Stranica 19 od 33 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pozdrav cure!
    Evo ja upadam kao padobranac ,imam par pitanja:
    vec neko vrijeme sam na Montignac prehrani,izgubila sam dvije kile ali mi ne odgovara,osjecam se tromo i napuhnuto,ne znam,mozda mi te intergralne stvari ne pasu .Citala sam puno o ovom nacinu prehrane i super je ali mi nesto nije jasno:prvo,ketoza se postavlja kao cilj koji treba postic a ja sam citala da ketoni u krvi i nisu bas sjajna stvar, e sad me zanima jel takvo stanje spojivo sa dojenjem ili ne, i ima li smisla tj.mogu li se gubiti kile ukoliko se u ovu prehranu ubaci voce i npr.zobene pahuljice za dorucak,i jel to dovoljno da se sprijeci ketoza ukoliko je treba sprijecavat dok se doji,

hvala

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

e a za šta koristite to kokosovo ulje? tj. zašto je ono bolje od maslinovog/maslaca/svinjske masti?

a što se tiče blendera, meni se ispostavilo da su mi najbolje i najduže trajale one no name jeftine varijante tipa tristar, ili ono kad ima u lidlu neka akcija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure!
    Evo ja upadam kao padobranac ,imam par pitanja:
    vec neko vrijeme sam na Montignac prehrani,izgubila sam dvije kile ali mi ne odgovara,osjecam se tromo i napuhnuto,ne znam,mozda mi te intergralne stvari ne pasu .Citala sam puno o ovom nacinu prehrane i super je ali mi nesto nije jasno:prvo,ketoza se postavlja kao cilj koji treba postic a ja sam citala da ketoni u krvi i nisu bas sjajna stvar, e sad me zanima jel takvo stanje spojivo sa dojenjem ili ne, i ima li smisla tj.mogu li se gubiti kile ukoliko se u ovu prehranu ubaci voce i npr.zobene pahuljice za dorucak,i jel to dovoljno da se sprijeci ketoza ukoliko je treba sprijecavat dok se doji,

hvala
    Ketozu postići uopće nije lako , i sa dva paradajza ispadas iz nje. Tako da te ona ne mora brinuti.
    Prehrambena ketoza nije opasno stanje, ali rijetko tko bude u njoj. Zapravo nema niti potrebe za tim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku

i jedna dobra info za one koji ne vole plaćati prevelike marže- ne znam znate li za ovu stranicu, američka iHerb, kao bio&bio (kozmetika, hrana, dodaci prehrani...) samo 2-4 puta jeftinije nego u HR
    ja sam si upravo naručila 2 tegle od pola kile ekstra djevičanskog kokosovog ulja/maslaca, jedna za 8 i pol dolara (cca 50kn) sorry morala sam naglasiti
    ovo pišem zato sto je pola kile kokosovom maslaca u kemigu (mislim da je najjeftiniji) 166kn
    još nisam sve niti proučila, ali vama svima na paleo i ostalim "zdravim" prehranama će sigurno biti zanimljivo, ima svega vraga
    ja već vidim svoju novu ovisnost (a taman sam se skinula s e-baya)
    ako prvi put naručujete možete iskoristiti ovaj kod za popust BTW937 (račun vam umanje za 5-10 dolara, ovisno o iznosu)
    eh da, ima i besplatnjave, ja sam si uzela neki organic labelo
    ah kokos...kupat cu se u njemu

zašto ne dopustite više smajlića po postu?
    I ja sam narucila s te stranice, samo nisam skuzila ovo za popust, tj. stavila sam onaj defaultni kod. Uglavnom, ako netko narucuje prvi put od njih, stavite vilin ili moj kod HKZ978
    , pA vi dobijete popust, a mi bodove. :žicam na najjače:
    Ima svega sto se u biobiokakao prodaje za super puno kuna, a ako pazite na kilazu narudzbe (treba biti ispod 1800g) poštarina je fiksno 4$ sto je super jeftino.
    Vidjeh steviju, 60ml, za manje od 5 dolara, chia sjemenke isto jako povoljno i sl.
    Velika pakiranja su fakat povoljna, pa se isplati s nekim dogovoriti za podjelu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

curke, u Tommy-ju su bademi 80 kn kg. ima u zg jedan blizu autobusnog kolodvora, ne znam di sve još. i naravno po dalmaciji

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam narucila s te stranice, samo nisam skuzila ovo za popust, tj. stavila sam onaj defaultni kod. Uglavnom, ako netko narucuje prvi put od njih, stavite vilin ili moj kod HKZ978
    , pA vi dobijete popust, a mi bodove. :žicam na najjače:
    Ima svega sto se u biobiokakao prodaje za super puno kuna, a ako pazite na kilazu narudzbe (treba biti ispod 1800g) poštarina je fiksno 4$ sto je super jeftino.
    Vidjeh steviju, 60ml, za manje od 5 dolara, chia sjemenke isto jako povoljno i sl.
    Velika pakiranja su fakat povoljna, pa se isplati s nekim dogovoriti za podjelu.
    Evo konačno i ja dočekah da dobiju kokosovo brašno veće pakiranje pa sam si naručila. Ako koja dobra duša želi meni koji bod dati, iskoristite moj kod za prvu narudžbu (i osigurajte si popust) DSS959

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

anchie, daj pliz link za brašno da ne kopam

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To koje sam ja naručila 1300 gr

i ovo 454 gr

Ta dva mi se čine najpovoljnija od svih što sam tražila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchi, jel to bas brasno? Koje je velicine? Ko griz, ostro ili mekano?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Umirem od smijeha marta - oštro ili mekano Pa nema kod kokosovog oštrog i mekanog To je super fini prah, pravo kokosovo brašno koje se spominje u velikom broju paleo/primal recepata

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, evo ti fotka pravog kokosovog brašna

naravno možeš ga napraviti i sama - ovo kokosovo "brašno" iz naših trgovina staviš u vrelu vodu, pa blendaš, pa cijediš, pa dobiješ kokosovo mlijeko i ostatak pulpe staviš na sušenje i onda samelješ.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa To te i pitam, ako je super fini prah onda je ko mekano psenicno brasno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma mislim ne može se to usporediti s pšeničnim... mislim, šta sad ja znam baš jel ko meko ili oštro pšenično, prah je u svakom slučaju (vizualno). No naravno ne ponaša se kao pšenično jer nema glutena pa trebaju ići varijacije u receptima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tip brasna zapravo predstavlja finocu mljevenja. To moze bit univerzalna kategorija.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha ok kužim

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joj, anchie, zašto, o zašto si mi dala recept za izradu kokosovog doma!? Sad se moram i s tim mučiti

E, a od tog mlijeka koje ostane, jel se skupi nekakav masniji dio na površini nakon stajanja u frižideru ili to nema veze s kupovnim kokosovim mlijekom? Ako nema, što radiš s tim mlijekom?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima veze, to ti je kokosovo mlijeko.
    Sad nema sanse da ne pravis.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, anchie, zašto, o zašto si mi dala recept za izradu kokosovog doma!? Sad se moram i s tim mučiti

E, a od tog mlijeka koje ostane, jel se skupi nekakav masniji dio na površini nakon stajanja u frižideru ili to nema veze s kupovnim kokosovim mlijekom? Ako nema, što radiš s tim mlijekom?
    šta radim s tim mlijekom...tc tc tc Primjeti da u svim paleo/primal receptima stavljaju kokosovo/bademovo umjesto kravljeg

I da, bude to poprilično masno, tako da se kod stajanja u frižideru skupi na vrhu kokosovo ulje (!)

Najbolji kokos mi je iz trgovina Prehrane, njihova marka Ultragros mislim da se zove. Najjeftiniji je, a najmasniji
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 29.07.2013. at 12:13

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kavofob, evo sam ti tu stavila fotku sa svojim opisom izrade kokosovog mlijeka/brašna

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    šta radim s tim mlijekom...tc tc tc Primjeti da u svim paleo/primal receptima stavljaju kokosovo/bademovo umjesto kravljeg

I da bude to poprilično masno, tako da se kod stajanja u frižideru skupi na vrhu kokosovo ulje (!)
    Pa zato i pitam

Imam recepte na to do listi koje koriste kokosovo "vrhnje" pa sam se pitala jel dobijem to u procesu izrade domaćeg brašna. Skroz mi se ne da, ali sad moram.

Btw. kupovno kokosovo mlijeko nisam ni vidjela nigdje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kavofob, evo sam ti tu stavila fotku sa svojim opisom izrade kokosovog mlijeka/brašna
    Odlične fotke i opis, tnx

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš kokosovog mlijeka posvuda, mercator, dm itd.

Izrada vrhnja, u to se nisam upuštala. Ali jednom mi se ukiseliko kokosovo mlijeko Od kokosovog mlijeka se puno toga da raditi, isto kao i od običnog (osim vjerojatno sira)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlične fotke i opis, tnx
    Samo nije napisano da se pulpa treba puuuuuuno sušiti, ono dok joj dušu ne osušiš. I onda samljeti u mlincu za kavu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kokosovo mlijeko je u Mulleru povoljnije nego u DMu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imaš kokosovog mlijeka posvuda, mercator, dm itd.

Izrada vrhnja, u to se nisam upuštala. Ali jednom mi se ukiseliko kokosovo mlijeko Od kokosovog mlijeka se puno toga da raditi, isto kao i od običnog (osim vjerojatno sira)
    Vrhnje ti je to masno što se skupi na površini, kad ga pokupiš izradila si vrhnje

Samo nije napisano da se pulpa treba puuuuuuno sušiti, ono dok joj dušu ne osušiš. I onda samljeti u mlincu za kavu.
    Omg, odustajem od paljenja pećnice dok se temperature ne spuste.

Koja je cijena i gdje ga nađem, na kojem odjelu?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrhnje ti je to masno što se skupi na površini, kad ga pokupiš izradila si vrhnje
    A onda od kokosovog ulja možemo dobiti vrhnje? Zadnji put se toliko stegnulo u frižideru da kad sam nagnula bočicu ništa nije išlo van, morala sam probušiti taj sloj ulja

Omg, odustajem od paljenja pećnice dok se temperature ne spuste.
    A ne neeeee, pa iskoristi sunce! Pulpu na sunce i šta te briga koliko se suši

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni ta kokos mlijeka u dućanima nekako skupa i imam osjećaj da imaju svašta u sebi.

jednom radila kokosovo mlijeko i na kraju rekla, ok nije tako strašno.
    ali svaki put kad u dućanu prođem pored kokosa, napravim širi luk

al da mi baš, baš treba kokosovo mlijeko radije bi udrla po kokosu.
    sunce je odlična ideja!

e da i kad kupujem kokos nastojim pronać neki u kojem se nešt bućka. ta tekučina je puna elektrolita, a finaaaaaa. najbolji izotonični napitak koji može postojat. jest da je ima za 1 gutljaj, al daj šta daš

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hm, hm, neće mi ptice pojest pulpu?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ma ne znaju naše ptice što je kokos :stavi gazu preko:

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne znaju naše ptice što je kokos :stavi gazu preko:
    Ok, sad sam iscrpila sve izgovore

Bacam se na posao večeras

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neku mrežu baciš preko

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Marta ili Mala-vila gladam ova kokosova ulja i jedino nerafinirano je po 11$ cca 590 ml., jel gledam krivo ili kaj?
    Ili to kaj je organsko podrazumjeva da je nerafinirano
    Posljednje uređivanje od ribice : 30.07.2013. at 15:13

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Samo da prijavim lijenost... naručila sam jučer ono veliko kokosovo brašno. Izračunala sam si (s anchienim popustom) dobim 1,3 kg brašna za $10, jeftinije nego da ga sama pravim

Za slučaj da netko hoće usrećiti mene nagradnim bodovima i sebe popustom od $5, moj kod je NKK920

Ribice, mislim da organsko podrazumijeva samo način uzgoja ili se varam?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jednom radila kokosovo brašno i mlijeko. Ali sam tako zasvinjila kuhinju da nisam sigurna da ću ga opet raditi. U stvari, više mi treba kokosovo mlijkeo, nego brašno.

Moram malo proučiti kako se radi bademovo mlijeko, valjda isto kako i kokosovo?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Marta ili Mala-vila gladam ova kokosova ulja i jedino nerafinirano je po 11$ cca 590 ml., jel gledam krivo ili kaj?
    Ili to kaj je organsko podrazumjeva da je nerafinirano
    ja sam gledala da su hladno prešana i extra djevičanska, i organska su (barem ti koje sam ja gledala)
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 30.07.2013. at 16:04

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednom radila kokosovo brašno i mlijeko. Ali sam tako zasvinjila kuhinju da nisam sigurna da ću ga opet raditi. U stvari, više mi treba kokosovo mlijkeo, nego brašno.

Moram malo proučiti kako se radi bademovo mlijeko, valjda isto kako i kokosovo?
    da, na sličnu foru evo baci oko tu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam gledala da su hladno prešana i extra djevičanska, i organska su (barem ti koje sam ja gledala)
    Recimo ovo ulje mi se na prvu čini vrlo ok, ili možda ovo ako bih išla na manju količinu

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Anchie hvala, kakva manja količina ja planiram bar kilu uzeti
    I još pitanje; koliko se čeka za dostavu?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Anchie hvala, kakva manja količina ja planiram bar kilu uzeti
    I još pitanje; koliko se čeka za dostavu?
    Ne znam, mislim da sam negdje vidjela da je cca 10 dana. Na svojoj narudžbi vidim da će biti poslana 1.8. (neki dan sam naručila), sad ćemo vidjeti koliko će trebati da dođe.

Što se veće količine kokosovog ulja tiče, ima i takvih, al mislim da ti je ovo najveće što možeš naručiti jer je za dostavu po cijeni od 4$ maksimalno 3lbs

ovo i ovo na žalost ne mogu do nas po niskoj cijeni s(kršitelj koda)inga

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma budem se zadovoljila s 2 kom po 590 ml..kad baš moram
    Sada gibam na more pa kad se vratim onda naručujem, da me ne bi čekalo na kiši..
    Fala cure zlatne ste

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam, mislim da sam negdje vidjela da je cca 10 dana. Na svojoj narudžbi vidim da će biti poslana 1.8. (neki dan sam naručila), sad ćemo vidjeti koliko će trebati da dođe.
    Ja sam naručila oko ponoći, u 5 ujutro je stigao e-mail da je poslano. Gdje je tebi pisalo da će biti poslano 1.8.?

Svakako javim kad stigne, baš me zanima koliko će trebati i hoće li sve biti ok

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja narudžba je poslana jučer, stigao mi mail.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ekstra djevičansko zapravo znaci da se ulje proizvodi odmah ili u kratkom vremenskom roku nakon branja i da se cijedi mehaničkim postupcima bez zagrijavanja.
    Ja sam uzela ovo ulje:
    http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas...-oz-908-g/7227

Sad čekam pošiljku da provjerim hoće li biti problema s DHL-om, iako ne bi trebalo biti, pa onda udarit na ostatak ponude. Imaju takvih stvari da mi pamet staje od sreće kad ugledam.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ekstra djevičansko zapravo znaci da se ulje proizvodi odmah ili u kratkom vremenskom roku nakon branja i da se cijedi mehaničkim postupcima bez zagrijavanja.
    Ja sam uzela ovo ulje:
    http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas...-oz-908-g/7227
    U bravo, fulala sam taj!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam jučer i danas "zgriješila": jučer je mama radila foccaciu (jel se tako piše?) s maslinama, a za ručak bakalar s krumpirom
    a danas sam pojela krafnu. ali sutra nastavljamo po starom odnosno lchf!

btw otišle su 3 kg!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ne smeta glupen, a ni druge mi stvari ne smetaju, ja pokraj pekare cijeli život prolazim isto ko i pokraj knjižare, ne pali me to uopće. Al mog muža da, pa sam ga smjestila na lchf jer se uklapa u moje maštenje po svim mogućim mastima, a njemu godi. Uglavnom, nije to nikakav strogi režim, često se tu zaleti koječega nedozvoljenog, al i dalje mršavi. Znači i uz relativno labav režim on gubi masne naslage.
    Namjeravam ga do kraja godine utisnut u vjenčano odijelo, pa kom obojci, kom opanci.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Glupen

Odličan tipfeler (ako je tipfeler)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jel može bučino ulje po strogom najstrožem lchf-u? Zna li netko?
    I kako vi stojite s jedenjem ajvara? Otkrila sam neki zeleni makedonski, ja bi ga jela dan i noc, kao nutellu nekad davno ali vidim da ipak ima ponesto UH u sebi.
    Inače ovih dana sam otkrla miralem! Odusevljena sam! Nesto tako fino nisam znala da postoji i kad opet odem iz hr jako ce mi faliti!
    Imam zadnje dve kile za elimnaciju - nikako da odu!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Namjeravam ga do kraja godine utisnut u vjenčano odijelo, pa kom obojci, kom opanci.
    Udavih se od smijeha

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glupen
    miralem

mislim da je curama vruće

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke