Nikolaa prvotno napisa
Što se tiče ultrazvuka kukova, tu imam zanimljivu priču. Znači, bio sam u istoj situaciji - na prvom i drugom sistematskom pregledu je naša (privatna) doktorica navalila da beba mora na ultrazvuk kukova, da je to užasno važno, i mi smo se skroz uspaničili kako ćemo to riješiti, jer nismo htjeli ni prismrditi u državnu bolnicu, pa smo kopali, smišljali ovako-onako, potrošili hrpu vremena i mentalne energije - kadli, eto, naiđe naš kućni prijatelj koji je igrom slučaja ni manje ni više nego fizioterapeut specijaliziran za djecu. Ja mu ispričam moj gorući problem, a on na to kaže nešto tipa: Ke?! Kakve su to gluposti? Pa ako oni na tom ultrazvuku i nađu neki problem, i ti dođeš s bebom fizioterapeutu, fizioterapeut bi te poslao nazad doma i rekao da se vratiš kad dijete poraste jer na bebama nije moguće provoditi terapije, nego se to može samo kad dijete poraste. A kad poraste, onda vidiš jel ima problem s kukom ili ne i bez ultrazvuka. On sam nije svoju djecu uopće vodio na to i smatra da je to obično traćenje vremena i energije. Eto, je mišljenje osobe koja je kompetentnija od bilo koga drugog za to. Ali možda najbolje, ne znam koliko možeš imati povjerenja u mene jer ipak se ne poznajemo, preporučujem ti da lijepo sama odeš direktno kod fizioterapeuta za djecu pa ga pitaš što misli o tome.