haha, evo iz trećeg puta mi je uspjelo ne usvinjit se :).
s četvrtim bi valjda smršavila...
Printable View
Gita75 i Manal čestitam :klap:!
Da prijavim da sam pet mjeseci nakon poroda na predtrudničkoj težini. Dobila sam 20 kg, na porodu izgubila 7,8, ostalo je otišlo samo uz dojenje.
Uh, ja imam crijevno-zelucanu virozu i otisla mi 1kg u 1 dan. Steta sto ce to biti kratkoga vijeka :-(.
Ja sam na kraju bila u plusu 12kg, prvi tjedan nakon poroda sam bila -13kg. Kako sam klona debljanju ovo mi je bio totalni šok...a sad nakon tri mjeseca mi se čini kao da kile idu gore. Imam sada gore napadaje gladi zbog dojenja nego sam imala zbog trudnoće
Tocno to se i meni dogodilo u prvoj T. Dok su moje curke od dojenja mrsavile, ja sam se zdebljala. Na kraju sam se nastavila debljat i po prestanku dojenja. Ali to je neka druga prica.
Ja sam napunila 13 sedmica i sada sam na -3 kg. Nisu mi mucnine toliki problem, koliko me iscrpljuje atopijski dermatitis koji se u trodnoci nazalost prosirio na cijelo tijelo, a izbor terapije jako ogranicen. -3 mi za sad nije toliko strasno jer sam u toku nekih 7-8 mjeseci prije trudnoce nabacila 8kg viska, ranije mi je BMI bio idealan, stomacic se vec malo vidi, ali ipak malo strepim da bebi nesto ne zafali, jer mi je apetit ravan nuli, i ne spavam skoro nikako...
U prvoj trudnoći dobila oko 18 kg, poslije se negdje izgubilo oko 12, a sad doktorica rekla pola kg. sedmično da bi trebalo ne više , da dobijam.Vidjećemo tek je 9 tj.
Ja sam u 26 TT, krenula sam sa 58kg, sada imam 64kg, u prvoj trudnoći sam dobila samo 8kg što me doktor stalno špotao, ali što mogu kad neće kile gore, a stvarno dosta pojedem, više i od muža...
Valjda mi je takav metabolizam, nadam se samo da neću 3tj.ranije roditi i da beba bude prešla granicu od 2500g da budemo zajedno nakon poroda.
ja sam ostala trudna najdeblja u zivotu, 83/180. Dobila sam 12 kg u trudnoci, bebe bile 2900 i 3300, vratila se doma sa 85 kg. Da bi nakon dojenja (nakon svakog podoja sam imala osjecaj da bi mogla vola pojest, a sisale su me 2 bebe naizmjenicno) dosla opet do porodiljne tezine :(
i tako je stajala dobrih 8 mjeseci. Od prvog maja do danas je otislo 6, 6 ostalo i osjecam se ko foketina.
A tako je bilo lipo krenilo, blizanci, samo 12 kg, sve u stomaku... Nakon toga se tih 12 nalipilo svugdi, ma fuj. Preko ramena sam ko hulk, nista ne mogu obuci.
naravoucenje: trudnoca je .... Prema dojenju.
Joj pinky što se nasimija na tvoj post, ko foketina hahahaha.Čuj i ja nosim blizance daBogda samo da budu zdravi i živi pa nek budem i kao foketina :lol:
38+1 tj. i 13 kg u plusu od toga je beba negdje 3 kg za sada.
37 tt i u plusu 15 kila....s tim da sam ih sada počela gubiti. Sve mi je u trbuhu i cicama, a mislim da jako malo jedem jer nemam apetita gotovo cijelu trudnoću (inače sam gurman). Startala sa 50, 52 kg.
Nakon 11 tjedana mirovanja,evo3Odan u bolnici...36tt.+22kg,sada sam 180cm i 107 kg.Bebac je dobro,tlak nizak,secer OK.Nitko nista ne komentira,ni ne usude se,hrane nas sa kruhom medom,rizom i krumpirom..bez povrca,icega..
uh, ne podsjećaj me na med, plakala bih kad bi mi to donijeli za doručak, ozbiljno.
Evo jucer bila na pregledu i uzv, 33tt+7kg, bebica je vec oko 2100g :) nekad se uopce ne osjecam trudno, trbuh mi uopce nije velik i ne kuzim gdje je tih par kilica...a stvarno jedem kao životinjica neka :)
ja sad poslije poroda jedem ko nespašena, pogotovo mi se jede slatko. Otvorit ću temu "dojenje i debljanje" :lol::roll:
i da znaš da se baš prežderavam - jednostavno mi se JEDE, pa uopće i ne pazim. tako kile sigurno neće dolje :oops:
:lol: jedva čekam :njam:
curke imam pitanje...ovak kasni mi vec 18dana ii imala sam mucnine(ali bez povracanja) pa vas molim ako ima ikakvo iskustvo s time pomozite mi :D
A daaaaj, jopi :D, 18 dana! Idi ginekologu! Pa ćeš sve znati.
A da li ovdje itko ima iskustva sa kašnjenjem menstruacije?! Ma, neeee. Pa znaš da ima, gomila "ikakvog" iskustva.
Ja sam 13+3, u minusu 1 kg.
Što se tiče dojenja, meni su tad kile išle ko lude! U prvoj trudnoći sam natukla preko 25 kg, u prvih 5-6 mj nakon poroda skinula skoro 30 kg. Nisam bila na dijeti, jednostavno nisam imala apetita, ništa mi se nije jelo, a nisam ni stizala. Beba je bila non-stop na cici, a kad nije, onda sam trčala okolo s njom u rukama. Kile su jednostavno nestale, čak i previše.
Mene su krenule kile od 27 tjedna,sad sam 30 tt i 9 kg u plusu,bebać veliki,tak da sam zadovoljna,u prijašnje dvije trudnoće sam u tim tjednima bila na plus 20,i plus 12.
37+4 tt +3 kg
Beti3 znam...ah jednostavno se uplasis svega.... kasni ti pa onda ponekda mucnine kao da ces povracat pa u stvari nemozes al ti bude zlo....pa prema odredenoj hrni sama pomisao da idem jest zlo mi je.... i tak.... mada ja i moj decko zelimo bebaca al trenutacno nisam doma malo sam daleko pa onda ako jesam malo ce mi biti glupo reci svojima,,,,boim se malo njihove reakcije :D ....
Ja ne znam sta da ocekujem, nisam bila sklona debljanju, i manje vise, uvijek sam vise naginjala mrsavom nego fino popunjenom. Unazad godinu dana to se promijenilo pa sam sa 59 kg dosla na 70 u 4 mjeseca, jeste da se tada svasta izdesavalo, i spontani i vanmatericna, al eto... T startala sa 68, sada sam na 65kg 14+4, dakle -3, strah me i da bebi sta ne zafali ali i da se ne pocnem opet naglo debljat, jer bas nekako lose odnosim viska kg... Stalno citam ovu temu ne bi li se gdje pronasla, al izgleda da u T nema apsolutno nikakavog pravila...
Ma nema pravila, kako god okrenes. Ja sam trenutno negdje na +5 (sad cu 26 tjedana), plus/minus jer sam skroz zapela s odlaskom na WC. Izgubila sam nesto opsega u nogama i rukama, prsti i gleznjevi su mi tanji nego ikad (padaju mi sve cipele do te mjere da sam otisla i kupila jos jedne Birkenstokice, broj manje od uobicajenog :zbunj: ), a trbuh i sise su mi nenormalno ogromni. :neznam: Mislim, dobro se osjecam, svi zadovoljni... osim mene, jerbo mene jos uvijek smeta bilo kakav plus na vagi. :/
30 tt +6 kg, ja prezadovoljna.
Kaae riješit ćeš ti to brzo jer si disciplinirana! Ja sam se danas vagala 37. tt +8 i skoro sve je u sisama i stomaku:-)
ja danas točno 32 tt, i +6 kg :-) zasad sam zadovoljna, samo se nadam da u ovih preostalih 8 tjedana neću dobiti više od 3 kg :roll:
Kad ti kasni 18 dana to je već prilično siguran znak trudnoće. Jer, ako nije trudnoća, onda je hormonski poremećaj ili bolest, a to sigurno ne želiš.
U prvi čas će sigurno svima biti šok ako si trudna, ali svi se brzo naviknu na to. Jer, svi ljudi vole bebe (bar svi normalni ljudi). Kupi bilo koji test u ljekarni i napravi točno po uputi, pa ćeš znati.
Ja i dalje na -6.5 / - 7kg.sad sam 33tt. Jos sam na moru,dosta aktivno i iscrpljujuce zivim pa je ti valjda razlog. Beba lijepo napreduje i ima preko 2kg.
Wild rose,ne brini. Beba si od tebe uzme koliko joj treba.
Jopi :D, ti si zalutala na ovu temu! Ili je opet neki trol ili si full mlada i neiskusna,bez uvrede,ako te nakon 18 dana kasnjenja(uz pretpostavku da imas redovite M) nije ponukalo da kupis test ili izvadis betu ;-).
Beta3 napravila sam test neki dan decko mi je morao ici kupiti ii pokazalo se dva plusica ... =).... ii eto takoo sam happy zbog moje trudnoce i buduce bebice....
samo me zanima dali netko zna kada se naj kasnije mora otic na prvi pregled kod ginekologa ???
jel ako racunam dobro vec sam u 8 mj trudnoce :D,,.... Hvala unaprijed...