kiki, grlim jako :love2:
nina ~~~~~~~~~
Žabac :heart: predivna priča, čestitam!
Printable View
kiki, grlim jako :love2:
nina ~~~~~~~~~
Žabac :heart: predivna priča, čestitam!
Kiki30 i Hrki,jako mi je žao :(
Izgleda da ni kod mene ništa,danas 11dnt test negativan,raspadam se emocionalno.
Kako stojote sa smrzličima?
Danas ponovila test,opet -:(
Mi imamo 5,ali su smrznuti 3 dan .U kojem stadiju su vaši?
Baš sam potonula... sve je bilo super a na kraju opet ništa:(
Cure drage, bas mi je zao... Saljem grupni zagrljaj...
kiki30, hrki, nina977, baš mi je žao cure
čisto kao prijedlog, možda da probate u ciklusu prije fet-a napraviti endometrial scratching/biopsiju, ne dijagnostičku, nego se na par mjesta lagano zagrebe endometrij, nema garancije da će tako uspjeti, no neće škoditi, a možda pripomogne...
hrki, nina :-( :love2: držte se cure....
Cure hvala na podršci
hrki, nina977..šaljem zagrljaj.. :-*
a tako i kod nas sve super prošlo,sve kako treba i na kraju ništa :-(
imam 6 smzlića 4-dnevnih ... a neznam još kad ćemo..sad mi sve to friško,za par dana kad malo dođem k sebi ću bit pametnija :-) valjda..
ljube,misliš na biopsiju endometrija ? to nisam nikad radila..a već sam baš o tome razmišljala
neznam točno da se kod nas u Ri može to napravit..
Jesi ti radila biopsiju,kamo u Zg ili..
kiki30, imaš pp
Znam da biopsiju endometrija radi Dr.Bauman u Betaplus.
Ja sam do sad imala preko 20 transfera ali sa lošim embrijima,nikad nismo imali niti jedan dobar a dobivala sam oko 10js.Zbog toga smo se odlučili na donaciju js, sve bilo super i opet ništa,jedina nada mi je FET...
ljube,hvala na pomoći :-*
nina,nadam se da će barem jedna od pet mrvica doći u tvoj zagrljaj :-*
cure,hvala vam na podršci :kiss:
ljube, hvala na savjetu, napravit ću endometrial scratching/biopsiju,posavjetovat ću se sa liječnikom
Cure, samo da pitam, je li vam pri transferu bio ubrizgan embryogen, ili nije?
ja sam to skroz zaboravila pitati,ali poslije sam pročitala na otpusnom da piše da je bio embryogen..
I meni je bio i nije pomogao.
Thisted,jel imate smrzlića?Ako da,koji dan su smrznuti?
Imamo 6 eskima, u tri slamke po dvoje :)
Treci dan su smrznuti ;)
Hvala cure. Čula sam da se ne daje po defaultu, nego kad par zatraži (i dodatnih je 150 E). Možda Pronatal i PFC imaju drugačiju proceduru. Da, na veliku žalost, nije ni on jamstvo uspjeha, ali čovjek se hvata za svaku slamku i isprobat će sve što potencijalno može pomoći...
:kiss: :love:
Pozdrav svim!
Dugo vas pratim i puno mi znače vaša iskustva, veselim se svakoj novoj Praškoj bebici te vam čestitam od srca!
Kako i mi planiramo za Prag, imam milion i jedno podpitanje pa ako mi možete pomoći u nedoumicama?
Bili smo u postupcima MPO ( VV, KBC Split, Maribor, Cito Split ) ali bebica neće i neće :)
kako sve već predugo traje, umorna sam i na korak od odustajanja ali ono nešto u meni me tjera da pokušamo još jednom hmmmm još samo jednom moš mislit!.. pa smo planirali iduću godinu potražiti sreću u čarobnom Pragu...
U zadnjem pokušaju 01/2015 smo isprobali i s biopsiom maternice i s Embryogenom ( valjda se tako piše ) ali opet beta 0, embriolog i gin. su nam savjetovali Prag te donaciju sperme jer se suprugu u posljednjih nekoliko godina nalaz spermiograma jako pogoršao te su mu spermići jako loše kvalitete ( nakon zahvata operacije varikokele ).
Sada me zanima
- koju nam kliniku preporučujete,
- ako možete napisati kontakt broj ili mail adresu,
- dali im šaljem sve prethodne nalaze ( ima ih približno kao Biblij )
- dali uz standardne pretrage trebam neke posebne dodatno za postupak
- pošto ćemo ići o vlastitom trošku koliko se dugo čeka na postupak,
- koliko iznosi postupaka s doniranim embrijem ( mislim da bi se prije odlučila na embrio )
evo to je cca 10 pitanja a ovih cca milion cu kasnije :)
Hvala vam puno!!!
Thisted,super broj eskimića,držim fige da nam svima FET bude dobitan:)
Heidi, na prvoj stranici ove teme imas cjenik i kontakte, kao i na webu tih klinika, sva ta pitanja najbolje uputit njima, bilo mailom ili odlaskom na konzultacije, pogotovo ako imate dilema o vrsti donacije.
Heidi, dobro nam došla! Mare je rekla, za početak kontaktirati obje klinike, pa vidjeti. I konzultacije su moja topla preporuka, nama su jako značile, najviše psihički, jer sam po prvi put osjetila lječničku potporu i optimizam da i ja mogu uspjeti. Doktor obavi uzv, i može se sve pitati.
Ako mogu još pomoći, slobodno mi se javiš i na mail u potpisu :-)
Hellou svima evo i nas ovdje.
Kako smo kontaktirali PCF i dobili odgovor prenosim dio odgovora koji se odnosi na cijenik sa doniranim j.s.
Cena postupka IVF sa donacijom jajnih ćelija je 4600 eur, što ukljucuje:
Selekciju i stimulaciju donatorke, ICSI fertilizaciju, kultivaciju embriona, transfer embriona pod kontrolom UZV, zamrzavanje sperme, zamrzavanje preostalih embriona nakon svežeg transfera, testovi na polno prenosne bolesti za partnera koji su obavezni. Ustvari sam postupak kosta 4500 EUR(to već uključuje i zamrzavanje preostalih embriona) +100 EUR za testove na polno prenosive bolesti za supruga u slučaju da ima embriona i za zamrzavanje.
Heidi2000 ja sam od nalaza poslala one najbitnije.Zadnja dva nalaza hormona, kariogram, testove na trombofiliju,krvnu grupu rh faktor, tri zadnja spermiograma i rezultate postupaka koje smo do sada imali.Trazili su me da prije planiranog postupka odradim jos hepatogram i jonogram uz standarne nalaze koji moraju biti svijezi.
Postupak mozemo planirati vec u 8/9 mj sto se njih tice.
Sretno!
Hvala na dobrodošlici i vašim odgovorima Mare, Sejla i Pak!
Pregledala sam na početnim stranicama detalje adrese, cijenik... ali ću još pregledati i na webu klinika...
Dali znate koliko se dugo čeka na konzultacije?
Kako sam čitala postove vidim da se komunikacija odvija tako da se mailovi šalju isklučivo određenim medicinskim sestrama ( koja je zadužena za HR ) ili da svoj prvi upit i nalaze šaljem na mail s njihove web stranice?
Dali se komunicira na engleskom jeziku?
Hala vam od :heart::heart::heart:
pak, puno sreće!!!!
Pozdrav svima,
trebala bih pomoć.Ima li netko broj mob Ksenije Medved iz Pronatala? Negdje sam ga zagubila..hvala puno
Nadice( ili netko drugi),
Možete li mi dati kontakt broj/ ime osobe koju ste zvali da vidite sto se zbiva s vašim odobrenjima u HZZO-u. Mi poslali papire prije oko mjesec dana, pa bi voljela provjeriti sto se zbiva i u kojem su stadiju?
Čekamo odobrenje za donacijom jajne stanice.
Unaprijed puno hvala
Mi smo u HZZO-u zvali na broj 01-63-97-425, tražiti Brunu Milošević.
Zovite!!
Mi smo zvali svaki tjedan. Dogodilo nam se prvo da su obrasci bili stari, novi izašli tjedan dana prije nego smo poslali u HZZO...
Zatim smo imali problema s napisanim na obrascima...Potrajalo je nekih mjesec i po.
Što god mogu pomoći, tu sam!
Mi Kseniju Medved kontaktiramo na mail.... medved@pronatal.cz. Probaj!!!
Sorry, nisam bila na forumu, u poslu smo...Al, sad sam tu, pa kome mogu pomoći, pitajte!!
Mi čekamo da nam jave iz Pronatala da imaju donoricu...
Nadice,
upravo našla dopis u sandučiću. Kažu da im nisam dostavila pisanu izjavu da prihvaćam predloženi način plaćanja ?! Kako to treba izgledati ?
Hvala i lp
I nama je potpisana gđa.Milosevic .... Budem je bas sutra nazvala
Trebaš doslovno u dvije rečenice napisati da prihvaćaš predloženi način plačanja. Svakako se potpišite ti i suprug, da vas ne bi kasnije zbog toga gnjavili. Mi smo joj to poslali na mail, al čuj se s njom...
U koju kliniku ideš? Donacija oocita?
Odlučili se za PFC. Da idemo na donaciju oocita, i sad smo u iščekivanju njihovog odgovora da dobijemo neki termin
Večer drage suborke!
Pliz ako može pomoć...
Kako sam čitala postove vidim da se komunikacija odvija tako da se mailovi šalju isklučivo određenim medicinskim sestrama ( koja je zadužena za HR ) ili da svoj prvi upit i nalaze šaljem na mail s njihove web stranice?
Dali se komunicira na engleskom jeziku?
Heidi, dobrodošla!
Koordinatorke govore hrvatski, pa netreba pisati na engleskom. Pošalji na mail sa stranice, i odgovorit će koordinatorka koja je zadužena i slobodna.
Za koju kliniku ste se odlučili?
sretnooo :love:
Drage suborke mi dobili odobrenje!!!
Bravoooo!!!
Puni iznos ili ono što svi dobijemo? Jel ti se javljaju iz klinike u Pragu?
Mi od sredine 6.mj. još nikakav odgovor da su našli donoricu...Planiramo ih ponovo slij.tjedan kontaktirati...Mislimo si, godišnji su...pa jel....opravdano...