da li znate da li ce ukinuti ili smanjiti gradske subvencije za privatne vrtice? ja se nadam da nece poskupiti i privatni posto u drzavni i tako nismo upali
Printable View
da li znate da li ce ukinuti ili smanjiti gradske subvencije za privatne vrtice? ja se nadam da nece poskupiti i privatni posto u drzavni i tako nismo upali
koliko ja znam planirano je bilo mijenjati i subvencije za privatne vrtice, isto po dohodovnom cenzusu:-(
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtice_308629
Ne kužim kako možete tako naivno misliti da se to neće provesti?
Mislili smo isto i za krizni porez, pa iako se nije isplatio državi na kraju svega, nas su oderali po džepu.
Isto će biti i sada, ušteda nikakva ili gotovo nikakva, ali nas će po džepu oderati.
Zato treba djelovati sada.
Pa me zanima i pitam x.ti puta...jel otišao kakav mail RODE u medije kao komentar? Ili prema SDP-u? Planira li se kakva reakcija?
Kako mi možemo biti od pomoći?
... ili ćemo samo ovdje kukati i plakati nad sudbinom?
Ovaj podforum se zove Rodine aktivnosti a sve se više pretvara u čavrljanja :(
Svatko ima svoje razloge zašto nešto misli.
No mislim da ti je kritika neumjesna jer je RODA organizirala prosvjed, platila plakate po gradu, svakodnevno bila u kontaktu sa ljudima koji su o proračunu mogli nešto reći, bili smo na sjednicama odbora, napravili prezentaciju zašto je proračun loš, bili smo nekoliko puta na televiziji i u novinama na tu temu, bili na oba dvije gradske Skupštine i poslali smo priopćenje novinskim kućama u kojem smo izrazili svoje razočaranje razvojem situacije. Isto priopćenje stoji i na našem portalu. Udruga će i dalje raditi što je u našoj moći. Svaki konkretni prijedlog za daljnju akciju je dobro došao.
Sve to stoji i svaka čast na napravljenom..
Ali zašto ste nakon odobrenog proračuna stali?
Evo ja predlažem da se pozovu sve članice i e mailovima upućenim na SDP i ekipu izraze svoje negodovanje. Kao što je to učinila Miki.
Ovako kad svi šutimo, izgleda kao da smo se pomirili sa situacijom.
I ja sam svoj e mail poslala, ali jedan ili dva ne mogu ama baš ništa :(
Sanika zašto misliš da su Rode stale? Proračun je izglasan prekjučer, iz jednog ovakvog brbljanja se rodio npr. jedini prosvjed protiv ovakvog proračuna. Vjerujem da u tom trenutku mnogih nije bilo da ga podrže baš zato što su vjerovali da do izglasavanja neće ni doći ili da će se već netko drugi izboriti za njihova prava.
Daddycool X.
Kao što kaže daddy, na portalu stoji tekst koji je nakon izglasavanje proračuna u Skupštini otišao u medije. Dakle, nije da se nije ništa poduzelo. I nitko ne kaže da se neće poduzimati i dalje, ali ne može se računati samo na šačicu uvijek istih ljudi. Ja ideja kako dalje nemam, ali ću se rado pridružiti bilo kakvoj i bilo čijoj akciji na tu temu.
veliki problem ovdje predstavlja mentalitet koji vlada zagrebom (zato je bandić i izabran, na kraju krajeva). ljudi su tromi, zavisni i preziru one koji se trude postići više i na neki način žele da zbog toga budu kažnjeni (a ovo im je idealna prilika). jer ako je netko sa plaćom od 10k bogat u većini glava, gdje ja to zapravo živim? s tim da je dobar dio tih "bogatih" uložio puuuuno vremena, truda, živaca i, na kraju krajeva, novaca u obrazovanje. i zato ih treba kazniti? vidi se i iz općeg stava prema hrvatskim studentima koji očito "samo luftaju riti po tim svojim fakultetima kako ne bi morali nažuljati ruke radom". i većina razmišlja upravo tako, barem koliko čujem ljude oko sebe. argumentirana rasprava - mission impossible.
također je veliki problem što su baš svi na visokim funkcijama u hrvatskoj lopine koje uživaju veliku podršku ovih gorespomenutih. eh sad, realno, te lopine boli lijevi bubreg za mirne prosvjede. ako idemo potpuno mirnim i pristojnim putem, možemo jedino čekati da se bandić lopina zamjeri nekoj moćnijoj lopini i završi kao sanader lopina. na žalost smo uz to i malobrojni. eventualne šanse za uspjeh imamo isključivo uz neke radikalnije metode. s tim da možda ne bi bilo loše također se povezati sa još nekom skupinom (možda su tu studenti do sad bili najpoduzetniji) i time povećati utjecaj samih prosvjeda. i trebamo biti dosadni. ali užasno dosadni. ma i to je preblagi izraz.
istina, već sam isplanirala što ću i kako ću ako to doista zaživi (na kraju ne da više neću uopće plaćati vrtić nego ću još i dobivati novce), ali radije bih da do toga uopće ne dođe. i moram priznati da dolazim u iskušenje da u potpunosti u budućnosti izbacim bilo kakve legalne radne aktivnosti sa dnevnog reda jer mi je iskreno žao davati i lipe od poreza i prireza tim lopinama.
poslala i ja mail sdpu
a da mi je žao što sve zarađujemo legalno, žao mi i to jako-a sama kriva za to jer sam htjela biti poštena
ne smatram da Rode ne čine ništa, jer su učinile puno i podupirem i učestvujem u svemu na ovu temu, samo nažalost nemam ideje što se može učiniti više, osim da nas "par" nezadovoljnika pokrenemo referendum za reizbor gradonačelnika.:-x
Freja to je tekst koji se na Rodi pojavio prije izglasavanja proračuna.
Zašto ne napišete ekipi e mail kao Miki? Zašto barem tako ne probamo? Zašto ne istresemo dušu jedna po jedna tim banditima?
Možda stvarno nemamo šanse, ali zašto ne probati?
mail svakako namjeravam poslati. može li mi netko na pp poslati točne mail adrese na koje ste slale?
To Spunky! :)
Nego još jednom, ja nisam rekla da RODE ne rade ništa, svaka čast na dosad urađenom...rekla sam samo da nakon izglasavanja proračuna nije bilo nikakve reakcije. Ni ovdje ni na službenoj FB stranici.
I to me začudilo.
Čak sam pokušala potaknuti komunikaciju na tu temu na FB, ali nisam dobila odgovor.
Ne znaju ljudi van Udruge (pa nisam znala ni ja) ni da ste bili na skupštini ni x stvari koje ste napravili.
A bilo bi lijepo da znaju :)
I neću više o tome. Kak ne kužite da smo na istoj strani, a tu se prepucavate bespotrebno.
ja cu poslati mail na sdp
nisam u ovom slucaju za slanje nekog pripremljenog spam maila, nego za osobne mailove, nas kao roditelja, ali i glasaca/ica, onih koji osjecaju potrebu djelovati tako
naravno, mi nismo bitni, Beč je bitan, Cibona je bitna, Dinamo, ali roditelji i njihova djeca nisu bitni. Mi nismo stvorili milijune dugova pa kao takvi smo samo dobri da plaćamo...
Samo me zanima, ako odlučim poslati mail, potpisujete li se punim imenom i prezimenom sa svim možebitnim titulama ili ide manje-više anonimno, koliko to mail može biti ako mu je u adresi neki dio imena osobe koja ga šalje.
punim imenom i prezimenom, bez titula
ne sramim se svog misljenja i ko ni svojih prava
a i e mail s kojeg sam slala mi je ime i prezime
ja inace izbjegavam pisati takve komentare imenom i prezimenom samo zato jer sam istovremeno i ovlastena u rodi za zastupanje, pa da se ne bi dogodilo da netko moj osobni stav tumaci kao rodin, ako freja na takve situacije mislis?
ali
na stranicama sdp-a zagreba imas online kontakt obrazac i dovoljno je kao i u svim takvim obrascima napisati mail adresu a@a.hr i ostaviti svoj komentar
Da, to sam mislila.
Da sam ja oni, anonimno nikad ne bih čitala jednako kao i ono potpisano. Ne zato što to ne bih htjela, nego mi anonimno pismo ili štogod jednostavno nema istu težinu. S druge strane, imenom i prezimenom se možda nekad previše izlažemo, bilo ovako kako kažeš, da se onda tvoje osobno mišljenje može poistovjetiti s Rodinim, ili tako što nikad ne znamo tko će to vidjeti i kako će to iskoristiti. Međutim, moram priznati da sam jednom ili dva puta u životu namjerno potpisala mail sa svim titulama nakon što me na druge načine nisu doživljavali, i tada sam dobila odgovore. Pa razmišljam što da napravim ako/kada budem slala mail sdp-u.
Hvala za info o kontakt obrascu.
Mene zanima jel imamo kakvu pravnu mogućnost za borbu sa Banditasom u ovom slučaju...? :evil: :evil: :evil:
Nisam se poimirila i ne budem..sve razmišljam odjaviti Lu sa porezne kartice jer će mi tako neto plaća biti manja, a razliku više plaćenog poreza i prireza ću nadoknaditi godišnjom poreznom prijavom.
I ja poslala mail, na onaj kontakt obrazac koji je ivarica navela.
Sumnjam da će ga itko pročitati, ali bar imam osjećaj da sam nešto napravila. Već dva dana se tako jadno osjećam, nikad me više nije bilo sram što živim u gradu koji vode takvi lažljivi licemjeri :evil:
Možda imamo osnovu tužiti ih za diskriminaciju, nas - koji relativno dobro zarađujemo ali samo u odnosu na prosjek, koji na svoja primanja pošteno i redovno plaćamo proporcionalne poreze i vrlo visoke prireze, u odnosu na one koji zarađuju isto toliko ili puno bolje ali se to iz njihovih obračuna primanja i pripadajućih poreza ne vidi. Jednaku smo diskriminaciju istrpili sa kriznim porezom, pa su vidjeli da pali istu ekipu dvostruko za istu stvar "izmusti" (jednom plati porez NA plaću + plati harač IZ te iste plaće).
A osim što se diskriminira nas, daje se dodatni poticaj razbuktaloj sivoj ekonomiji, kome je to u interesu ?
Da li ovakav prijedlog cijena vrtića znaći da bi isti model mogao iči za npr gradski prijevoz, komunalno ?
Da li je to što ćemo plaćati x puta više istu uslugu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaća ?
Kad je sve to krenulo, netko je negdje u novinama izjavio da postoje temelji za ustavnu tužbu. Mislim da je to bilo u prvim tekstovima u Jutarnjem, ako se kome da tražiti, ja ne mogu ove sekunde.
Pravnici će valjda znati ima li osnove ili nema, meni je to špansko selo.
Plaćat ću vrtić 1000 kn i onda će mi se za svako majmunovo spajati grupe, čuvati dijete nepoznate tete u nepoznatim prostorima. Svakako!! Dići ću poglavarstvo na noge! Ne znam kaj ti roditelji rade da za svake školske praznike djeca ne idu u vrtić. I zašto se u vrtiću tete ne podijele kad koja ide na godišnji da je stalno barem jedna teta domaća?! To me izluđuje! OK mi je da pitaju da li će djeca ići ili ne kako se hrana ne bi bacala, ali da me nazovu i govore, znate grupe su spojene, ne zna se koja teta, koji prostor... Potpuni nonsens! Inače sam vrtićem prezadovoljna ali me ovo strašno nervira!
o da, spajanje je koma kao i novi prostor, a ja više ne nosim ni za potrebe, ništa. a zahtjevat ću i poštovanje ped. standarda o broju djece u grupi kao i teta.
ako se ide na ustavnu tužbu ja potpisujem
Evo, ja sam im poslala čestitku.Citiraj:
Poštovani,
povodom predstojećih blagdana želim vam se zahvaliti što ste roditelje malodobne djece, većinom visokoobrazovan srednji sloj tako nesebično počastili (pre)skupim vrtićima. Hvala vam što cijenite naše znanje i naš rad i što nas kažnjavate jer plaćamo porez i prirez na sva svoja primanja, što vjerujete da smo uistinu tako bogati da možemo spasiti gradsku blagajnu ispražnjenu lošim polovanjem, nepromišljenim odlukama i privatnim interesima. Hvala vam od srca što se naša djeca trebaju sramiti jer su do sada išla na izvanvrtićke i izvanškolske aktivnosti. Nadam se da ste zadovoljni što to ubuduće više neće moći. Posebno vam hvala što ste nas sve zajedno još dublje gurnuli u sivu ekonomiju, u svijet lažnih prijava i lažnih potvrda.
Od srca vam želim da i vaš Božić bude kao i naš jednako miran, bezbrižan i veseo, ispunjen mislima o daru koji ste nam priuštili i o sljedećem Božiću koji će nam zasigurno biti još i radosniji.
Freja, super! :)
Freja, odlična ti je čestitka :klap:
dobila odgovor, evo ga
Poštovana,
čim se promijeni zakon o referendumu i gradonačelnici postanu smjenjivi, raspisat ćemo referendum i tražiti njegovu smjenu.
Pravo je pitanje zašto Vlada odugovlači s promjenom zakona?
Što se tiče proračuna Grada Zagreba, odbijanje proračuna dovelo bi u pitanje funkcioniranje grada (privremeno financiranje znači da se isplaćuju plaće i ništa drugo, nema radova, investicija, sve stoji) i raspisivanje izbora za Skupštinu.
Gradonačelnik ostaje nedodirljiv.
Nakon izbora za Skupštinu, ona bi se konstituirala i opet raspravljala o ISTOM proračunu koji je uputio ISTI Gradonačelnik.
U međuvremenu Grad stoji.
Molim Vas lijepo koja je svrha takvih izbora za Skupštinu, treba li onda i opet odbiti proračun i opet ići na izbore?
To nažalost ništa ne bi riješilo.
Srdačan pozdrav,
P.S. A za Bandića se osobno crvenim i još dugo ću se crveniti!
Jurica Meić
tajnik SDPH
+385 1 4617 540
+385 98 293 025
Može se g. Meić crveniti koliko hoće, ostaje činjenica da su gradonačelniku tolerirali svašta kad je bio njihov - samo zato da održe iluziju o vladanju u glavnom gradu - a toleriraju mu svašta i donošenjem ovog proračuna. Političkim rječnikom rečeno, daju legitimitet njegovom ponašanju i stilu vladanja. I plaše nas time da će sve stati. Ma nemoj. Zato je valjda bolje zacementirati ovo što sad imamo jer, eto, može i gore. Tipične politikantske floskule. Bolje bi im bilo da se prime konkretnog posla u smislu poboljšanja kvalitete za sve građane ovog grada, a bogme i šire, za sve građane ove države. Ima jedna dobra izreka koja mi redovito padne na pamet kad nas ovako krenu "prosvjećivati" i objašnjavati nam zašto nešto nije izvedivo:
"Pragmatizam je riječ koju su izmislili političari da bi objasnili nedostatak morala u politici."
Vrlo točno u našem slučaju.
Spunky odgovorili su ti kad si poslala mail na onaj obrazac?
Jer meni nitko ništa ne odgovara. Budem poslala i tamo.. ionako se spremam ponovo pisati.
Nego ako se toliko crveni, mogao je i odgovoriti planiraju li jednog lijepog dana nakon rušenja Bandića tim referendumom, rušiti i taj sistem plaćanja vrtića????
Ser***
:(
Meni se jedno pitanje vec danima mota po glavi, kako ionako u vrticima nema mjesta, hoce li to placanje biti jedna od kategorija za upis ... tko ce imati prednost, oni koji su oslobodeni placanja ili oni koji placaju? Nije li to krsenje prava?
Ja cu vrtic placati 600 kn ili 800 kn, a prosjek place ce mi se smanjiti na trecinu u iducoj godini.
Sigurno to neće biti javni kriterij, ali lako je moguće da će biti jedna od onih tajnih prednosti ...
Jer jednom mi je član stručnoga tima rekao da dijete čiji brat ili sestra idu u vrtić ima prednost i samim time što roditelj plaća vrtić već za ovog prvog, jer ima redovne uplate, redovno puni vrtićku kasu .. baš je te redovne uplate navela kao prednost…
Svašta će se ovdje dešavati…
Srecica, možeš plaćati 200, 300, 400, 500, 600, 700 ili 1000 itd.. (nema 800 :)
Sanika onda je vjerovatno 600 kn, jer smo po prvom prijedlogu upali u razred od 800 kn
Nije niti vazno, jer previse je tu nedorecenih stvari.