Stranica 18 od 33 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Još ovih 5 dana nek bude kak je u vrtiću, onda smo na GO, i onda se svi već i vrate pa ću moći poraditi na svemu.
    Znači kod peda po uputnice za testiranje...
    Hvala ti Jelena na iscrpnim informacijama, stvarno pomažu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle neke stvari se ni neće pokazati ko alergija na testiranju, ali kad daješ tiu hranu vidno vidiš da nije ok, tak da imaš i to na pameti kod čitanja papira.

od pedijatra možeš dobiti papir za rist i rast, mi smo inačew išli službeno prvo dermatologu pa ispitivanja, pa gastrička

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pokušaću da sa cečom porodicom pređem na paleo. Iščitavam sad Istine i laži o hrani i planiram tokom sledeće nedelje postepeno da potpuno eliminišem žitarice i krompir. Međutim imam jedan problem. Ćerka mi je alergična na jaja, a sin na jaja i mleko (u svakom obliku, sir, jogurt isl.). Da li ste naišle na neke tekstove o paleo ishrani i alergijama, šta onda jesti, naročito su mi ti mlečni proizvodi problem, jer se dosta koriste u paleo jelima.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

IvanaR pa šta im inače daješ umjesto jaja i mlijeka? zar ne može to?

JA PRIJAVLJUJEM:
    cca 10 dana (ali da budemo skromni, recimo od prošle subote) bez: soka, kruha, šećera u kavi, peciva, kupovnih kobasica i salama.
    pojela sam 2 tiramisua jer nisam mogla odoliti i to prošli vikend (došla kod mame ), od tad ništa slatko!
    i jučer i danas sam se udavila u lubenici, šteta ne iskoristiti ljeto.
    cca 1,5kg dolje, svaki dan neki oblik vježbanja + 3 obroka dnevno

iskusnjare, jel to ok?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

IvanaR, jesu li alergični i na kozji sir i mlijeko?

Inače, Paleo i LCHF prehrana se malo razlikuju, iako ih često svrstavamo pod isto. U Paleo prehrani mlijeko i mliječni proizvodi baš i nisu zastupljeni, dok se LCHF koncentrira na nizak unos UH pa toleriraju i neke žitarice poput zobenih posija jer ne utječu na razinu šećera u krvi, a i papa se mnogo više mliječnoga.

Ja se osobno osjećam mnogo bolje od kada sam izbacila svaki oblik žitarica iz prehrane i ne namjeravam više trošiti novce na bezobrazno skupe posije (ima mnogo drugih bezobrazno skupih stvari koje umjesto njih kupujem ). Ovo o posijama naglašavam jer sam primijetila da mnogi navale na posije kao zamjenu za brašno, a ustvari treba promijeniti koncept prehrane i odnos prema hrani, onda ti brašno prestane nedostajati.

Nego, htjedoh reći da ne vidim problem u nekonzumiranju jaja i mlijeka, ali preporučam da za recepte kreneš pratiti strane paleo sajtove i nećeš imati problema. Za slastice je super sirovahrana.hr, sve je egg i milk free

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    IvanaR pa šta im inače daješ umjesto jaja i mlijeka? zar ne može to?

JA PRIJAVLJUJEM:
    cca 10 dana (ali da budemo skromni, recimo od prošle subote) bez: soka, kruha, šećera u kavi, peciva, kupovnih kobasica i salama.
    pojela sam 2 tiramisua jer nisam mogla odoliti i to prošli vikend (došla kod mame ), od tad ništa slatko!
    i jučer i danas sam se udavila u lubenici, šteta ne iskoristiti ljeto.
    cca 1,5kg dolje, svaki dan neki oblik vježbanja + 3 obroka dnevno

iskusnjare, jel to ok?
    Bravo, samo nastavi tako i prati kako se osjećaš, neka ti cilj ne bude gubitak na vagi nego zdrave i trajne promjene

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, htjedoh reći da ne vidim problem u nekonzumiranju jaja i mlijeka, ali preporučam da za recepte kreneš pratiti strane paleo sajtove i nećeš imati problema. Za slastice je super sirovahrana.hr, sve je egg i milk free
    Može još neki link, koji su dobri sajtovi? Ja sam do sad iščitavala samo blog http://istineilaziohrani.blogspot.com
    Čini mi se da će mi doručak i večera biti najkompllikovaniji. Ručak mi je nekako i sad dosta paleo.
    Mislila sam da je paleo isto što i LCHF, moram još da učim.

Nego imam još jedno pitaje. Vidim da mogu da se jedu semenke od suncokreta, ali suncokretovo ulje ne, nije mi jasno zašto.
    Vidim da se za prženje i dinstaje koristi mešavina maslinovog ulja i maslaca, ali meni maslac ne dolazi u obzir, a znam da sam čitala da maslinovo ulje kad se prži gubi na kvalitetu. Na čemu vi dinstate luk i povrće?
    Planirala sam, naime, da modifikujem punjene paprike pa da umesto riže stavim semnke suncokreta i bundeve.

Nisam se još usudila da dam klincu kozje mleko. Ne da mi se da se patimo sa ekcemima po ovoj vrućini.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni su se punjene paprike najbolje pokazale kad rižu zamjenim cvjetačom (nožem ju rendam na sitno).

Za početak, obilje recepata imaš ovdje ako koristiš FB Just Eat Real Food, ako ne, samo ukucaj u tražilicu paleo recipes

U suncokretovom ulju ima previše omega-6 masnih kiselina. Omega-6 same po sebi nisu loše kad ih već ne bismo unosili previše redovnom prehranom. Omjer omege-3 je mnogo bolji u maslinovom i lanenom.

Ako koristiš biljna ulja, neka obavezno budu hladno prešana. Najbolje je maslinovo.

Ja pržim meso na svinjskoj masti, ribu na maslinovom ili maslacu, dinstam ovisno koje jelo radim, većinom na maslacu. Mišljenja oko prženja na maslinovom su podijeljena, ja bih mu uvijek dala prednost nad drugim uljima, posebno ako nisu hladno prešana. Kad pržiš samo pazi da to ne bude baš jako naglo da masnoća ne zagara pa da ne pržiš na goretini i bit će ok.

Za slastice koristim kokosovo ulje ako imam, ako ne, maslac.

Paleo i lchf mogu, a i ne moraju biti isto. Paleo nije nužno low carb, primjerice ako jedeš puno voća. LCHF, kao što naziv govori se koncentrira na smanjen unos UH, povećen zdravih masti, no i vegetarijanci mogu klopati lchf.

Evo i jedan hr paleo sajt Paleo Hedonizam, a i jedan srpski odličan Vitki Gurman

Doručak hm, istina... ja većinom jedem nešto mliječno ili jajčasto. Što su do sada tvoji jeli?

sorry na nepovezanom pisanju, ako ti bilo koja info treba, samo pitaj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad za Ivanu čije je dete alergičar, nije nimalo ni sirovahrana rješenje, jer se tam razbacuju s orašastim, što kod malih klinaca nije nimalo preporučljivo, a napose ne kod alergičara.

Moja klinka je bila alergična na km, i na kozje isto, mali je na skoro sve, jede ono kaj može ( toga ima malo), zato je kod nas prehrana bazirana na onome što se smije jesti.

paprike možeš napraviti i s ribanom bućom, eventualno staviti malo mljevenog prosa, slično sam radila neki da ko lazanje .

Ivana kolko je mali star i kakvog razreda su vam testovi?

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

@Jelena Sin će imati uskoro 15 meseci. Jaja su mu 4, mleko 3. Za doručak mu dajem palentu/proso/griz/rižu sa nekim voćem. Mada to retko pojede više od par kašičica. Ručak je ono što i mi jedemo, meso sa povrćem to pojede nekad boje nekad lošije. Smaže još i jednu do dve banane. E to mu je omiljena hrana i jedini deo dohrane koji je od srca prihvatio. Naravno, siki. Problem je što ako ja pojedem bilo šta što sadrži jaja ili mleko on odreaguje ekcemom Nisam mu doduše još davala orašaste plodove direktno, ali nije reagovao nakon što sam ih ja jela, pa se tešim da neće i to. Mada sačekaću još malo za svaki slučaj. Ne mora kolače da jede, nek se koncentriše na šniclu.
    Sa ćerkom sam se već uhodala ona je samo na jaja i bila je 4 pre godinu dana. Nismo ponavljali test, vidim da i dalje ima reakcije kad nam se potkrade neko jaje. Nikako da objasnim baki da etikete moraju da se čitaju, iako su sitna slova!
    Zapravo, najveći mi je problem kako da navučem masti u svojoj prehrani. Kad ne mogu mlečnu mast onda mi ostaju sardine i kobasice za doručak i večeru.
    @Kavofob hvala za linkove. Pogledala sam one slatkiše i super su! I onako sam sva u bedaku što ne mogu sladoled, ali mislilm da ću mu naći lepe zamene. I problem rođendana ću tako da rešim. Pogledaću i ova druga dva samo da ulovim malo vremena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mast možeš dobiti iz maslinova ulja i bučinog. da te utješim moj jede samo puretinu, pa ja gro toga nisam jela više od 2.5 godine.

sladoled napravi onu kombinaciju s bananama i voćem koje imaš.
    za orašasto je dobro da pričekaš, to što nije reagirao na orašasto iz cice, nije ni bitno ( mada je bitno da je bilo kakvu reakciju pokazivao na cicu) pa se na to koncentriraj. Djeca koja pokazuju reakciju na cicino mlijeko su daleko veči alergičari, od onih koji su razvili alergiju jedući nešto direktno.
    Bućine i suncokretove koštice su dovoljna i dostojna zamnjena za orašasto.
    za dostojnu varijantu kolača možeš napraviti onaj brzi voćni kolač, s kukuruznim brašnom i prosom. ( moj je i na gluten pa ti samo savjetujem kak i kako)
    U svakom slučaju treba se koncentrirati kakvu klinci hranu jedu, jer ako znaš ( ili netko pored tebe) da to ne hoda, i da stvara probleme zašto davati. Moja klinka je s 4.5 godine prošla adaptaciju na kravlje mlijeko ( velim prošla , jer se njima nije tam osula, nije bilo problema, a to kaj je došla doma sva osipana, njima nije bilo važno), tek je počela mliječne proizvode jesti s 6.5godina, a s 7 tek kozje mlijeko, a posle i kravlje , ali povremeno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivana nemoj riskirati s kozjim mlijekom i derivatima, moj sin je bio jak alergicar na kravlje mlijeko i jednom za probu sam mu ja napravila test na kozi za kozjim sirom. Dobro da se nije udavio!!! To je bilo kasljanje kihanje gusenje, sluzokoza u nosu mu je otekla, zivi cirkus! A samo sam ga dotaknula sirom, nije ga jeo. Poslije su mi doktori objasnjavali da je koncentracija proteina kazeina puno veca u toj varijanti. A kod vas je otegotna okolnost i dob. Naime alergija tog tipa do druge godine dozivljava kulminaciju da bi od trece nadalje isla u silaznu putanju. Alergolog mi je jednom rekao ili majcino mlijeko ili devino. Apsolutno nista drugo.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala na savetima. Znači mi kad pročitam još nečija iskustva. Nadam se da će i kod nas tako sa godinama da se popravi stanje. Ma u čitavu priču sa paleo sam pošla jer čitam da taj nesretni gluten može povećati propustljivost creva, pa kao posledica toga se češće javljaju alergije i na druge alergene. Pa rekoh da probam da ga eliminišem na par meseci baš da vidim da li bi bilo nekog napetka. Bila bih potpuno zadovoljna da dođemo do toga da ja mogu da jedem mleko. Za dalje ćemo se snaći.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su se punjene paprike najbolje pokazale kad rižu zamjenim cvjetačom (nožem ju rendam na sitno).
    Ili ubaciš u blender i imaš "rižu" u sekundi

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam došla kod svojih u split i dan mi izgleda ovako:
    ujutro sa bebom idem na more - 15min nizbrdo, sat vremena na plaži, uspjem i malo otplivati ako ga ima tko pričuvati, 15 min doma uzbrdo - ovo hodanje je brzim tempom.
    popodne sama na more (baka čuva bebu) - 15min nizbrdo, u moru 45-50 min cijelo vrijeme plivam, 15 min uzbrdo
    navečer lagana šetnja s kolicima po kvartu cca 45 min

pitam se koliko na kilažu utječe prehrana a koliko to vježbanje? praktički sam cijeli dan u pokretu.
    što vi mislite?
    pridržavam se lhcf ali mislim da možda jedem velike količine i dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Navodno je prehrana 70-80%, vježbanje 20-30%.

Ja se s tim uglavnom slažem. Prehranom reguliraš kilažu, vježbanjem izgled tijela.

Ako baš zapiliš s dugotrajnim cardiom možeš dosta pomoći topljenju masnog tkiva.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpis na kavofob

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja onda puno jedem. otišlo je samo 2 kg dosad (eto, 10 dana)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Teško da je 2 kg "samo" za 10 dana.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Teško da je 2 kg "samo" za 10 dana.
    Istina, 2 kg je puno. Zdravo mršavljenje je 0,5 do maksimalno 1 kg tjedno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, da podijelim s vama svoje novo "iskustvo". Zadnji put sam se (na ovoj temi) javila negdje početkom svibnja - i otada više nisam na tako strogom lchf-u. Naime, prvi put u životu sam imala jaki žučni napadaj (početkom svibnja), jedno jutro sam se probudila sa strašnom boli između lopatica, nisam mogla normalno udahnuti koliko me probadalo (najprije sam mislila da sam se nekako zaležala). Bol je postajala sve jača i onda je počelo i pod desnim rebrenim lukom. Nazvala sam dr. jer mi je disanje bilo jako bolno - baš gadno. Dr. me upozorila da su to simptomi žučnog napadaja i da dođem ako... To je trajalo dan i pol i onda se polako smirilo. Onda sam napravila UZV abdomena i vidjelo se da imam jako puno mulja u žučnoj vrećici (moram naglasiti da od rođenja imam presavijenu žučnu vrećicu pa je i to vjerojatno "pripomoglo"). Doktor mi je napisao da se preporučuje što skorija operacija žučnjaka (?!). Godinu dana prije toga (na redovnom sistematskom) ni traga ičemu u žučnoj vrećici. Nalazi kolesterola - u godinu dana kolesterol sa 5.5 na 7.5, a LDL sa 3.0 na 5.3. Za zamisliti se. A nikad mršavija. Sve ovo pišem jer sam sigurna da ima veze s povećanom potrošnjom jaja i zdravih masnoća (počela sam osjećati i jake mučnine - isto prvi puta u životu). Meni je lchf jako pomogao oko skidanja kilograma (stvarno djeluje), ali mi je žuč valjda otprije bila preopterećena pa joj je jako naškodio pojačan unos masnoća. Sjećam se da je Anemona jednom prilikom pitala preporučuje li se lchf za one koji imaju problema sa žuči - ovo je moje iskustvo s time da nikada u životu nisam imala problema s tim (ja jesam malo brljavila s lchf-om - iako ne posljednjih mjeseci, a namirnice s glutenom ne konzumiram već mjesecima), ali na način da sam povremeno pojela malo grahorica (sumnjam da su one utjecale na žuč). Sada pijem čaj i biljne kapi za čišćenje jetre i žuči, ne želim na operaciju jer mislim da nije alarmantno, a pretrage ću ponoviti u rujnu. Ne znam što bih mislila o svemu, zanima me i vaše mišljenje, masnoće sam morala reducirati (do daljnjega), uvela sam u prehranu kvinoju, proso, leću (jer mi je sada zbog žuči dosta toga "zabranjeno" pa bih imala jako sužen izbor namirnica). Ne znam zašto mi je žuč tako reagirala, ali možda je dobro ipak provjeriti kakvo je stanje prije prelaska na ovakvu prehranu. Još uvijek sam velikim dijelom na lchf-u, zadržala sam neke dobre navike - nema industrijskog smeća, kruha, tjestenine i sl., puno povrća... Što vi koji ste već jako dugo na lchf-u mislite - zašto mi je žuč tako reagirala?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Freyja, žao mi je zbog problema sa žuči

Teško je reći zašto ti se to dogodilo, možda je lchf okidač, vjerojatno i presavijena vrećica igra ulogu, tko zna.

Ja nisam nikada bila na strogom lchf (nikada nisam ušla u ketozu), nastojim jesti dosta masno, ali uvijek uleti voće, kolači, nakupi se UH za čas.

Nadam se da ćeš uspjeti riješiti problem prehranom i da se napadi neće ponoviti

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Istina, 2 kg je puno. Zdravo mršavljenje je 0,5 do maksimalno 1 kg tjedno.
    ma to kažem jer 2 kg u slučaju da promijenim nešto (manje vježbanja ili recimo manjak blendera kod moje svekrve di idem za par dana) meni može značiti +2 kg.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76, u kojem Mercatoru kupuješ kokosovo ulje?nisam ga vidjela u onom meni najbližem.
    kupila sam u bio bio i bome se ovo ljeto navukla na kavu s tim uljem, kolikogod mi je to zvučalo grozno, sada i je prefino

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Freya, hvala ti na ovom postu. Da, ja sam pitala za LCHF i žuč.
    Nisam na LCHF jer se jednostavno ne usudim.
    Ne jedem tjesteninu, jako sam smanjila brašno (rijetko nešto uleti, tipa domaće pite od jabuka), slatkiše ne jedem, kruh ne jedem (mada sam baš jučer zabrljavila s kruhom),...
    Jedem puno voća, povrća, piletinu,...
    Jednostavno se ne usudim uvesti LCHF.
    Negdje sam napisala da sam ga uvela na nekih 10 dana i osjećala se konstantno loše.
    Napuhnuta, bolovi u trbuhu, mućnina,... simptomi vrlo slični kao kad sam imala s zuči problem.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anemona, a sto si tad jela? Sori, mozda si pisala, tko ce to pronaci sad :D

Jel stvar u jajima? Jeste previse jele jaja pa da vam smeta.

Ja jedem normalno kao i inace, samo ne jedem secer i kruh i tjesteninu. Jedem dosta povrca, sad i voca jer ga ima puno.

Jedno vrijeme sam strajkala i jele su mi se pizze i sl no, sad se vec neko vrijeme opet drzim.

Ne kuzim se, priznajem, previse u prehranu, no ne vidim sto bi mi tu stvorilo problem.
    Posljednje uređivanje od Anci : 26.07.2013. at 10:54

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jaja ne jedem uopće od kad je otkrivem problem sa žuči.
    Znači u tom periodu nisam pojela ni jedno jaje.

Anci ni ja ne znam u čemu je problem, ali žučna dijeta je vrlo oskudna masnoćama, valjda postoji neki razlog.
    Pa ako poduplaš masnoće, očito ipak nekome smeta.

S time da su moji nalazi masnoća u krvi uvijek super, čak ni približno gornjim granicama.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anci, mi ustvari nismo na lchf, jesti lchf znači 60% energije dobivati iz masnoća. Ako izbaciš prerađevine iz prehrane + tijesto, kruh i slično ne jedeš lchf, ali se hraniš zdravo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lool, jesam rekla da nemam pojma :D

Anemona, da, mozda masnoca :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Freya, daj napiši koje su ti namirnice dozvoljene/zabranjene. Može i na pp, ako ne želiš ovdje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako izbaciš prerađevine iz prehrane + tijesto, kruh i slično ne jedeš lchf, ali se hraniš zdravo
    Ovako ja jedem i mršavim teško i slabo, jer očito pojedem previše zdrave hrane (ok i štitnjača tu pripomaže i premalo aktivnosti svakako).

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako ja jedem i mršavim teško i slabo, jer očito pojedem previše zdrave hrane (ok i štitnjača tu pripomaže i premalo aktivnosti svakako).
    pa to sam ja komentirala neku stranicu prije, mi bi svi izbacili kruh pa onda udri po ____ (dopuni rečenicu sa bilo čim zdravim ), ali činjenica je da se mora:
    a) jesti umjereno i vježbati
    b) više jesti i puno više vježbati/raditi na baušteli
    c) ne jesti i ne vježbati (meni nije opcija)

moj tata u 60 i nekoj izgleda najbolje ikad, a koja je njegova formula - zdravo i obilno jede 2-3 obroka dnevno + kolači kad ima. ne gricka ništa. skoro pola godine radi barem 2-3 km turu plivanja lagani KRAUL (!!). Ostatak godine brzo hoda isto 3-4 km. znači svakodnevna fizička aktivnost od cca 1,30h. i nema ni grama sala, a praktički nikad nije odbio jesti.

enivej, ja smatram da ne može nikako štetiti izbaciti što je više moguće "industrije" i sad tako i radim, a fizička aktivnost mi je ko blesavoj, stalno nekud idem i guram kolica uzbrdo-nizbrdo (to mi dođe ko uteg )

kavofob, negdje sam čitala da si ti na početku vježbala i 2 put dnevno?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Većini ljudi za mršavljenje funkcionira formula manji unos od potrošnje, odnosno veća potrošnja od unosa, ali ne vrijedi uvijek i za sve. Biokemija je vrlo složena i puno je tu faktora koji imaju utjecaja, jedan od najvećih je inzulinska osjetljivost. Zato postoje mršavice koje puno klopaju i ništa se ne prima, a i debeljuce koje ne jedu nevjerojatne količine, ali svejedno se sve slaže na kritičnim mjestima.

Sad da me netko vrati na 25 kg više sa čim sam startala, uopće se ne bih opterećivala brzinom mršavljenja, samo bih zdravo jela i redovito vježbala... kao što i sad radim.

Kalorije nisu toliko bitne, zdravim životnim navikama rezultati stižu sigurno, malo prije ili kasnije, ali doći će. Ako se koncentriramo samo na kalorije onda možemo i colu zamijeniti za doručak jer su kalorijski tu negdje, ali što smo zbilja korisnoga tijelu dali s tom colom? Samo šećer koji će se uskladištiti negdje na trbuhu... Treba se koncentrirati na trajnu promjenu životnih navika, ne brzinu gubljenja kg. Vaga je posebno loš pokazatelj jer nam ne govori što smo to izgubili; salo ili mišiće, ni kako smo koristili tijelu.

Ltfish, na žalost, nisam nikada uspjela u nakani da uvedem dvodnevno treniranje, možda se zalomilo poneki put, ali mnogo češće se zalomilo da preskočim trening. Rekla bih da mi je intenzitet treniranja prvih mjeseci bio 5-6x tjedno, a kasnije 3-4x... sad se nastojim opet vratiti 5-6x režimu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Što vi koji ste već jako dugo na lchf-u mislite - zašto mi je žuč tako reagirala?
    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Jaja ne jedem uopće od kad je otkrivem problem sa žuči.
    Znači u tom periodu nisam pojela ni jedno jaje.

Anci ni ja ne znam u čemu je problem, ali žučna dijeta je vrlo oskudna masnoćama, valjda postoji neki razlog.
    Pa ako poduplaš masnoće, očito ipak nekome smeta.

S time da su moji nalazi masnoća u krvi uvijek super, čak ni približno gornjim granicama.
    Nisam doktor, iz onog što sam laički pročitala sam skužila da je problem sa žuči kada ona ne radi dobro, kada nema masnoća za procesirati. Tada se stvara mulj i kamenac jer sve stoji.

Razlog zašto se preporuča dijeta oskudna masnoćama je to da se taj kamenac ne iritira. Dakle, ako se ne jede masno, ne tjera se žuč van pa time ni kamenac, on stoji na mjestu i miruje. ALI, obzirom da se ne jede masno, i da se žuč ne rauba, to doprinosi nastajanju kamenca (dakle dugočno se navodno pogoršava).

Ono što sam vidjela da su drugi radili, imaju se dvije opcije - ili jedeš nemasno i puštaš kamenac da miruje (i eventualno raste) ili jedeš masno svjesno s idejom da preživiš izlazak kamenca van.

Napominjem, pojma nemam o tematici, to sam samo čitala na netu o utjecaju UH na žuč, iskustva drugih.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uopće se ne bih opterećivala brzinom mršavljenja, samo bih zdravo jela i redovito vježbala... kao što i sad radim.
    To je ključ S tim da će rezultate polučiti i 3 treninga tjedno, ali tri vrlo kvalitetna treninga + puno hodanja inače.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    anchie76, u kojem Mercatoru kupuješ kokosovo ulje?nisam ga vidjela u onom meni najbližem.
    kupila sam u bio bio i bome se ovo ljeto navukla na kavu s tim uljem, kolikogod mi je to zvučalo grozno, sada i je prefino
    Na vukovarskoj, al nisam sigurna da ga još imaju... Ja ga već duže vremena kupujem u Biobio, 72kn košta. Jedino me muči što to ulje nema mirisa (iako je organsko, estra djevičansko i hladno prešano)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

anchie76, meni se čini ok opcija ne jesti masno, jesti kao i do sad voće, povrće, piletinu, jogurt, maslinovo ulje i jedem žitarice koje ne sadrže gluten i tako držati mulj u stadiju mirovanja.

Nemam pojma kako utječu grahorice? Imam ih sad u izobilju i obožavam ih.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

samo ću nadodat nešto o hranjenju djece sa lchf, paleo, nemampojimakojimjošimenom.

daklem, nije isto hraniti organizam koji raste i naš odrasli za koji ne želimo da više raste.

od žitarica se dobija energija i djeca je koriste za rast. recimo, u majčinom mlijeku ima dosta šećera (ima tu većih znalica koje mogu i postotke lupit) jer djeca trebaju rasti.
    tako da omjer unešenih UH u dječjoj prehrani ne treba toliko reducirat ko u odrasloj pa ni žitarice nisu nužno problem ako ih ima tu i tamo. problem je ako ih ima stalno. a dans su klinci zapravo bombardirani sa žitaricama i, nažalost, proizvodima od istih

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga već duže vremena kupujem u Biobio, 72kn košta. Jedino me muči što to ulje nema mirisa (iako je organsko, estra djevičansko i hladno prešano)
    Ali tamo imaš više vrsta. Ja kupujem ova:
    s mirisom (super je za wok i sličnu hranu, za kolače i za tijelo): http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-400ml-19683
    bez mirisa (odlično za sve gdje bi miris i okus kokosa smetao, npr. u mojoj salati): http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-bez-mirisa-400ml-19684

Sljedeće ću probati ovo:
    http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-300ml-21343
    Posljednje uređivanje od Freja : 26.07.2013. at 13:01

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ali tamo imaš više vrsta. Ja kupujem ova:
    s mirisom (super je za wok i sličnu hranu, za kolače i za tijelo): http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-400ml-19683
    Ja isto kupujem to, ali nema ama baš nikakav miris :/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam kupovala ovo koje vi kupujete (imalo mi je miris, ne kužim Anchie)

Sad sam prešla na ovo drugo što je Freja linkala, ima miris po kokosu, otprilike kao i ono prvo, nisam zamijetila neku razliku.

Anchie, koliko si puta kupovala to bez mirisa? Da nisu možda fulali pa na jednoj seriji krive naljepnice poljepili...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma kako?
    Meni ima. I miris i okus. I zato mi ne paše u nekim jelima. Iako izgubi dosta kuhanjem. Recimo, ne mogu na njemu pržiti jaja, ali mogu na onom drugom na kojem piše bez mirisa. S ovim sam radila i čokoladu neki dan i ima kokosast okus.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednu sam kupila samo, možda je fakat kriva najljepnica ili nešto. Platila ga 72 kn i patila što nema miris

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jednu sam kupila samo, možda je fakat kriva najljepnica ili nešto. Platila ga 72 kn i patila što nema miris
    To je ziher krivo poljepljeno pa si ustvari nedjevičansko dobila... peh

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još pazi, ni slučjano nisam htjela kupiti to jeftinije, ono hoću maksimalno dobro, i još si kontam onda poslije "pa nije mi to fora da nema mirisa, znači da je poprilično procesirano" Bit će da je bio peh

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joj, kak ja ne volim kad se to dogodi. Obično nakon toga ne kupujem više taj brand.

Ali dobro... ima i gorih pehova, recimo kao ja kad sam pljunula 870 kn za bzvz blender

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sreća pa ste me vi prosvijetlili, inače ni ja ne bih više kupovala taj.

Ali dobro... ima i gorih pehova, recimo kao ja kad sam pljunula 870 kn za bzvz blender
    Eeee u potpunosti razumijem, zato intenzivno razmišljam o blenderu for life

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam doktor, iz onog što sam laički pročitala sam skužila da je problem sa žuči kada ona ne radi dobro, kada nema masnoća za procesirati. Tada se stvara mulj i kamenac jer sve stoji.

Razlog zašto se preporuča dijeta oskudna masnoćama je to da se taj kamenac ne iritira. Dakle, ako se ne jede masno, ne tjera se žuč van pa time ni kamenac, on stoji na mjestu i miruje. ALI, obzirom da se ne jede masno, i da se žuč ne rauba, to doprinosi nastajanju kamenca (dakle dugočno se navodno pogoršava).

.
    Da, ovo je točno, ali mi zato stvarno nije jasno što se kod mene dogodilo. Napominjem da na sistematskom prije godinu dana ničega nije bilo - žučna vrećica bez mulji/kamenca, ništa. A i tako naglo povišenje kolesterola... Istina, jela sam dosta jaja i pojačala masnoće (nisam se nalijevala, ali više nego prije), ali mi je stvarno nasmetalo. Mislim da bi bilo sebično ne podijeliti s vama svoje iskustvo - takvo je, kakvo je, nismo svi isti. Ali za upozorenje onima koji imaju problema sa žuči. Žučni napadaj mi se otada nije ponovio, sve je ok, baš me zanima kakva će biti situacija u rujnu (tada ću ponoviti pretrage).

Anemona, kod dr. sam dobila onu klasičnu dijetu za žuč (naravno, ne držim se preporuka oko vrsta masnoća, npr. suncokretovo nisam uvela, i dalje kuham na kokosovom bez mirisa, ali pazim na količinu) koju svi preporučuju, ništa posebno, ako te zanima, pošalji mi na pp svoj mail pa ti poslikam i pošaljem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova ulja iz biobio i ja kupujem, ali sam htjela probati i neko drugo - Mercator. A sada sam ionako na moru i više nemam zaliha. A i jedem previše kruha - ne mogu mu odoljeti uz ribu sa roštilja ( uz sve tikvice i patliđane, paradajze, lukove ) i još je ovdje odlična pizzerija s još boljom pizzom - sa kozjim sirom i slanim inčunima. Ali se barem vuše krećem i kada se vratim u Zgb kreće isprobavanje svih recepata koje ste stavile na drugoj temi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •