Stranica 17 od 33 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    littletunafish mozda lubenica i nije grijeh jer ona ima samo 5 gr secera na 100 grama. Bas me zanima sta ce reci ove iskusnije cure. Ja sam kopala po nekim tablicama pa mi se cini da su najmanji grijesi jagoda, sumsko voce, dinja, lubenica, tresnje. Grijesim li?

Ja imam do cilja jos 4 kg a onda cu se najesti marelica ko nenormalna!!! Hocu li se od toga opet uprasiti? Za10 dana pocinjem more i morske aktivnosti pa se nadam pivanju kao nekakvoj fizickoj aktivnosti koja ce valjda pripomoci
    To koliko ćeš mršaviti uz konzumiranje voća ovisi naravno i o tome da li to voće potrošiš ili ne. Da li sjediš cijeli dan ili odeš trčati ili odraditi trening ili hodaš sat dnevno. Sve to utječe kako i sada u fazi mršavljenja tako i poslije ako ćeš se ubiti od marelica kao nenormalna

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam sreće s voćem, ne usporava mi mršavljenje jako pa klopam sve odreda, ali na početku sam se suzdržavala. Najmanje štetno (za mršavljenje) je najmanje slatko; limun, grejp, šumsko.
    A sad ću ja napisati disclaimer umjesto nje Ne slušajte je, ona trenira kao nenormalna I naravno da onda uz takve teške treninge potroši sve voće koje konzumira i ne mora se toliko opterećivati sitnicama jel pojela voće, koje i koliko

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anchie

Ne treniram baš toliko ali da, treba naglasiti da voće može dosta usporiti mršavljenje ako guza ne mrda sa stolice.

Curke, uvijek vam je najbolja kombinacija zdravo papati i redovno vježbati. Ako nema vremena, makar i 10 min dnevno čini veliku razliku

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    To koliko ćeš mršaviti uz konzumiranje voća ovisi naravno i o tome da li to voće potrošiš ili ne. Da li sjediš cijeli dan ili odeš trčati ili odraditi trening ili hodaš sat dnevno. Sve to utječe kako i sada u fazi mršavljenja tako i poslije ako ćeš se ubiti od marelica kao nenormalna
    Auh da mi je barem malo sjediti. Jedan 4,5 g druga 13 mj. Sjedim dok jedem i pijem kavu. I dok dojim, zapravo tad lezim. A ostatak dana odradim na nogama i ja se ne mogu nacuditi ovoj ovdje vjezbacici koja cak ima i dijete vise! I kuha sve neke teskoizvedive nikad-kraja klopice. Kad narastem bit cu ko ona!
    Ubijanje marelicama krece paralelno s plivanjem.
    Jos 3,5 kg.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Obrisala duplikat
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 12.07.2013. at 12:43

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sad sam našla kravu u susjedstvu

predobro zvuči!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

slanutak spada ili ne u dozvoljenu hranu, istina spada u mahunarke, ali s velikim M

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    slanutak spada ili ne u dozvoljenu hranu, istina spada u mahunarke, ali s velikim M
    ako se dobro sjećam samo su zelene mahune dozvoljene od mahunarki pa bi slanutak bio pod ne
    (meni obično lakše pamtit onu stranu gdje ima manje podataka. iznimke i to)

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

aaaaaa da ne ispadne sad da se svi trebu sjećat svega. ja s vremena na vrijeme probam ubacit i neku NE namirnicu pa onda skužim kako mi smeta pa više ne razmišljam o njoj i sličnima.
    mahunarke mi smetaju. previše su škrobaste. kako ih volim, onda sa vremena na vrijeme(cca 1 put u 3mj) si napravim salatu od zelenih mahuna, češnjaka, luka, bučinog ulja.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ali tu: http://www.dijeta.co/lchf-dijeta/ piše

Povrće koje raste iznad zemlje – sve vrste kupusa, cvjetaču, kelj, špinat, blitvu, zelene mahune, artičoke, šparoge, brokule, tikvice, patlidžane, masline, gljive, krastavce, sve vrste zelene salate, luk, rajčice, papriku itd. Koristite česnjak i đumbir jer su vrlo zdravi.

ja ih se danas malo natukla

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

i jedna stvar koju sam shvatila - ipak se ne može jesti "neograničeno" ja sam sklona pretjerivanju u jelu, i u tjedan dana nisam skinula ni grama iako sam se poprilično pridržavala režima, osim prvih 2-3 dana. enivej, idem dalje!

nego, da li jedete tamnu čokoladu i koliko?

KAVOFOB, nisam shvatila koje je slatko vrhnje pilos u lidlu, jel to "vrhnje za šlag"?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    i jedna stvar koju sam shvatila - ipak se ne može jesti "neograničeno" ja sam sklona pretjerivanju u jelu, i u tjedan dana nisam skinula ni grama iako sam se poprilično pridržavala režima, osim prvih 2-3 dana. enivej, idem dalje!
    ha, ha. i ja sam takva.
    ako treba mogu 'dozvoljene' hrane pojesti stvarno neograničeno. i zato sam ja odavno rekla da to kod mene ne pali.
    a razlog je što meni hrana ne služi samo za to da bi utažila glad nego mi je tijekom života postala svašta.

e sad, ovo 'neograničeno' odnosi se na kriterij gladi.
    a meni je on malo poremećen

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

čitala sam super članak na onoj istine i laži o prehrani, kao povremeni post (ne jedeš npr. večeru) i skontala sam da se ja mahnito bojim da mi crijeva zakrče, užas. a moj kriterij utaživanja gladi je da se ne mogu pomaknit nakon jela
    enivej, dobro je da s takvim ponašanjem nemam milijun kila

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    e sad, ovo 'neograničeno' odnosi se na kriterij gladi.
    a meni je on malo poremećen
    A upravo taj kriterij gladi se super može regulirati akupunkturom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Slatko vrhnje i vrhnje za šlag su isto

Kad smo kod pretjerivanja - ubijam se u banana čoko kolaču. Danas sam ga opet radila, uz izgovor da torta mora stajati u frižideru 24 sata, pa jel, nemremo drugi dan roćkasa biti bez kolača

Bili danas moji u posjeti (ne lajkaju baš moju prehranu) i nudim ih ja kolačima. Neće kakti, samo će mrvicu probati, a kad su probali, navalili oboje

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

di je bio link na onu neku računicu koliko čega dnevno u gramima, pa onda preračunato u kalorije, znam da sam to negdje vidjela..

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    di je bio link na onu neku računicu koliko čega dnevno u gramima, pa onda preračunato u kalorije, znam da sam to negdje vidjela..
    Evo tu ima: http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/11/lchf.html

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Danas sam bila vrijedna!

Ok, malo sam i pretjerala kupovinom na placu. To sam skužila kad su mi se svi počeli izmicati i puštati preko reda, čak sam čula komentar "ovo je hrabra mama". Ne znaju oni da nakon Shauna, beba u slingu i 7-8 vrećica u svakoj ruci za mene nisu ništa To što povremeo zateturam na putu do auta je od gubljenja ravnoteže uzrokovane žeđi, ofkors da nema veze s težinom vrećica.

Shvatila sam da sam zbilja pretjerala, posebno s voćem, budući da uz najbolju volju moj shopping nije uspijevao stati u frižider. Morala sam pomoći malo (prežderavanjem ). Trenutno su u mom frižideru;

Voće - lubenica, smokve, nektarine, marelice, šljive, grožđe, jagode (za količinu ne pitajte, svega dvostruko previše)

Povrće - blitva, tikvice, patlidžan, paradajz, paprika, krastavci, češnjak, cvjetača

Ostalo - kravlji sir, kozji sir, domaće vrhnje, jogurt, kozje mlijeko, suha rebra, špek, suhi but, pršut, nešto svježeg mesa i kolač kojeg sam jučer mislila da nikad nećemo pojesti koliko je zasitan... a sad ću biti sretna ako preživi današnji dan

Enivej, da ne bi propadalo, pošteno sam danas jela, a i kuhala. Spremila sam pizzete na patlidžanu, bile su odlične! Napravila sam još krekera od sjemenki, md ih obožava, a ni meni nisu loši.

U ogromnom loncu se kuha 8 paprika i otprilike toliko ćufti, umjesto riže stavila sam cvjetaču reckanu na sitno i svježeg sira. Prvi put radim u ovoj kombinaciji, baš me zanima kako će ispasti.

Na placu sam ulovila jagode, još u subotu pa se danas vratila na isti štand. Ne znam otkud jagode u 7.mjesecu, ali odlične su. Okus fenomenalan, svaka je slatka, a nisu ni mrvicu gnjecave. Oduševila sam se. Očistila jedno kilu i pol, malo za danas guštati, ostatak za smrznuti. Dolazim u napast da sutra odem po još

Večeras još planiram popeći pileća prsa na svinjskoj masti i blitvu za prilog... ima koga da mi dođe na večeru?

Obožavam paleo prehranu. Nikad nisam ni pomišljala da ću toliko guštati u hrani, obžderavati se k'o prase i ne debljati se...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OMG ti fakat luduješ

frižider ti izgleda kao moj (- toliko voća, fakat te ponijelo )

Obožavam paleo prehranu. Nikad nisam ni pomišljala da ću toliko guštati u hrani, obžderavati se k'o prase i ne debljati se...
    I onda mi ljudi imaju sažaljive poglede kad im kažem da ne jedem gluten i šećer Nemaju oni pojma kak se gušta u hrani

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

To su pripreme za novi frižider koji treba stići kroz koji dan

U subotu sam naletjela i na genijalnu sjemenarnu pa sam se opskrbila svim i svačim, tako da je i špajza dupkom puna Najdraži su mi indijski za 112,00 kn, toliko povoljno ih još nisam našla. Fakat sam happy.

Anchie, samo sipaj recepte, nadoknađujem što u zadnje vrijeme nisam baš kuhala, namjeravam isprobati sve tvoje prijavke. Banana/špek s jajima je sutra za doručak, i banane imam i 60 domaćih jaja, zaboravila sam ih prijaviti

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prefenomenalno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da pozoveš druge da ti to sve skupa ne propadne, ipak subota je daleko.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jelena, ne znam zašto bi mi propalo. No worries, mi smo velike izjelice, praznimo jednakom brzinom kojom i punimo

Ali, ako mi netko namjerava doći u posjet, neće ostati gladan

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme, kavofob, genijalna si

Anchie, iako ja nisam u rezimu prehrane kao vi, slazem se, izbor mamirnica u paleo, lchf je ogroman i sve su superfine i zdrave.

No, iskreno, pozelite li nekad obicne palacinke od bijelog brasna :D ili zobene paguljice za veceru/dorucak, griz, zgance?

Ja i ne jedem puno ugljikohidrata (osim voca i kad sam kod mame no, jucer sam bas pozeljela zobenu kasu s cimetom . Pa sam si skuhala. Djeca palacinke, nisam ih takla )

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni stvarno ne dolazi potreba za UH, ni najmanje
    sasvim spontano prešli su i mm i cura na paleo, jednostavno im je bilo finije to što ja jedem od onoga što oni imaju u tanjuru
    sad...mmmmmmmmm....guštam ko prasica u obilju, svega ima i sve je jeftino
    čak smo malo zanemarili proteine u klasičnom "meso" smislu, kuham puno puno više povrća, prije je bio omjer 1:1 ili 2:1 za povrće, a sad 3:1, čak i 4:1
    e da, ubijam se s voćem, u biti s lubenicom i nektarinama i uopće nemam grižnju savjesti, stvarno guštam
    paleo rulzzz!!!!

i jedna dobra info za one koji ne vole plaćati prevelike marže- ne znam znate li za ovu stranicu, američka iHerb, kao bio&bio (kozmetika, hrana, dodaci prehrani...) samo 2-4 puta jeftinije nego u HR
    ja sam si upravo naručila 2 tegle od pola kile ekstra djevičanskog kokosovog ulja/maslaca, jedna za 8 i pol dolara (cca 50kn) sorry morala sam naglasiti
    ovo pišem zato sto je pola kile kokosovom maslaca u kemigu (mislim da je najjeftiniji) 166kn
    još nisam sve niti proučila, ali vama svima na paleo i ostalim "zdravim" prehranama će sigurno biti zanimljivo, ima svega vraga
    ja već vidim svoju novu ovisnost (a taman sam se skinula s e-baya)
    ako prvi put naručujete možete iskoristiti ovaj kod za popust BTW937 (račun vam umanje za 5-10 dolara, ovisno o iznosu)
    eh da, ima i besplatnjave, ja sam si uzela neki organic labelo
    ah kokos...kupat cu se u njemu

zašto ne dopustite više smajlića po postu?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Džizs Kavofob pa koliko ti ruku imas?! Ko hobotnoca?
    Nevjerojatno!
    Molim te preporuci frizider u koji je to sve stalo jer ja se stalno borim sa spremanjem kojecega kad se vratim iz nabavke!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mala-vila baš sam happy da ti tako dobro ide s paleom.

Anci, meni ti ni najmanje ništa ne fali, najiskrenije. Ima hrane koju sam prije obožavala, kuhani kukuruz npr., sad mrtva hladna prođem pored. Moj sin jako voli palačinke pa sam znala više puta peći, ni pomislila nisam da bih ih jela.

Jedino što tu i tamo kupim je torta od sira u fifty-fiftyju.

U zadnje vrijeme sam i klince počela mamiti paleo slasticama, imam osjećaj da ću ih pridobiti uskoro

Zaljubila sam se u banana-kakao kolač, radila bih ga svaki drugi dan, ali mi blender riknuo (onaj za 900 kn psmtr, sutra furam na popravak)

Tiziana lol, imam samo 2, ali su nabildane a frižider ti moram fotkati, dupkom je pun, kad god hoću nešto izvaditi, vadim 5 stvari i samo premještam. Srećom imam još jedan u drugoj kuhinji pa viškove tamo spremam a imam i veliku špajzu pa u friž ide samo ono što mora, sve ostalo je u špajzi.

E da, dosta mjesta štedi ako hranu očistiš, opereš, posušiš i spremiš u plastične kutije. Sad su u Lidlu u ponudi odlične klip-klap, 3 kom 28 kn, kupila sam 5 paketa, to je 15 novih posuda

grrr, slažem se za smajliće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kavofob, kao da te moja majka rodila : posude:
    Posljednje uređivanje od Anci : 16.07.2013. at 23:24

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mala-vila baš sam happy da ti tako dobro ide s paleom.
    ma kako bi mi loše bilo s paleom, nikad nisam bolje jela
    Posljednje uređivanje od mala-vila : 16.07.2013. at 23:36

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Kavofob, kao da te moja majka rodila : posude:
    To ja tek odnedavno prakticiram. Uvijek me mučio manjak posuda pa mi je skoro sve bilo po vrećicama :bljak: dok mi jednom nije palo na pamet da mogu kupiti još posuda...

Krenulo je s orašastim i sjemenkama, ne mo'š njih u vrećici držati... pa sam prije pola godine kupila desetak i tako je krenulo... čisti OKP :D (nadam se da će ih sutra maknuti iz Lidla, ne mogu odoljeti, kad god prođem zgrabim paket )

edit - mala-vila, imaš praf!
    Posljednje uređivanje od kavofob : 16.07.2013. at 23:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=mala-vila;2448420] ne znam znate li za ovu stranicu, američka iHerb, kao bio&bio (kozmetika, hrana, dodaci prehrani...) samo 2-4 puta jeftinije nego u HR
    ja sam si upravo naručila 2 tegle od pola kile ekstra djevičanskog kokosovog ulja/maslaca, jedna za 8 i pol dolara (cca 50kn) sorry morala

[QUOTE]ajmi reci kakvi je šiping badava? i za kolko dana bi ti trebalo doć doma?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.07.2013. at 07:45

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jelena šiping nije badava, 4 dolara je obično slanje do 1,8 kg (mislim) -osim prvi put kad ti je zapravo besplatno uz kod jer dobiš min. 5$
    uobičajeno je 10-14dana
    možemo dalje na pp da ne začetavamo temu

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U subotu sam naletjela i na genijalnu sjemenarnu pa sam se opskrbila svim i svačim, tako da je i špajza dupkom puna Najdraži su mi indijski za 112,00 kn, toliko povoljno ih još nisam našla. Fakat sam happy.
    gdje? gdje????

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ninik, na tržnici u Velikoj Gorici. Oduševljena sam i ponudom na tržnici, ima dosta lokalnih seljaka pa se nađe odlično domaće voće i povrće

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

čekajte, zar nije na lhcf da se ne jede voće? sad me totalno zbunjujete sa tim lubenicama i nektarinama

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Voće je dozvoljeno, ali ako želiš gubiti na težini onda ga izbjegavaj.

Neke cure su na lchfu prvenstveno jer žele izgubiti na težini, one nastoje maksimalno smanjiti unos UH. Nekima je paleo prehrana lifestyle i klopaju sve.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Voće je dozvoljeno, ali ako želiš gubiti na težini onda ga izbjegavaj.

Neke cure su na lchfu prvenstveno jer žele izgubiti na težini, one nastoje maksimalno smanjiti unos UH. Nekima je paleo prehrana lifestyle i klopaju sve.
    ja gubljenje težine odrađujem vježbanjem, ali ja zapravo imam 4kg viška od kojih su bar 3 čisto salo, pa racunam na volumen salo vs mišić i meni je to dovoljno. ma cak i da nis ne skinem, samo oblikovanje i učvršćivanje tijela će biti super. klopam sve što je zdravo

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Na temu vitiligo i lchf.
    Starijoj je diagnosticiran vitiligo, idemo danas potvrditi.
    Čitam da bi se mogao popraviti s prehranom ali upravo sam se sjetila da ona većinu dana provede u vrtiću gdje je hrana sve samo ne paleo...danas je kruh s marmeladom, juha, pečeni picek i krumpir i zelje salata i za užinu sladoled.
    Ona voli papati, jako voli papati tako da joj već neko vrijeme hranim zdravo ( što više paleo) ali naravno vrtić ima svoju prehranu a biti će u njemu još cijelu godinu.
    Doma je jedno ali bake/dede, susjedi..joj moram biti kao sokol, stalno na oprezu s tim junkom.
    A ja ju jedva potjeram od stola koliko voli jesti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ribice koliko sam vidjela brzinski na onim linkovima što sam ti dala, čini se da je gluten najveći kamen spoticanja u toj priči. Pročitaj one linkove detaljnije i onda vidi da probate malu staviti na 0 glutena. Ono jednostavno objasniš ljudima da joj gluten stvara probleme i da ga ne smije jesti.

Pogledaj ovaj članak http://surefoodsliving.com/2010/12/v...n-intolerance/

Ima puno toga o drugima koji su si pomogli promjenom prehrane, no mislim da je vama ključna rečenica upravo ova

He said that he has seen vitiligo reverse on a gluten-free diet if caught early enough
    Spominju tamo da je problem s upaljenim crijevima zbog kojih dolazi do nedovoljne apsorpcije vitamina itd. Dakle, vi morate ozdraviti floru djetetovih crijeva. Prestati konzumirati gluten (100%) jer on kod mnogi ljudi čini crijeva propusnim i konzumirati proizvode koji će pomoći s obnavljanjem crijeva (kefir npr).

Potražit ću ti još toga o toj prehrani koja pomaže obnavljanje stjenke crijeva.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim sada da se uvelike dovodi u vezu i malo vitamina D. Proguglaj svakako o tome.

I preporučam ti da pročitaš ova 2 članka

o tome što gluten radi

Kako izliječiti crijeva

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Anchie puno ti hvala, ja uvodim paleo doma iz razloga zdravije prehrane ali vidim da je gluten problem kod dosta bolesti.
    Ona se dosta bori s nadutošću i sve kaj čitam ima mi smisla, doma radim kefir i hoće ga piti pa ću to progurati.
    Vidiš, na gluten bi mogla urgirati u vrtiću ali paleo hranu ne daju čak ni da se hrana nosi od doma, mislim ima smisla ali njoj bi to možda puno značilo.
    Mi stvarno pazimo kaj jedemo, samo domaće meso, jaja, maslac, kefir, voće i povrće mi uzgajamo ev. kupujemo krumpir i luk jer ga nemamo dovoljno za cijelu zimu.
    Svu zimnicu ja radim sa svojim od doma, kruh pečem, jako ograničavam unos slatkiša, sladoled samo doma radim osim na moru gdje masovno iskorištavaju dede/bake za kupovinu.
    Piletinu ne konzumiramo jer ne mogu naći provjereni izvor domaćeg piceka.
    Baš moram sve dobro proučiti, jučer me moram reći zatekla dijagnoza, mislila sam da su neke gljivice ili nešto što se riješi s par mazanja kremicama a ne ova neizlječiva bolest

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Vidiš, na gluten bi mogla urgirati u vrtiću ali paleo hranu
    Koliko možeš možeš, najbitnije je da gluten izbaci, paleo je nerealno za očekivati. Za gluten urgiraj. Ako ti ne budu dali bez neke potvrde, nađi liječnika koji će ti je napisati. Zaista je bitno da se napravi sve moguće da dijete bude gluten free.

mislila sam da su neke gljivice ili nešto što se riješi s par mazanja kremicama a ne ova neizlječiva bolest
    Nemoj tako razmišljati. Vidiš i sama da to NIJE neizlječiva bolest Dijete ti očigledno ne podnosi dobro gluten, i savršeno je to da ste to sada otkrili i možete odmah početi sanirati štetu. Mnogi drugi roditelji s tom spoznajom bi zaista mislili da je neizlječivo, ti znaš da je i da se može uzrok otkloniti. To je ono najbitnije, da se djetetu izbalansira zdravlje, kad do toga dođe, i vitiligo će biti bolje ili nestati

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

idem sada na drugi pregled i po nalaze štitnjače, željeza, jetre, glukoze..ma sve smo jutros izvadile.

Javim se navečer.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pratim i čekam nalaze

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko možeš možeš, najbitnije je da gluten izbaci, paleo je nerealno za očekivati. Za gluten urgiraj. Ako ti ne budu dali bez neke potvrde, nađi liječnika koji će ti je napisati. Zaista je bitno da se napravi sve moguće da dijete bude gluten free.

Nemoj tako razmišljati. Vidiš i sama da to NIJE neizlječiva bolest Dijete ti očigledno ne podnosi dobro gluten, i savršeno je to da ste to sada otkrili i možete odmah početi sanirati štetu. Mnogi drugi roditelji s tom spoznajom bi zaista mislili da je neizlječivo, ti znaš da je i da se može uzrok otkloniti. To je ono najbitnije, da se djetetu izbalansira zdravlje, kad do toga dođe, i vitiligo će biti bolje ili nestati
    moram ti napomenuti da gluten free u vrtiću dosta iziskuje tvoga rada, i donošenja dosta od kuće ( brašna koja smije, zamjene , kruh), ja svako malo pečem kruh ( dobro to radim i za doma klincu). Morat ćeš dobro porazgovarati s zdrastveno o tom problemu. Jer će se svoditi da u vrtiću kuhaju baš posebno za tvoje dete ( za moje posebno kuhaju!)

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo me, tek sam sad došla do kompa, potvrđeno je da je vitiligo, veli dokica da je previše specifično da bi bilo bilo što drugo.
    One flekice na lađima su halo nevi, koji je opet povezan s vitiligom ali je bezopasniji i sam od sebe nestaje kroz određeno vrijeme.
    Hvala dragom Bogu svi nalazi su savršeni.
    Jedna poznanica isto ima vitiligo koji je skoro nevidljiv i celijakiju. Tako da sam skoro pa uvjerena da je to poveznao. Jer kako se hrani nez glutena ne pojačava se vitiligo.
    E sada, naš najbolji pedijatar na svijetu je otišao raditi u bolnicu i zamjenjuje ga pedijatrica koja nam je jedva jedvice dala uputnicu za dermatologa i to nakon 2 dolazaka.
    Kako da nju nagovorim da nas pošalje na pretrage za intolerantnost glutena kad mi je dermatologica u lice jučer rekla da to nema veze jedno s drugim i da mi možemo svašta isprobavati ali bezuspješno.
    Ja njoj naravno ne vjerujem ali za promjenu prehrane u vrtiću morati ću imat dokaz od liječnika.
    Ufff, teška me borba čeka.
    Lako za kruh u vrtiću jednostavno ga neće jesti ali kaj budemo s rižotom, doručkom od namaza/griza i sličnog...moja izjelica ne voli biti gladna.
    Čeka me puno surfanja, nagovaranja i objašnjavanja.
    Muž je odmah rekao da probamo on mi vjeruje...još samo da pedici objasnim...
    Jelena tvoja cura ima celijakiju?
    Meni stvarno ali stvarno nije nikakav problem kuhati i tri puta jer i onako puno kuham i radim doma kruh godinama, samo kad bi ih mogla nagovoriti na tu prehranu...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me, tek sam sad došla do kompa, potvrđeno je da je vitiligo, veli dokica da je previše specifično da bi bilo bilo što drugo.
    One flekice na lađima su halo nevi, koji je opet povezan s vitiligom ali je bezopasniji i sam od sebe nestaje kroz određeno vrijeme.
    Hvala dragom Bogu svi nalazi su savršeni.
    Jedna poznanica isto ima vitiligo koji je skoro nevidljiv i celijakiju. Tako da sam skoro pa uvjerena da je to poveznao. Jer kako se hrani nez glutena ne pojačava se vitiligo.
    E sada, naš najbolji pedijatar na svijetu je otišao raditi u bolnicu i zamjenjuje ga pedijatrica koja nam je jedva jedvice dala uputnicu za dermatologa i to nakon 2 dolazaka.
    Kako da nju nagovorim da nas pošalje na pretrage za intolerantnost glutena kad mi je dermatologica u lice jučer rekla da to nema veze jedno s drugim i da mi možemo svašta isprobavati ali bezuspješno.
    Ja njoj naravno ne vjerujem ali za promjenu prehrane u vrtiću morati ću imat dokaz od liječnika.
    Koliko sam uspjela vidjeti surfajući jučer, pretrage za intolerantnost ne moraju nužno pokazati da joj gluten smeta. Ne znam kako se to mjeri, fakat nemam pojma, al sam vidjela da se pretragama teško dokazuje, ali da ljudi jednostavno izbacivanjem postižu rezultate. Tako da se pripremi i na to da joj pretrage možda neće pokazati netoleranciju glutena, i što ćeš u toj situaciji.

Lako za kruh u vrtiću jednostavno ga neće jesti ali kaj budemo s rižotom, doručkom od namaza/griza i sličnog...moja izjelica ne voli biti gladna.
    Ne jesti gluten i biti gladan su dva odvojena termina

Za početak - gluten se nalazi u 4 žitarice, zapamti skraćenicu BROW
    B - barley - ječam
    R - rye - raž
    O - oats - zob
    W - wheat - pšenica

DAkle, u rižotu nema glutena i neće joj se ništa katastrofalno dogoditi, osim što riža možda nije namirnica koja će joj pomoći u lječenju crijeva. Ali joj ne šteti.

I da, neće smjeti jesti griz. Ali proso recimo hoće itd.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj ja sve izmješala, vidiš da u meni čuči lch-ovac, sve su žitarice no,no :D
    Moram se sabrati i smireno sve pročitati.
    Ma znam ja da nikako neće biti gladna, pa i ja sam na paleo hrani i nisam nikad gladna ali mislila sam na vrtić..
    Kaj da radim s tim testiranjem????
    Od kuda se krene i di se obavlja..joj idem surfat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj klinac ( o njemu se radi) ima veliku alergiju na gluten i još štošta, klinka ima neku malu tek prividnu na bijelo brašno, pa to ni ne konzumira. Ona je imala još puno alergija od doba cice možda i prije. Oboje imaju astmu.
    inače moji su tesrtirani na alergije, a ne na intoleranciju ( to smo privatno radili na Bicom, ali to je papir koji doktori ne priznaju, ali na osnovu toga mogu raditi istraživanja, ne mora se poklapati ni u ćemu, kod nas se poklapa u recimo 50%).
    mojem klincu u vrtiću kuhaju ručak i eventualno onu kasnu užinu, ne ide na doručak za sad, a za tu užinu ima pretežno ili mafino od rižinog brašna s voćem, palačinku od rižinog brašna s domaćim pekmezom, samo kuhanu rižu s domaćim pekmezom, samo proso s pekmezom, kruh s pekmezom ili kakvu voćku. Ja mu svaki dan dam par šnita kruha u zdjeluicu, jednu pojede najćešće posle ručka, a ostatak ili za užinu ili posle doma. Za doručak doma jede rižino mlijeko s Schaar krekerima, žgance, rižu ili neku mješavinu kaj već ima doma. ( klinci ostali jedu pretežno corn flekse s mlijekom ili jogurtom).

Inače prije nek sam ga upisala ( a počeo je ić skoro s 2 i pol godine) ispitivala sam teren ( mada sam imala i iskustva s klinkom od ranije) i bio je jedan klinac koji nije smio jest zelje, bažulj i slične strari jer je navodno morao jedno vrijeme bit bez toga zbog nekih budućih ispitivanja, to je zdrastvena lijepo zapisala, i mali se hranio bez toga. Inače je Jelka sad pred koji mjesec isto stavila mala na bezgluteinsku prehranu i praktički počela to i u vrtiću provoditi od odmah bez priprava, pitaj nju za iskustvo toga.

Inače gris se može napraviti i od prosa, i rižinog brašna i jako je fin.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za početak - gluten se nalazi u 4 žitarice, zapamti skraćenicu BROW
    B - barley - ječam
    R - rye - raž
    O - oats - zob
    W - wheat - pšenica
    + pir

da htela sam reč još samo da moj mali voli voće i povrće, jako voli mahunarke.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.07.2013. at 11:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju ćeš morati poraditi i na djetetu jer ćeš i njemu morati svašta objašnjavati i dokazivati, jer jučer je smjelo sve , (ne smije više ništa uzimati od druge djece i slično,) a danas je pola toga zabranjeno ( ja sam tu fazu preskočila, jer kod nas je sve bilo zabranjeno pa malo s vremenom popuštamo). napose moraš dobro uvesti i tete koje čuvaju malu da ne guraju svakaj u nju, ali prvo treba srediti s zdrastvenom ( znaš kak je vrijeme je go)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •