Stranica 19 od 57 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, mistic, svaka cast!!
    Kaae,salzem se s tobom glede kila. E zelim ni reci s koliko sam startala ovu T, a s visinom 162cm. Meni je svaki gram bitan da ga ne dobijem.
    Iskreno,nisam na dijeti, ne patim se i ne izgladnjujem, ali ipak pazim kaj jedem.
    Sad sam 30+4 i dalje u minusu 6kg.
    Artisan, kakva je to prehrana na VV???
    Koliko vidim i ti se super držiš -6 kg
    Ja se vagala na dvije različite vage, jest da su obje digitalne, jedna pokazuje 0 kg, a druga +2 kg. Odlučila se vjerovati ovoj prvoj mada je ova druga vjerojanije točna...naime, bila sam kod mame dva tjedna i ona je samo nakuhavala i hranila jer trudnica mora jesti

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rodila sam s +9kg recimo, kad sam došla kući, izgubila sam na porodu samo 4kg. Beba od 2.850kg i to malo plodne vode... Doduše, sad imam neku težinu u grudima. I sjajan mlohavi trbuh, bäh

Daloria avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

13 tjedana, 4 kile. (Prije trudnoce 163 cm, 50 kila)
    Kaze mi doktorica da sam previse kila dobila i da izbjegavam slatko i tjesteninu.
    Inace, natukla sam kile jer sam stalno doma a one aktivnosti koje sam imala do tada - planinarenje, tenis - nisu bile preporucljive pa je sve spalo na tu i tamo koju setnjicu i voznju biciklom. Primijetila sam u zadnji tjedan dana da mi se nesto cudno događa s desnim bedrom, kao da mi je misic unutra utrnuo a nakon dugog stajanja me boli. Masiranje ne pomaze bas, ne znam jel to nesto ozbiljno ili prolazno ili mi je misic 'umro' od pasivnosti ?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako sam s 23+4 na +3900 grama, sto da ocekujem do kraja? Znam da je pitanje u rangu staklene kugle, ali voljela bih imati barem neku ideju.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evo ti moje iskustvo za moguću usporedbu: do 23. tjedna još nisam dobila ništa, a do kraja 12 kg

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam s 23+4 na +3900 grama, sto da ocekujem do kraja? Znam da je pitanje u rangu staklene kugle, ali voljela bih imati barem neku ideju.
    Kristalna kugla kaze izmedju 10 i 15. Jel ti to odgovara?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

10 bi mi bilo taman. Ako ispadne ukupno 15, mozebitno cu biti ljuta.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne znam. Ovisi o visini. Visoka sam 170cm i u svakoj trudnoci sam dobila izmedju 13 i 15 kg. Nisam nikad imala dojam da je to puno. Zapravo skroz mi je cudna i strana ideja da zena treba paziti da ne dobije vise od 10kg (osim u ekstremnim situacijama, kad zatrudnis sa 100kg).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam visoka 168, a zatrudnila sam s manje od 100, ali daleko od 60. S obzirom da je preko 50% od tih mojih viskova u misicima i da mi nista ne fali (plus sve aktivnosti, ovo ono), nemam nikakve restrikcije s medicinske strane, ali meni je tlaka, cisto zato sto sam se naradila zadnjih godina da dovedem sve skupa u red. Ono, bas mi ne pase nakon -40+ doci opet u neko stanje prestrasne prasetine koje se necu moci rijesiti. Tako da je zapravo jedina restrikcija moja vlastita. Doktor je jedino vikao oko toga da ne smijem ostati na prehrani od 1600-1700 kalorija na dan i dobiti manje od ukupno 8-9 kila, s obzirom na to da nemaju razloga stavljati me na posebne rezime.

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mistic prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko vidim i ti se super držiš -6 kg
    Ja se vagala na dvije različite vage, jest da su obje digitalne, jedna pokazuje 0 kg, a druga +2 kg. Odlučila se vjerovati ovoj prvoj mada je ova druga vjerojanije točna...naime, bila sam kod mame dva tjedna i ona je samo nakuhavala i hranila jer trudnica mora jesti
    Evo došla s pregleda i tamo vaga kaže +0 kg

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj curke, najradije bih bam rekla s koliko kg sam startala ovu T pa da skuzite da sam u stvari pretila bila i ostala. Ali necu vam reci jer me sram i ne ponosim se time . Sad imam 2 kg vise nego kad sam isla rodit M, a s njim sam se zdebljala 11 kg. Dakle startala sam s 18kg vise od proslog starta, a vec u pvoj T sam imala xyz kg vise od potrebnog.
    Hvala vam na rijecima pohvale,ali malo sam kasno osvjestila stanje u kojem sam se zatekla. A sve zato jer vec 8 god.ne vjezbam,otkad rafim 55km od mjesta stanovanja.

Manal,cestitam ti,nisam ni znala da si vec rodila!!.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislim da sam već pisala, ali ovako se računa otprilike težina u doba termina:
    beba 3-4 kg
    posteljica 0,5-1.0 kg
    plodna voda 1,0-1,2 kg
    dodatna količina krvi oko 1,0 kg

Znači 7 kg nije maminih i odu tokom poroda.

na retenciju tekućine u tkivu ide još 1,0-2,0 kg.
    težina maternice 1,0 kg
    težina grudi 1,0 kg

I mora se računati da se masnoće deponiraju jer je priroda odredila da mama ima zalihe kad rodi, za proizvodnju mlijeka. Ali ne puno 2-3 kg.
    Tih oko 13 kg se može sasvim lijepo izgubiti u par mjeseci, ali i ne mora, pa ti iza svake trudnoće ostane 5 kg koje se pribrajaju, pa puta 4, puno je to, šmrc, ali volim papati... Zanemarite zadnju rečenicu, to je osobna tužaljka.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.07.2012. at 23:16

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam startala s 90, zapravo me nije sram, hebi ga, imam jos uvijek 20-ak viska do potpune srece, tj. imala sam. Ako sam sa 79 stala u Levis br. 29, onda cu jednog dana valjda opet. Pa kad vec spominjem -40ak, ovako je to nekako izgledalo prije nego sam izgubila zadnjih 10ak tj. tu sam imala nesto vise od 90, jel. Onda sam ostala trudna pa sam sad opet malo u plusu. Ali na srecu samo u trbuhu i sisama.

Ne bih rado sve ispocetka nakon sto rodim.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    29+0 => i + 8kg

(ili 86 kg sveukupno)

1 kg vise za 2 tjedna, a bas se nisam kvalitetno hranila ni pazila ovog puta...
    30+0 => i + 9kg

(ili 87 kg sveukupno)

jeste da je beba dobila 400 gr za ovaj tjedan, ali ipak 1 kilogram mi je malo previse

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da sam već pisala, ali ovako se računa otprilike težina u doba termina:
    beba 3-4 kg
    posteljica 0,5-1.0 kg
    plodna voda 1,0-1,2 kg
    dodatna količina krvi oko 1,0 kg

Znači 7 kg nije maminih i odu tokom poroda.

na retenciju tekućine u tkivu ide još 1,0-2,0 kg.
    težina maternice 1,0 kg
    težina grudi 1,0 kg

I mora se računati da se masnoće deponiraju jer je priroda odredila da mama ima zalihe kad rodi, za proizvodnju mlijeka. Ali ne puno 2-3 kg.
    Tih oko 13 kg se može sasvim lijepo izgubiti u par mjeseci, ali i ne mora, pa ti iza svake trudnoće ostane 5 kg koje se pribrajaju, pa puta 4, puno je to, šmrc, ali volim papati... Zanemarite zadnju rečenicu, to je osobna tužaljka.

tako sam si ja računala, dobila sam 14 kg. nakon poroda u bolnici onak preračunavam koliko još trebam skinut.
    dođem doma, stanem na vagu, kad tamo ni kile viška .

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

36 tt + 1 kg
    samo me brine jer mi beba još uvijek na zadak pa mi vjerovatno slijedi cr

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam startala s 90, zapravo me nije sram, hebi ga, imam jos uvijek 20-ak viska do potpune srece, tj. imala sam. Ako sam sa 79 stala u Levis br. 29, onda cu jednog dana valjda opet. Pa kad vec spominjem -40ak, ovako je to nekako izgledalo prije nego sam izgubila zadnjih 10ak tj. tu sam imala nesto vise od 90, jel. Onda sam ostala trudna pa sam sad opet malo u plusu. Ali na srecu samo u trbuhu i sisama.

Ne bih rado sve ispocetka nakon sto rodim.
    za izgubljeni višak.

Kaae, obzirom da paziš na unos i da već znaš sve trikove, vjerujem da će sve ostati pod kontrolom. Znaš da svi kažu da si treba dati nakon poroda barem 9 mj. da se tijelo vrati na staro, prije trudnoće.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja danas stala na vagu i pise da sam jos pol kg laksa,tj.da sam i dalje na -7kg :-Q.huh,idem na jedan privat.pregled 6.8.pa cu vidjet je li s bebom sve oke,ali mislim da je.do sad je bila i za 2tj.veca po dumenzijama pa me to tjesi.jer ja fakat NISAM ni na kajvoj dijeti,samo pazim isto kaj jedem,a ni jednim nisam bila gladna.
    Eh,kad bi mi to uspjelo tako nastaviti i kad rodim,di bi mi bio kraj .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

P.s.
    na zalost s moba ne vidim tvoj link pa nemrem komentitati, Kaae, ali znam da pazis kaj jedes i da brijis kalorije. Da te utjesim, ja sad imam hrpu vise od tebe. Mozda jednom i priznam koliko je to .

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo skroz mi je cudna i strana ideja da zena treba paziti da ne dobije vise od 10kg (osim u ekstremnim situacijama, kad zatrudnis sa 100kg).
    meni nije čudna, a očito je i pojam "ekstrema" rastezljiv...
    jer, meni se čini da je i npr. startnih 80kg na neku visinu tipa 165 puno previše i da bi stvaaarno trebalo paziti koliko kila će se dobiti u T.
    Ako startaš T bez viškova onda stvarno koja kg gore ili dole nije problem. Ja sam drugu T startala s 54kg (na 165) i dobila 20-21kg, ni'ko mi ni riječ nije rekao, slao na OGTT ili išta slično. Da sam startala T. s kilažom s kojom sam išla roditi i dobivala toliko kg, vjerujem da bi me dr u top strpala

gita, waaauuu! A jesam ti rekla kada sam ti gledala slike kad ste iz bolnice izlazili da mi izgledaš mrak, linija kao da i nisi bila trudna...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku

gita, waaauuu! A jesam ti rekla kada sam ti gledala slike kad ste iz bolnice izlazili da mi izgledaš mrak, linija kao da i nisi bila trudna...
    haha, evo iz trećeg puta mi je uspjelo ne usvinjit se .
    s četvrtim bi valjda smršavila...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gita75 i Manal čestitam !

Da prijavim da sam pet mjeseci nakon poroda na predtrudničkoj težini. Dobila sam 20 kg, na porodu izgubila 7,8, ostalo je otišlo samo uz dojenje.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uh, ja imam crijevno-zelucanu virozu i otisla mi 1kg u 1 dan. Steta sto ce to biti kratkoga vijeka .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam na kraju bila u plusu 12kg, prvi tjedan nakon poroda sam bila -13kg. Kako sam klona debljanju ovo mi je bio totalni šok...a sad nakon tri mjeseca mi se čini kao da kile idu gore. Imam sada gore napadaje gladi zbog dojenja nego sam imala zbog trudnoće

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Tocno to se i meni dogodilo u prvoj T. Dok su moje curke od dojenja mrsavile, ja sam se zdebljala. Na kraju sam se nastavila debljat i po prestanku dojenja. Ali to je neka druga prica.

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam napunila 13 sedmica i sada sam na -3 kg. Nisu mi mucnine toliki problem, koliko me iscrpljuje atopijski dermatitis koji se u trodnoci nazalost prosirio na cijelo tijelo, a izbor terapije jako ogranicen. -3 mi za sad nije toliko strasno jer sam u toku nekih 7-8 mjeseci prije trudnoce nabacila 8kg viska, ranije mi je BMI bio idealan, stomacic se vec malo vidi, ali ipak malo strepim da bebi nesto ne zafali, jer mi je apetit ravan nuli, i ne spavam skoro nikako...

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U prvoj trudnoći dobila oko 18 kg, poslije se negdje izgubilo oko 12, a sad doktorica rekla pola kg. sedmično da bi trebalo ne više , da dobijam.Vidjećemo tek je 9 tj.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam u 26 TT, krenula sam sa 58kg, sada imam 64kg, u prvoj trudnoći sam dobila samo 8kg što me doktor stalno špotao, ali što mogu kad neće kile gore, a stvarno dosta pojedem, više i od muža...

Valjda mi je takav metabolizam, nadam se samo da neću 3tj.ranije roditi i da beba bude prešla granicu od 2500g da budemo zajedno nakon poroda.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ostala trudna najdeblja u zivotu, 83/180. Dobila sam 12 kg u trudnoci, bebe bile 2900 i 3300, vratila se doma sa 85 kg. Da bi nakon dojenja (nakon svakog podoja sam imala osjecaj da bi mogla vola pojest, a sisale su me 2 bebe naizmjenicno) dosla opet do porodiljne tezine
    i tako je stajala dobrih 8 mjeseci. Od prvog maja do danas je otislo 6, 6 ostalo i osjecam se ko foketina.
    A tako je bilo lipo krenilo, blizanci, samo 12 kg, sve u stomaku... Nakon toga se tih 12 nalipilo svugdi, ma fuj. Preko ramena sam ko hulk, nista ne mogu obuci.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naravoucenje: trudnoca je .... Prema dojenju.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Joj pinky što se nasimija na tvoj post, ko foketina hahahaha.Čuj i ja nosim blizance daBogda samo da budu zdravi i živi pa nek budem i kao foketina

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

38+1 tj. i 13 kg u plusu od toga je beba negdje 3 kg za sada.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj dagnja prvotno napisa Vidi poruku
    38+1 tj. i 13 kg u plusu od toga je beba negdje 3 kg za sada.
    Ja mislim da je to extra.Bravo.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

37 tt i u plusu 15 kila....s tim da sam ih sada počela gubiti. Sve mi je u trbuhu i cicama, a mislim da jako malo jedem jer nemam apetita gotovo cijelu trudnoću (inače sam gurman). Startala sa 50, 52 kg.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nakon 11 tjedana mirovanja,evo3Odan u bolnici...36tt.+22kg,sada sam 180cm i 107 kg.Bebac je dobro,tlak nizak,secer OK.Nitko nista ne komentira,ni ne usude se,hrane nas sa kruhom medom,rizom i krumpirom..bez povrca,icega..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uh, ne podsjećaj me na med, plakala bih kad bi mi to donijeli za doručak, ozbiljno.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo jucer bila na pregledu i uzv, 33tt+7kg, bebica je vec oko 2100g nekad se uopce ne osjecam trudno, trbuh mi uopce nije velik i ne kuzim gdje je tih par kilica...a stvarno jedem kao životinjica neka
    Posljednje uređivanje od BuBA : 07.08.2012. at 07:56

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sad poslije poroda jedem ko nespašena, pogotovo mi se jede slatko. Otvorit ću temu "dojenje i debljanje"

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad poslije poroda jedem ko nespašena, pogotovo mi se jede slatko. Otvorit ću temu "dojenje i debljanje"
    Ja se toga i bojim, da ću se prežderavat kad počnem dojit!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i da znaš da se baš prežderavam - jednostavno mi se JEDE, pa uopće i ne pazim. tako kile sigurno neće dolje

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

jedva čekam

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

curke imam pitanje...ovak kasni mi vec 18dana ii imala sam mucnine(ali bez povracanja) pa vas molim ako ima ikakvo iskustvo s time pomozite mi :D

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    Od prvog maja do danas je otislo 6, 6 ostalo i osjecam se ko foketina.
    A tako je bilo lipo krenilo, blizanci, samo 12 kg, sve u stomaku... Nakon toga se tih 12 nalipilo svugdi, ma fuj. Preko ramena sam ko hulk, nista ne mogu obuci.
    Ja sam rekla mužu da ću na plaži vjerojatno izgledat ko nasukani kit i neka pazi na mene da me slučajno ne bi došli spašavat iz Greenpeace-a

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A daaaaj, jopi :D, 18 dana! Idi ginekologu! Pa ćeš sve znati.
    A da li ovdje itko ima iskustva sa kašnjenjem menstruacije?! Ma, neeee. Pa znaš da ima, gomila "ikakvog" iskustva.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam 13+3, u minusu 1 kg.

Što se tiče dojenja, meni su tad kile išle ko lude! U prvoj trudnoći sam natukla preko 25 kg, u prvih 5-6 mj nakon poroda skinula skoro 30 kg. Nisam bila na dijeti, jednostavno nisam imala apetita, ništa mi se nije jelo, a nisam ni stizala. Beba je bila non-stop na cici, a kad nije, onda sam trčala okolo s njom u rukama. Kile su jednostavno nestale, čak i previše.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mene su krenule kile od 27 tjedna,sad sam 30 tt i 9 kg u plusu,bebać veliki,tak da sam zadovoljna,u prijašnje dvije trudnoće sam u tim tjednima bila na plus 20,i plus 12.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Rodila sam s +9kg recimo, kad sam došla kući, izgubila sam na porodu samo 4kg. Beba od 2.850kg i to malo plodne vode... Doduše, sad imam neku težinu u grudima. I sjajan mlohavi trbuh, bäh
    Kod mene je sve bilo u gram indentično kao kod tebe.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

37+4 tt +3 kg

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Beti3 znam...ah jednostavno se uplasis svega.... kasni ti pa onda ponekda mucnine kao da ces povracat pa u stvari nemozes al ti bude zlo....pa prema odredenoj hrni sama pomisao da idem jest zlo mi je.... i tak.... mada ja i moj decko zelimo bebaca al trenutacno nisam doma malo sam daleko pa onda ako jesam malo ce mi biti glupo reci svojima,,,,boim se malo njihove reakcije :D ....

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja ne znam sta da ocekujem, nisam bila sklona debljanju, i manje vise, uvijek sam vise naginjala mrsavom nego fino popunjenom. Unazad godinu dana to se promijenilo pa sam sa 59 kg dosla na 70 u 4 mjeseca, jeste da se tada svasta izdesavalo, i spontani i vanmatericna, al eto... T startala sa 68, sada sam na 65kg 14+4, dakle -3, strah me i da bebi sta ne zafali ali i da se ne pocnem opet naglo debljat, jer bas nekako lose odnosim viska kg... Stalno citam ovu temu ne bi li se gdje pronasla, al izgleda da u T nema apsolutno nikakavog pravila...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •