Stranica 199 od 298 PrviPrvi ... 99149189197198199200201209249 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,901 do 9,950 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda lola ne misli na 5 bodova s testa. Jer po tablici nema takvih.
    Posljednje uređivanje od larmama : 02.07.2021. at 11:13

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima djece s 5 bodova, s 4,75 sto znaci da su se uspjeli pripremiti dosta dobro i riješiti, kako kažu težak test.
    Moja ce u Petu. Ja sam zbilja sretna s time.
    Tamo ide i starije dijete i znam da je dobra skola.

Malo sam bacila oko na rezultate i strukturu bodova i nema baš puno djece koja imaju malo bodova na prijemnom, a da su uspjeli upisati se temeljem dodatnih bodova.
    Ima jedan interesantan primjer s 1 bodom na prijemnom (to je 4/20 zadataka), a dodatni su bodovi temeljem ekipnog skolskog natjecanja.

Ne zavirujem djeci u bodove, sama sam bila dijete s dodatnim bodovima i popustom na HŽ pa su mi čak znali reći, blago tebi
    Dakle, ne zavidim nikome na dodatnim bodovima, da to razjasnimo

Ali upitno je koliko je dijete koje je rijesilo 4/20 za tu školu i zašto se na to odlučilo.

Razloga za slabije riješene testove je više, od corona nastave do primjene profesora matematike u ključnim razredima OŠ, ali svejedno.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ih ne vidim.
    Ja sam vidjela jednog s 5, šifra mu je Mozak, haha..
    Ono što nije smiješno je da je za pet državnih natjecanja dobio 1 bod, a netko drugi za drugo mj iz ekipne odbojke 2 boda..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, ima jedno dijete 5 bodova na testu, ukupno 86 )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj KAMI prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam vidjela jednog s 5, šifra mu je Mozak, haha..
    Ono što nije smiješno je da je za pet državnih natjecanja dobio 1 bod, a netko drugi za drugo mj iz ekipne odbojke 2 boda..
    Bravo, površno gledam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ima jedno dijete 5 bodova na testu, ukupno 86 )
    Ima ih dvoje s 5 bodova, i ja sam morala pogledati kad o tome pišete
    Ono što je bitno - a što možda nekog zanima - kad jednom krenu u školu, više ih se neće pitati koliko su bodova imali na testu i s koliko su se bodova upisali. Nema tog premjeravanja i odmjeravanja koliki su bili čiji bodovi. Jedino natjecatelji dosta brzo isplivaju jer obično nastavljaju s natjecanjima i u srednjoj školi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kladila bi se da većina ovih sa 4+ bodova već ima barem dodatni bod ako ne i izravan upis s državnog iz matematike.
    A ovaj s jednim bodom na prijemnom će se stvarno namučiti s matematikom u prvom razredu, ne bi mu bila u koži.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ih dvoje s 5 bodova, i ja sam morala pogledati kad o tome pišete
    Ono što je bitno - a što možda nekog zanima - kad jednom krenu u školu, više ih se neće pitati koliko su bodova imali na testu i s koliko su se bodova upisali. Nema tog premjeravanja i odmjeravanja koliki su bili čiji bodovi. Jedino natjecatelji dosta brzo isplivaju jer obično nastavljaju s natjecanjima i u srednjoj školi.
    Čak dva stvarno sam površna. Doduše malo mi je i drago, jer nisam baš sigurna da je normalno da gledam rezultate prijemnog u MIOC-u

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ima djece s 5 bodova, s 4,75 sto znaci da su se uspjeli pripremiti dosta dobro i riješiti, kako kažu težak test.
    Moja ce u Petu. Ja sam zbilja sretna s time.
    Tamo ide i starije dijete i znam da je dobra skola.

Malo sam bacila oko na rezultate i strukturu bodova i nema baš puno djece koja imaju malo bodova na prijemnom, a da su uspjeli upisati se temeljem dodatnih bodova.
    Ima jedan interesantan primjer s 1 bodom na prijemnom (to je 4/20 zadataka), a dodatni su bodovi temeljem ekipnog skolskog natjecanja.

Ne zavirujem djeci u bodove, sama sam bila dijete s dodatnim bodovima i popustom na HŽ pa su mi čak znali reći, blago tebi
    Dakle, ne zavidim nikome na dodatnim bodovima, da to razjasnimo

Ali upitno je koliko je dijete koje je rijesilo 4/20 za tu školu i zašto se na to odlučilo.

Razloga za slabije riješene testove je više, od corona nastave do primjene profesora matematike u ključnim razredima OŠ, ali svejedno.
    Mozda je dijete imalo los dan ili tremu.
    Pa je rezultat 4/20
    Bez obzira na to taj ucenik je svejedno super odlican.
    I ima sve predispozicije da bude uspjesan u skoli.
    To su nijanse. Kao i u zivotu nijanse odlucju o neki putevima.
    Ali odredena srednja je -put . Nije cilj.
    Cilj je valjda neki fakultet ( ako su gimnazije u pitanju).
    Do cilja se moze doci i drugim putem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma davno je ravnateljica MIOC-a rekla da taj prijemni nije obični test, nego baš provjera mat. znanja.

Uostalom, djeca upisuju škole iz raznih razloga, nekome nije uopće cilj biti super odličan u gimnaziji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iksustvo nakon jedne godine mioca:
    od 28 učenika u razredu - 22/23 je prošlo s odličnim ( ), ostali s vrlo dobrim
    djetetov komentar: "nas uopće ne traže puno, u ostalim školama moraju puno više raditi"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa tako ti je po svim "viđenijim" gimnazijama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Titušu 92% učenika prođe s 5

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imamo jedno rodino dijete s 4.75.
    Startalo je s 80 bodova.
    Znala sam da ce imati puno bodova. Bas mi je bilo drago.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    iksustvo nakon jedne godine mioca:
    od 28 učenika u razredu - 22/23 je prošlo s odličnim ( ), ostali s vrlo dobrim
    djetetov komentar: "nas uopće ne traže puno, u ostalim školama moraju puno više raditi"
    Ne znam što da kažem... ili su ovog mojeg u razrednom vijeću dopali goniči robova, ili on baš i nije toliko sposoban kao što se činilo u početku uglavnom, u njegovom razredu isto ih većina prolazi s odličnim, a svi ostali s vrlo dobrim, ali imam dojam da ih baš muštraju, a uglavnom radi za školu po cijeli dan uključujući i vikend. I komentira kako je u svim drugim školama lakše (Petu ne komentira jer ondje nikog ne poznaje ).

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super je i sretna sam kad klinci upadnu u škole po želji … ali tužna sam kad se npr. pri dodjeli svjedozbi cestita samo na upisu u npr Prelog/Mioc …

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo jedno rodino dijete s 4.75.
    Startalo je s 80 bodova.
    Znala sam da ce imati puno bodova. Bas mi je bilo drago.
    Bravooo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Super je i sretna sam kad klinci upadnu u škole po želji … ali tužna sam kad se npr. pri dodjeli svjedozbi cestita samo na upisu u npr Prelog/Mioc …

To se ne bi smjelo tako događat.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ma davno je ravnateljica MIOC-a rekla da taj prijemni nije obični test, nego baš provjera mat. znanja.

.
    Ne treba ona to reći. Moj je bio prva generacija sad ovih prijemnih, pa smo mu lijepo doma objasnili da nema kaj učit jer da to neće biti gradivo, neg neke cake. Onda je pitao da kaj su to cake. Iako se naravno sad piše da je taj prvi bio najlakši, al ta djeca su probila led

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    To se ne bi smjelo tako događat.
    eto događa se… sad je STEM na cijeni i sve drugo se uglavnom tretira kao manje vrijedno …

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što da kažem... ili su ovog mojeg u razrednom vijeću dopali goniči robova, ili on baš i nije toliko sposoban kao što se činilo u početku uglavnom, u njegovom razredu isto ih većina prolazi s odličnim, a svi ostali s vrlo dobrim, ali imam dojam da ih baš muštraju, a uglavnom radi za školu po cijeli dan uključujući i vikend. I komentira kako je u svim drugim školama lakše (Petu ne komentira jer ondje nikog ne poznaje ).
    i kod mojeg ih je svega 5-6 proslo s 4, ali su se svi dobrano naradili. ovaj moj je prvi put u zivotu ucio, u osnovnoj je prolazio na racun zadaca i slusanja na satu. sada to nije dovoljno, a uz ucenje, stalno su neki projekti

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U Petoj je sad bio omjer 17/9 u korist odličnih.
    Drugi razred.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

78,5% učenika u petoj prolazi s 5 . Prosjek škole 4,77

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja mislim da bi naša djeca za željenu školu trebala dobiti pola boda temeljem roditeljskog tipkanja i dijeljenja informacija .

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

babyboys (i ostali ako znate), kako stojimo s tehničarima za računalstvo
    možeš li napisati koliko bodova treba za koju školu (zasad)?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ruđer je i dalje isto.
    Ostalo nisam gledala jer sam u guzvi danas. Napisat ću kasnije.

Moj je odlučio da definitivno ide u končar. 10 minuta pješice od doma je neprocjenjiv benefit. I danas je saznao da mu frend iz razreda isto ide. Win win situacija.

Ja sam gledala školu, program i to, čini mi se dobro. Imaju erasmus, razne stručne akademije koje su međunarodno priznate ( mm svojim dečkima u odjelu te iste akademije plaća puste novce jer im trebaju), a dodatni benefit J je činjenica da kem i bio koje prezire ima samo u prvom razredu, a mat i fiz koje obozava 4 i 3 sata sve četiri godine. I sviđaju mi se stručni predmeti po opisu.

Toliko je oduševljen da je od djeteta koje je s gnušanjem odbijalo ideju studiranja kao takvog došao do tog da će on na fer . Živi bili pa vidjeli. S njim sam sad već spremna na sve

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Erasmus ide ako je sve ok,zadnjih godinu i pol ga nije bilo

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

babyboys, da, čula sam da se končar jako digao u zadnje vrijeme i da imaju super profesore (info od profača iz Ruđera)
    i rade po istom kurikulumu
    bolje da ne pišem dalje da ne bi bila navala sljedeće godine na končar

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku

Moj je odlučio da definitivno ide u končar. 10 minuta pješice od doma je neprocjenjiv benefit. I danas je saznao da mu frend iz razreda isto ide. Win win situacija.

Ja sam gledala školu, program i to, čini mi se dobro. Imaju erasmus, razne stručne akademije koje su međunarodno priznate ( mm svojim dečkima u odjelu te iste akademije plaća puste novce jer im trebaju), a dodatni benefit J je činjenica da kem i bio koje prezire ima samo u prvom razredu, a mat i fiz koje obozava 4 i 3 sata sve četiri godine. I sviđaju mi se stručni predmeti po opisu.

Toliko je oduševljen da je od djeteta koje je s gnušanjem odbijalo ideju studiranja kao takvog došao do tog da će on na fer . Živi bili pa vidjeli. S njim sam sad već spremna na sve
    Ovo zvuči odlično, nadam se da će mu škola ispuniti očekivanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

babyboys super da je dobio motivaciju :up. Moja da se sad upisuje u srednju sigurno bi gledala bližu školu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je laknulo jer je onaj sisak ispao iz fokusa. Jest super škola ali ne za njega

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    babyboys (i ostali ako znate), kako stojimo s tehničarima za računalstvo
    možeš li napisati koliko bodova treba za koju školu (zasad)?
    Ubacila sve tehničare za računalstvo u Zg osim Sesveta. Situacija je sljedeca.
    Rudjer - 74,17 bodova
    Tehnička škola Zagreb (ex zeljeznicarska u Palmoticevoj) - 70,64 boda
    Poštanska i telekomunikacijska škola - 64,49 bodova
    Elektrotehnička škola, Zagreb (ex Koncar) - 68,05 bodova.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    babyboys super da je dobio motivaciju :up. Moja da se sad upisuje u srednju sigurno bi gledala bližu školu.
    Već smo pisali da su udaljenost škole i jednostavnost putovanja do nje bitan faktir pri izboru, iako je bilo onih koji se i nisu složili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja isto.
    Iako nam se u tom trenutku činilo da je prometna povezanost direktnim tramvajem odličan izbor.
    Ali - izgradnja rotora, popravak mosta, tram.pruge, potres, korona (nisu više bili u jednoj smjeni) .... sve je to pokvarilo planove
    Drugo je izabralo najbližu školu (20-25min tram), za muku može i 45 min pješice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Yuria prvotno napisa Vidi poruku
    Ubacila sve tehničare za računalstvo u Zg osim Sesveta. Situacija je sljedeca.
    Rudjer - 74,17 bodova
    Tehnička škola Zagreb (ex zeljeznicarska u Palmoticevoj) - 70,64 boda
    Poštanska i telekomunikacijska škola - 64,49 bodova
    Elektrotehnička škola, Zagreb (ex Koncar) - 68,05 bodova.

Sve se promijenilo... u Palmotićevu su se upisivala djeca s 2-3 prolazom u OŠ, a ovih 70 bodova --pa to su viši vrlo dobri đaci zadnji na listi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Već smo pisali da su udaljenost škole i jednostavnost putovanja do nje bitan faktir pri izboru, iako je bilo onih koji se i nisu složili
    a gle nije ona gledala tada te faktore

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Sve se promijenilo... u Palmotićevu su se upisivala djeca s 2-3 prolazom u OŠ, a ovih 70 bodova --pa to su viši vrlo dobri đaci zadnji na listi
    pa da, ja još uvijek imam malo zadršku prema Prelogu npr., pa to je bila kemijska, ono, ok škola ali ne prejaka nekoć davno
    ili X, to je bila Tesla, ajd ona je bila dosta na glasu, XIII je bivša građevinska, ništa prestrašno, III - PTT (pljuga nekoć davno) i tak..., IX gimnazija (kažu da je isto jako dobra danas) je bila ono, ništ posebno - ekonomska, gornjogradska - ugostiteljska
    mogu redom Imam predrasude da su to danas dobre škole Končar je bio isto onak, za slabije đake.
    ali očito su se stvari promijenile, kod većine na bolje
    moja bivša škola CUP je bome iznjedrila dvije poprilično jake gimnazije I i IV, a bome su i nas dosta stiskali u srednjoj, bilo je grijanja stolice ohoho, predavao mi Dakić matematiku a naša profka iz latinskog otišla u V pa su tamo nastavili teror

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakić . Zbog njega sam ja završila u Matematičkom informatičkom obrazovnom centru Vladimir Popović

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a gle nije ona gledala tada te faktore
    Pa ja ih ne gledam ni sada, osim kad je sisak u pitanju.
    Ali moje dijete je vrlo komotno. Pa su mu se zvijezde eto poklopile

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam to zato jer je tu bilo nas nekoliko koje su zagovarale važnost udaljenosti odnosno povezanosti škole i doma, i druga struja koja je pisala da je to potpuno nebitno.

He he, i još se spominjalo npr. učenje u javnom prijevozu.

Pa svakodnevno smo svi svjedoci kakav nam je promet u gradu. Bolje reći prometni krkljanac

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ovo šro Willow piše je bilo i kod mene. To su te predrasude nas roditelja koji smo išli u Zagreb u školu. Moja kad je spomenula Prelog dobila je moju zabezeknutu facu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa da, ja još uvijek imam malo zadršku prema Prelogu npr., pa to je bila kemijska, ono, ok škola ali ne prejaka nekoć davno
    ili X, to je bila Tesla, ajd ona je bila dosta na glasu, XIII je bivša građevinska, ništa prestrašno, III - PTT (pljuga nekoć davno) i tak..., IX gimnazija (kažu da je isto jako dobra danas) je bila ono, ništ posebno - ekonomska, gornjogradska - ugostiteljska
    mogu redom Imam predrasude da su to danas dobre škole Končar je bio isto onak, za slabije đake.
    moja bivša škola CUP je bome iznjedrila dvije poprilično jake gimnazije I i IV, a bome su i nas dosta stiskali u srednjoj, bilo je grijanja stolice ohoho, predavao mi Dakić matematiku a naša profka iz latinskog otišla u V pa su tamo nastavili teror
    Ima već tema negdje ovdje, sve te škole koje nabrajaš su i prije Šuvarice bile gimnazije pod svojim brojevima, nakon 1990. su nastavile s gimnazijskom tradicijom tamo gdje su stale 1977.
    I. i IV. gimnazija bile su bogme jake prije Šuvarice, spajanje s Upravnom i birotehničkom školom im je donekle spustilo reputaciju (za razliku od npr. V. koja je u toj reformi "dobila" Pedagoški centar, što je bilo malo finije). Ipak, i za vrijeme Šuvarice u CUP su se upisivala djeca koja su pretendirala na studij prava, pa tako i neki današnji političari (između ostalih, i aktualni predsjednik države ).

Moje mišljenje je da je to oslanjanje na tradiciju prethodnih škola imalo još smisla 90-tih, ali sada više ne. Izmijenjali su se ravnatelji, profesori, sastav učenika, pa tako i reputacije škola. Npr. Tituš je nekad bio škola za odgajateljice na Gornjem gradu, niš posebno, ali s vremenom je to postala jedna od boljih općih gimnazija u gradu. Isto tako i s Prelogom - sadašnji ravnatelj je od te škole stvorio ono što jest.
    Novi programi u strukovnim školama također postaju sve popularniji i više nema smisla uspoređivati te škole s onim što su bile 80-tih i 90-tih.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znam kad si se ti upisovala u srednju, ali prije 25 godina kemijska je bila jedna od jačih tehničkih škola, pogotovo opći tehničar.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se sjećam da sam se sa svojih 57 od 60 bodpvoa mogla upisati u SVE gimnazije u zg osim mioca i pete. To su tri četvorke bile. Danas djeca sa tri boda manje o najjačim gimnazijama u zg mogu sanjati, kao što dmo ustanovili

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Willow - išla si u I.?
    Dakića i ja rado pamtim, on je u prvu došao iz V., ali u još ljepšem sjećanju mi je ostala divna prof Pavković, Dakić je došao kada je ona u penziju otišla. ❤️

Nema smisla uspoređivati jer sam ja školu upisivala prije 20 godina

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Willow - išla si u I.?
    Dakića i ja rado pamtim, on je u prvu došao iz V., ali u još ljepšem sjećanju mi je ostala divna prof Pavković, Dakić je došao kada je ona u penziju otišla. ❤️

Nema smisla uspoređivati jer sam ja školu upisivala prije 20 godina
    išla sam u CUP, zadnja generacija, generacija iza mene je već dobila svjedodžbe kao gimnazija (I / IV)

a da, ovo gore sve stoji, samo je to meni još u glavi

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pojelo mi pola posta... Nisam prije 20, nego 30 godina upisivala

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wilow, baš sam pomislila wow kak9 si ti mlaaadaa

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odnosno ekice, ćorava sam a sitno mi je na mobu

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se sjećam da sam se sa svojih 57 od 60 bodpvoa mogla upisati u SVE gimnazije u zg osim mioca i pete. To su tri četvorke bile. Danas djeca sa tri boda manje o najjačim gimnazijama u zg mogu sanjati, kao što dmo ustanovili
    Yep. Takodjer i ja sa svojim prosjekom oko 4.7 plus prijemni koji se rada pisao u svakoj skoli. Davne 1989.
    Mislim da sam bila zadnja generacija koja je pisala prijemne i zadnja koja je upisala suvarice.

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    A ovo šro Willow piše je bilo i kod mene. To su te predrasude nas roditelja koji smo išli u Zagreb u školu. Moja kad je spomenula Prelog dobila je moju zabezeknutu facu
    A to je najveća greška. Uspoređivati onda i sada.
    Sve se za 180 zarotiralo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •