Stranica 18 od 149 PrviPrvi ... 816171819202868118 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hrvatski građani nisu građani Republike Češke. Hrvatski građani mpo postupak uz donaciju spolnih stanica ne mogu ostvariti u Hrvatskoj. Za sve slične situacije HZZO plaća punu cijenu liječenja.

Bilo bi sjajno kad bi se pacijenti kojima treba, kojima je trebala i koji misle da će ima trebati donacija, na neki način neformalno udruže, povežu. Da se informiraju, da nastupaju zajednički u medijima i unajme dobrog odvjetnika i bore se za 100% refundaciju troškova liječenja u inozemstvu jer to isto liječenje ne mogu ostvariti u Hrvatskoj.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slažem se draga Inesz....

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma, sve je to strava u našoj državi! Al, moramo biti sretni da nam bilo što odobre. Eto, sad nam je odobrenje od HZZO-a poslano u Prag, čekamo da nas prijave na češko osiguranje, da nam daju termin, pa onda s tim u naš HZZO po tiskanicu....Kreće se, puževim korakom, ali se kreće...Nemamo vremena(zbog godina)povlačit se po sudu, ali...možda ipak kad obavimo da vidimo naša prava! Može mi netko reći, tko je bio prije mene, jel se dugo čeka na češko osiguranje i koliko se onda još čeka na tu našu tiskanicu E112? Koliko mi vrijedi to odobrenje od hzzo-a?

TinTin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja sam bila u pfc u 4 mj i sve su oni sredili medjusobno, pfc i hzzo

TinTin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Odobrenje inace vrijedi 60 dana, ali ga se u slucaju potrebe vrlo lako produzi Zahtjevom od par recenica

TinTin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ispravak, rjesenje vrijedi 90 dana.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nadica..
    Hzzo i Pfc će tiskanicu obaviti između sebe tako da to to ne trebaš..samo se lipo pripremak za postupak...ja sam rješenje dobila oko 10.04 o krenula na postupak odmah sljedeći mjesec..a što se tice lijekova to su ti dužni dati besplatno Tj.na uputnicu u bolnici u kojoj su ti potpisali zahtjev za prag...bar je tako meni bilo i pisalo je u rješenju.sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, pomoć please!!
    Idem na fet, međutima nakon doze estrofena 3X2mg od 1dc, endometrij mi je 10dc 7mm, danas bila na mjerenju i dalje 7mm. Da li se nekome desilo nešto slično?
    Unaprijed hvala..

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lina, a koji ti je danas dc? Meni je u postupku i 12dc i 20 dc endić bio 8 mm, isto se nije mijenjao. 7 mm je granično, ali nije loše. Javi se pa pitaj hoće li ti povećati dozu. Sretno!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hej sejla, ma na kraju sam jučer popodne opet išla na mjerenje, čini se da je ipak 6mm, a ne 7. I to 13 dc, mada inače imam duge cikluse 35-38dana.
    Povećali mi dozu na 10mg.. Dakle 4mg više na dan, ananas jedem iz konzerve, ali sada ću početi svježi i još sok od cikle pa ćemo vidjeti. U četvrtak imam uzv pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj Nadica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ćemo, nadam se, preko HZZO-a jedan dio, a drugi sami. U ponedjeljak smo zvali pravnicu, sve je već bilo na povjerenstvu i sad je kod nje i mora napisati odgovor i to nam poslati. Nije nam mogla reći preko telefona kakvo je riješenje...Mi se nadamo pozitivno! Idemo na donaciju oocita, pa ne vjerujem da ću imati neki teški protokol i nešto puno lijekova...Lijekove mislim da možeš u ZG kupiti, po meni najbolja ljekarna u Strojarskoj ulici kod dr.L, jer ljekarna ima sve što trebaš, a i ona kod hotela Panorama...Nek me netko ispravi ako griješim...
    Hvala na infu puno sreće

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj lina2 prvotno napisa Vidi poruku
    Hej sejla, ma na kraju sam jučer popodne opet išla na mjerenje, čini se da je ipak 6mm, a ne 7. I to 13 dc, mada inače imam duge cikluse 35-38dana.
    Povećali mi dozu na 10mg.. Dakle 4mg više na dan, ananas jedem iz konzerve, ali sada ću početi svježi i još sok od cikle pa ćemo vidjeti. U četvrtak imam uzv pa ćemo vidjeti.
    Vjerujem da će sad nakon povećanja doze biti bolje piši novosti, sretno

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,evo da se javim..mi smo se prije par dana vratili iz Praga ( PFC).Prvi postupak sa doniranom stanicom,sve je prošlo super ,punkcijom dobiveno 8js, 3.dan imali 7 osmostaničnih embrija (5 savršenih i 2 vrlo dobra).Taj dan je bio i ET i taj dan je preostalih pet smrznuto.Sada imaju neku novu strategiju da ako im embriji izgledaju perspektivno da ih smrzavaju 3.dan.
    Sada preostaje ono najteže,čekanje bete

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nina977 drago mi je da je sve prošlo dobro)

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kod mene ipak stanje nepromijenjeno, unatoč povećanoj dozi estrofema i ananasu i cikli, endometrij ostao na 6mm.
    Čekam da se javi dr., ali ja bi definitivno odgodila ovaj put, kad već u startu nije dobro.
    Nina977 super, dobili ste lijepi broj embrija.. Sada pomalo..

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Lina2 cula sam od poznanika da koriste neke injekcije iz Amerike koje su odlicne za zadebljanje endometrija. Narucene su od tamo jer je sastav "kvalitetniji" od kupljenih kod nas. Pa cisto info ako ce ti trebati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala ti mikipika32! Dobro je znati.
    Moram priznati da mi se ovo prvi put desilo, zbilja ne znam što se dogodilo. Inače uz estrofem dobijem jako lijep endometrij.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

To je dokaz da nam je svaki ciklus prica za sebe. Te injekcije su the best ako neide sa estrofemom.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A kako da dođem do njih, da li znaš ima li ih u Rh ili Sloveniji, Italiji?

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Oni su isli privatno u postupak kod prof. Š. On je narucivao za njih iz Amerike.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Aha.. Hvala ti ..Probat ću se snaći..

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ej,cure...do sad nisam bila na ovom pdf ali kako sam bila u postupku u Pfc da se malo javim.
    Prije 10 dana smo se vratili,postupak je super prošao,baš sam bila zadovoljna svime,od osoblja do rezultata..
    Dobila sam 9js,od toga 8 lijepih embrija.
    vraćena su dva embrija ali evo nažalost opet ništa.. samo tuga i pitanje zašto,zašto se ne želi primiti,uh...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kiki draga, žao mi je.
    ~~~~ za fet
    Posljednje uređivanje od Inesz : 20.06.2015. at 09:04

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj lina2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ipak stanje nepromijenjeno, unatoč povećanoj dozi estrofema i ananasu i cikli, endometrij ostao na 6mm.
    Čekam da se javi dr., ali ja bi definitivno odgodila ovaj put, kad već u startu nije dobro.
    Nina977 super, dobili ste lijepi broj embrija.. Sada pomalo..
    Draga Lina2,
    Moj savjet je pricekaj bolji endometrij. Ja se nisam dugo javljala ali kada sam isla u postupak 2013. dogodio mi se isti slucaj kao i tebi, pricekali smo slijedeci ciklus, koristila sam dodatno Estradot flastere (esterogenski flasteri) i postupak je bio dobitni. Moj sincic od 16 mjeseci sad drijema uz mene. Te flastere sam prvo sama nabavila preko ljekarne Dolac, a kasnije sam ih dobivala u Vinogradakoj od njihove glavne sestre.

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje suborke, evo jedna inspirativna prica za sve vas kojima je potrebno malo poticaja u daljnjoj borbi. Nisam se dugo javljala, ali iz potpisa je vidljivo da smo nakon postupka 2013. ostvarili svoj san. U veljaci 2014. nakon 12 godina borbe s neplodnoscu, stigao je nas sincic iz donacije js u PFC klinici u Pragu. No pravo iznenadenje je uslijedilo kada je on imao 6 mjeseci. Nesto me kopkalo i nije mi dalo mira i napravila sam kucni test koji je bio pozitivan. S nevjericom sam napravila i drugi, koji je takoder bio pozitivan. Kako u 12 godina braka nikada, ali nikada nisam pazila i nisam ostala niti jednom prirodnim putem trudna, tako sam sa jos vecom nevjericom otisla na pregled kod ginekologa, koji je utvrdio da kuca jedno maleno srceko. Zajedno smo zaplakali od srece, a 9 mjeseci je proslo samo tako i u veljaci 2015. sam dobila predivnu malenu djevojcicu. Sada imam pune ruke posla sa dvije bebe kod kuce, ali sreca nikad nije bila veca! Poanta price je da imam Hashimoto kao i vecina djevojaka ovdje, a nakon prvog poroda je on podivljao. TSH mi je bio 0,02 ( nikada nizi). Kada sam isla gledati ljecnicke nalaze, utvrdila sam da sam jedino ostajala trudna kad mi je TSH bio ispod 2, a iako sam upozoravala ljecnike na to, svi su to zanemarivali. Sve vi sa problemima sa stitnjacom, tjerajte ljecnike da vam ruse TSH jer on uvelike ima utjecaj na trudnocu.
    A drugi dio price je jedno VEEEELIKOOO HVALA Sejla i Mare, jer bez vas, vasih uputa, savjeta i pomoci, ne bih imala to sto imam danas, ostvarenje svih svojih zivotnih snova!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Super draga lijepa prica

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zabac, cestitam, hvala sto si svoju predivnu pricu i zivotnu radost podijelila s nama!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Joj žabac, to je prekrasno.. Čestitam na bebici..
    Mi smo na kraju odgodili transfer i čekamo kolovoz budući je dr. L na g.o. u srpnju. Sada smo u kontaktu za novu terapiju, pa ću joj svakako spomenuti flastere..
    Nadam se da će sljedeći puta biti bolje..
    Samo me zanima da li su ti rekli zašto je do toga došlo, zašto je endometrij prestao rasti?

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala svima na cestitkama.
    Lina, odlicno, bolje malo odgoditi pa da sve sjedne na mjesto, a nama je odgovor bio da se to jednostavno dogada. Tako sam i sama pocela razmisljati, neke stvari se jednostavno dogode. Drzite se i samo hrabro dalje!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zabac, velika pusa, uzivajte

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kiki, grlim jako

nina ~~~~~~~~~

Žabac predivna priča, čestitam!
    Posljednje uređivanje od sejla : 22.06.2015. at 07:59

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    ej,cure...do sad nisam bila na ovom pdf ali kako sam bila u postupku u Pfc da se malo javim.
    Prije 10 dana smo se vratili,postupak je super prošao,baš sam bila zadovoljna svime,od osoblja do rezultata..
    Dobila sam 9js,od toga 8 lijepih embrija.
    vraćena su dva embrija ali evo nažalost opet ništa.. samo tuga i pitanje zašto,zašto se ne želi primiti,uh...
    kiki30, žao mi je grlim jako
    I kod mene ista situacija i isto pitanje me muči, zašto se mrvice jednostavno ne žele primiti
    Držim ti palčeve za FET, jel već imaš plan kad krećete po smrzliće?
    Posljednje uređivanje od hrki : 22.06.2015. at 20:53

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kiki30 i Hrki,jako mi je žao
    Izgleda da ni kod mene ništa,danas 11dnt test negativan,raspadam se emocionalno.
    Kako stojote sa smrzličima?

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Kiki30 i Hrki,jako mi je žao
    Izgleda da ni kod mene ništa,danas 11dnt test negativan,raspadam se emocionalno.
    Kako stojote sa smrzličima?
    nina977, uf baš mi je žao , znam kako se osjećaš, vibram da te beta iznenadi
    mi imamo tri smrzlića i po njih idemo početkom 10.mjeseca, koliko ih ti imaš?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Danas ponovila test,opet -
    Mi imamo 5,ali su smrznuti 3 dan .U kojem stadiju su vaši?
    Baš sam potonula... sve je bilo super a na kraju opet ništa

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure drage, bas mi je zao... Saljem grupni zagrljaj...
    Posljednje uređivanje od bubekica : 23.06.2015. at 08:52

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kiki30, hrki, nina977, baš mi je žao cure

čisto kao prijedlog, možda da probate u ciklusu prije fet-a napraviti endometrial scratching/biopsiju, ne dijagnostičku, nego se na par mjesta lagano zagrebe endometrij, nema garancije da će tako uspjeti, no neće škoditi, a možda pripomogne...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hrki, nina držte se cure....
    Posljednje uređivanje od sejla : 23.06.2015. at 14:00

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure hvala na podršci

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hrki, nina977..šaljem zagrljaj..
    a tako i kod nas sve super prošlo,sve kako treba i na kraju ništa
    imam 6 smzlića 4-dnevnih ... a neznam još kad ćemo..sad mi sve to friško,za par dana kad malo dođem k sebi ću bit pametnija valjda..
    ljube,misliš na biopsiju endometrija ? to nisam nikad radila..a već sam baš o tome razmišljala
    neznam točno da se kod nas u Ri može to napravit..
    Jesi ti radila biopsiju,kamo u Zg ili..

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kiki30, imaš pp

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znam da biopsiju endometrija radi Dr.Bauman u Betaplus.
    Ja sam do sad imala preko 20 transfera ali sa lošim embrijima,nikad nismo imali niti jedan dobar a dobivala sam oko 10js.Zbog toga smo se odlučili na donaciju js, sve bilo super i opet ništa,jedina nada mi je FET...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ljube,hvala na pomoći
    nina,nadam se da će barem jedna od pet mrvica doći u tvoj zagrljaj

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

cure,hvala vam na podršci
    ljube, hvala na savjetu, napravit ću endometrial scratching/biopsiju,posavjetovat ću se sa liječnikom

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, samo da pitam, je li vam pri transferu bio ubrizgan embryogen, ili nije?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam to skroz zaboravila pitati,ali poslije sam pročitala na otpusnom da piše da je bio embryogen..

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, samo da pitam, je li vam pri transferu bio ubrizgan embryogen, ili nije?
    Da,bio je embryogren ali ni to nije pomoglo

Thisted avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I meni je bio i nije pomogao.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Thisted,jel imate smrzlića?Ako da,koji dan su smrznuti?

Thisted avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Imamo 6 eskima, u tri slamke po dvoje
    Treci dan su smrznuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •