Tako je!
Vec se vidim da bih ga i ja mogla vodit :-) :-P
Printable View
Ista priča kao i kod nas...
Najtragičnije je što nije 100% za upis u Tituš ali je bila beskrajno tužna što je zabrljala prijemni...za sada još uvijek upada....Ona je u grupi na IG Tituš i već se skompala sa dijelom ekipe i mislim da je najveći motiv to...
Po meni ne može pogriješiti niti sa jednom...ako želiš učiti -svaka je dobra i imaš šanse za željeni fax...
Sa starijim koji je imao znantno lošije ocijene i želju za učenjem-mislila sam da je upis trauma(a da će njen biti med i mlijeko),na koncu je on upisao Ruđer,prezadovoljan i znatno bolji uspijeh nego u OŠ.
A sada prolazimo golgotu...već mjesec dana analiziramo,raspravljamo,svađamo se,plačemo....niti sam neznam više...
Da to sam i mislila da ciljaš, samo kod nas u našoj školi drugi jezik (njemački) u načelu djeci ruši prosjek, pa se većinom ispisuju s njega nakon nekog vremena :mrgreen: Hoću reći nije u svim školama izborni nužno za podizanje prosjeka.
Moje dijete ga obožava i zaista imaju odlične prof iz njem.
Tako je u 7. i 8. razredu informatika je izborni. Moje dijete razmišlja možda je ne upisati jer doslovce ništa tamo ne nauče (igraju igrice što je njoj dosadno), a sati informatike su van redovne nastave (uz to dijete ima svoje treninge). Čisti gubitak vremena. Ima sve petice, pa joj ne treba za prosjek.
No još ćemo vidjet. Ima vremena do rujna.
U našoj školi je super informatika, svake godine netko dođe do državnog. Ali njemački...ja sam učila njemački u srednjoj i jako sam nezadovoljna tadašnjim programom i onim što sam naučila, a imam dojam da u našoj školi njemački uče na isti takav način. Puno gramatike a na kraju nisu u stanju pričati na njemačkom. Kao što ni ja nisam nikad propričala njemački. Ne znam koliko to ovisi o nastavniku, koliko o programu, a koliko o tome je li netko talentiran za jezike. I njemački i informatika su u suprotnom turnusu, pa su prilična gnjavaža.
Pa to su OK bodovi. Ako je neko zelio upisati MIOC a imao je 79 bodova, a dobar je matematicar s prijemnim upada u njega.
U Prelogu su na prijemnom fiz, bio i mat, ako se sjecam. Tu vec moras biti prirodnjak. Al to ne isto OK s obzirom da je to prirodoslovna gimnazija.
Isto ovako. Svatko svoju školu hvali i baš njegova je najbolja. :mrgreen:Citiraj:
Ja imam osjećaj da su na kraju skoro svi zadovoljni s onim što su upisali. Ja evo ne znam baš nikoga da je kukao kako mu je grozna škola.
Oni kojima je grozno i prebacuju se su ipak rijetke iznimke.
U Prelogu je jedan dio ispita opće znanje ili tek nešto,klinka mi pričala prošle godine
Kažu svi da je test teži nego prethodnih godina, a 2 godine djelomično on line nastave dalo je sigurno svoj danak. Vidim po svojoj maloj...ni lani u 6., ni sad u 7.r uopće nisu radili teže zadatke iz matematike (one s višim rednim brojem). Ni lani ni ove godine nisu stigli s gradivom do kraja udžbenika.
Pa to je dobro da je teži test, tako su oni koji su stvarno talentirani bolje mogli "isplivati" i nadoknaditi bodove koji im ev. fale.
Znači teoretski se netko sa 77,62 boda mogao upisati :mrgreen:. Znam da nitko nije imao 5 bodova, pogledala sam.
Pa to je skroz ok da su se upisala i djeca koja nemaju 80
S tim da očito onda nekima nije pomogao ni dodatni bod
Ja sam pogledala na webu škole. Nebitno u svakom slučaju :mrgreen:.
Taj s izravnim upisom je išao na prijemni?
Možda lola ne misli na 5 bodova s testa. Jer po tablici nema takvih.
Ima djece s 5 bodova, s 4,75 sto znaci da su se uspjeli pripremiti dosta dobro i riješiti, kako kažu:mrgreen: težak test.
Moja ce u Petu. Ja sam zbilja sretna s time.
Tamo ide i starije dijete i znam da je dobra skola.
Malo sam bacila oko na rezultate i strukturu bodova i nema baš puno djece koja imaju malo bodova na prijemnom, a da su uspjeli upisati se temeljem dodatnih bodova.
Ima jedan interesantan primjer s 1 bodom na prijemnom (to je 4/20 zadataka), a dodatni su bodovi temeljem ekipnog skolskog natjecanja.
Ne zavirujem djeci u bodove, sama sam bila dijete s dodatnim bodovima i popustom na HŽ pa su mi čak znali reći, blago tebi :lol:
Dakle, ne zavidim nikome na dodatnim bodovima, da to razjasnimo :mrgreen:
Ali upitno je koliko je dijete koje je rijesilo 4/20 za tu školu i zašto se na to odlučilo.
Razloga za slabije riješene testove je više, od corona nastave do primjene profesora matematike u ključnim razredima OŠ, ali svejedno.
Da, ima jedno dijete 5 bodova na testu, ukupno 86 :))
Ima ih dvoje s 5 bodova, i ja sam morala pogledati kad o tome pišete :mrgreen:
Ono što je bitno - a što možda nekog zanima - kad jednom krenu u školu, više ih se neće pitati koliko su bodova imali na testu i s koliko su se bodova upisali. Nema tog premjeravanja i odmjeravanja koliki su bili čiji bodovi. Jedino natjecatelji dosta brzo isplivaju jer obično nastavljaju s natjecanjima i u srednjoj školi.
Kladila bi se da većina ovih sa 4+ bodova već ima barem dodatni bod ako ne i izravan upis s državnog iz matematike.
A ovaj s jednim bodom na prijemnom će se stvarno namučiti s matematikom u prvom razredu, ne bi mu bila u koži.
Mozda je dijete imalo los dan ili tremu.
Pa je rezultat 4/20
Bez obzira na to taj ucenik je svejedno super odlican.
I ima sve predispozicije da bude uspjesan u skoli.
To su nijanse. Kao i u zivotu nijanse odlucju o neki putevima.
Ali odredena srednja je -put . Nije cilj.
Cilj je valjda neki fakultet ( ako su gimnazije u pitanju).
Do cilja se moze doci i drugim putem.
Ma davno je ravnateljica MIOC-a rekla da taj prijemni nije obični test, nego baš provjera mat. znanja.
Uostalom, djeca upisuju škole iz raznih razloga, nekome nije uopće cilj biti super odličan u gimnaziji.
iksustvo nakon jedne godine mioca:
od 28 učenika u razredu - 22/23 je prošlo s odličnim ( :-o), ostali s vrlo dobrim
djetetov komentar: "nas uopće ne traže puno, u ostalim školama moraju puno više raditi" :unsure:
Pa tako ti je po svim "viđenijim" gimnazijama.
U Titušu 92% učenika prođe s 5 :mrgreen:
Imamo jedno rodino dijete s 4.75.
Startalo je s 80 bodova.
Znala sam da ce imati puno bodova. Bas mi je bilo drago.
Ne znam što da kažem... ili su ovog mojeg u razrednom vijeću dopali goniči robova, ili on baš i nije toliko sposoban kao što se činilo u početku :| uglavnom, u njegovom razredu isto ih većina prolazi s odličnim, a svi ostali s vrlo dobrim, ali imam dojam da ih baš muštraju, a uglavnom radi za školu po cijeli dan uključujući i vikend. I komentira kako je u svim drugim školama lakše (Petu ne komentira jer ondje nikog ne poznaje :mrgreen:).
Super je i sretna sam kad klinci upadnu u škole po želji … ali tužna sam kad se npr. pri dodjeli svjedozbi cestita samo na upisu u npr Prelog/Mioc …
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne treba ona to reći. Moj je bio prva generacija sad ovih prijemnih, pa smo mu lijepo doma objasnili da nema kaj učit jer da to neće biti gradivo, neg neke cake. Onda je pitao da kaj su to cake. Iako se naravno sad piše da je taj prvi bio najlakši, al ta djeca su probila led