Odlične fotke i opis, tnx :)
Printable View
Imaš kokosovog mlijeka posvuda, mercator, dm itd.
Izrada vrhnja, u to se nisam upuštala. Ali jednom mi se ukiseliko kokosovo mlijeko :lol: Od kokosovog mlijeka se puno toga da raditi, isto kao i od običnog (osim vjerojatno sira)
Kokosovo mlijeko je u Mulleru povoljnije nego u DMu.
A onda od kokosovog ulja možemo dobiti vrhnje? Zadnji put se toliko stegnulo u frižideru da kad sam nagnula bočicu ništa nije išlo van, morala sam probušiti taj sloj ulja :lol:
A ne neeeee, pa iskoristi sunce! Pulpu na sunce i šta te briga koliko se suši :yes:
meni ta kokos mlijeka u dućanima nekako skupa i imam osjećaj da imaju svašta u sebi.
jednom radila kokosovo mlijeko i na kraju rekla, ok nije tako strašno.
ali svaki put kad u dućanu prođem pored kokosa, napravim širi luk:lol:
al da mi baš, baš treba kokosovo mlijeko radije bi udrla po kokosu.
sunce je odlična ideja!
e da i kad kupujem kokos nastojim pronać neki u kojem se nešt bućka. ta tekučina je puna elektrolita, a finaaaaaa. najbolji izotonični napitak koji može postojat. jest da je ima za 1 gutljaj, al daj šta daš
Hm, hm, neće mi ptice pojest pulpu?
Marta ili Mala-vila gladam ova kokosova ulja i jedino nerafinirano je po 11$ cca 590 ml., jel gledam krivo ili kaj?
Ili to kaj je organsko podrazumjeva da je nerafinirano :sherlock:
Samo da prijavim lijenost... naručila sam jučer ono veliko kokosovo brašno. Izračunala sam si (s anchienim popustom) dobim 1,3 kg brašna za $10, jeftinije nego da ga sama pravim ;)
Za slučaj da netko hoće usrećiti mene nagradnim bodovima i sebe popustom od $5, moj kod je NKK920 :)
Ribice, mislim da organsko podrazumijeva samo način uzgoja ili se varam?
Ja sam jednom radila kokosovo brašno i mlijeko. Ali sam tako zasvinjila kuhinju da nisam sigurna da ću ga opet raditi. U stvari, više mi treba kokosovo mlijkeo, nego brašno.
Moram malo proučiti kako se radi bademovo mlijeko, valjda isto kako i kokosovo?
da, na sličnu foru evo baci oko tu
Recimo ovo ulje mi se na prvu čini vrlo ok, ili možda ovo ako bih išla na manju količinu
Anchie hvala, kakva manja količina ja planiram bar kilu uzeti :)
I još pitanje; koliko se čeka za dostavu?
Ne znam, mislim da sam negdje vidjela da je cca 10 dana. Na svojoj narudžbi vidim da će biti poslana 1.8. (neki dan sam naručila), sad ćemo vidjeti koliko će trebati da dođe.
Što se veće količine kokosovog ulja tiče, ima i takvih, al mislim da ti je ovo najveće što možeš naručiti jer je za dostavu po cijeni od 4$ maksimalno 3lbs
ovo i ovo na žalost ne mogu do nas po niskoj cijeni s(kršitelj koda)inga :mrgreen:
Ma budem se zadovoljila s 2 kom po 590 ml..kad baš moram :drama:
Sada gibam na more pa kad se vratim onda naručujem, da me ne bi čekalo na kiši..
Fala cure zlatne ste :love2:
Moja narudžba je poslana jučer, stigao mi mail.
Ekstra djevičansko zapravo znaci da se ulje proizvodi odmah ili u kratkom vremenskom roku nakon branja i da se cijedi mehaničkim postupcima bez zagrijavanja.
Ja sam uzela ovo ulje:
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas...-oz-908-g/7227
Sad čekam pošiljku da provjerim hoće li biti problema s DHL-om, iako ne bi trebalo biti, pa onda udarit na ostatak ponude. Imaju takvih stvari da mi pamet staje od sreće kad ugledam.
ja sam jučer i danas "zgriješila": jučer je mama radila foccaciu (jel se tako piše?) s maslinama, a za ručak bakalar s krumpirom :-/
a danas sam pojela krafnu. ali sutra nastavljamo po starom odnosno lchf!
btw otišle su 3 kg! :-)
Meni ne smeta glupen, a ni druge mi stvari ne smetaju, ja pokraj pekare cijeli život prolazim isto ko i pokraj knjižare, ne pali me to uopće. Al mog muža da, pa sam ga smjestila na lchf jer se uklapa u moje maštenje po svim mogućim mastima, a njemu godi. Uglavnom, nije to nikakav strogi režim, često se tu zaleti koječega nedozvoljenog, al i dalje mršavi. Znači i uz relativno labav režim on gubi masne naslage.
Namjeravam ga do kraja godine utisnut u vjenčano odijelo, pa kom obojci, kom opanci. :rock:
Glupen :lol:
Odličan tipfeler (ako je tipfeler)
Jel može bučino ulje po strogom najstrožem lchf-u? Zna li netko?
I kako vi stojite s jedenjem ajvara? Otkrila sam neki zeleni makedonski, ja bi ga jela dan i noc, kao nutellu nekad davno ali vidim da ipak ima ponesto UH u sebi.
Inače ovih dana sam otkrla miralem! Odusevljena sam! Nesto tako fino nisam znala da postoji i kad opet odem iz hr jako ce mi faliti!
Imam zadnje dve kile za elimnaciju - nikako da odu!
glupen
miralem
mislim da je curama vruće :lol:
Aaaa tek sad vidim!!! Al svako toliko mi tablet ispravlja greške kako se njemu svidi. Dakle mislila sam na mileram ono masno vrhnjasto od 30%
Vidim da narucujete kokosovo ulje pa sam malo zbunjena.
Smijemo li, prema zakonu, za svoje potrebe uvoziti hranu i dodatke prehrani (npr. steviju)?
Sve sto naručujem kod mene ide pod parolom ako prođe prođe. Ako možemo u špeceraj u npr. Mađarsku, što ne bi mogli naručit kokos iz Amerike.
Aha, app. :)
Onda cu i ja tako. Oni kodovi sto ste ih spominjale par postova prije, su za iHerb?
Da, kodovi su za iherb.
Cure, jel netko kupovao kokosovo ulje u Muelleru?
Ono ime bio/eko certifikat, ali ne njemu nigdje ne mogu naći oznaku jel djevičansko ili ne.
Inače 200g košta 27 kn.
enela pazi da ti ukupan iznos s poštarinom ne prelazi 160kn. Takve pakete u pravilu ne otvaraju. Ako otvore pa ti pokusaju naplatiti carinu, mozes traziti da jednostavno vrate pošiljetelju.
Mislim da enelu brine eventualna kazna zbog kršenja zakona?