:roll: :bljuc:
Printable View
Citiraj:
Svojoj djeci i ja i vi želimo da nađu osobu koja će ih ljubiti, voljeti, poštivati cijeli život, koja će biti zdrave glave, uma, zdravih gena; nitko ne želi da se troše putem kako stignu, isprobavaju sve i sva, i na koncu nalete na nekoga tko im je polubrat. Ajde molim vas!
htjela sam još prije nešto napisati o tvom stavu kako ne bismo ovdje smjele svašta pisati jer će zbog pročitanog ovdje neke žene "skrenuti ulijevo" - htjela sam reći nešto uzvišeno o slobodnoj volji i ovoj čudnoj, čudnoj sintagmi i tako dalje, no ustvari u pravu si ti kad držiš da ovo što je napisano utječe na nas koji to čitamo. meni je tvoj post prestrašan a nekako uvijek ispadne "da ti samo malo preuveličavaš i pretjeruješ radi boljeg shvaćanja" - ja mislim da to nije istina i da sve ovo što si napisala stvarno i misliš. i ovo fakat utječe na mene. ono, gadi mi se...Citiraj:
Obitelj i brak garantiraju da se zna čije je koje dijete, da se geni drže na odstojanju, i da se genetski materijal, ono dobro iz raznih loza ujedinjuje i stvara nove zdrave i prave pojedince.
Pa eto, o tome se i radi (Ronin, slučajno sam izabrala tvoj post, mogla sam bilo čiji iz ove rasprave, osim Ifin i PIkulin, valjda).
Čemu onda ta silna sloboda ako će se možda dogoditi da je tvoj MM nekada nekome napravio dijete koje je sestra tvom sinu.
Pa to je ono o čemu Ifigenija priča.
O trošenju sa strane i tim više što smo postali globalno selo.
Evo, čak se ni ne mora dogoditi da vam sin oženi sestru..., ali, zar vam ne bi bilo bed da vam sin možda ima dijete u drugom gradu, drugoj državi, drugom kraju svijeta. Da ste možda baka, a da nemate pojma. Ili da sami imate sestru za koju ne znate.
Naravno, nitko neće lupati time glavu, pa čak i da zna da joj je otac svojedobno šarao, ali zar nije bed ta mogućnost. DA negdje daleko ili blizu, u susjedstvu, teče vaša krv, a da to ne znate.
Bila sam i previše liberalna u mladosti. I znam što znači imati apsolutnu slobodu. I molim vas, ne nabijajte na nos nikome traume iz djetinjstva, mladosti...
I pobogu, usporedba s Hitlerom! DA niste pretjerali?
Zašto vam je užasna pomisao na to da netko već sada, dok su joj djeca mala, (a tu govorim i u svoje ime) razmišlja o tome kakve će unuke imati, s kim će se njezino dijete oženiti/udati, kakva će djeca biti. Pa svi znamo da nam je zdravlje najvažnije.
Kada osobno razmišljam o tome, sjetim se, čovjek planira, a Bog se smije. I znam, voljela bih svoje dijete da napravi bilo što i da bude bilo tko, ništa joj ne bih branila niti zamjerila, ali se ipak negdje u dubini duše nadam kako ću čuvati zdrave i pametne unuke.
MOžda se čini kako smo u manjini. Možda samo šutimo.
A kad se već prozivamo, TAshunice i Svimbalo, vi ste fenomeni. Od vas nikada nisam pročitala ništa konstruktivno, osim ruganja i snebivanja.
sikapika nekad je bolje ne reći ništa, nego izgovoriti hrpu gluposti.
uzmimo, recimo, tvoje citiranje ronin. ovako kako si ti citirala čovjek bi rekao da se ona slaže sa ifigenijom, a kad odeš na njen post vidiš da je sikapika namjerno izostavila najvažniji dio posta
ja znam da sam ti postala omražena onog trenutka kad sam citirala ono što mi se nije svidjelo što si napisala, a ticalo se osobno mene i moje bolesti. ne planiram ti se zato ispričati, jer si ti tako koja je lupetala bez veze.Citiraj:
jer,logičkim slijedom,ispada da ne bismo kao roditelji trebali blagosloviti(kao da bi nas uopće pitali za dozvolu?)vezu našeg djeteta s osobom čije porijeklo ne znamo.
ne znam,meni se osobno taj stav nikako ne slaže s mojim poimanjem maksime "biti kršćanin"
nadalje, vrati se na početak ove rasprave pa pročitaj moje mišljenje o ovoj temi, imaš ga jasno i glasno napisanog:
pa malo ne čini mi se šestoj stranici:Citiraj:
iskreno, meni je čudno "dešavanje" tolikih trudnoća u današnje vrijeme kada postoji kontracepcija za sve i svakoga.
ako ne želiš dijete, koristiš kontracepciju.
pa jedan mali esej negdje na sredini:Citiraj:
potpis kao kuća. nit želim da mi je netko sluga, niti želim biti nekome sluga.
svoju komociju ne bih mijenjala za ništa, a isto tako ne vjerujem niti da bi moji roditelji.
i nikako ne razumijem što je pogrešno u želji za svojim stanom/kućom.
zašto bi to bilo nešto sebično?!
ubuduće čitaj raspravu od početka do kraja, a ne ovako spadneš s neba pa u rebra i onda prozivaš. to ti je inače vrlo ružno i nekulturno.Citiraj:
zašto je društvena klima narihtana na dvoje djece?
u svojoj okolini imam dosta parova koji imaju troje djece i ne vidim da ih netko gađa blatom.
nikako da mi netko objasni ovu tezu, stalno se njom nabacujete, iako meni nije jasno zašto.
što fali hobijima, šopinzima i tečajevima?
može li nas se baš prozvati sebičnjakušama ako želimo dio kolača za sebe?
meni posao nije samo neko mjesto gdje sam od 8 do 4 i osigurava mi plaću, ne, ja ŽELIM raditi, želim izaći iz kuće, želim se susretati s drugim ljudima, želim prošetati bez da me non-stop netko vuče za majicu.
ako je to grijeh, e pa hebi ga, neka je.
ne mogu biti dobra majka, ako neki drugi dio mene nije ispunjen i zadovoljan.
što se tiče anemoninog pitanja.
nama je dvoje dosta. možda negdje duboko u meni postoji želja za još jednim djetetom, ali prvenstveno zdravstveno bi bio veliki rizik, bogme i financije igraju veliku ulogu, a isto tako i sve ovo što sam navela gore.
kontracepciju koristim i nadam se najboljem.
ako bi se unatoč kontracepciji desila trudnoća svakako bih je zadržala.
osobno ne bih napravila AB, ali sam svakako za da postoji opcija i ne želim misliti i suditi o drugima, svatko ima svoje razloge i svatko će napraviti ono što je za njega u tom trenutku najbolje.
baj d vej imaš i svimbinih postova na ovoj temi, samo treba čitati.
i za kraj ovog nečega, okani se mene i moga imena, ne prozivaj me, ne čitaj me, ignoriraj me i oladi.
Ej, SikaPika, i ja tebe volim :)
Kao što ti je Tash lijepo rekla, samo baci oko malo koncentriranije prije no što počneš prozivati.
čak jednim dijelom i razumijem ifi što se tiče straha od mogućih petljanja s ljudima koji su nam u rodu bez da to znamo. ali, imho, jadan li je onaj kom je potreban strah od boga i seoskog popa da ne trči svijetom i oplođuje sve oko sebe bez osvrtanja. takav, uz taj strah od navedenog, vjerojatno radi isto, samo se pravi fin. osim toga, seksom se ne šire samo dječica upitnog porijekla nego i divote tipa hiv, hepatitis c i preostali odličan izbor raznoraznih spolno prenosivih bolesti. no, zato imamo i onaj čudan izum zvan kondom. i još par njih. istina, kontracepcija zakazuje. ali manje su šanse da zakaže ako se ekšli KORISTI (edukacija, edukacija, edukacija!).
znate li koliko je lako kontrolirati osobu ako ju držite seksualno frustriranom? stanovite institucije to jako dobro znaju.
i ja mislim da je prije ovo, nego briga za stabilnost društva. al dobro.
i, pikula, nije ništa sf pobrkala, post kao da je izašao iz pera nekog ideologa nacionalsocijalizma. i to je tako - slike su se malo omakle. jučer mi je bilo smiješno. a onda sam se sjetila kako su se ljudi kidali od smijeha i ismijavali hitlera. i onda su se za koju godinu prestali smijati.
Ja mislim da je najlakše sa zadovoljnim ljudima koji gledaju svoja posla i trče s posla doma da se valjaju s partnerom u krevetu, na opće zadovoljstvo; kad se stisnem uz tvoje toplo dupe, meni je super - a propos odnosa politike i seksualnog zadovoljenja.
Uskraćeni ljudi mislim da su najgori teret i sebi i drugima i da se s njima ništa ne može počet, a ni završit.
nekim ljudima ova sintagma "moja krv" ne igra važnu ulogu u životu. jer su posvojili ili su posvojeni, jer je "njihova krv" možda ubojica, pedofil ili kriminalac.Citiraj:
DA negdje daleko ili blizu, u susjedstvu, teče vaša krv, a da to ne znate.
ja sam u mladosti bila pobožna katolkinja iz isto takve obitelji.Citiraj:
Bila sam i previše liberalna u mladosti. I znam što znači imati apsolutnu slobodu. I molim vas, ne nabijajte na nos nikome traume iz djetinjstva, mladosti...
svi mi definitivno imamo traume iz djetinjstva, i zasigurno smo slobodni o njima i po njima djelovati i pisati :mrgreen:
.Citiraj:
I pobogu, usporedba s Hitlerom! DA niste pretjerali?
Zašto vam je užasna pomisao na to da netko već sada, dok su joj djeca mala, (a tu govorim i u svoje ime) razmišlja o tome kakve će unuke imati, s kim će se njezino dijete oženiti/udati, kakva će djeca biti. Pa svi znamo da nam je zdravlje najvažnije
moj mož i ja u miraz smo donijeli neke vrlo problematične gene. recimo da smo za neke od njih znali prije nego smo imali djecu. po ifigenijinom tumačenju svijeta, vrlo smo neodgovorni ljudi jer geni naše djece nisu najbolji mogući u cijelom svemiru. a zadaća nam je rađati genetski savršene pojednce.
i ne, ifigenija i sikapika, ja ne razmišljam o ovome o čemu vi razmišljate. kad god zamislim kakvog bi dečka našla moja kćer, nikad ali nikad ne pomislim na njegove gene i tko su mu roditelji i hoće li on MOŽEBITNO biti plod nekog poluincesta. to mi je toliko ludo da mislim da o tome mozgati mogu samo isto takve osobe.
Điiiz, al ste me bukvalno shvatile! Da Hitler!
Pa ne da tražiš rodovnicu, nego da nema granica obitelji, braka, seksualnih sloboda onda bi bilo puno više brakova između braće i sestara, i njihove djece. To je moj banalan i zdravorazumski odgovor na pitanje - a zašto religije reguliraju seksualnost.
Radikalizirala sam, ali bolje da nisam.
Ponekad se pitam čemu uopće išta reći i napisati.
Kako god - il si vaki il si hitler il si nesistematičan...
po meni je ova tema davno otišla u kupus. prerasla u grupiranje pikula/ifi/vertex/roza/ne sjećam se tko još vs ostatak foruma, u postrojavanja bez ikakvog smisla.
niti će mene roza ili pikula uvjeriti da je nekonzumiranje veze prije braka normalno i poželjno, niti ću ja njih uvjeriti da ab treba biti osobni odabir svake žene.
ne vidim, nakon ovih 20 strana, smisla ovoj temi više, sve se samo žvače iznova.
ok