mi kupujemo ovaj sentimentalno sam vezana za njega :zaljubljen: :mnogo matora:
i on se pika pod "medicinski" (fino utisnuto u svaki sapun, a i nalazim ga samo u apotekama, valjda to samo ja kupujem, pa nigdje drugo nema :lol: )
Printable View
mi kupujemo ovaj sentimentalno sam vezana za njega :zaljubljen: :mnogo matora:
i on se pika pod "medicinski" (fino utisnuto u svaki sapun, a i nalazim ga samo u apotekama, valjda to samo ja kupujem, pa nigdje drugo nema :lol: )
Apricot vjerovatno stoji ljubičasta boca pored tvoje zelene.
Anchi stvarno kraljica uštede.
uh, a kod mene je što je voćniji miris to bolje, obožavam te voćne gelove, ali ne volim one nekakve uljne, vanilaste i slične.
mi isto koristimo sapune. Niti ja ne volim mirisne šampone, ali zato ima jedan sapun iz Lusha, koji mi toliko dobro miriši da ga stalno kupujem, pa onda ništa od recesijske mjere, jer vjerojatno znate kolike su cijene njihovih sapuna. Ali, ne mogu mu odoljeti.
Otkrila sam neke super sapune u dm-u, neki anticelulitni i piling sapun košta deset kuna. Doduše taj ima miris ali onak slično lushovim, nekako prirodniji miris.
Meni su najgori mirisi omekšivača, kad mi vrate posuđenu robicu a ono sve "fino" miriši i nakon 3 pranja, uf....
Imam recesijski savjet sa recepata, domaći maslac. Napravila sam domaći maslac od slatkog vrhnja iz lidla, od jedne čašice (5kn)se dobija cca 100 g maslaca, je toliko košta i najjeftiniji iz lidla ali je puno ukusniji.
Doduše mi taj maslac puno brže pojedemo pa baš i nije recesijski al dobro.
Kosjenka daj recept.Bas me zanima.
koji medicinski sapun apri?
i mi smo prljavci
već mi ide na živce kako nikako potrošiti gel za tuširanje
jer uglavnom geliram/sapunam strateška mjesta:-)
zato gelove i sapune za ruke trošimo nemilice
stalno perkam ruke i to se ne mogu kontrolirati
i to moram uzeti neutro roberts, felce azzurro, nivea ili neki tako kremasti gel i sapun (znači skuplju dućanski, ne kupujem u ljekarnama)
od jeftinijih mi se strašno suši koža na rukama
jedna mjera (koja MM užasno nervira) je skupljanje vode poslije pranja bijele robe
uhvatim onu vruću prvu sapunastu vodu
i operem krpe za pod u njoj
ili namočim tamnu robu ako je prljavija (traperice)
pa ne uključujem predpranje
meni su cien šamponi i gelovi odlični. za tu cijenu vrhunski, prestala sam patiti na kremasto!
bitnije mi da sam čista od tog kako se razmazuje, a traje dovoljno za mjesec dana jedna bočica. i nisam zamazana, tuširam se svaki dan!
i vrećica maxi trata traje mj. dana, ma i duže jer se ne stavlja previše ( strašno puno pjeni) . a mašina mi radi svaki / svaki drugi dan.
domestos mi je jedini kojeg se ne odričem, to je posljednji bastion!
Na ovu temu mi se jako dobrom čini knjiga Ljubav nije dovoljna http://www.booksa.hr/knjige/4540
Mada je knjiga pisana za drugo podneblje i prije ove krize, neke stvari su prilično primjenjive.
Ono što sam ja spoznala je da sam vrlo dobra što se tiče ušteda, ali jadna na prihodovnoj strani i strani raspoređivanja i oplođivanja novaca :lol:
Sapuni su zakon. I za ruke, a i za sve ostalo. Od tekucih sapuna i gelova se ionako raspadam.
Ovo moja mater radi od kad znam za sebe, tako pere kuhinjske krpe (tj. predpranje prije mašine) :-).
Mi nikako ne uspijevamo srezati troškove hrane, baš dosta trošimo na hranu. Ostalo smo odavno srezali. Jedino bih ja srezala troškove mobitela, ali MM-u je to (još) neprihvatljivo. Ali kako sad plaćamo i dadilju, mislim da će uskoro popustiti.
Ja sam se s optimom preporodila. 150 kn flat rate i telefona valjda 150 minuta gratis.
ček,kako su ista firma???
mi jedino u našem mjestu možemo birat izmedju iskona i t-coma...
kupujem s-budget svašta
gauda mi je pre gnjecava pa je više ne kupujem (ne moš je ribat da se ne raspadne pa da se i na trepavice postaviš) - iako je najeftinija gauda
cikla mi je ubi bože
sve ostalo čist pristojno
tjestenina, pogotovo integralna i od pira - fantastična
kava - volim je
ma sve mi je super, u biti (osim cikle i gaude)
deterdžente, sapune i to za higijenu nisam probala :šporkulja:
puntica, možeš gaudu staviti na kratko u zamrzivač prije ribanja... To bi trebalo olakšati stvar :)
A što se tiče antirecesijskih mjera...
MM i ja koristimo jedan gel/kupku za tuširanje, i to onaj veliki od Palmolive-a, uglavnom od masline.
On koristi moj šampon za kosu :)
Prašak za veš obično kupim neki na akciji, npr. Ariel prašak za bijeli + kapsule za šareni veš, ili Tide u sličnoj kombinaciji za 50-ak kuna.
Omekšivač uvijek najveće moguće pakiranje.
Tekući sapun isto najveće pakiranje, pa pretačem u manju bočicu.
Mi smo već godinu dana na iskonu, uzeli iskon trio.
Jako smo zadovoljni, programa mislim da 55, besplatnih minuta prema fiksnim mrežama 500, mislim 5 friends inozemnih brojeva, flat rate internet, jako, jako zadovoljni.
Račun cca 280- 310kn.
Nemamo tri računa zasebno za net, telefon, pa blalalla....
već samo jedan, signal super, nema pucanja veze na što se primjerice moja seka koja je na maxtv-u stalno žali,
od željenih programa imamo sve što nas zanima,
snimalica je besplatna koliko sam upućena
i jedna od najvažnijih stvari, imamo pregled programa na cca 10- tak kanala, mislim da unazad 60h!!!!
U svaom slučaju moje preporuke svakako!!!
da Samobor al u cem je fora moras plačat t-com pretplatu od 75 kn.Ja sam preko iskona i isto moram placam t.com pretplatu od 75 kn jer iskon i amis nemaju svoje provedene zice nego posudjuju od t-coma.Vec sam ja zvala i rekli su da im se ne isplati provodit zice