Stranica 189 od 581 PrviPrvi ... 89139179187188189190191199239289 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,401 do 9,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj tlak je i inace nizak, a sada u trudnoci sam stalno oko 90/60 i nize. Fun..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Nazalost, nemam tlakomjer doma da mogu izmjeriti odmah i vidjeti.
    Danas imam pregled. Bas me zanima sto ce mi reci za secer i sve ostalo. Brinem se.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

moj tlak 130/90
    sa 140 bi me vjerojatno otpremili u bolnicu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tetagogolina probaj skinut tlak. Mene ne da su poslali u bolnicu sa tlakom, nego na porod. Dobro moj je bio 140/90

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je tlak 130/80 nista mi ginic nije komentiro...bas sam gledala u trudnicku u prijasnjim trudnocama mi je bio mrvicu manji u ovim tjednima...Optimisticna kako snizit tlak ??? Ja sam inace nisko tlakas pa znam samo kako ga podignut...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

izbjegavat sol i vegetu, zeleni čaj snižava tlak. Meni su doktori na poliklinici gdje sam išla na ctg stalno ponavljali izbjegavat sol, izbjegavat sol, a ja baš i nisam slušala, kao to je tlak od stresa na svakom pregledu. I eto mi. Neka se drastično odrekne soli i to bi trebalo pomoći.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja inace jako malo solim hranu ali probat cu ne solit nikako da vidim kako ce bit....Jesi li osjećala da ti je tlak visok ?? Ja inace imam vrtoglavice kad mi je nizak, koji su simptomi kad je visok ??

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Izvrsno sam funcionirala i nisam uopće osjetila tlak. Čak ni kad mi je bio 155/100. Ali kažu da kad je visok isto "letiš".

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma jel bio uz danas????

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo ja na pregledu imala 100/60. Kaze dr da je trudnoca uredna, da smo zdrave i super

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam danas imal prvi pregled, i vidi se gestacijska i zumanjcana ali jos se ne vidi embrio..ja sam bila malo razocarana ali mi je gin rekla da je sve uredu i da sve stima s brojem dana od zadnje M, da je sve super i da je to individualno kako se sto i kad vidi...
    Eto, ja sam nekako osobno ocekivala vidjet bar neku tockicu..al nista, opet cekat 2 tjedna :/

Muma? kak je tebi bilo?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Danas nas je dosta bilo na uzv. Da i ja prijavim svoj pregled, sve je ok, mjere dobre, nn u redu, dr. je zadovoljan, a čak smo sa 14+2tt saznali i spol što me jako iznenadilo, dječak je!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je tlak 130/80 nista mi ginic nije komentiro...bas sam gledala u trudnicku u prijasnjim trudnocama mi je bio mrvicu manji u ovim tjednima...Optimisticna kako snizit tlak ??? Ja sam inace nisko tlakas pa znam samo kako ga podignut...
    Mozda imas strah od bijele kute.
    izmjeri tlak doma u miru par puta.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas imal prvi pregled, i vidi se gestacijska i zumanjcana ali jos se ne vidi embrio..ja sam bila malo razocarana ali mi je gin rekla da je sve uredu i da sve stima s brojem dana od zadnje M, da je sve super i da je to individualno kako se sto i kad vidi...
    Eto, ja sam nekako osobno ocekivala vidjet bar neku tockicu..al nista, opet cekat 2 tjedna :/

Muma? kak je tebi bilo?

Hehehe. Potpisujem! Gestacijski mjehur 10mm + žumanjčana, ali smo još premali za kuc-kuc. I sad čekati 2 tjedna Dobro, ja nisam toliko razočarana jer je O bila tek 18-19dc pa nisam ni očekivala. Ali kako si ti imala tako veliku betu a ne vidi se srce još? Jesi nam dobro napisala betu?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I malo krvarim zbog pape. Dala mi je i utrogestan 3x2 s obzirom na moju "zavidnu" hormonalnu prošlost. Nisam se žalila, bolje malo potpore dok se ne razvije posteljica.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

lady b zato sam ti i poslala slikice da se ne razocaras... za 2 tjedna cete vidit pravo junacko srce

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaze dokt da ta beta nema nis veze s vezom ustvari zato i toliki raspon za neku tek relativnu orjentaciju...
    A nis Muma cekamo opet oduci pregled ))
    Ivana.sky bila si skroz u pravu i tvoj uvz mi ke stvarno super dosao jer sam prestala brijat da cu cuda vidjet na ovpm pregledu ))

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Curke sa visokim tlakom, izbjegavati govedinu,junetinu u bilo kojoj varijanti,juhice,gulasi jer ona dize tlak.A nisko tlakasice, navalite

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Trebam savjet. Dakle, jučer navečer počela s utrićima, nakon papa testa. I danas ujutro vidim oko 5 rozo-crvenkastih točkica. Stavila jutarnju dozu utrića, i sad ponovno 2 točkice. Kako da se ponašam danas? Baš sam jadna, prošli vikend ležala bolesna a sad ovo. Već sam izbacila iz plana odlazak u grad, ali... Jel moram ležati, samo malo usporiti ili?

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam savjet. Dakle, jučer navečer počela s utrićima, nakon papa testa. I danas ujutro vidim oko 5 rozo-crvenkastih točkica. Stavila jutarnju dozu utrića, i sad ponovno 2 točkice. Kako da se ponašam danas? Baš sam jadna, prošli vikend ležala bolesna a sad ovo. Već sam izbacila iz plana odlazak u grad, ali... Jel moram ležati, samo malo usporiti ili?
    Muma, poznavajući sebe ja bih ležala i ne bih se previše fizički umarala. Vjerojatno nije ništa, ali srce će ti biti na mjestu ako znaš da si napravila sve što je u tvojoj moći. A to je u ovom trenutku samo mirovanje. Kaže mi dragi da su danas tri dobra filma na tv-u. Probaj se ne sekirat i danas odmaraj.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma najbolje ti je da nazoveš ginekologa pa pitaš. Ja nisam koristila utriće nego duphastone, isto sam krvarila i točkice i pravu krv, i tamnu krv. Za to vrijeme su mi rekli da ležim, ne dižem ništa teško i da odmaram sve dok ne prođe krvarenje. Prestala sam krvariti nakon 2 mjeseca

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma nazovi ginicku ako radi danas
    Mozda je sve iziritirano od pregleda
    Utrice inace mozes i piti, to se i preporucuje kod krvarenja
    Ja mislim da je ovo kod tebe mehanicke prirode, manja ogrebotina, tako nesto
    Hm, mozda da ih ipak pijes dok se to ne smiri
    E, nemoj se iznenaditi ako ih popijes - izazivaju pospanost i nekad vrtoglavice , NE voziti
    Ja sam doslovce prespavala te dane kad sam ih pila

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Rekla je ona jučer da se ne brinem ako bude par točkica krvi jer je radila papa test. Tako da znam da je do toga - malo izgrebala s tim četkicama koje se koriste za to...ili što već. Svejedno ću ubiti dan ležanjem. Ali jesam ljuta, već drugi vikend za redom.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

muma samo odmori i bit ce sve ok zna poslije pregleda biti malo krvuckanja...

ja sam opet zabrinuta za nesto drugo... vec par puta mi se dogodilo da mi malo pobjegne u gacice, i to najcesce vec kad se popiskim i ustanem i perem ruke, ili ujutro kad poslije spavanja vec trcim na wc punog mjehura... jel to nesto normalno? ili da nije neka upala u pitanju? ne pece me nista, ne boli, mokraca normalne boje, ja ok...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I meni se to dešavalo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ah te divne slatke muke... ja sam misla da se to dogodi ono vec u 37tt... osjecam se ko da ne znam vise kad trebam ic piskit, stalno bi mogla sjedit na wcu

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Muma, meni je nuhalni mjerila mlada, neiskusna dr, a moj zvrk je već tada bio jako nemiran i nije znala kako ga uhvatiti pa je par puta probala abdominalnom pa vaginalnom sondom, što je na koncu rezultiralo krvaruckanjem od petka do nedjelje. Isto sam koristila utriće vaginalno 2x2, čak u 2 navrata popila po 2 mg normabela jer me malo i zatezao trbuh. U pon. već nije bilo ničega, sve se smirilo. Definitivno je i kod tebe iritacija.
    A ja sam jutros napravila glupost... Naime, moja kuja se tjera i onda traži 20x dnevno van. I jutros oko pol 5 grebe po vratima, mm je pusti u dvorište, mene razbude i više ni oka sklopit, križa rasturaju nikako se namjestit. I taman se smirim, kad ona oko 6 opet traži van, pokušam je smiriti i glupača se iz protesta popiša na parket A mm čim je skužio da sam budna, ne mrda i očekuje da ja to obavim. Onda sam je od bijesa zgrabila (ima 23 kg) i izbacila kroz vrata, oribala pod i poslije su me tak lijepo prale BH, da se do pol 12 nisam mrdnula iz kreveta... Baš sam ljuta! A i sad mi nije baš najbolje, osjetim nekak nelagodu u trbuhu, valjda ne bu neko sr...
    Posljednje uređivanje od stork : 21.02.2015. at 13:25

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ivana.sky a da vidiš tek inkontinenciju sad poslje ovog poroda kod mene... kašljanje i kihanje obavljam na wc-u jer kad krene ne mogu zaustaviti.
    I to je skroz normalno kod tebe. Piškanje po prilici svakih sat vremena, a par kapi ko pun mjehur.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

stork , neće biti ništa, tako je i mene znalo stezati poslje nosanja koječega. Samo danas malo uspori.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja sam isto budala prekjucer isla dic psa u kadu i oprat ga (20kg)
    lijevo dolje me probolo i cijeli dan bolilo....
    a problem je jer je vani vrijeme takvo divno i sad su sve povrsine po kojim setamo blatne, a u stanu je s nama i na kaucu i navikli smo ga vec 4god poslije svake setnje u kadu i prat sape, a sad ga ja ne mogu dizat i onda ga obrisem, ne dam mu na kauc i cekam da mm dodje s posla... ne znam koji klinac me natjero da ga pustim na kauc i zamracila sam jer je sve blatno bilo pa sam to prala i onda sam ga sutra dan ja sva hrabra odlucila sama dizat i prat... kao nije to nist, ne nosim ga 5m, sam cu ga dic i prebacit u kadu i iz nje... poludila sam od brige cijeli dan! a poslije sam dogovorila s muzem da se dize ranije da ga on seta ujutro, tj. ako treba da cu ga ja setat al da ga on pere...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky a da vidiš tek inkontinenciju sad poslje ovog poroda kod mene... kašljanje i kihanje obavljam na wc-u jer kad krene ne mogu zaustaviti.
    I to je skroz normalno kod tebe. Piškanje po prilici svakih sat vremena, a par kapi ko pun mjehur.
    da! i onda kad je i vise od par kapi trcat moram... jel to sad tak bude skroz do kraja bilo?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sreća pa kod mene ventili ne popuštaju (samo kratko dok sam imala očajne napadaje kašlja kod upale sinusa), a moju sestru je toliko mučilo da je dobila na doznaku pelene za inkontinenciju i tek se smirilo kad je prošlo babinje.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

srećom, ta muka curkanja mokraće me do sad zaobišla i baš sam zbog toga happy, u prošloj T mi se to počelo događat tek pred sam kraj i potrajalo i koji mjesec nakon poroda

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni je jednom piš-piš trunčicu pobjego jer sam se jako smijala, a ležala sam. VIše mi se nije ponovilo. AL zato odem na wc, mala se nagurava oko mjehura i opet moram. Sad je već velika, ima skoro 2 kg i osjetim ju po cijelom trbuhu. I teže mi je hodati baš zbog pritiska na zdjelicu. Ficlek mali raste.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, mali savjet mog ginica: raditi kegelove vjezbe sto vise da se "donji" misici ucvrste

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, offtopic, ali vi ovdje znate moju priču i ne da mi se objašnjavati u novom postu sve nanovo za nekoliko savjeta. Mozda dobijem po nosu, ali istrpit cu.
    Ja sam danas točno na pola puta (20.tjedan), a on i dalje nije rekao svojima. Još sam jučer saznala da sad ima curu koja ne zna ni za mene ni za bebu što samo učvršćuje moje mišljenje da ni ne namjerava reći roditeljima. Razmišljam da im kažem ja ako on to ne napravi u skorije vrijeme jer želim znati kakvi su i hoće li htjeti sudjelovati kad se malena rodi. Svi prijatelji mi to savjetuju i kažu da ljudi imaju pravo znati za prvu unuku. Za sad sam se stvarno mogla osloniti na vaše savjete i bile ste objektivne. Što bi napravile na mom mjestu?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja bi im rekla, imaju puno pravo znati da će biti baka i djed, pa i ako im je sin, eto, takav kakav jest. Možda će biti sretni, a možda će i oni sinovim stopama, ali moraju znati.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sanja_S reci im. Niš te ne košta.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sanja ,i ja bi rekla

Stork ,draga,nece se nista lose dogoditi,samo nemoj vise ponavljati takve radnje ,sad vec i mene vise zateze i boli ako sam na nogama ,a kak mi se cini bit ce nam sve teze

A nasa bebica je konacno danas dobila nesto stvari bili smo vise od pola dana u sopinu a jos se drndali sat tamo i sat nazad ... sad sam u lezecem i polako dolazim sebi al svejedno sam sretna!! Isli smo malo pogledati i naravno da nismo mogli odoljeti tim malim slatkim stvarcicama ))

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sanja, ako otac ne namjerava reći baki i djedu, a očito ne, moguće da će bez obzira na priču, izbjegavati i alimentaciju, a onda po Obiteljskom zakonu možeš to tražiti sudski od bake i djeda, ako on nema primanja. Onda bi red bio i da ih na to pripremiš na vrijeme.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam potpuno tvoju situaciju ali koliko sam uspjela pohvatat potpisujemu potpunosti sto je Stork napisala. Prije nego krenu bilo kakve gadne stvari s odvjetnicima i sl.bilo bi dobro da buduci baka i djed saznaju na vrijeme sto ih ceka, dati ces in priliku da se prilagode svemu prije nego beba dode,eventualno ohlade od mogucih pretjeranih reakcija, tako da kad beba dode imaju donesen stav o tome zele li sudjelovati u zivotu unuke. Zakon je jasan i bit ce svakako na tvojoj strani ali bilo bi lijepo i da odnosi budu u interesu djeteta, a za to je bitno pripremiti teren jer ih prvo ocekuje šok..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Dvoumila sam se da li im reci ili ne jer su to njegovi roditelji kojima bi on trebao reci i ne zelim da me dozive kao da nesto trazim time sto bih im to rekla. Ja bih to napravila iz dobre namjere da imaju vremena prilagoditi se situaciji, razmisliti i odluciti zele li vidati malenu. Ljude nikad nisam upoznala, pa mi je to ajme majko, ali ima sestru, pa sam mozda prvo mislila porazgovarati s njom..

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Dvoumila sam se da li im reci ili ne jer su to njegovi roditelji kojima bi on trebao reci i ne zelim da me dozive kao da nesto trazim time sto bih im to rekla. Ja bih to napravila iz dobre namjere da imaju vremena prilagoditi se situaciji, razmisliti i odluciti zele li vidati malenu. Ljude nikad nisam upoznala, pa mi je to ajme majko, ali ima sestru, pa sam mozda prvo mislila porazgovarati s njom..
    Mislim da je to dobra opcija...jos ako ju imali poznajes-jos bolja..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja bi isto rekla... Imaju svako pravo znati da će postat djed i baka..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Muma ja sam smečkarila cijelo prvo tromjesječje, čak sam jednom i prokrvarila...moj gin je uvijek rekao usporiti, ali ne obustaviti aktivnosti.
    Neka lagana šetnja sumnjam da će toliko biti štetna, jer u tvom slučaju rekla bi da "teška glava" može biti opasnija za stanje...radi sve što te opušta, to je možda najpametnije.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Least123, ja se ne bih slozila s tobom
    I uvijek bih u slucaju smedjarenja i krvarenja preporucila mirovanje, kao sto su i meni moji ginekolozi
    A ako se utvrdi kakav hematom, onda pogotovo
    U prvoj i drugoj trudnoci sam puno krvarila i smedjarila, otpisali nas vise puta, al eno ih obje zive i zdrave
    A teska glava, ako pritom mislis na nervozu, sta da ti kazem, cijelu drugu trudnoci sam bila ultra nervozna...hormoni me dotukli...al bebica savrsena

Samo, ovo kod Mume je najverojatnije od pregleda pa mirovanje nece biti potrebno
    Iako, i ja bih se na njenom mjestu uvalila pod dekicu i gledala filmove

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sanja ja bi im isto rekla.. ako znas sestru prvo s njom pa mozete i skupa do njih... u redu je da znaju, napomeni im da ne trazis nista al posto vidis da im on nikako nije rekao da si ti smatrala da je u redu da znaju jer to nije mala stvar...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ginger...naravno da se moraju isključiti hematomi i slično. i da nije prevlika količina krvarenja. a ne znam, meni je bilo teško kad sam to imala odlučiti u kojoj mjeri se gibati.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Least123, ja se ne bih slozila s tobom
    I uvijek bih u slucaju smedjarenja i krvarenja preporucila mirovanje, kao sto su i meni moji ginekolozi
    A ako se utvrdi kakav hematom, onda pogotovo
    U prvoj i drugoj trudnoci sam puno krvarila i smedjarila, otpisali nas vise puta, al eno ih obje zive i zdrave
    A teska glava, ako pritom mislis na nervozu, sta da ti kazem, cijelu drugu trudnoci sam bila ultra nervozna...hormoni me dotukli...al bebica savrsena

Samo, ovo kod Mume je najverojatnije od pregleda pa mirovanje nece biti potrebno
    Iako, i ja bih se na njenom mjestu uvalila pod dekicu i gledala filmove
    Eto, jučer dekica day. Ali hb sve je stalo do podneva, kasnije samo čisti utrići ¸Da je hematom ili nešto slično, rekla bi mi doktorica u petak kad je radila uzv.
    Trenutno imam kontra problem u glavi. Nakon duuuugog ležanja u prvoj trudnoći, sad me strah malo više biti na nogama. I neprestano si moram ponavljati da slobodno radim što hoću, samo bez forsiranja...koliko meni odgovara. I razmišljam otići negdje privat na uzv da provjerim to srculence

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure moje, danas sam mu rekla da ako u skorije vrijeme ne kaze svojim roditeljima da cu ja razgovarati s njima na sto mi je odgovorio "Ne, neces.. Nemas pravo mijesati se u to. Nek ti ne pada na pamet."

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •