Aha, pa to je ok onda. ja sam se bojala da će i te kabine zabraniti...
Printable View
Aha, pa to je ok onda. ja sam se bojala da će i te kabine zabraniti...
Evo prosvjeda, evo otvaranja, cjepiva nema, nismo zariste mi, mi smo zdravlje, nismo mi, mi smo edukacija, ko je zariste, jel ga iko vidoo mozda, gdje je, kamo je nestalo = bojim se opet porast. Tako da ne mogu rec da sam ushicena, mislim, drago mi je, malo predaha....
Moji krecu od petka. Nema dvorane za suhi trening, svlaciona, tribina - presvlace se u dvorani i odmah bazen. Nema tusiranja i sušenja kose, nakon treninga, samo presvlacenje i izlazak u 10min. Stavit ce dvije kape (pamucnu I zimsku preko nje).
Moja je krenula danas. Ona je kadet. Nikad ni prije nije sušila kosu, iako je duga, a sada ne smiju. Idu po 5 u kabinu za građanstvo pa to malo traje. Njih je malo cura pa su brzo gotove. Ostali su im stari termini. Nema tuširanja i maske do bazena. Suhog treninga za sada nema. Ne bunim se, jer sam presretna da su krenuli s treninzima i da ju ne moram razvoziti po bazenima u okolici ZG da trenira u svom aranžmanu.
rijeka, svi mladi od kadeta nemaju treninge
Moja isto danas krenula, presvlace se u svlacionicama po maksimalno 5 njih i ograniceno vremenski, smanjili su grupe, kosu suse u hodniku..sretna je da su napokon krenuli
Nikad nismo susili kosu nakon bazena i to na temperaturama od -20 i nize. Prvo kapu, zatim kapuljacu i to je to.
zbog prirode posla i zakonske regulative, danas sam bila na zavodu za toksikologiju na ispitu iz poznavanja otrova. u Rockefellerovoj. pa ljudi, tamo je kompletno rasulo.
ne na zavodu, nego u kvartu. ljudi bježe doslovno jedni od drugih, na punktovima za testiranje red... neki imaju masku, neki ne, kao npr portir koji upisuje ljude koji su došli na testiranje :roll:
zavod drži ispite u amfiteatru, uđeš, izmjere ti temperaturu, napišeš, izađeš. nema priče, nema zadržavanja.
ali šta je njima falilo na kampusu da su ih izmjestili u centar grada, živo me zanima.
Preslušavam pjesme i gledam te zgurane mase na koncertima? Je li ovo prošlost. Ne mogu si zamisliti da nakon ovog opet bude koncerata. Onako kako ih znamo.
Nagirano?
nagurano valjda
i ja se nadam kao marta
Da smo Kinezi, vec bi tako :/. Al neke druge stvari mi se kod njih ne svidjaju.
Nekidan je na Novom Zelandu bio koncert s 20 tisuća posjetitelja: https://www.nme.com/news/music/20000...ckdown-2859251
Kažu
Za svakodnevnu migraciju prema Sloveniji obavezan negativan test
Bilo na radiju jutros
Baš slušam stožer, ide Astra Zeneca cjepivo, 60% učinkovito. Ali i oni koji su dobili covid poslije nisu imali teže slučajeve
Nekak baš nisam oduševljena tim podacima. Čak mi spada u ono "bolje išta nego ništa"
Cisti horor iz zemlje gdje je covid divljao, digotrajne posljedice long covida na neku djecu, unaprijed upozoravam da ne otvarate link ako ste djira "covid je za djecu sala"/stitim se od infodemije. A jos za njih nema ni cjepiva :/. Prije smrti onig djecaka i ja sam se, iskreno, tjesila, ma, to je i blaze od gripe za djecu u djeci ne moze bit nista i to su mali postoci. Uivot s kron. posljedicama mlade osobe je za mene gori horor nego smrti starijih
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-tyne-55938399
Ma da? Nisam znala iskreno. Mislila sam da je više
Nije, zato je znanst mladjarija, cini mi se, odusevljena rna-ina, a radman itd. radje adenovirusno jer poznata tehnologija, a prihvatljiva ucinkovitost...za gripu koja kola naokolo enjvej. Za ovo na kraju ne znam jel prihvatljivo tako za starcad, opet....koje su alternative kad nema tih boljih, a da su kro puku dostupna zasad. To je igra brzine, nema se vremena vagat i cekat, zaista bolje ista nego nista, nego cekat savrsen pcr, savrseno cjepivo... umjetnost moguceg kad vec nismo bili spremni na vrijeme. Kad van der Layen valjda nije gledala contagion.
Pa da, sad si mislim, čemu da odbiju Astra Zenecu kad postoji šansa da ništa drugo neće moći dobiti? Ne znam, da znam da možemo birati, da ima dovoljno svega, pisala bih ih za Pfizer ili kinesko...
Ajd tješit ću se onim da i oni koji su cijepljeni AZ i dobili koronu nisu imali teži oblik
Čitam kako evropske zemlje još čvršće zatvaraju međusobne granice.
A nedavno smo se veselili Evropi bez granica. Što ta korona učini. I što će još činiti.
A sjećate li se: https://www.google.com/search?client...te+europa+toto
Sempre più liberi noi (Sempre più liberi)
Le nostre stelle una bandiera sola
Sempre più forti noi (Sempre più forti)
Dammi una mano e vedrai si vola
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana, per voi
Insieme, unite, unite, Europe
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite
Europe
Sempre piu liberi noi, stalno sve slobodniji mi...
Ja cu isto svom rec, koje odbijanje. Cula sam da je neki znanstv navodno u Natureu, na pitanje koje je cjepivo najbolje, reko ono koje vam vasa drzava moze osigurat.
Betty, sjecam se Insieme i dodje mi sad smijesno i naivno, mislim, svidjala se meni tad ta ideja i veselo sam je pjevala.
Krajem prvog mjeseca je bilo godinu dana kako sam s prijateljicama bila na produženom vikendu u Beču zbog jednog koncerta. Baš smo se neki dan sjetile kako se čini da je bilo prije 5g. Inače smo prakticirale 1-2 puta godišnje ženska putovanja van granice. Nešto što smo uzimale zdravo za gotovo sad se čini nedostižno.
Ja sam imala nocnu moru da sam na nekom seminaru nabijenom ljudima, a svi bez maski :/ Kaze mi prijateljica 'kad ovo prodje' idemo na jedan zenski put, meni to zvuci ko let na mars i ono...sta joj je. Al, znate sta, lako cemo se na dobro naviknut ako budemo u prilici
Da šta ćemo nego bit u prilici :-)
Što više skoro, pa ćemo zaboravit da smo živjeli u ovim ludim vremenima. Bit će to daleka prošlost.:-)
Al valja se još malo strpit i stisnut zube.
Za kolegicu pitam
Kako do Budimpešte može i na par sati sve skupa,treba potpisati neke papire za klince,našla sam neke prastare naputke
Opet promjena s Slovenijom,ta dnevni tranzit ne treba test,bilo na radiju