Stranica 19 od 24 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja inace izbjegavam pisati takve komentare imenom i prezimenom samo zato jer sam istovremeno i ovlastena u rodi za zastupanje, pa da se ne bi dogodilo da netko moj osobni stav tumaci kao rodin, ako freja na takve situacije mislis?
    ali
    na stranicama sdp-a zagreba imas online kontakt obrazac i dovoljno je kao i u svim takvim obrascima napisati mail adresu a@a.hr i ostaviti svoj komentar

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja inace izbjegavam pisati takve komentare imenom i prezimenom samo zato jer sam istovremeno i ovlastena u rodi za zastupanje, pa da se ne bi dogodilo da netko moj osobni stav tumaci kao rodin, ako freja na takve situacije mislis?
    ali
    na stranicama sdp-a zagreba imas online kontakt obrazac i dovoljno je kao i u svim takvim obrascima napisati mail adresu a@a.hr i ostaviti svoj komentar
    Da, to sam mislila.
    Da sam ja oni, anonimno nikad ne bih čitala jednako kao i ono potpisano. Ne zato što to ne bih htjela, nego mi anonimno pismo ili štogod jednostavno nema istu težinu. S druge strane, imenom i prezimenom se možda nekad previše izlažemo, bilo ovako kako kažeš, da se onda tvoje osobno mišljenje može poistovjetiti s Rodinim, ili tako što nikad ne znamo tko će to vidjeti i kako će to iskoristiti. Međutim, moram priznati da sam jednom ili dva puta u životu namjerno potpisala mail sa svim titulama nakon što me na druge načine nisu doživljavali, i tada sam dobila odgovore. Pa razmišljam što da napravim ako/kada budem slala mail sdp-u.

Hvala za info o kontakt obrascu.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene zanima jel imamo kakvu pravnu mogućnost za borbu sa Banditasom u ovom slučaju...?

Nisam se poimirila i ne budem..sve razmišljam odjaviti Lu sa porezne kartice jer će mi tako neto plaća biti manja, a razliku više plaćenog poreza i prireza ću nadoknaditi godišnjom poreznom prijavom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja poslala mail, na onaj kontakt obrazac koji je ivarica navela.
    Sumnjam da će ga itko pročitati, ali bar imam osjećaj da sam nešto napravila. Već dva dana se tako jadno osjećam, nikad me više nije bilo sram što živim u gradu koji vode takvi lažljivi licemjeri

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Možda imamo osnovu tužiti ih za diskriminaciju, nas - koji relativno dobro zarađujemo ali samo u odnosu na prosjek, koji na svoja primanja pošteno i redovno plaćamo proporcionalne poreze i vrlo visoke prireze, u odnosu na one koji zarađuju isto toliko ili puno bolje ali se to iz njihovih obračuna primanja i pripadajućih poreza ne vidi. Jednaku smo diskriminaciju istrpili sa kriznim porezom, pa su vidjeli da pali istu ekipu dvostruko za istu stvar "izmusti" (jednom plati porez NA plaću + plati harač IZ te iste plaće).
    A osim što se diskriminira nas, daje se dodatni poticaj razbuktaloj sivoj ekonomiji, kome je to u interesu ?

Da li ovakav prijedlog cijena vrtića znaći da bi isti model mogao iči za npr gradski prijevoz, komunalno ?
    Da li je to što ćemo plaćati x puta više istu uslugu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaća ?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kad je sve to krenulo, netko je negdje u novinama izjavio da postoje temelji za ustavnu tužbu. Mislim da je to bilo u prvim tekstovima u Jutarnjem, ako se kome da tražiti, ja ne mogu ove sekunde.
    Pravnici će valjda znati ima li osnove ili nema, meni je to špansko selo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Plaćat ću vrtić 1000 kn i onda će mi se za svako majmunovo spajati grupe, čuvati dijete nepoznate tete u nepoznatim prostorima. Svakako!! Dići ću poglavarstvo na noge! Ne znam kaj ti roditelji rade da za svake školske praznike djeca ne idu u vrtić. I zašto se u vrtiću tete ne podijele kad koja ide na godišnji da je stalno barem jedna teta domaća?! To me izluđuje! OK mi je da pitaju da li će djeca ići ili ne kako se hrana ne bi bacala, ali da me nazovu i govore, znate grupe su spojene, ne zna se koja teta, koji prostor... Potpuni nonsens! Inače sam vrtićem prezadovoljna ali me ovo strašno nervira!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

o da, spajanje je koma kao i novi prostor, a ja više ne nosim ni za potrebe, ništa. a zahtjevat ću i poštovanje ped. standarda o broju djece u grupi kao i teta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Kad je sve to krenulo, netko je negdje u novinama izjavio da postoje temelji za ustavnu tužbu. Mislim da je to bilo u prvim tekstovima u Jutarnjem, ako se kome da tražiti, ja ne mogu ove sekunde.
    Pravnici će valjda znati ima li osnove ili nema, meni je to špansko selo.
    evo:

Citiraj Odvjetnik Veljko Miljević o Bandićevu proračunu prvotno napisa

Je li prijedlog proračuna za 2011. neustavan jer je jedini kriterij prema kojem će roditelji plaćati vrtić i jaslice djece te produženi boravak u školi njihova plaća, a ne imovina?
    – Članak 51. Ustava kaže da je svatko dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova u skladu s gospodarskim mogućnostima i da se porezni sustav temelji na jednakosti i pravednosti. Plaća je jedan od brojnih kriterija kojim se ocjenjuje nečije materijalno stanje i ne može biti jedini kriterij na temelju kojeg će se ocijeniti imovinske mogućnosti obitelji. Izglasa li se taj prijedlog, ima elemenata za ustavnu tužbu jer je nepravedan. Kod ocjene imovinskog stanja obitelji treba uzeti u obzir i imovinu koju posjeduju, stanove, vikendice, aute, plovila i druge kriterije, a ne da kriterije bude samo plaća jer se time uvodi nejednakost – kaže odvjetnik Veljko Miljević. Zbog Bandićeva prijedloga proračuna, udruga Roda organizira mirni prosvjed na Trgu bana Jelačića u subotu u 10 sati.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako se ide na ustavnu tužbu ja potpisujem

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Samo me zanima, ako odlučim poslati mail, potpisujete li se punim imenom i prezimenom sa svim možebitnim titulama ili ide manje-više anonimno, koliko to mail može biti ako mu je u adresi neki dio imena osobe koja ga šalje.
    s imenom i prezimenom, bez dodatka o zanimanju

nitko mi nije odgovorio

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Poštovani,
    povodom predstojećih blagdana želim vam se zahvaliti što ste roditelje malodobne djece, većinom visokoobrazovan srednji sloj tako nesebično počastili (pre)skupim vrtićima. Hvala vam što cijenite naše znanje i naš rad i što nas kažnjavate jer plaćamo porez i prirez na sva svoja primanja, što vjerujete da smo uistinu tako bogati da možemo spasiti gradsku blagajnu ispražnjenu lošim polovanjem, nepromišljenim odlukama i privatnim interesima. Hvala vam od srca što se naša djeca trebaju sramiti jer su do sada išla na izvanvrtićke i izvanškolske aktivnosti. Nadam se da ste zadovoljni što to ubuduće više neće moći. Posebno vam hvala što ste nas sve zajedno još dublje gurnuli u sivu ekonomiju, u svijet lažnih prijava i lažnih potvrda.

Od srca vam želim da i vaš Božić bude kao i naš jednako miran, bezbrižan i veseo, ispunjen mislima o daru koji ste nam priuštili i o sljedećem Božiću koji će nam zasigurno biti još i radosniji.
    Evo, ja sam im poslala čestitku.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Freja, super!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Freja, odlična ti je čestitka

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dobila odgovor, evo ga

Poštovana,
    čim se promijeni zakon o referendumu i gradonačelnici postanu smjenjivi, raspisat ćemo referendum i tražiti njegovu smjenu.
    Pravo je pitanje zašto Vlada odugovlači s promjenom zakona?
    Što se tiče proračuna Grada Zagreba, odbijanje proračuna dovelo bi u pitanje funkcioniranje grada (privremeno financiranje znači da se isplaćuju plaće i ništa drugo, nema radova, investicija, sve stoji) i raspisivanje izbora za Skupštinu.
    Gradonačelnik ostaje nedodirljiv.
    Nakon izbora za Skupštinu, ona bi se konstituirala i opet raspravljala o ISTOM proračunu koji je uputio ISTI Gradonačelnik.
    U međuvremenu Grad stoji.
    Molim Vas lijepo koja je svrha takvih izbora za Skupštinu, treba li onda i opet odbiti proračun i opet ići na izbore?
    To nažalost ništa ne bi riješilo.
    Srdačan pozdrav,
    P.S. A za Bandića se osobno crvenim i još dugo ću se crveniti!

Jurica Meić
    tajnik SDPH
    +385 1 4617 540
    +385 98 293 025
    Posljednje uređivanje od spunky125 : 28.12.2010. at 10:10

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može se g. Meić crveniti koliko hoće, ostaje činjenica da su gradonačelniku tolerirali svašta kad je bio njihov - samo zato da održe iluziju o vladanju u glavnom gradu - a toleriraju mu svašta i donošenjem ovog proračuna. Političkim rječnikom rečeno, daju legitimitet njegovom ponašanju i stilu vladanja. I plaše nas time da će sve stati. Ma nemoj. Zato je valjda bolje zacementirati ovo što sad imamo jer, eto, može i gore. Tipične politikantske floskule. Bolje bi im bilo da se prime konkretnog posla u smislu poboljšanja kvalitete za sve građane ovog grada, a bogme i šire, za sve građane ove države. Ima jedna dobra izreka koja mi redovito padne na pamet kad nas ovako krenu "prosvjećivati" i objašnjavati nam zašto nešto nije izvedivo:

"Pragmatizam je riječ koju su izmislili političari da bi objasnili nedostatak morala u politici."

Vrlo točno u našem slučaju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Spunky odgovorili su ti kad si poslala mail na onaj obrazac?
    Jer meni nitko ništa ne odgovara. Budem poslala i tamo.. ionako se spremam ponovo pisati.

Nego ako se toliko crveni, mogao je i odgovoriti planiraju li jednog lijepog dana nakon rušenja Bandića tim referendumom, rušiti i taj sistem plaćanja vrtića????
    Ser***

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni se jedno pitanje vec danima mota po glavi, kako ionako u vrticima nema mjesta, hoce li to placanje biti jedna od kategorija za upis ... tko ce imati prednost, oni koji su oslobodeni placanja ili oni koji placaju? Nije li to krsenje prava?

Ja cu vrtic placati 600 kn ili 800 kn, a prosjek place ce mi se smanjiti na trecinu u iducoj godini.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se jedno pitanje vec danima mota po glavi, kako ionako u vrticima nema mjesta, hoce li to placanje biti jedna od kategorija za upis ... tko ce imati prednost, oni koji su oslobodeni placanja ili oni koji placaju? Nije li to krsenje prava?.
    Sigurno to neće biti javni kriterij, ali lako je moguće da će biti jedna od onih tajnih prednosti ...

Jer jednom mi je član stručnoga tima rekao da dijete čiji brat ili sestra idu u vrtić ima prednost i samim time što roditelj plaća vrtić već za ovog prvog, jer ima redovne uplate, redovno puni vrtićku kasu .. baš je te redovne uplate navela kao prednost…
    Svašta će se ovdje dešavati…

Srecica, možeš plaćati 200, 300, 400, 500, 600, 700 ili 1000 itd.. (nema 800
    Posljednje uređivanje od sanika : 28.12.2010. at 11:51

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sanika onda je vjerovatno 600 kn, jer smo po prvom prijedlogu upali u razred od 800 kn
    Nije niti vazno, jer previse je tu nedorecenih stvari.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sdp@sdp.hr na to sam poslala, nikakav obrazac. Odgovor me iznenadio, iako sam sadržaj uopće nije. Političari...

a da će biti još većih muljaža prilikom upisa, naravno. Uopće ne sumnjam da će prednost imati oni koji plaćaju veće iznose, jer jedino tako se mogu novci uštedjeti, a ionako, to svi već znaju, da nema mjesta za sve. Vrlo socijalna politika, zar ne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prošli tjedan imali smo roditeljski gdje nam je rečeno da je prehrana od 01.01.2011. poskupjela u školama .

Ima toga još. Novi obračun produženog stručnog postupka počet će se primjenjivati od 02.svibnja 2011. Roditelji su dužni do 30.travnja 2011. donjeti u školu potrebnu dokumentaciju. Koju? Učiteljice pojma nemaju. Na papiriću piše da je sve to objevljeno u Službenom glasniku Grada Zagreba 27/09 i 17/10.
    Jel možda ko od Vas upznat s takvom odlukom.
    Nemam snage to sad istraživat. Neka gadna viroza me zafkrava pa idem ležat.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

što se to naplaćuje (produženi stručni postupak)? nije li to odgojna mjera ili sam nešto krivo shvatila

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Produzeni strucni postupak ti je zapravo ono sto mi znamo kao produzeni boravak.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kriteriji za sudjelovanje roditelja učenika u cijeni programa produženog boravka učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba utvrđuju se kako slijedi:
    A) U razdoblju od 1. siječnja 2011. do 30. travnja 2011. sudjelovanje roditelja u cijeni programa produženog boravka utvrđuje se u skladu s odredbama Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Zagreba za 2010. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/09 i 17/10).
    B) Od 2. svibnja 2011. sudjelovanje roditelja u cijeni programa produženog boravka utvrđuje se kako slijedi:

STATUS UČENIKA/CE
    Mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni
    1. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. od 5.001,00
    400,00 kn
    2. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. od 4.001,00 do 5.000,00 kn
    300,00 kn
    3. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. od 3.501,00 do 4.000,00 kn
    250,00 kn
    4. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. od 3.001,00 do 3.500,00 kn
    200,00 kn
    5. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. od 2.501,00 do 3.000,00 kn
    150,00 kn
    6. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010.od 2.001,00 do 2.500,00 kn
    100,00 kn
    7. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u razdoblju 1.1.2010. do 31.12.2010. do 2.000,00 kn
    besplatno

Iznos sudjelovanja roditelja učenika u cijeni programa utvrđuju osnovne škole na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji prije potpisivanja ugovora što ga osnovna škola sklapa s roditeljem učenika za svaku školsku godinu, odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice. Osnovne škole će utvrditi iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa produženog boravka od 2. svibnja 2011. na temelju dokumentacije kojom raspolažu, odnosno dodatne dokumentacije koju su im roditelji dužni dostaviti najkasnije do 30. travnja 2011.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

27/09

1. PRODUŽENI BORAVAK Plan - 48.325.636,00 kn

Produženi boravak neobvezni je oblik neposrednoga odgojno-obrazovnog rada koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.
    Osnovne škole organiziraju produženi boravak za potrebe svojih učenika, a iznimno i za učenike izvan svoga upisnog područja uz suglasnost ovog ureda. Produženi boravak organizira se za učenike I., II. i III. razreda, a iznimno i za učenike IV. razreda o čemu odlučuje Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport na osnovi obrazloženog prijedloga škole.
    Odgojno-obrazovna skupina produženog boravka ustrojava se u pravilu od učenika istog razreda (redovita odgojno-obrazovna skupina), a samo iznimno za učenike više razreda (kombinirana odgojno - obrazovna skupina). Već nekoliko godina konstantno raste interes i potreba roditelja za produženim boravkom u osnovnoj školi, što se i odobrava i za što se osiguravaju sredstva u Proračunu Grada Zagreba.
    Temeljem zahtjeva osnovnih škola, ovim se programom osiguravaju sredstva za plaće, naknade i prijevozne troškove za 430 učitelja. U 97 osnovnih škole programom je obuhvaćen 9.860 učenika u 430 odgojno-obrazovnih skupina.
    Dnevno trajanje produženog boravka je od 12,00 do 17,00 sati, a škole ga usklađuju s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim i prostornim uvjetima. Produženi boravak mogu organizirati škole koje imaju odgovarajući učionički i drugi prostor, a zapošljavanje učitelja za njegovu provedbu odobrava gradonačelnik Grada Zagreba.
    Program produženog boravka provodi se:
    - od 12,00 do 14,00 sati učenici provode slobodno vrijeme (objed, odmor) a,
    - od 14,00 do 17,00 sati za učenike je organiziran odgojno-obrazovni rad.
    U organiziranome odgojno-obrazovnom radu učenici, pod vodstvom učitelja, izrađuju domaće zadaće, samostalno uče i izrađuju ostale zadatke. Ovaj je rad usuglašen s nastavnim programom a metode rada učitelja i učenika u odgojno-obrazovnom radu identične su metodama rada redovite nastave. Slobodne aktivnosti podrazumijevaju učiteljevu slobodu kreiranja, smisao za stvaralaštvo, a istodobno potiču učenike da se angažiraju za rad izvan redovite nastave. Učitelji razredne nastave koji provode produženi boravak sklapaju sa školom ugovor o radu te imaju ista prava i obveze kao i drugi učitelji škole.
    Prioritet pri uključivanju u produženi boravak imaju:
    - djeca oba zaposlena roditelja ili zaposlenoga samohranog roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi;
    - djeca invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen;
    - djeca s teškoćama u razvoju;
    - djeca bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja;
    - djeca koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima;
    - djeca koja primaju dječji doplatak.
    Dokumente s dokazima o ispunjavanju navedenih uvjeta roditelji, odnosno staratelji učenika, dostavljaju školi. Ako se za uključivanje u produženi boravak prijavi veći broj učenika, a škola zbog ograničenih prostornih uvjeta ne može povećati broj odgojno - obrazovnih skupina, prioritet pri uključivanju u produženi boravak škola utvrđuje na osnovi navedenih kriterija.
    Produženi boravak besplatan je za učenike, a roditelji financijski sudjeluju u cijeni prehrane sukladno svom materijalnom i socijalnom statusu te kriterijima za sufinanciranje prehrane učenika iz sredstava Proračuna Grada Zagreba. O provedbi produženog boravka škola sklapa ugovor s roditeljem, odnosno starateljem učenika, za svaku školsku godinu.
    O svakom povećanju potreba za produženim boravkom u odnosu na potrebe utvrđene ovim programom javnih potreba u odgoju i osnovnom obrazovanju, odlučuje gradonačelnik Grada Zagreba, na temelju prijedloga Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, sukladno utvrđenim kriterijima i osiguranim sredstvima u Proračunu Grada Zagreba, s tim da je odgovarajući prostor osnovni uvjet za odobrenje novih odgojno-obrazovnih skupina produženog boravka. Osnovne škole, na osnovi iskazanih potreba i interesa roditelja, dostavljaju na kraju svake školske godine prijedlog ustroja odgojno-obrazovnih skupina produženog boravka za iduću školsku godinu.
    Sredstva za opremanje produženog boravka raspoređuju se na osnovi iskazanih potreba škole u okviru sredstava osiguranih u Proračunu Grada Zagreba.

i

3. SUFINANCIRANJE PREHRANE Plan - 30.000.000,00 kn

Sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenika. U zagrebačkim osnovnim školama prehranjuje se oko 48.800 učenika.
    Cijena mliječnog obroka iznosi 5,00 kuna, ručka 9,00 kuna a užine 2,50 kuna. Svi učenici ostvaruju pravo na sufinanciranje cijene obroka, sukladno utvrđenim kriterijima i
    mjerilima iz ovog programa. Razlika sredstava do utvrđene pune cijene besplatnih i sufinanciranih obroka, školi se doznačuje iz proračunskih sredstava.
    Sufinanciranjem cijene obroka obuhvaćeni su svi korisnici školske prehrane, i to:
    A. Pravo na besplatni: mliječni obrok, ručak i užinu imaju učenici:
    - čija je obitelj korisnik stalne pomoći ili jednokratne pomoći;
    - čiji su roditelji (odnosi se na oba roditelja, odnosno samohranog roditelja) ostali bez posla i redovno su prijavljeni Zavodu za zapošljavanje ili zadnja dva mjeseca nisu primili plaću;
    - djeca invalida Domovinskog rata;
    - djeca koja su u Domovinskom ratu izgubila jednog ili oba roditelja.
    U pravilu se ručak i užina organiziraju za djecu koja su uključena u program produženog boravka. Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane izvan produženog boravka, mogu konzumirati besplatni ručak i užinu, ako to škola može organizirati.

B. Učenici koji primaju dječji doplatak imaju pravo na sufinancirane obroke, i to na:
    - sufinancirani mliječni obrok,
    - sufinancirani ručak i užinu (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).
    Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak, i to:
    - uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (Narodne novine 94/01, 138/06 i 107/07);
    - uz popust od 65,00%, odnosno cijena iznosi 1,75 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 50,00%, odnosno cijena iznosi 2,50 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak, i to:
    - uz popust od 85,56%, odnosno, cijena iznosi 1,30 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu;
    - uz popust od 63,89%, odnosno cijena iznosi 3,25 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu.
    - uz popust od 50,00%, odnosno cijena iznosi 4,50 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.
    Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.
    Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati ručak po cijeni od 6,50 kuna kao i užinu po cijeni od 2,00 kune, ako to škola može organizirati.

C. Ostali učenici, izvan kriterija pod A. i B., također ostvaruju popust u cijeni obroka u školskoj prehrani:
    - Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 30,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 3,50 kune.
    - Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 27,78%, odnosno cijena za korisnika iznosi 6,50 kuna.
    - Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.
    Za učenike u produženom boravku škola je dužna organizirati mogućnost konzumacije triju obroka (mliječni obrok, ručak i užina).
    Za učenike izvan sustava produženog boravka, ako škola zadovoljava sve prostorne i materijalne uvjete, ima adekvatnu kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane i ako je kadrovski ekipirana, može organizirati konzumaciju besplatnog ručka i užine (za kategoriju A.), kao i konzumaciju ručka po cijeni od 6,50 kn i užine po cijeni od 2,00 kn (za kategoriju B.).
    U svim je slučajevima, škola dužna obvezno primjenjivati kriterije, mjerila kao i sufinancirane cijene obroka iz ovog programa, kao maksimalne cijene obroka prema korisnicima.
    Učenici se uključuju u besplatnu ili sufinanciranu prehranu od datuma kada osnovna škola zaprimi dokumentaciju, a ne od datuma koje nosi rješenje, uvjerenje ili potvrda o pravu na DD, odnosno rješenje ili uvjerenje o pravu korištenja socijalne pomoći i ostala uvjerenja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

17/10

IZMJENE
    Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Zagreba za 2010.

1. U Programu javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Zagreba za 2010. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/09), u glavi II. IZ IZVORNIH SREDSTAVA GRADA ZAGREBA ZA POBOLJŠANJE STANDARDA U OSNOVNOM ŠKOLSTVU pod Plan, iznos: "105.325.636,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "112.775.636,00 kn".
    U točki 1. PRODUŽENI BORAVAK pod Plan, iznos: "48.325.636,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "50.475.636,00 kn".
    U točki 2. DONACIJE PRIVATNIM OSNOVNIM ŠKOLAMA pod Plan, iznos: "500.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "800.000,00 kn".
    U točki 3. SUFINANCIRANJE PREHRANE pod Plan, iznos: "30.000.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "28.500.000,00 kn",
    U točki 4. ODRŽAVANJE I OPREMANJE OSNOVNIH ŠKOLA ZA POBOLJŠANJE STANDARDA pod Plan, iznos: "7.900.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "6.300.000,00 kn".
    U podtočki 4.1. Usluge tekućeg i investicijskog održavanja iznos: "6.000.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "4.400.000,00 kn".
    U točki 5. NAKNADE ZA RAD ŠKOLSKIH ODBORA pod Plan, iznos: "1.200.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "7.100.000,00 kn".
    U točki 6. OSTALE IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI pod Plan, iznos: "5.600.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "6.200.000,00 kn".
    U točki 7. ŠKOLA U PRIRODI pod Plan, iznos: "5.000.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "4.500.000,00 kn".
    Točka 8. TEČAJEVI STRANIH JEZIKA se briše.
    U točki 9. VIKENDOM U ŠPORTSKE DVORANE pod Plan, iznos: "4.500.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: "6.350.000,00 kn".
    U točki 10. POMOĆNICI U NASTAVI/OSOBNI POMOĆNICI pod Plan, iznos: "1.300.000,00 kn" zamjenjuje se iznosom: " 2.550.000,00 kn".

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne vidim iz ovoga zašto je došlo do promjene od 01.01.2011.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Boravak se još ne naplaćuje, ali prehrana je otišla gore tj, naplaćuje se po gornjem navedenom krtieriju.
    Hvala dadycool.
    Al nije mi jasno zašto primjenjuju od 01.01.2001, a ne od 02.05.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa da. Gore piše: U razdoblju od 1. siječnja 2011. do 30. travnja 2011. sudjelovanje roditelja u cijeni programa produženog boravka utvrđuje se u skladu s odredbama Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Zagreba za 2010. (Službeni glasnik Grada Zagreba 27/09 i 17/10).

A pošto je niti u 27/09 niti u 17/10 ne vidim da se išta mijenja od 01.01.2011. ne vidim na osnovu čega je došlo do promjene. Trebalo bi pitati direktno u školama.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zvala ja školu. Oni pojma nemaju. Došao je dopis i tak su postupili. I kaj sad ? I još sam dobila jezikovu juhu da kaj ja imam to provjeravat i ..... ma mislim, nemam kaj mislit ....
    Idem zvat Gradsko poglavarstvo pa da ih priupitam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvjerka, mi smo isto imali nedavno roditeljski no nitko nam nije ništa rekao o poskupljenju prehrane.
    Možda su ovi tvoji preažurni ili ovi moji ne obavještavju
    Posljednje uređivanje od larmama : 09.02.2011. at 14:44

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi nismo imali roditeljski , nego je danas iz škole donio uplatnicu za prehranu za drugi mjesc, i nekakvu obavjhest zaklamanu za to da se cijena mijenjala od 1.1. i da je razlika u cijeni za prvi mjesec nadodana na iznos za 2. mjesec, plativo do 15.3.

s tom razlikom je oko 350 kn
    Posljednje uređivanje od babyboys : 09.02.2011. at 19:18

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Do 02.svibnja ostaje sve po starom. Dobila faxom odluku g
    Gradskog ureda.
    Jedino sporno je u tome što piše da se mora obračunati maximalna cijena prehrane, a što ne vrijedi za učenike koji pohađaju boravak. Izgleda sa su neke škole krivo to protumačile i odmah prehranu poskupile. ( To je tak kad se sve ne čita cijeli dopis. )
    I jako me ljuti od stučnih službi škole što su učiteljicama dale krive informacije. No to je druga priča.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

danas mi ka
    e dijete da je rekla učiteljica da ovu uplatnicu ne plaćamo, da će doći nove jer su naplatili previše.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

sramota

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    danas mi ka
    e dijete da je rekla učiteljica da ovu uplatnicu ne plaćamo, da će doći nove jer su naplatili previše.

kao, računovotkinja se zabunila...

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

jao si ga nama. gdje god se okrenem sve je poskupjelo ili će poskupjeti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li mi netko može pojasniti kategoriju "prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva" vezano za nove cijene vrtića? O nedorečenosti, politikanstvu, cvjetajućoj crnoj ekonomiji je sve već napisano, a kako su ti dokumenti na snazi (inače još uvijek vjerujem u građansku inicijativu i izmjene/prerade tih dokumenata), i kako čini mi se, do 30.04. treba predati dokumentaciju vrtiću radi utvrđivanja cjenovne kategorije, htjela bih znati što u tom kontekstu uopće znači prihod?

To je plaća s platne liste (prije ili poslije obustava?), ili iznos koji s računa poslodavca sjedne na tekući račun kod banke, ili ono na što sve poslodavac plati poreze i doprinose, ili je to kategorija iz porezne kartice (primanja s osnove nesamostalnog rada ili sva primanja koja netko ostvaruje?)?

Unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadam se da će biti nešto od toga.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

s time da socijalne kategorije i dalje imaju povlastice i da je to pod ingerencijom CZSS

nadalje, prijedlog je da drugo, treće... dijete u obitelji imaju umanjenu cijenu, bez obzira jesu li u istoj ustanovi

moram naglasiti kako smo mi lobirali da cijene ostanu nepromijenjene, ali ako se već moraju dizati, da bismo pristali na izjednačavanje vrtića i jaslica, budući da je snižena cijena jaslicama bila samo jedan od populističkih Gradonačeknikovih poteza koji opravdanje nema ni po kojoj osnovi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Apri, super da si dopunila, jer to ne piše u članku. Ja osobno smatram da je Roda odradila odličan posao, a znam da nije bilo lako.

Sigurna sam da ni sad nekima neće odgovarati, no onaj je prijedlog uistinu bio van svake pameti, kako god okreneš. I samo je kozmetički izgledao kao da uvodi pravdu.

Ovako će se barem smanjiti mogućnost muljaža, a činjenica je da je 200 kn za jaslice bilo ispod svake računice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije bilo lako

zapravo, prilično je teško balansirati između odluka o sastancima sa ljudima koji su na pozicijama.
    svjesni smo kako možemo poslužiti kao mehanizam/aparat za dijeljenje odgovornosti, ali opet... ne smjijemo odbiti komunikaciju budući da smo svjesni kako netko mora nešto poduzeti.

bile smo na sastanku s Predsjednikom Gradske skupštine, g. Špremom, gospodinom Rađenovićem, gospodinom Mrsićem i gospodinom Kutlićem.
    Uz nas je bila i predsjednica Vrtića za sve.

nismo imali puno vremena za doticanje drugih područja koja se tiču vrtića, budući da je ovo sada goruća tema, ali se čini da bi mogla biti osnovana radna grupa koja bi radila i na tome.

bacile smo im bubu u uho kako bi prelazak na zdravu prehranu smanjio ekonomsku cijenu vrtića i time manje osiromašio gradski Proračun.

vidjet ćemo što će dalje biti...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo za sve sudionike!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo i hvala

mirjana avatar