suptilno orašasti lol
sasa, ti si fulala profesiju :mrgreen:
Printable View
suptilno orašasti lol
sasa, ti si fulala profesiju :mrgreen:
Indijski bi onda isli? :mrgreen:
za majku milu, kupite te pinjole, dva utega i jedna girja manje i imate pinjole za dva ručka i jednu salatu :lool:
Loooool, cvijeto!!!
Cvijeto hahahaaaaa
Kod nas danas pohani filet ribe
Brokula na lešo sa češnjakom
Pire i crveni kupus na salatu
Sad sam se sjetila da je i moja mama znala pripremati pileće filete s pestom, ali onim kupovnim, Barilinim. Bili su odlični, pa kome su skupi pinjoli, neka proba s Barilom :-)
ni ja
katastrofa
ne mogu se natjerati da to kupim :/
danas bolonjez od leće sa špagetima, to kuham najmanje jednom mjesečno jer djeca jako vole (starija danas pojela tri tanjura, dva za ručak i jedan za večeru :teta mina: :lool:)
sutra ćemo šufigane lignje s kuhanim krumpirom i zelenu salatu
u petak vjerojatno saft od piletine sa žgancima i kupus salata
n.grace, daj recept za taj bolonjez od lece ;)
Kod nas danas zapeceni grah i zelena salata sa radicem.
Sutra cu iskemijati nesto sa heljdom i povrcem koje vec nadjem u fridju.
thnx palci!
juha od bundeve
falafel :mrgreen: i domace tortilje, puno priloga: cherry rajcice, kukuruz, ribana mrkva, zelena salata (sve sa puno limuna i maslinovog ulja)
i neki umak od vilikisa
sutra vadim maminu zamrznutu sarmu :lool:
kuham samo pire
hi, sad vidim da i ja imam bezmesni meni
slucajno :mrgreen:
e, i ja bih recept za taj bolonjez od lece
moje cure obozavaju obicni pa ce vjerojatno i ovaj
Sigurno nije takva cijena, možda pola od toga.
Evo u Konzumu 46 kuna 100 gr.
Evo i Advent isto http://advent.i-mall.hr/pinjoli-50g-94906
Mislim da ih ima pakiranih i po 30 grama, znam da obično kupim neku vrlo malu vrećicu.
Moja vrecica je imala 300g :megalomanka: Kao, napravit cu ja pesto. Right.
kao i klasičan, samo umjesto mljevenog mesa ide crvena leća
ja radim ovako: na maslinovom ulju popržim sitno sjeckanu glavicu luka, dodam jednu veću ribanu mrkvu, ribani korijen celera (po ukusu, mi volimo pa stavim dosta, recimo pola manjeg korijena), sjeckanog češnjaka po ukusu, gore stavim šalicu (za čaj) oprane crvene leće, oko decilitar-dva pasiranog paradajza, sušenih začina (origano, bosiljak, ružmarin - što volite), sol, papar i zalijem vodom da pokrije leću i kuham (voda zna brzo ukuhati pa pazim i po potrebi dolijevam još vode), probam i dodam još začina ako treba
gotovo je kad sve omekša i zgusne se
jako je fino, jedemo i sa špagetima i sa smeđom rižom
U plodinama sam se premisljala oko tih 10 deka. I odustala
cvijeto, da nisi krivo vidjela?
hebote, 100 kuna za 10 deka
pa ne bih da su zlatni :/
MM otišao na skijanje, dakle lonac nečega za dva dana, vjerojatno graha s ričetom.
Danas varivo, mješavina graha, leće i slanutka
krem juha od boba
lešo meso od jučer iz juhe na salatu.
Pa zar sad ima boba? Ili kupujete zaleđeni?
Ja ga isto jako volim u varivima.
zaleđeni od leda sam kupila
Tijesto s mesnim kuglicama, bijelim umakom s pršutom i đumbirom.
Je l nije neka fora s bobom da ima nešto toksično u ovojnici pa da treba nekako namakati? Ja sam kupovala isto taj smrznuti, potajno se nadam ako ima nešto toksično da su to uklonili, a friški se ne usudim kupiti.
Ne znam jel' toksično nego ima ljudi koji su intolerantni na bob, jedna forumašica je imala ogromnih problema radi boba, pa je tu bila napisala priču o tome.
Favizam se zove ta intolerancija na bob.
cvijeto, kako kuhaš tu juhu?
ja imam gomilu zaleđenog domaćeg boba
Moj omiljeni recept s bobom je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/bob-s-jecmenom-kasom/
tu sam prvi put srela i "dalmatinski pešt", od tada mi je on vrlo česti sastojak za brojna druga variva.
n.grace, a ne raspadne ti se ta crvena leca?
meni se uvijek previse raskuha :-/
Kaae, malo mi je falafel "brasnast", a radila sam po tvom receptu
Di sam fulala?
Rizi-bizi, pileci file na naglo, salata od pecene paprike.
juha od paradajza (hvala mami na domaćem paradajzu kojeg je napravila valjda 100 L :heart: :lool:)
dva rižota (ja jela oba, naravno): jedan s piletinom, drugi sa šampinjonima. salata cikla.
baš sam si bila kul kako sam imala sve zaleđene temeljce :mrgreen: pa sam ih ubacila u rižoto i osjetno je finiji.
I mislim da je bob jedna od rijetkih stvari koje na volim jesti
Ono, bas ne mogu
Probala dva puta u ne ide :-/
Anci, i ja sam zajvalna mami na domacem paradajzu :-)
ja jako volim bob. znam tu priču oko favizma, al biće da ga nemamo. iako, čini mi se da ga nije imala ni ta forumašica pa se odjednom pojavilo :-/
jedemo ga dok je mlad s mahunama, a kasnije s blitvom, artičokama, u maneštrama.
ovo od angie mi zvuči fino isto.
a ovu krem juhu ti radim ko i sve krem juhe, onako - dosadno :mrgreen:
na maslinovom ulju prodinstam kapulu, naribani celer i mrkvu, dodam bob i vodu, kad se skuha sa štapnim mikserom, dodam peršin i protisnuti češnjak, i još svakom na tanjur malo kapnem ulja. eventualno pol krumpira unutra.
cvijeto, ti ne guliš bob od opne?
:mrgreen:
Doma sam bolesna ko pas. Nemam snage za veliko nakuhavanje... Sva sreca imam malo svjeze brokule i karfiola pa sam mislila napraviti tjesteninu s nekim umakom od tog povrca.
Imate neki brzinski recept ili je ok samo,skuhat malo,povrce, maknut vodu i zalit vrhnjem te pomjesat s tjesteninom. Dodala bi eventualno malo svjezeg sira.
giuseppe,
ja brokulu i cvjetaču skuham i onda bacim na maslinovo, i zgnjačim gnječilicom za pire. dodam malo češnjaka i vode u kojoj se tjestenina kuhala, pospem parmezanom
nekad dodam i vrhnja, kako mi se da.
a majkemi, jednom sam i pinjole stavila u to :lool: