Moj tlak je i inace nizak, a sada u trudnoci sam stalno oko 90/60 i nize. Fun..
Printable View
Moj tlak je i inace nizak, a sada u trudnoci sam stalno oko 90/60 i nize. Fun..
Nazalost, nemam tlakomjer doma da mogu izmjeriti odmah i vidjeti.
Danas imam pregled. Bas me zanima sto ce mi reci za secer i sve ostalo. Brinem se.
moj tlak 130/90 :-x
sa 140 bi me vjerojatno otpremili u bolnicu :-o
tetagogolina probaj skinut tlak. Mene ne da su poslali u bolnicu sa tlakom, nego na porod. Dobro moj je bio 140/90
Meni je tlak 130/80 nista mi ginic nije komentiro...bas sam gledala u trudnicku u prijasnjim trudnocama mi je bio mrvicu manji u ovim tjednima...Optimisticna kako snizit tlak ??? Ja sam inace nisko tlakas pa znam samo kako ga podignut...
izbjegavat sol i vegetu, zeleni čaj snižava tlak. Meni su doktori na poliklinici gdje sam išla na ctg stalno ponavljali izbjegavat sol, izbjegavat sol, a ja baš i nisam slušala, kao to je tlak od stresa na svakom pregledu. I eto mi. Neka se drastično odrekne soli i to bi trebalo pomoći.
Ja inace jako malo solim hranu ali probat cu ne solit nikako da vidim kako ce bit....Jesi li osjećala da ti je tlak visok ?? Ja inace imam vrtoglavice kad mi je nizak, koji su simptomi kad je visok ??
Izvrsno sam funcionirala i nisam uopće osjetila tlak. Čak ni kad mi je bio 155/100. Ali kažu da kad je visok isto "letiš".
Muma jel bio uz danas????
Evo ja na pregledu imala 100/60. Kaze dr da je trudnoca uredna, da smo zdrave i super :)
Ja sam danas imal prvi pregled, i vidi se gestacijska i zumanjcana ali jos se ne vidi embrio..ja sam bila malo razocarana ali mi je gin rekla da je sve uredu i da sve stima s brojem dana od zadnje M, da je sve super i da je to individualno kako se sto i kad vidi...
Eto, ja sam nekako osobno ocekivala vidjet bar neku tockicu..al nista, opet cekat 2 tjedna :/
Muma? kak je tebi bilo?
Danas nas je dosta bilo na uzv. Da i ja prijavim svoj pregled, sve je ok, mjere dobre, nn u redu, dr. je zadovoljan, a čak smo sa 14+2tt saznali i spol što me jako iznenadilo, dječak je!!
Hehehe. Potpisujem! Gestacijski mjehur 10mm + žumanjčana, ali smo još premali za kuc-kuc. I sad čekati 2 tjedna :kbell: Dobro, ja nisam toliko razočarana jer je O bila tek 18-19dc pa nisam ni očekivala. Ali kako si ti imala tako veliku betu a ne vidi se srce još? Jesi nam dobro napisala betu?
I malo krvarim zbog pape. Dala mi je i utrogestan 3x2 s obzirom na moju "zavidnu" hormonalnu prošlost. Nisam se žalila, bolje malo potpore dok se ne razvije posteljica.
lady b zato sam ti i poslala slikice da se ne razocaras... za 2 tjedna cete vidit pravo junacko srce :-)
Kaze dokt da ta beta nema nis veze s vezom ustvari zato i toliki raspon za neku tek relativnu orjentaciju...
A nis Muma cekamo opet oduci pregled :)))
Ivana.sky bila si skroz u pravu i tvoj uvz mi ke stvarno super dosao jer sam prestala brijat da cu cuda vidjet na ovpm pregledu :)))
Curke sa visokim tlakom, izbjegavati govedinu,junetinu u bilo kojoj varijanti,juhice,gulasi jer ona dize tlak.A nisko tlakasice, navalite :)
Trebam savjet. Dakle, jučer navečer počela s utrićima, nakon papa testa. I danas ujutro vidim oko 5 rozo-crvenkastih točkica. Stavila jutarnju dozu utrića, i sad ponovno 2 točkice. Kako da se ponašam danas? Baš sam jadna, prošli vikend ležala bolesna a sad ovo. Već sam izbacila iz plana odlazak u grad, ali... Jel moram ležati, samo malo usporiti ili?
Muma, poznavajući sebe ja bih ležala i ne bih se previše fizički umarala. Vjerojatno nije ništa, ali srce će ti biti na mjestu ako znaš da si napravila sve što je u tvojoj moći. A to je u ovom trenutku samo mirovanje. Kaže mi dragi da su danas tri dobra filma na tv-u. Probaj se ne sekirat i danas odmaraj.
Muma najbolje ti je da nazoveš ginekologa pa pitaš. Ja nisam koristila utriće nego duphastone, isto sam krvarila i točkice i pravu krv, i tamnu krv. Za to vrijeme su mi rekli da ležim, ne dižem ništa teško i da odmaram sve dok ne prođe krvarenje. Prestala sam krvariti nakon 2 mjeseca
Muma nazovi ginicku ako radi danas
Mozda je sve iziritirano od pregleda
Utrice inace mozes i piti, to se i preporucuje kod krvarenja
Ja mislim da je ovo kod tebe mehanicke prirode, manja ogrebotina, tako nesto
Hm, mozda da ih ipak pijes dok se to ne smiri
E, nemoj se iznenaditi ako ih popijes - izazivaju pospanost i nekad vrtoglavice , NE voziti
Ja sam doslovce prespavala te dane kad sam ih pila
Rekla je ona jučer da se ne brinem ako bude par točkica krvi jer je radila papa test. Tako da znam da je do toga - malo izgrebala s tim četkicama koje se koriste za to...ili što već. Svejedno ću ubiti dan ležanjem. Ali jesam ljuta, već drugi vikend za redom.
muma samo odmori i bit ce sve ok :heart: zna poslije pregleda biti malo krvuckanja...
ja sam opet zabrinuta za nesto drugo... vec par puta mi se dogodilo da mi malo pobjegne u gacice, i to najcesce vec kad se popiskim i ustanem i perem ruke, ili ujutro kad poslije spavanja vec trcim na wc punog mjehura... jel to nesto normalno? ili da nije neka upala u pitanju? ne pece me nista, ne boli, mokraca normalne boje, ja ok... :?:
I meni se to dešavalo :)
ah te divne slatke muke... ja sam misla da se to dogodi ono vec u 37tt... osjecam se ko da ne znam vise kad trebam ic piskit, stalno bi mogla sjedit na wcu
Muma, meni je nuhalni mjerila mlada, neiskusna dr, a moj zvrk je već tada bio jako nemiran i nije znala kako ga uhvatiti pa je par puta probala abdominalnom pa vaginalnom sondom, što je na koncu rezultiralo krvaruckanjem od petka do nedjelje. Isto sam koristila utriće vaginalno 2x2, čak u 2 navrata popila po 2 mg normabela jer me malo i zatezao trbuh. U pon. već nije bilo ničega, sve se smirilo. Definitivno je i kod tebe iritacija.
A ja sam jutros napravila glupost... Naime, moja kuja se tjera i onda traži 20x dnevno van. I jutros oko pol 5 grebe po vratima, mm je pusti u dvorište, mene razbude i više ni oka sklopit, križa rasturaju nikako se namjestit. I taman se smirim, kad ona oko 6 opet traži van, pokušam je smiriti i glupača se iz protesta popiša na parket :gaah: A mm čim je skužio da sam budna, ne mrda i očekuje da ja to obavim. Onda sam je od bijesa zgrabila (ima 23 kg) i izbacila kroz vrata, oribala pod i poslije su me tak lijepo prale BH, da se do pol 12 nisam mrdnula iz kreveta... Baš sam ljuta! A i sad mi nije baš najbolje, osjetim nekak nelagodu u trbuhu, valjda ne bu neko sr...
ivana.sky a da vidiš tek inkontinenciju sad poslje ovog poroda kod mene... kašljanje i kihanje obavljam na wc-u jer kad krene ne mogu zaustaviti.
I to je skroz normalno kod tebe. Piškanje po prilici svakih sat vremena, a par kapi ko pun mjehur.
stork , neće biti ništa, tako je i mene znalo stezati poslje nosanja koječega. Samo danas malo uspori.
ja sam isto budala prekjucer isla dic psa u kadu i oprat ga (20kg) :-/
lijevo dolje me probolo i cijeli dan bolilo....
a problem je jer je vani vrijeme takvo divno i sad su sve povrsine po kojim setamo blatne, a u stanu je s nama i na kaucu i navikli smo ga vec 4god poslije svake setnje u kadu i prat sape, a sad ga ja ne mogu dizat i onda ga obrisem, ne dam mu na kauc i cekam da mm dodje s posla... ne znam koji klinac me natjero da ga pustim na kauc i zamracila sam jer je sve blatno bilo pa sam to prala i onda sam ga sutra dan ja sva hrabra odlucila sama dizat i prat... kao nije to nist, ne nosim ga 5m, sam cu ga dic i prebacit u kadu i iz nje... poludila sam od brige cijeli dan! a poslije sam dogovorila s muzem da se dize ranije da ga on seta ujutro, tj. ako treba da cu ga ja setat al da ga on pere...
Sreća pa kod mene ventili ne popuštaju (samo kratko dok sam imala očajne napadaje kašlja kod upale sinusa), a moju sestru je toliko mučilo da je dobila na doznaku pelene za inkontinenciju i tek se smirilo kad je prošlo babinje.
srećom, ta muka curkanja mokraće me do sad zaobišla i baš sam zbog toga happy, u prošloj T mi se to počelo događat tek pred sam kraj i potrajalo i koji mjesec nakon poroda
Meni je jednom piš-piš trunčicu pobjego jer sam se jako smijala, a ležala sam. VIše mi se nije ponovilo. AL zato odem na wc, mala se nagurava oko mjehura i opet moram. Sad je već velika, ima skoro 2 kg i osjetim ju po cijelom trbuhu. I teže mi je hodati baš zbog pritiska na zdjelicu. Ficlek mali raste.
Cure, mali savjet mog ginica: raditi kegelove vjezbe sto vise da se "donji" misici ucvrste;-)
Cure, offtopic, ali vi ovdje znate moju priču i ne da mi se objašnjavati u novom postu sve nanovo za nekoliko savjeta. Mozda dobijem po nosu, ali istrpit cu.
Ja sam danas točno na pola puta (20.tjedan), a on i dalje nije rekao svojima. Još sam jučer saznala da sad ima curu koja ne zna ni za mene ni za bebu što samo učvršćuje moje mišljenje da ni ne namjerava reći roditeljima. Razmišljam da im kažem ja ako on to ne napravi u skorije vrijeme jer želim znati kakvi su i hoće li htjeti sudjelovati kad se malena rodi. Svi prijatelji mi to savjetuju i kažu da ljudi imaju pravo znati za prvu unuku. Za sad sam se stvarno mogla osloniti na vaše savjete i bile ste objektivne. Što bi napravile na mom mjestu?
Ja bi im rekla, imaju puno pravo znati da će biti baka i djed, pa i ako im je sin, eto, takav kakav jest. Možda će biti sretni, a možda će i oni sinovim stopama, ali moraju znati.
Sanja_S reci im. Niš te ne košta.
Sanja ,i ja bi rekla
Stork ,draga,nece se nista lose dogoditi,samo nemoj vise ponavljati takve radnje ,sad vec i mene vise zateze i boli ako sam na nogama ,a kak mi se cini bit ce nam sve teze :)
A nasa bebica je konacno danas dobila nesto stvari :) bili smo vise od pola dana u sopinu a jos se drndali sat tamo i sat nazad ... sad sam u lezecem i polako dolazim sebi :) al svejedno sam sretna!! Isli smo malo pogledati i naravno da nismo mogli odoljeti tim malim slatkim stvarcicama :)))
Sanja, ako otac ne namjerava reći baki i djedu, a očito ne, moguće da će bez obzira na priču, izbjegavati i alimentaciju, a onda po Obiteljskom zakonu možeš to tražiti sudski od bake i djeda, ako on nema primanja. Onda bi red bio i da ih na to pripremiš na vrijeme.