Da, ovo je nevjerovatno da pišu o zamrzavanju zametaka. Trebalo bi ih nazvati pa vidjeti da li su normalni. A možda imaju posebnu dozvolu ili blagoslov g.D.M. :lol:
Ja odradila jučer punkciju kod dr L. Sad čekam poziv da mi vrate moje bebice!
Printable View
Da, ovo je nevjerovatno da pišu o zamrzavanju zametaka. Trebalo bi ih nazvati pa vidjeti da li su normalni. A možda imaju posebnu dozvolu ili blagoslov g.D.M. :lol:
Ja odradila jučer punkciju kod dr L. Sad čekam poziv da mi vrate moje bebice!
mare157 sretno
Dobili smo 5 js. Nije neko bogatstvo, ali je kvaliteta vrhunska :lol:
sretna35 HVALA!!
Evo upravo je dr zvao da dođemo po dječicu!!! Danas je 2dpt. Ništa nisam pitala, neznam koliko ih je, neznam ništa jer mi ionako nije bitno. Bez obzira na kvalitetu i start, ja sam sigurna dasu to moja djeca!!!
evo mene evo,opet sam bila u bolnici,nikao ja na zelenu granu...malo sam bila prokrvarila al sve je ok s bebicama...imam neki hematomcic pa trebam mirovat.
radili mi urinokulturu i imam prokletu e.coli i jedan dr mi kaze da odmah pocnem s antibioticima a drugi da pricekam 12 tj.sto je za 8 dana i sad ne znam sta napraviti. jel netko mozda bolje upucen???
snow ma ja ti nemam ama bas nikakve nuspojave nego kako sam bila u bolnici napravili su mi urinokulturu,inace ne bi ni znala....
laky pa to joa nisam cula.... u kojem omjeru se to radi i koliko bi trebala popiti dnevno?
Snow.ml. jedno pitanje - vidim da si ti bila kod našeg dragog dr. L., pa me zanima da li on ET radi s uzv i koliko dana mirovanja ti savjetuje, ze koji dan betu treba vaditi (naravno sve prema njemu)? I još me nešto zanima, koliko si injekcija (štoperica i decapeptyla primila nakon punkcije?
E sad sam te stvarno zagnjavila, sorry:oops:
p.s. blago tebi s tvoje dvije mrvice, e što bih ja da imam makar jednu:heart:
Mona20 neznam dali radi ET sa UZV, nisam gledala nit se razumijem,samo znam da mi je biologica rekla da moram biti jako mirna kod vraćanja jer on ih stavlja na točno određeno mjesto..ako se imalo pomaknem odmah su manje mogućnosti..a to je rekla iz razloga što sam na punkciji bila jako nemirna, jako me bolilo pa nisam više mogla izdržati...
što se tiče mirovanja, usmeno kaže da se miruje 4 dana a imaš pravo na bolovanje do vađenja bete...jer on na otpusnom napiše mirovanje...
beta se vadi 14 dan od transfera... poslje transfera on prepiše tri inekcije...neznam im sada imena...jadna je drugi dan transfera, druga mislim treći dan...i treća sedmi dan...od toga svega ja sam primila samo prvu a ostale nisam jer sam odmah osjetila da me hvata hiperstimulacija...
a što se tiče dvojki...čekamo sljedeći pregled da vidimo dali nam se druga bebica izlaktala jer je puno manja od prve, ima malo plodne vode oko sebe...nadam se da će dostići i ostati praviti društvo braci ili seki:love2:
želim tebi i naravno ostalim curkama da imate barem :heart: ispod svoga :heart:
Može li mi netko objasniti koja je razlika u poslu doktora i ostalih popratnih "službi" kod polustimuliranog i stimuliranog postupka. Zanima me razlika u cijeni. I onako maksimalno uzmu 3 stanice.
Ok, ako se zamrzava onda cijena treba biti posebna za zamrzavanje a ne da li ćete se pikati ili piti tabliete ili neki mix.... :roll:
Snow.ml. hvala ti na ovim informacijama i na dobrim željama, držim fige da bebice ostanu na okupu...:love2:
Draga Dodirko,
kod full stimulacije treba jako paziti razvoj situacije jer je to potpuno umjetni ciklus tj. strani hormoni se unose u tijelo ¸i oni direktno proizvode stanice (lako dođe do HS ako se ne pazi, veće mogu biti posljedice za opće zdravlje, ponekd je potrebno i svakodnevno praćenje UZV-om)
nešto je manje posla kod polustimulacija jer preparati koji se koriste u takvim postupcima npr. klomifen citrat i femara potiču naše žlijezde na lučenje hormona, to je dakle uticaj na naše prirodne hormone koje imamo u tijelu + ne koristi se supresija
kod full prirodnjaka je najlakše i ima najmanje posla jer se samo prati prirodan ciklus, detektira ovulacija punktira folikul ili najboljoj situaciji dva i dalje je postupak isti
analizom gore navedenog proizlazi da je razliika u smaoj količini posla. ali i odgovornosti i stručnosti kada liječnik u svoje ruke preuzima potpuno funkcioniranje jajnika, supresijom ubja tvoje prirodne horone, te kreira umjetni ciklus koji za cilj ima prikupljenje najvećeg mogućeg broja zrelih jajnih stanica
drage moje,
ja sam od danas službeno pikalica i krećemo po našu bebicu kod najdražeg doktora L.
krenuli smo s jednom ampulom gonala dnevno pa ćemo vidjeti kako će ići jer se doktor boji hiperstimulacije pa ću dolaziti svaki dan
veliki poljubac svima:)
jesen..držim fige!
cure hvala vam na lijepim željama
Sretna tebi posebno veliki poljubac šaljem;-)
aloha cure evo i ja nakon stanke od dva ciklusa krecem u svoj cetvrti postupak, ali ovaj put polustimulirani pa cemo vidjeti sto ce biti s tim klomifencicima... od sutra pijem klomifen, za sest dana kontrola. kod dr L. ( od pocetka do kraja!)
aslan puno sreće želim:-) ja sam trenutno kod doca, stimulirani ciklus, isto svaki dan kontrola..
usput da pitam.. da li je netko od roda bio danas samnom u 8 kod dr-. L u čekaoni':mrgreen:
Pozz svima,evo ja danas bila na svojim prvim konzultacijama.Bili smo u poliklinici IVF i zasad mi se sviđaju jako,biolog mi je super,sve fino objasnio, tako da sad čekam mengu pa onda obavit sve potrebe pretrage i u postupak. Idemo na icsi pa ako tko ima iskustva kako sa postupkom tako i sa poliklinikom,molim da mi pojasni.
Pozdrav i od mene! Već vas neko vrijeme pratim, a sad kad se približava moj prvi postupak skupila sam hrabrost da se prijavim i ubacim u vaše društvo. Danas sam obavila shoping u Mađarskoj i lijekovi za postupak kod Dr. L su na broju. Molim informaciju obavlja li se u IVF centru punkcija testisa i jel netlko imao s tim iskustva te kolika je cijena postupka?
aslan, možeš li mi reći koliko klomifena piješ tih pet dana? I jel to sve što primaš od lijekova za polustimulirani? Također, ne znam smije li se ovdje pisati lova, ali koliko je cijela polustimuliranog kod dr. L.? Vibrice svima!
Polustimulirani je 6250 kn, ako se dobro sjećam, pisali smo već par puta.
Hvala, nisi mi odgovorila na pitanje o klomifenima?
Pozz!
Još jednom ponavljam pitanje svim pacijenticama dr L. ( a pogotovo Danni- vidjela sam u potpisu da je rađena TESA te da je postupak uspio, čestitam!) može li se dogovoriti TESA ili neki sličan postupak u slučaju da mm bude pod prevelikim pritiskom pa ne bude drugačije mogao dati svoj doprinos. Naime ovo nam je prvi postupak pa sam prilično u strahu kako će to sve ići i kako će se mm koji se užasava doktora reagirati. Također pitanje svim curama koje su bile na Merionalu (to će biti i moja terapija) kako ste ga podnosile (namjeravala sam raditi do punkcije) te koje dane ciklusa dr L. obično naručuje na preglede (meni je za sad spomenuo samo da se vidimo 3. dan ciklusa) i koliko pregleda obično ima do punkcije? Sorry na opsežnom postu.
Miba, jako mi je žao :-( znam kako ti je, prošla sam to puno puta i mogu ti samo reći da si svakim postupkom sve bliže i bliže svom cilju, a što se tiče stručnosti doktora, ne moraš se bojati, bila si u najboljim rukama. Znam da boli, ali proći će...:love2:
sarahkay,punkcija testisa se obavlja u IVF centru-i nije strašno.moj muž ju je odlično podnio:).Mi smo išli na ICSI(9200+hormoni) i postupak je bio uspješan,samo što se kod nas plod nije nastavio razvijati(ali to je sad neka druga priča)Uglavnom,ne boj se,u odličnim si rukama.Ako te još nešto zanima,pitaj.Želim ti puno sreće,drži se!
Charlie i Inna28, hvala puno! Sve su informacije korisne jer me na trenutke hvata panika pa su me baš razvedrile vaše riječi podrške. Inna28, stvarno mi je žao radi tvog ishoda, ali postignuta trudnoća je također uspjeh zbog čega vjerujem da je dr L. pravi izbor za nas i naravno, da je i kod tebe nova trudnoća samo pitanje vremena. Ja ga, na žalost, zbog godina nemam baš puno, pa se nekako nadam da će nam se od prve posrećiti.