Stranica 188 od 383 PrviPrvi ... 88138178186187188189190198238288 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,351 do 9,400 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa da, sad si mislim, čemu da odbiju Astra Zenecu kad postoji šansa da ništa drugo neće moći dobiti? Ne znam, da znam da možemo birati, da ima dovoljno svega, pisala bih ih za Pfizer ili kinesko...
    Ajd tješit ću se onim da i oni koji su cijepljeni AZ i dobili koronu nisu imali teži oblik

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čitam kako evropske zemlje još čvršće zatvaraju međusobne granice.

A nedavno smo se veselili Evropi bez granica. Što ta korona učini. I što će još činiti.
    A sjećate li se: https://www.google.com/search?client...te+europa+toto
    Sempre più liberi noi (Sempre più liberi)
    Le nostre stelle una bandiera sola
    Sempre più forti noi (Sempre più forti)
    Dammi una mano e vedrai si vola
    L'Europa non è lontana
    C'è una canzone italiana, per voi
    Insieme, unite, unite, Europe
    L'Europa non è lontana
    C'è una canzone italiana per voi
    Insieme, unite, unite
    Europe

Sempre piu liberi noi, stalno sve slobodniji mi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, sad si mislim, čemu da odbiju Astra Zenecu kad postoji šansa da ništa drugo neće moći dobiti? Ne znam, da znam da možemo birati, da ima dovoljno svega, pisala bih ih za Pfizer ili kinesko...
    Ajd tješit ću se onim da i oni koji su cijepljeni AZ i dobili koronu nisu imali teži oblik
    Ja cu isto svom rec, koje odbijanje. Cula sam da je neki znanstv navodno u Natureu, na pitanje koje je cjepivo najbolje, reko ono koje vam vasa drzava moze osigurat.

Betty, sjecam se Insieme i dodje mi sad smijesno i naivno, mislim, svidjala se meni tad ta ideja i veselo sam je pjevala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.02.2021. at 19:38

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam kako evropske zemlje još čvršće zatvaraju međusobne granice.

A nedavno smo se veselili Evropi bez granica. Što ta korona učini. I što će još činiti.
    A sjećate li se: https://www.google.com/search?client...te+europa+toto
    Sempre più liberi noi (Sempre più liberi)
    Le nostre stelle una bandiera sola
    Sempre più forti noi (Sempre più forti)
    Dammi una mano e vedrai si vola
    L'Europa non è lontana
    C'è una canzone italiana, per voi
    Insieme, unite, unite, Europe
    L'Europa non è lontana
    C'è una canzone italiana per voi
    Insieme, unite, unite
    Europe

Sempre piu liberi noi, stalno sve slobodniji mi...
    Krajem prvog mjeseca je bilo godinu dana kako sam s prijateljicama bila na produženom vikendu u Beču zbog jednog koncerta. Baš smo se neki dan sjetile kako se čini da je bilo prije 5g. Inače smo prakticirale 1-2 puta godišnje ženska putovanja van granice. Nešto što smo uzimale zdravo za gotovo sad se čini nedostižno.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 05.02.2021. at 19:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala nocnu moru da sam na nekom seminaru nabijenom ljudima, a svi bez maski :/ Kaze mi prijateljica 'kad ovo prodje' idemo na jedan zenski put, meni to zvuci ko let na mars i ono...sta joj je. Al, znate sta, lako cemo se na dobro naviknut ako budemo u prilici

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da šta ćemo nego bit u prilici

Što više skoro, pa ćemo zaboravit da smo živjeli u ovim ludim vremenima. Bit će to daleka prošlost.

Al valja se još malo strpit i stisnut zube.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.02.2021. at 21:09

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala nocnu moru da sam na nekom seminaru nabijenom ljudima, a svi bez maski :/ Kaze mi prijateljica 'kad ovo prodje' idemo na jedan zenski put, meni to zvuci ko let na mars i ono...sta joj je. Al, znate sta, lako cemo se na dobro naviknut ako budemo u prilici
    Ja sam držala distancu u virtualnom muzeju, ne moram ti više ništa pisati.
    Vidim i na mojoj starijoj da je i na nji ostavilo traga. Doček NG,.ispred naše kuće čestitaju si ljudi i ljube se u obraz. Sva zgranuta kaže, vidi šta rade, eto sad će si prenijeti coronu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za kolegicu pitam
    Kako do Budimpešte može i na par sati sve skupa,treba potpisati neke papire za klince,našla sam neke prastare naputke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opet promjena s Slovenijom,ta dnevni tranzit ne treba test,bilo na radiju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2021. at 07:19

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam držala distancu u virtualnom muzeju, ne moram ti više ništa pisati.
    Ajme , virtualno distancirani zagrljaj!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitala sam nekidan članak jedne žene koja se nakon nekoliko godina preselila natrag u Novi Zeland jer joj je malo dosadio lockdown. Piše kako je mislila da joj pandemija nije utjecala na psihičko zdravlje, ali tek kad se našla na mjestu gdje pandemiju nisu osjetili i nemaju nikakve mjere, osjetila je promjene na sebi. Npr. odmiče se od ljudi - drži razmak, nelagodno se osjeća u gužvi i slično. Također kaže kako se povezala s ljudima koji su, kao ona, povratnici na Novi Zeland iz ostatka svijeta zahvaćenog pandemijom.

Tako sam se i ja uhvatila da se lecnom svakog spomena okupljanja pa čak i kad Agamemnom zove grčke junake u šator na savjetovanje, ja pomislim pa kud ćete svi unutra u zatvoreno. Ali to teško da je problem. Međutim, stvarni problem imam s maskom na poslu. Većinu vremena je ne moram imati jer sam sama u svom uredu, ali čim pomislim da bi netko mogao naići, navlačim je, a ponekad ništa ni ne pomislim, nego je jednostavno navučem i čini mi se da mi je sve teže ne imati je.

Doduše, maloprije je kod mene bila kolegica koja je vidljivo jako prehlađena i baš sam bila zadovoljna da mi je maska preko nosa (kad je već njoj pala).
    Posljednje uređivanje od Jurana : 08.02.2021. at 11:57 Razlog: osječa

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Što se tiče maske na poslu, meni je puno lakše nositi je svo vrijeme, nego ne nositi pa stavljati. Ja sam u uredu gdje nas je nekoliko, i kad je stavim ujutro, ni ne mislim na nju dok ne izađem, a često i puno duže.
    Kad sam u nekom kontekstu gdje se skida pa stavlja, to mi postane silno opterećujuće, to mišljenje "je li ovo situacija za nosit masku ili ne?"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam sad tako posramljena jer sam jednu azijatkinju na prijevoju vrsic u sloveniji, znaci vrh planine, maks 30 ljudi, skoro iziritirano bila pitala pred god i pol (s kojim pravom, koja glupaca sam bila) da kog ce joj djavla i tu kirurska maska. A oni su tad vec bili prosli sars i mers i pticje gripe, navikli na napucen zivot, eto, to je to, traume i promj ponasanja su ostale.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.02.2021. at 12:12

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam stvarno toliko navikla na maske da mi nimalo ne smetaju. Mislim da sam pisala (tu?) koliko mi je bilo cudno prije nekih mjesec dana, ili kad vec, pomaknuti masku s lica u vrijeme taekwondo treninga i popiti vodu, s obzirom da ih ovdje nosimo negdje od sredine ozujka prosle godine.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Tako sam se i ja uhvatila da se lecnom svakog spomena okupljanja pa čak i kad Agamemnom zove grčke junake u šator na savjetovanje, ja pomislim pa kud ćete svi unutra u zatvoreno.
    sorry, ali morala sam se nasmijati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da ne kazemo da, ko jedna novoimenovana pokiticarka, izgledam mladja s maskom, taman prekriva bore oko usta koje su kod mene bas izrazene :/. Dobila sam upitnike od strane med sestre da kome vadim krv, jesam nekog dovela ili jesam li ja to godiste stvarno. U bezmaskno doba se ti nije dogadjalo, LOL.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ajme , virtualno distancirani zagrljaj!
    Uzvraćam!

Kod nas su odnedavno krenuli seminari uživo, zatvoren prostor, ograničen broj ljudi. (BiH)
    Panika me uhvati na pomisao da ću biti u zatvorenom prostoru s nepoznatim ljudima, bez obzira na maske i distance. Još me nisu slali i nadam se da se neće toga sjetiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja pak obratno, kako radim od doma a u ured idem jednom tjedno i sama sam u njemu ponekad ju zaboravim staviti kad idem do wc-a. Sjetim se odmah na hodniku pa se vratim staviti ju. A i kad gledam ukupno u tjednu malo ju nosim, treba mi jedino za dućan/plac a to ne obavljam svakodnevno. Tako da ima dana kad ju ni nemam potrebu uopće koristiti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    A ja pak obratno, kako radim od doma a u ured idem jednom tjedno i sama sam u njemu ponekad ju zaboravim staviti kad idem do wc-a. Sjetim se odmah na hodniku pa se vratim staviti ju. A i kad gledam ukupno u tjednu malo ju nosim, treba mi jedino za dućan/plac a to ne obavljam svakodnevno. Tako da ima dana kad ju ni nemam potrebu uopće koristiti.
    Ovako i ja. I teško mi se pomiriti da će to postati novo normalno kao kod Azijaca iz inine priče s Triglava. Ne sviđa mi se to jer nas hoćeš-nećeš otuđuje od drugih. Kad ti ne možeš vidjeti nečiji osmijeh, ma i ostale grimase, fućkaj ti to.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A da ne kazemo da, ko jedna novoimenovana pokiticarka, izgledam mladja s maskom, taman prekriva bore oko usta koje su kod mene bas izrazene :/. Dobila sam upitnike od strane med sestre da kome vadim krv, jesam nekog dovela ili jesam li ja to godiste stvarno. U bezmaskno doba se ti nije dogadjalo, LOL.
    I meni dobro stoji maska jer više do izražaja dođu oči i kosa, a to su mi najjače strane

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najbolje je onima s naočalama,skroz su neprepoznatljivi,napose kad maglica naraste

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja nosim na poslu masku stalno, čak otkad mi je alergija krenula opet nosim kn95, radi sebe i drugih. A najsretnija sam kad sa maskom , vizirom i u zaštitnom odijelu dođem u pogon pa se skoro ubijem po stepenicama i podestima jer mi se naočale zamagle.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolje je onima s naočalama,skroz su neprepoznatljivi,napose kad maglica naraste
    sve rjesava dobra maska i dobro stavljena na lice

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Tocno to. Ne nosim dioptrijske naocale, ali suncane rijetko kad skidam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sunčane nosiš i unutra???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovisno o prostoru, da, ponekad i unutra.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tocno to. Ne nosim dioptrijske naocale, ali suncane rijetko kad skidam.
    jedino kad mi se zamagle je kao i nekad, iz doba prije maski, kad bih ulazila iz ledare u zagrijan prostor.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je to maska? Koji tip? Jer ja sam isprobala sve koje postoje, ali svejedno mi se magli (više ili manje) kad je vani hladno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bilo koja kojom se moze dobro obrglit nos, plus maltene je do ociju treba navuc da se cvike ne magle.

Ima li ko novosti s lom terena vezano za cijepljenje starcadi? Navodno ce bit gripa experience all over again jer da dobijaju po 20 doza po ordinaciji, a starcadi koja ga zeli je puno vise, tipa 200. Da imaju plan isporuka do travnja, a onda ko zna kad i ko zna gdje. S tim da ce ziher downplayat vladajuci situaciju nakon uskrsa zbog sezone.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.02.2021. at 09:41

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko ja znam, nije nigdje ograničeno 20 doza po ordinaciji. Nego se dijele doze po županijama, a dalje onda po ordinacijama, ali ne znam po kojem ključu.
    Jedino sam pročitala da je 750 tis ljudi starijih od 65 godina, pa gledam koliko nam doza stiže i kad će to biti riješeno...

I da, mislim da su dostave cjepiva do kraja godine dogovorene, ili barem do ljeta...

I tak, na dan kad bi popuštali mjere evo britanskog soja. I to odmah kod više slučajeva, znači da se odavno već i tu širi
    Posljednje uređivanje od Vrci : 10.02.2021. at 09:47

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Raspisala sam ja sve te brojke ranije ovdje
    Osim 732 tisuće starijih od 65 godina, tu je još 455,5 tisuća mlađih od 65 s bolestima koje predstavljaju rizik. Koliko sam shvatila, stariji od 65 i ovi mlađi ali kroničari idu istodobno
    Netko je na Fb prenio da će liječnici obiteljske medicine u primarnoj zaštiti do kraja ovog tjedna dobiti informacije o broju cjepiva koji biti isporučen njihovoj ordinaciji. Nemam pojma koliko je ta info pouzdana.

Btw, nisu ni svi zdravstveni radnici cijepljeni, just sayin

(Ali imamo zato neke VIP koji su čak preboljeli koronu unutar zadnjih par mjeseci ali su cijepljeni Pfizerom... Životinjska farma.)
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 10.02.2021. at 11:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je to maska? Koji tip? Jer ja sam isprobala sve koje postoje, ali svejedno mi se magli (više ili manje) kad je vani hladno.
    X

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTE=Danka_;319860Btw, nisu ni svi zdravstveni radnici cijepljeni, just sayin
    [/QUOTE]

Kako je krenulo stanovnistvo normal (nekormobiditetno) se u rh nece legalnim putem il bez teske srece (ko rektor boras koji je slucajno sa zenom bio na redovnom godisnjem stomato pregledu kad su imali 2 doze viska) moc cijepit u 2021. ne s astrazenekom, nego ni sa cim. Cure iz non-eu zemalja, javljajte postoji li neki vedrana rudan nacin i za neumjetnike.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.02.2021. at 12:24

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Frendici i ostalim djelatnicima ponuđeno cijepljenje. šifra školstvo

OK, drago mi. Ali ajmo sad cijepiti i profesore, učitelje, tete u vrtiću - a one 65+ koji čekaju, a tko ih šiša

Toliko o planu cijepljenja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U Zagrebu?
    Jesu li im dali datum cijepljenja? Ili ih samo ih bilježe.
    Mene zabilježilo prije ravno dva mjeseca :D pa evo ništa, ni pisma ni razglednice...

http://forum.roda.hr/threads/93897-K...=1#post3195065
    Nakon starijih od 65 i mlađih rizičnih, i zaposleni u nastavi (precizinije, vrtići, škole i visoka učilišta) također su na popisu
    100 tisuća ljudi otprilike

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danka, pisala si to i ranije (očigledno, stavila si linka .lool: ), ali meni uopće nije palo napamet da sam u nekoj prioritetnoj kategoriji pa nisam ni pročitala popis do kraja. Onda se moram javit svojoj dr malo ranije, nisam mislila da ću do kraja bit na redu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Županija. Ne znam detalje, do kraja tjedna moraju reći

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako želimo nastavu u školi, a čini mi se da svi žele, onda cijepljenje nastavnika zaista treba biti prioritet.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Generalno, ima različitih ideja o tome kojim redom bi trebalo cijepiti, ako gledamo prvenstveno na normalizaciju života onda bi bilo korisnije prvo cijepiti mlađu populaciju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vertex, ako radiš u nastavi, trebalo bi biti organizirano preko posla
    Ali ipak se javi i svojoj dr

Btw, uskoro će biti i online platforma za predbilježbe (isto prenosim što su drugi rekli, nemam info s izvora)
    cijepise.hr
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 10.02.2021. at 13:27

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Da, logično. Thanks!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Btw, uskoro će biti i online platforma za predbilježbe (isto prenosim što su drugi rekli, nemam info s izvora)
    cijepise.hr
    O ovo bi bilo ok, sviđa mi se, ako bude

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali ipak se javi i svojoj dr

cijepise.hr
    Daj pls help, ako sam prijavljena kod lom (s rokom vjerojatno nikad, osim ako ne dobijem neki komorbiditet prije tog nikad), dal da onda klikam i po platformi, nisam jos cula za nju?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja ću svoje i na platformu prijaviti, iako smo kod dr rekli da bi se cijepili. Ne vjerujem ja njihovim popisima

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo neki već imaju svoje platforme

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/k...ka-do-prijave/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel se sjeća tko
    Od kad su obavezni negativni testovi ( datum ili mjesec me zanima) za bolničko liječenje?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Platforma je u izradi i profunkcionirat će krajem ovog tjedna i početkom idućeg, dodala je Bubaš, govoreći o platformi na kojoj će se moći naručivati svi zainteresirani za cijepljenje. Najavila je i da će građani na toj platformi moći izabrati cjepivo. Kazala je da su predviđeni i mobilni punktovi za cijepljenje, ali kako cjepiva još uvijek nema dosta, o tome se ne priča javno.

Nisam ovo do sad vidjela

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se uopce ne magle od ffp2 (KN95) koju jako dobro pritisnem uz nos. Ako nosim platnenu, obavezno mora biti oblika ffp2 maske s zicom na nosu. Ne moram je podvuci pod naocale, ali vidim da ljudi s dioptrijskim naocalama bas tako cesto nose, skroz ispod okvira. Pogotovo djeca na sportu (gdje kretanje dozvoljava naocale; odnosno premali su za lece pa kombiniraju kako znaju i umiju).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam sve vrste i položaje isprobala, nažalost imam veliki, tj.široki i duboki okvir naočala i ovisno o temperaturi, leće se jako magle.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čoksa i ja sam isprobala i magle se.
    Ok mogu napravit savršen polozaj da uguram masku skroz do ispod ociju al kako ja naocale i masku stalno stavljam i skidam (u uredu bez maske, van ureda po hodnicima sa, a naocale imam samo za citanje) to je cijela tarapana, stalno iznova namjestat.

Najgore mi kad radim u uredu s naocalama bez maske i onda mi netko udje na vrata, brze bolje stavljam masku i paralelno pricam, a stakla se magle li maglee

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •