Ginger - mi napravimo deblje palačinke od pira. Onda u nju stavimo tri falafela i kombinaciju ribane mrkve i kupusa (nekad svakakvu salatu) te dodamo humus ili tahini i jogurt sa sušenom mentom.
Posljednje uređivanje od palčica : 17.02.2015. at 22:54
Danas postimo, pa u skladu s tim riba, krumpiri i neka salata ili kelj na lešo s maslinovim uljem i češnjakom..
Pa tako, ili salata ili kelj
Neću valjda jesti salatu s keljom, to mi je kao da jedem kruh sa tjesteninom![]()
Rehab, bas
Tak i ja.
Cvijeto, ja sam na kraju pronasla sasin recept za srdele pa ti kopiram, ne bude se valjda ljutila :D
Umjesto pinjola stavljam orahe, tako mi veli betty.
Zanima me i pesto piletina, no ne danas.
Evo sasin "sendvic":
filetirane srdele se slažu u tzv sendviče pa stavis tri fileta jedan do drugog na koji stavljas pinjole, limunovu koricu i timijan, čilija i cvijeta soli, pa još jedan red srdela i sve ponoviš. jako fino.
stavis na 200 u pecnicu. najbolje na namasceni papir za pecenje. pečeš 12, 13 minuta. možeš staviti malo svježih krušnih mrvica
To je sve jako jednostavno. Piletina s pesto koricom se radi tako da napraviš domaći pesto u mužaru, standard, zgnječiš pinjole, češnjak, bosiljak, parmigiano i dodaš maslinovo ulje, malo soli i limunovog soka. onda pileća prsa tj. filee bez kosti s tim premažem, onako bogato i još posipam sa svježim mrvicama kruha i pokapam s maslinovim i onda u pećnicu na kojih 180 dok se ne ispeče i ne zapeče..bude jako ukusno i sočno i nimalo suho i bezvezno kao što pileće meso zna biti. a ovaj lungić napravim marinadu u koju stavim pola žličice kumina, žličicu komorača, žlicu slatke dimljene paprike, sok jedne naranče, oko deci kečapa, timijana svežnjić sitno nasjeckan i 4 režnja češnjaka sitno nasjeckana. Lungiće narežem na recimo 2.5 cm debljine posolim, popaprim i skupa s marinadom stavim u vrećicu za zamrzavanje i u frižider na kojih 2 sata ili pola dana ili prije posla do popodne, ovisno o okolnostima. Onda se dobro zagrije grill tava dok se ne zadimi pa se lungići peku, a kako se peku tako ih stalno premazujemo marinadom dok nisu tamno crveni-crni...Poslije je tava ubibože, ali kad napravim takav ručak, očekujem da MM sredi suđe.
ja pinjole kupujem na placu, na Dolcu i užasno su skupi, al u nekim su mi receptima nezamjenjivi. recimo te srdele. obavezno anci stavi pinjole. još ih naravno malo poprži na tavi..mmmm.
Ma gdje je meni dolac sad?:periferija:
Stavila sam saku oraha, valjda ce biti ok. I radim si prokulice.
Nakon ovog mi neugodno pitati jel kuhate grah zajedno sa zeljem ili odvojeno jedno od drugoga![]()
a kupit ću te pinjole, vrit sve i pinjoli.
Jao ja sam bila kupila pinjole na iherbu, bili su mnoooogo povoljniji nego kod nas. I onda sam ih sve pojela prije nego su opće ušli u audiciju za neki recept.
Zapravo kad bolje razmislim, ne znam jesu li bili povoljniji, ili sam imala puno bodova za iskoristiti.
Mi smo ih ko mali skupljali pod borovima. Ne mogu vjerovati da su tako skupi!
pa kad ne pašu orasi slavonko jedna![]()
i stavi manje malo čilija drugi put.
sad će betty biti kriva što ne pašu orasi
a bi li pasali pistaciji?
I mi ručali![]()
Salatu od tjestenine, jaja, mahuna i korabice. Sin je rekao da post i nemrs ne znači da još mora bit i povrće lol
ne pašu pistaciji. pašu pinjoli :foodfašist:. suptilno orašasti, mekani, nježni pinjoli.
suptilno orašasti lol
sasa, ti si fulala profesiju![]()
za majku milu, kupite te pinjole, dva utega i jedna girja manje i imate pinjole za dva ručka i jednu salatu![]()
Cvijeto hahahaaaaa
Kod nas danas pohani filet ribe
Brokula na lešo sa češnjakom
Pire i crveni kupus na salatu
Sad sam se sjetila da je i moja mama znala pripremati pileće filete s pestom, ali onim kupovnim, Barilinim. Bili su odlični, pa kome su skupi pinjoli, neka proba s Barilom![]()
ni ja
katastrofa
ne mogu se natjerati da to kupim :/
danas bolonjez od leće sa špagetima, to kuham najmanje jednom mjesečno jer djeca jako vole (starija danas pojela tri tanjura, dva za ručak i jedan za večeru :teta mina:)
sutra ćemo šufigane lignje s kuhanim krumpirom i zelenu salatu
u petak vjerojatno saft od piletine sa žgancima i kupus salata
n.grace, daj recept za taj bolonjez od lece
Kod nas danas zapeceni grah i zelena salata sa radicem.
Sutra cu iskemijati nesto sa heljdom i povrcem koje vec nadjem u fridju.
thnx palci!
juha od bundeve
falafeli domace tortilje, puno priloga: cherry rajcice, kukuruz, ribana mrkva, zelena salata (sve sa puno limuna i maslinovog ulja)
i neki umak od vilikisa
sutra vadim maminu zamrznutu sarmu
kuham samo pire
hi, sad vidim da i ja imam bezmesni meni
slucajno
e, i ja bih recept za taj bolonjez od lece
moje cure obozavaju obicni pa ce vjerojatno i ovaj
Sigurno nije takva cijena, možda pola od toga.
Evo u Konzumu 46 kuna 100 gr.
Evo i Advent isto http://advent.i-mall.hr/pinjoli-50g-94906
Mislim da ih ima pakiranih i po 30 grama, znam da obično kupim neku vrlo malu vrećicu.
Moja vrecica je imala 300g :megalomanka: Kao, napravit cu ja pesto. Right.
kao i klasičan, samo umjesto mljevenog mesa ide crvena leća
ja radim ovako: na maslinovom ulju popržim sitno sjeckanu glavicu luka, dodam jednu veću ribanu mrkvu, ribani korijen celera (po ukusu, mi volimo pa stavim dosta, recimo pola manjeg korijena), sjeckanog češnjaka po ukusu, gore stavim šalicu (za čaj) oprane crvene leće, oko decilitar-dva pasiranog paradajza, sušenih začina (origano, bosiljak, ružmarin - što volite), sol, papar i zalijem vodom da pokrije leću i kuham (voda zna brzo ukuhati pa pazim i po potrebi dolijevam još vode), probam i dodam još začina ako treba
gotovo je kad sve omekša i zgusne se
jako je fino, jedemo i sa špagetima i sa smeđom rižom
U plodinama sam se premisljala oko tih 10 deka. I odustala
cvijeto, da nisi krivo vidjela?
hebote, 100 kuna za 10 deka
pa ne bih da su zlatni :/
MM otišao na skijanje, dakle lonac nečega za dva dana, vjerojatno graha s ričetom.
Danas varivo, mješavina graha, leće i slanutka