Možda lola ne misli na 5 bodova s testa. Jer po tablici nema takvih.
Možda lola ne misli na 5 bodova s testa. Jer po tablici nema takvih.
Posljednje uređivanje od larmama : 02.07.2021. at 11:13
Ima djece s 5 bodova, s 4,75 sto znaci da su se uspjeli pripremiti dosta dobro i riješiti, kako kažutežak test.
Moja ce u Petu. Ja sam zbilja sretna s time.
Tamo ide i starije dijete i znam da je dobra skola.
Malo sam bacila oko na rezultate i strukturu bodova i nema baš puno djece koja imaju malo bodova na prijemnom, a da su uspjeli upisati se temeljem dodatnih bodova.
Ima jedan interesantan primjer s 1 bodom na prijemnom (to je 4/20 zadataka), a dodatni su bodovi temeljem ekipnog skolskog natjecanja.
Ne zavirujem djeci u bodove, sama sam bila dijete s dodatnim bodovima i popustom na HŽ pa su mi čak znali reći, blago tebi
Dakle, ne zavidim nikome na dodatnim bodovima, da to razjasnimo
Ali upitno je koliko je dijete koje je rijesilo 4/20 za tu školu i zašto se na to odlučilo.
Razloga za slabije riješene testove je više, od corona nastave do primjene profesora matematike u ključnim razredima OŠ, ali svejedno.
Da, ima jedno dijete 5 bodova na testu, ukupno 86)
Ima ih dvoje s 5 bodova, i ja sam morala pogledati kad o tome pišete
Ono što je bitno - a što možda nekog zanima - kad jednom krenu u školu, više ih se neće pitati koliko su bodova imali na testu i s koliko su se bodova upisali. Nema tog premjeravanja i odmjeravanja koliki su bili čiji bodovi. Jedino natjecatelji dosta brzo isplivaju jer obično nastavljaju s natjecanjima i u srednjoj školi.
Kladila bi se da većina ovih sa 4+ bodova već ima barem dodatni bod ako ne i izravan upis s državnog iz matematike.
A ovaj s jednim bodom na prijemnom će se stvarno namučiti s matematikom u prvom razredu, ne bi mu bila u koži.
Mozda je dijete imalo los dan ili tremu.
Pa je rezultat 4/20
Bez obzira na to taj ucenik je svejedno super odlican.
I ima sve predispozicije da bude uspjesan u skoli.
To su nijanse. Kao i u zivotu nijanse odlucju o neki putevima.
Ali odredena srednja je -put . Nije cilj.
Cilj je valjda neki fakultet ( ako su gimnazije u pitanju).
Do cilja se moze doci i drugim putem.
Ma davno je ravnateljica MIOC-a rekla da taj prijemni nije obični test, nego baš provjera mat. znanja.
Uostalom, djeca upisuju škole iz raznih razloga, nekome nije uopće cilj biti super odličan u gimnaziji.
iksustvo nakon jedne godine mioca:
od 28 učenika u razredu - 22/23 je prošlo s odličnim (), ostali s vrlo dobrim
djetetov komentar: "nas uopće ne traže puno, u ostalim školama moraju puno više raditi"![]()
Pa tako ti je po svim "viđenijim" gimnazijama.
Imamo jedno rodino dijete s 4.75.
Startalo je s 80 bodova.
Znala sam da ce imati puno bodova. Bas mi je bilo drago.
Ne znam što da kažem... ili su ovog mojeg u razrednom vijeću dopali goniči robova, ili on baš i nije toliko sposoban kao što se činilo u početkuuglavnom, u njegovom razredu isto ih većina prolazi s odličnim, a svi ostali s vrlo dobrim, ali imam dojam da ih baš muštraju, a uglavnom radi za školu po cijeli dan uključujući i vikend. I komentira kako je u svim drugim školama lakše (Petu ne komentira jer ondje nikog ne poznaje
).
Super je i sretna sam kad klinci upadnu u škole po želji … ali tužna sam kad se npr. pri dodjeli svjedozbi cestita samo na upisu u npr Prelog/Mioc …
Sent from my iPhone using Tapatalk
U Petoj je sad bio omjer 17/9 u korist odličnih.
Drugi razred.
78,5% učenika u petoj prolazi s 5 . Prosjek škole 4,77
Ja mislim da bi naša djeca za željenu školu trebala dobiti pola boda temeljem roditeljskog tipkanja i dijeljenja informacija.
babyboys (i ostali ako znate), kako stojimo s tehničarima za računalstvo
možeš li napisati koliko bodova treba za koju školu (zasad)?
Ruđer je i dalje isto.
Ostalo nisam gledala jer sam u guzvi danas. Napisat ću kasnije.
Moj je odlučio da definitivno ide u končar. 10 minuta pješice od doma je neprocjenjiv benefit. I danas je saznao da mu frend iz razreda isto ide. Win win situacija.
Ja sam gledala školu, program i to, čini mi se dobro. Imaju erasmus, razne stručne akademije koje su međunarodno priznate ( mm svojim dečkima u odjelu te iste akademije plaća puste novce jer im trebaju), a dodatni benefit J je činjenica da kem i bio koje prezire ima samo u prvom razredu, a mat i fiz koje obozava 4 i 3 sata sve četiri godine. I sviđaju mi se stručni predmeti po opisu.
Toliko je oduševljen da je od djeteta koje je s gnušanjem odbijalo ideju studiranja kao takvog došao do tog da će on na fer . Živi bili pa vidjeli. S njim sam sad već spremna na sve
Erasmus ide ako je sve ok,zadnjih godinu i pol ga nije bilo
babyboys, da, čula sam da se končar jako digao u zadnje vrijeme i da imaju super profesore (info od profača iz Ruđera)
i rade po istom kurikulumu
bolje da ne pišem dalje da ne bi bila navala sljedeće godine na končar![]()
babyboys super da je dobio motivaciju :up. Moja da se sad upisuje u srednju sigurno bi gledala bližu školu.
Meni je laknulo jer je onaj sisak ispao iz fokusa. Jest super škola ali ne za njega
Ubacila sve tehničare za računalstvo u Zg osim Sesveta. Situacija je sljedeca.
Rudjer - 74,17 bodova
Tehnička škola Zagreb (ex zeljeznicarska u Palmoticevoj) - 70,64 boda
Poštanska i telekomunikacijska škola - 64,49 bodova
Elektrotehnička škola, Zagreb (ex Koncar) - 68,05 bodova.
I moja isto.
Iako nam se u tom trenutku činilo da je prometna povezanost direktnim tramvajem odličan izbor.
Ali - izgradnja rotora, popravak mosta, tram.pruge, potres, korona (nisu više bili u jednoj smjeni) .... sve je to pokvarilo planove
Drugo je izabralo najbližu školu (20-25min tram), za muku može i 45 min pješice
pa da, ja još uvijek imam malo zadršku prema Prelogu npr., pa to je bila kemijska, ono, ok škola ali ne prejaka nekoć davno
ili X, to je bila Tesla, ajd ona je bila dosta na glasu, XIII je bivša građevinska, ništa prestrašno, III - PTT (pljuga nekoć davno) i tak..., IX gimnazija (kažu da je isto jako dobra danas) je bila ono, ništ posebno - ekonomska, gornjogradska - ugostiteljska
mogu redomImam predrasude da su to danas dobre škole
Končar je bio isto onak, za slabije đake.
ali očito su se stvari promijenile, kod većine na bolje
moja bivša škola CUP je bome iznjedrila dvije poprilično jake gimnazije I i IV, a bome su i nas dosta stiskali u srednjoj, bilo je grijanja stolice ohoho, predavao mi Dakić matematiku a naša profka iz latinskog otišla u V pa su tamo nastavili teror![]()
Dakić. Zbog njega sam ja završila u Matematičkom informatičkom obrazovnom centru Vladimir Popović
![]()
Napisala sam to zato jer je tu bilo nas nekoliko koje su zagovarale važnost udaljenosti odnosno povezanosti škole i doma, i druga struja koja je pisala da je to potpuno nebitno.
He he, i još se spominjalo npr. učenje u javnom prijevozu.
Pa svakodnevno smo svi svjedoci kakav nam je promet u gradu. Bolje reći prometni krkljanac
A ovo šro Willow piše je bilo i kod mene. To su te predrasude nas roditelja koji smo išli u Zagreb u školu. Moja kad je spomenula Prelog dobila je moju zabezeknutu facu
Ima već tema negdje ovdje, sve te škole koje nabrajaš su i prije Šuvarice bile gimnazije pod svojim brojevima, nakon 1990. su nastavile s gimnazijskom tradicijom tamo gdje su stale 1977.
I. i IV. gimnazija bile su bogme jake prije Šuvarice, spajanje s Upravnom i birotehničkom školom im je donekle spustilo reputaciju (za razliku od npr. V. koja je u toj reformi "dobila" Pedagoški centar, što je bilo malo finije). Ipak, i za vrijeme Šuvarice u CUP su se upisivala djeca koja su pretendirala na studij prava, pa tako i neki današnji političari (između ostalih, i aktualni predsjednik države).
Moje mišljenje je da je to oslanjanje na tradiciju prethodnih škola imalo još smisla 90-tih, ali sada više ne. Izmijenjali su se ravnatelji, profesori, sastav učenika, pa tako i reputacije škola. Npr. Tituš je nekad bio škola za odgajateljice na Gornjem gradu, niš posebno, ali s vremenom je to postala jedna od boljih općih gimnazija u gradu. Isto tako i s Prelogom - sadašnji ravnatelj je od te škole stvorio ono što jest.
Novi programi u strukovnim školama također postaju sve popularniji i više nema smisla uspoređivati te škole s onim što su bile 80-tih i 90-tih.
Ja se sjećam da sam se sa svojih 57 od 60 bodpvoa mogla upisati u SVE gimnazije u zg osim mioca i pete. To su tri četvorke bile. Danas djeca sa tri boda manje o najjačim gimnazijama u zg mogu sanjati, kao što dmo ustanovili
Willow - išla si u I.?
Dakića i ja rado pamtim, on je u prvu došao iz V., ali u još ljepšem sjećanju mi je ostala divna prof Pavković, Dakić je došao kada je ona u penziju otišla. ❤️
Nema smisla uspoređivati jer sam ja školu upisivala prije 20 godina
Pojelo mi pola posta... Nisam prije 20, nego 30 godina upisivala
Wilow, baš sam pomislila wow kak9 si ti mlaaadaa![]()
Odnosno ekice, ćorava sam a sitno mi je na mobu![]()
Yep. Takodjer i ja sa svojim prosjekom oko 4.7 plus prijemni koji se rada pisao u svakoj skoli. Davne 1989.
Mislim da sam bila zadnja generacija koja je pisala prijemne i zadnja koja je upisala suvarice.
A to je najveća greška. Uspoređivati onda i sada.
Sve se za 180 zarotiralo.