi put i uvijek se volim ograditi tvrdnjom da nema glupih pitanja.... :)
kinki, to što iscuri je normalno, a kad se malo odmiruje nakon stavljanja utrića taman je to dovoljno vremena da se apsorbira koliko treba, popiti se može, al najviše jednom dnevno ako si na poslu pa si ne možeš staviti vaginalno, al pravilo je vaginalno, nek te Pinky prepala:lol:
ja cu samo poslati :kiss: nasoj kinki.
6dnt - grčenja sve manje i manje, (.)(.) napete i osjetljive, nervoza je počela.... a do jučer sam bila tako cool i uvjerena da je + jedini mogući ishod ove naše priče.....
I dalje si obećavam da neću kupit test, da neću bit sadist.... ali betu bih definitivno mogla vadit na 13dnt umjesto na 17 dnt kako je doktor napisao....:cekam: :raspa:
5RA u kojoj si trenutno fazi?
kinkice :heart: fali mi zahebancije, evo me doma po cile dane pa sam morala malo ;-)
drž'te se cure, pakleni dani su pred vama!
a bome i predamnom. nisam ponavljala betu jer živim tamo gdje vađenja bete nema, nikakvih simptoma nemam, i kako vi čekate bete za desetak dana, imam feeling da i ja čekam, samo ja čekam srce/srca za 10 dana, ali nervoza je skoro identična... :love2::love2:
Pinky, evo me 6. dnt. Dakle, negdje pred implantaciju. ??? Vjerujem da je i tebi veselo. Čovječe, padne ti kamen sa srca jer dočekaš visokoočekivanu betu i onda opet nova neizvijesnost.
Baš smo mi žene jadne... Kad mi je dr. propisivao Utrogestane zamolila sam da i MM da nešto jer samo mene šopa sa svim i svačim (naravno - bila zezenacija). Kako za njih nema terapije, šalila sam se da ću ga svaki dan malo štipnut da ga bar malo boli i pogodite što? Sutradan si spržio ruke vrelim uljem i sada ima opekline na prstima lijeve šake, a ja se više nikada neću šaliti na taj način. Sve nekako ide u krivo pa u krivo. Nadam se da će se za desetak dana putanja okrenuti prema pozitivi. :)
Cure Kinki i Pinky baš ste me nasmijale!
Ja sam danas 3d nakon FET-a i nemam nikakve simptome. Ništa. Mislim si, možda je i to neki znak :lol:
Hej Sumskovoce, i ja sam 6. dnt. I meni je beta 13.12. Pretpostavljam da bi mi, da ima smisla, dr. rekao da betu vadim ranije, ali očito nema smisla pa sam ja odlučila čekati baš 13.12. Za sad mislim da mogu izdražati, no vidjet ću. Od simptoma baš ništa osim bolnih grudi, mada bi po onom protokolu danas trebao biti drugi dan implantacije. Neki kažu da je osjete, drugi ne. Ja ne osjećam ništa. Sutra trebam primiti drugi Bravectid. Kakva je tvoja terapija nt?
pinky vjeruj mi bolje da ne rigas..ot kad sam napravila betu a to je prije mj dana otprilke prate me konstantne mucnine i riganje,nikamo ne idem i samo su mi krevet i wc naj prijatelji..zato uzivaj dok nema simptoma.. svima curama sretnooooo.....:*
dakle, dobar dan svima; beta 1,2! Baš sam se razmahala... pa moj embrij nije ni skužio da je u maternici i da se mora počet hvatati... i odnijelo ga.
sinoć prokrvarila al ono do daske i protulila cijelu noć. eto tako. sad barem znam da je negativno. za 6 mj idemo opet, a do onda se vraćam "normalnom životu".
isplakala sam već lavor suza i sad sam stvarno bez enrgije.
Pusa svima i nadam se da su ostale curke imale više sreće :))
margot veliki - najveci :love2:
12mj je bezvz krenuo :-(
margot zao mi je..glavu gore i bit ce bolje..posveti se drugim stvarima u zivotu,pokusaj ne mislit na postupak i makni se od svega toga..mi smo uspjeli nakon 5god..zato samo hrabro naprijed i nema odustajanja..puse svima
žene, vi ste živi smijeh. sad ste i mene stavile u nedoumicu, pa ne znam da li da utriće gutam ili guram. doktor rekao da gutam, ali...inseminacija danas odrađena!
dobra vijest - danas stigla oprema za Max Tv - ne izlazim iz stana do pon. došlo ko naručeno! Hvala curke:heart: