Freya, daj napiši koje su ti namirnice dozvoljene/zabranjene. Može i na pp, ako ne želiš ovdje.
Printable View
Freya, daj napiši koje su ti namirnice dozvoljene/zabranjene. Može i na pp, ako ne želiš ovdje.
pa to sam ja komentirala neku stranicu prije, mi bi svi izbacili kruh pa onda udri po ____ (dopuni rečenicu sa bilo čim zdravim :-) ), ali činjenica je da se mora:
a) jesti umjereno i vježbati
b) više jesti i puno više vježbati/raditi na baušteli
c) ne jesti i ne vježbati (meni nije opcija)
moj tata u 60 i nekoj izgleda najbolje ikad, a koja je njegova formula - zdravo i obilno jede 2-3 obroka dnevno + kolači kad ima. ne gricka ništa. skoro pola godine radi barem 2-3 km turu plivanja lagani KRAUL (!!). Ostatak godine brzo hoda isto 3-4 km. znači svakodnevna fizička aktivnost od cca 1,30h. i nema ni grama sala, a praktički nikad nije odbio jesti.
enivej, ja smatram da ne može nikako štetiti izbaciti što je više moguće "industrije" i sad tako i radim, a fizička aktivnost mi je ko blesavoj, stalno nekud idem i guram kolica uzbrdo-nizbrdo (to mi dođe ko uteg :-D)
kavofob, negdje sam čitala da si ti na početku vježbala i 2 put dnevno?
Većini ljudi za mršavljenje funkcionira formula manji unos od potrošnje, odnosno veća potrošnja od unosa, ali ne vrijedi uvijek i za sve. Biokemija je vrlo složena i puno je tu faktora koji imaju utjecaja, jedan od najvećih je inzulinska osjetljivost. Zato postoje mršavice koje puno klopaju i ništa se ne prima, a i debeljuce koje ne jedu nevjerojatne količine, ali svejedno se sve slaže na kritičnim mjestima.
Sad da me netko vrati na 25 kg više sa čim sam startala, uopće se ne bih opterećivala brzinom mršavljenja, samo bih zdravo jela i redovito vježbala... kao što i sad radim.
Kalorije nisu toliko bitne, zdravim životnim navikama rezultati stižu sigurno, malo prije ili kasnije, ali doći će. Ako se koncentriramo samo na kalorije onda možemo i colu zamijeniti za doručak jer su kalorijski tu negdje, ali što smo zbilja korisnoga tijelu dali s tom colom? Samo šećer koji će se uskladištiti negdje na trbuhu... Treba se koncentrirati na trajnu promjenu životnih navika, ne brzinu gubljenja kg. Vaga je posebno loš pokazatelj jer nam ne govori što smo to izgubili; salo ili mišiće, ni kako smo koristili tijelu.
Ltfish, na žalost, nisam nikada uspjela u nakani da uvedem dvodnevno treniranje, možda se zalomilo poneki put, ali mnogo češće se zalomilo da preskočim trening. Rekla bih da mi je intenzitet treniranja prvih mjeseci bio 5-6x tjedno, a kasnije 3-4x... sad se nastojim opet vratiti 5-6x režimu.
Nisam doktor, iz onog što sam laički pročitala sam skužila da je problem sa žuči kada ona ne radi dobro, kada nema masnoća za procesirati. Tada se stvara mulj i kamenac jer sve stoji.
Razlog zašto se preporuča dijeta oskudna masnoćama je to da se taj kamenac ne iritira. Dakle, ako se ne jede masno, ne tjera se žuč van pa time ni kamenac, on stoji na mjestu i miruje. ALI, obzirom da se ne jede masno, i da se žuč ne rauba, to doprinosi nastajanju kamenca (dakle dugočno se navodno pogoršava).
Ono što sam vidjela da su drugi radili, imaju se dvije opcije - ili jedeš nemasno i puštaš kamenac da miruje (i eventualno raste) ili jedeš masno svjesno s idejom da preživiš izlazak kamenca van.
Napominjem, pojma nemam o tematici, to sam samo čitala na netu o utjecaju UH na žuč, iskustva drugih.
anchie76, meni se čini ok opcija ne jesti masno, jesti kao i do sad voće, povrće, piletinu, jogurt, maslinovo ulje i jedem žitarice koje ne sadrže gluten i tako držati mulj u stadiju mirovanja.
Nemam pojma kako utječu grahorice? Imam ih sad u izobilju i obožavam ih.
samo ću nadodat nešto o hranjenju djece sa lchf, paleo, nemampojimakojimjošimenom.
daklem, nije isto hraniti organizam koji raste i naš odrasli za koji ne želimo da više raste.
od žitarica se dobija energija i djeca je koriste za rast. recimo, u majčinom mlijeku ima dosta šećera (ima tu većih znalica koje mogu i postotke lupit) jer djeca trebaju rasti.
tako da omjer unešenih UH u dječjoj prehrani ne treba toliko reducirat ko u odrasloj pa ni žitarice nisu nužno problem ako ih ima tu i tamo. problem je ako ih ima stalno. a dans su klinci zapravo bombardirani sa žitaricama i, nažalost, proizvodima od istih
Ali tamo imaš više vrsta. Ja kupujem ova:
s mirisom (super je za wok i sličnu hranu, za kolače i za tijelo): http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-400ml-19683
bez mirisa (odlično za sve gdje bi miris i okus kokosa smetao, npr. u mojoj salati): http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-bez-mirisa-400ml-19684
Sljedeće ću probati ovo: http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-300ml-21343
Ja sam kupovala ovo koje vi kupujete (imalo mi je miris, ne kužim Anchie)
Sad sam prešla na ovo drugo što je Freja linkala, ima miris po kokosu, otprilike kao i ono prvo, nisam zamijetila neku razliku.
Anchie, koliko si puta kupovala to bez mirisa? Da nisu možda fulali pa na jednoj seriji krive naljepnice poljepili...
Ma kako? :zbunj:
Meni ima. I miris i okus. I zato mi ne paše u nekim jelima. Iako izgubi dosta kuhanjem. Recimo, ne mogu na njemu pržiti jaja, ali mogu na onom drugom na kojem piše bez mirisa. S ovim sam radila i čokoladu neki dan i ima kokosast okus.
Jednu sam kupila samo, možda je fakat kriva najljepnica ili nešto. Platila ga 72 kn i patila što nema miris :lol:
I još pazi, ni slučjano nisam htjela kupiti to jeftinije, ono hoću maksimalno dobro, i još si kontam onda poslije "pa nije mi to fora da nema mirisa, znači da je poprilično procesirano" Bit će da je bio peh :mrgreen:
Joj, kak ja ne volim kad se to dogodi. Obično nakon toga ne kupujem više taj brand.
Ali dobro... ima i gorih pehova, recimo kao ja kad sam pljunula 870 kn za bzvz blender :)
Da, ovo je točno, ali mi zato stvarno nije jasno što se kod mene dogodilo. Napominjem da na sistematskom prije godinu dana ničega nije bilo - žučna vrećica bez mulji/kamenca, ništa. A i tako naglo povišenje kolesterola... Istina, jela sam dosta jaja i pojačala masnoće (nisam se nalijevala, ali više nego prije), ali mi je stvarno nasmetalo. Mislim da bi bilo sebično ne podijeliti s vama svoje iskustvo - takvo je, kakvo je, nismo svi isti. Ali za upozorenje onima koji imaju problema sa žuči. Žučni napadaj mi se otada nije ponovio, sve je ok, baš me zanima kakva će biti situacija u rujnu (tada ću ponoviti pretrage).
Anemona, kod dr. sam dobila onu klasičnu dijetu za žuč (naravno, ne držim se preporuka oko vrsta masnoća, npr. suncokretovo nisam uvela, i dalje kuham na kokosovom bez mirisa, ali pazim na količinu) koju svi preporučuju, ništa posebno, ako te zanima, pošalji mi na pp svoj mail pa ti poslikam i pošaljem.
Ova ulja iz biobio i ja kupujem, ali sam htjela probati i neko drugo - Mercator. A sada sam ionako na moru i više nemam zaliha. A i jedem previše kruha - ne mogu mu odoljeti uz ribu sa roštilja ( uz sve tikvice i patliđane, paradajze, lukove ) i još je ovdje odlična pizzerija s još boljom pizzom - sa kozjim sirom i slanim inčunima. Ali se barem vuše krećem i kada se vratim u Zgb kreće isprobavanje svih recepata koje ste stavile na drugoj temi
Pozdrav cure!
Evo ja upadam kao padobranac ,imam par pitanja:
vec neko vrijeme sam na Montignac prehrani,izgubila sam dvije kile ali mi ne odgovara,osjecam se tromo i napuhnuto,ne znam,mozda mi te intergralne stvari ne pasu .Citala sam puno o ovom nacinu prehrane i super je ali mi nesto nije jasno:prvo,ketoza se postavlja kao cilj koji treba postic a ja sam citala da ketoni u krvi i nisu bas sjajna stvar, e sad me zanima jel takvo stanje spojivo sa dojenjem ili ne, i ima li smisla tj.mogu li se gubiti kile ukoliko se u ovu prehranu ubaci voce i npr.zobene pahuljice za dorucak,i jel to dovoljno da se sprijeci ketoza ukoliko je treba sprijecavat dok se doji,
hvala
e a za šta koristite to kokosovo ulje? tj. zašto je ono bolje od maslinovog/maslaca/svinjske masti?
a što se tiče blendera, meni se ispostavilo da su mi najbolje i najduže trajale one no name jeftine varijante tipa tristar, ili ono kad ima u lidlu neka akcija.
I ja sam narucila s te stranice, samo nisam skuzila ovo za popust, tj. stavila sam onaj defaultni kod. Uglavnom, ako netko narucuje prvi put od njih, stavite vilin ili moj kod HKZ978, pA vi dobijete popust, a mi bodove. :žicam na najjače:Ima svega sto se u biobiokakao prodaje za super puno kuna, a ako pazite na kilazu narudzbe (treba biti ispod 1800g) poštarina je fiksno 4$ sto je super jeftino.
Vidjeh steviju, 60ml, za manje od 5 dolara, chia sjemenke isto jako povoljno i sl.
Velika pakiranja su fakat povoljna, pa se isplati s nekim dogovoriti za podjelu.
curke, u Tommy-ju su bademi 80 kn kg. ima u zg jedan blizu autobusnog kolodvora, ne znam di sve još. i naravno po dalmaciji
anchie, daj pliz link za brašno da ne kopam
Anchi, jel to bas brasno? Koje je velicine? Ko griz, ostro ili mekano?
Umirem od smijeha marta - oštro ili mekano :lol: Pa nema kod kokosovog oštrog i mekanog :lol: To je super fini prah, pravo kokosovo brašno koje se spominje u velikom broju paleo/primal recepata
Marta, evo ti fotka pravog kokosovog brašna
naravno možeš ga napraviti i sama - ovo kokosovo "brašno" iz naših trgovina staviš u vrelu vodu, pa blendaš, pa cijediš, pa dobiješ kokosovo mlijeko i ostatak pulpe staviš na sušenje i onda samelješ.
Pa To te i pitam, ako je super fini prah onda je ko mekano psenicno brasno.
Ma mislim ne može se to usporediti s pšeničnim... mislim, šta sad ja znam baš jel ko meko ili oštro pšenično, prah je u svakom slučaju (vizualno). No naravno ne ponaša se kao pšenično jer nema glutena pa trebaju ići varijacije u receptima.
Tip brasna zapravo predstavlja finocu mljevenja. To moze bit univerzalna kategorija.
aha ok kužim
Joj, anchie, zašto, o zašto si mi dala recept za izradu kokosovog doma!? Sad se moram i s tim mučiti :mrgreen:
E, a od tog mlijeka koje ostane, jel se skupi nekakav masniji dio na površini nakon stajanja u frižideru ili to nema veze s kupovnim kokosovim mlijekom? Ako nema, što radiš s tim mlijekom?
Ima veze, to ti je kokosovo mlijeko. :-)
Sad nema sanse da ne pravis.
šta radim s tim mlijekom...tc tc tc Primjeti da u svim paleo/primal receptima stavljaju kokosovo/bademovo umjesto kravljeg ;)
I da, bude to poprilično masno, tako da se kod stajanja u frižideru skupi na vrhu kokosovo ulje (!) :)
Najbolji kokos mi je iz trgovina Prehrane, njihova marka Ultragros mislim da se zove. Najjeftiniji je, a najmasniji
Kavofob, evo sam ti tu stavila fotku sa svojim opisom izrade kokosovog mlijeka/brašna :)