Protiv!
Printable View
Protiv!
Veli meni moja mama da nezna dal bude išla glasati u nedjelju,ali ako pe da bude glasala protiv.
Opa reko,ugodno si me iznenadila!
Pa da,veli ona,ja sam protiv ped...
Rekla sam joj da nek si zeme naočale i pročita dobro kaj piše,jer se ped... ne spominju u pitanju.
To samo govori o tome na koji način su se glasovi skupljali.
moja optimistična procjena je pobjeda ZA 70:30
ovaj forum nije zrcalo društva i nemojte se zavaravati da Protiv inicijativa ima šansu, ali to nas ni u kojem slučaju ne smije omesti da izađemo na referendum i zaokružimo ono u što vjerujemo da je ispravno
Evo i Grubišića: Iza-referenduma-stoje-Opus-Dei-i-talibanski-duh
Super je ispalo!
A ja sam danas u vrtiću vidjela nešto sasvim drugo :)
Išla sam po malu u dežurstvo pa sam prolazila dijelom koji spaja dvije strane vrtića i na oglasnoj ploči vidjela neke korisne informacije za roditelje i na panou nekoliko crteža, tipa mama, tata i dijete kraj ljuljačke u parku; baka, mama, tata i dijete; curica se ljulja, a sa svake strane stoji po jedna odrasla ženska osoba... Gledam i ne vjerujem, različite obitelji...
Inače, u svoje starce ne sumnjam, svekr me pitao da mu pojasnim pa jesam, a sa sveki je trebalo par minuta dulje... Još prije 2-3 tjedna vidjela je queer bajke pa je pitala što je to .. to vam je kad kraljevna spašava kraljevića, ii kad se dva princa zaljube...molim, molim, dva muška, ja sam protiv toga??? I onda smo malo popričali s njom, i ona i svekr su dobre i otvorene osobe, brzo su skontali.
Prabake neću uopće pitati, neću ih ni podsjećati, jer ima tko hoće u nedjelju...
nisam čitala temu
glasam protiv i happy sam što svi ljudi, do čijeg mi je mišljenja stalo, također glasaju protiv
Ni europarlamentarci nisu pošteđeni: Vuljanić, oduvijek ostavljaš dojam pedera
Ovo mi se isto sviđa, isti izvor
http://kriz-zivota.com/u-ime-jednog-...ne-u-moje-ime/
Meni se čini slično. Treba još samo vidjeti koliki će postotak izaći na glasanje. No onaj tko ne izađe, sam si je kriv.
No svejedno, stvarno sam sretna da je toliki broj ljudi koje cijenim na strani čovječnosti, te da su digli svoj glas. Kada stavim njihove misli, argumente, te općenito retoriku i način, na jednu stranu i ove druge na drugu stranu, sviđa mi se društvo u kome se nalazim.
Nebitna opaska, ali vidim da i neki sportski idoli moje mladosti, pa ako i nisu decidirano protiv, nisu ni za. :angel: ljudi se na sreću mijenjaju.
Mazohizam ili strpljenje?
;-)
Ja nemam snage ni započeti.
Am, ajde podjeli s nama. :-)
Ni ja nemam optimisticne prognoze :-(
Zemlja u kojoj zivimo nije bas olicenje tolerancije
I muka mi je kad se sjetim nedjelje
Muka mi je kad se sjetim da ce moja sveki glasati za, a njena 80-godisnja mam protiv, jer ta starica misli da diskriminacija nije prihvatljiva, dok moja sveki ocito misli da jest...
Muka mi je kad vidim tko sve glasa za
I kao sto ste vec rekli, zelim jednog dana mirne duse svojoj djeci pogledati u oci i ne sramiti se!
ne znam je li netko linkao
za one koje oduzimanje prava prodaju pod demokraciju
http://www.tportal.hr/komentari/kome...kvidirana.html
"Nije demokracija neograničena vlast naroda, nego sustav ustanova i vrednota koji građanina štiti od straha i poniženja i to tako što jamči da ljudska prava nikad i ni pod kojim uvjetima ne mogu ovisiti o neizvjesnosti većinskog odlučivanja i nepredvidivosti takozvane 'narodne volje'.
Neograničena vlast naroda je fašizam"
Ja sam optimistična, mislim da će biti 60:40 ZA.
Moja teta je uspješno preobraćena, sada čak i poriče da je bila ZA! Mislim da bi bilo još takvih da je "PROTIV" kampanja počela barem tjedan dana ranije...
Ja nisam nikoga nagovarala, ali sam razgovorom uspjele nagovoriti neke bliske osobe da izadju na referendum. Nisu bili ZA, vise indiferentni po pitanju referenduma. U smislu "besmislen je, glup..." No, to nije opravdanje za neizlazak.
Evo, primjerice, moja mama je negdje gledala ili citala nesto o Dani Budisavljevic i ta ju je zena odusevila.
I sad pred referendum... Kao, njoj se ne ide. Samo sam je podsjetila da gejevi nisu samo gejevi (kako to blesavo zvuci) vec ljudi kao mi, novinari, inzenjeri, necije kceri i sestre.
Mama je odmah rekla- idem i glasam PROTIV! :mrgreen:
Ja se takodjer ne zavaravam da ce PROTIV uspjeti dobiti veci broj glasova. Ali, moram ici svejedno.
U posljednja dva tjedna napravio se pomak u anketama i to je super. Vidjet ćemo sutra koliki će izać. Problem je što je teško ići protiv najjače institucije u državi, sutra će nekoliko tisuća svećenika podsjećati vjernike što im je činiti...
ja moram napisati da sam ponosna na svoju mamu koja ce glasat PROTIV , niti sam joj solila pamet, niti sta nagovarala, niti smo uopce pricale prije o tome, zena kaze i mi smo manjina u HR jer smo bosnaci znali su nas gaziti ,
ponosna kci <3
da prvo ce se otic na misu di ce svecenik dobrrrrooo isprat mozak pa onda na glasanje
uzas
ok, priznajem da konkretno ovo nisam slušala jer ne mogu više, užasno me počelo zamarati sve to. zadnje sam ju slušala u sučeljavanju na nov@ tv i to zbog sandija, ne zbog nje.
no, taman da i imam mazohističkih sklonosti postalo mi ju je uopće teško slušati jer imam fizičku reakciju na nju. smeta mi što ne diše na nos kontinuirano nego hvata zrak. dođe mi da joj začepim nos.
Ja se samo pitam što je slijedeće... zabrana pobačaja, zabrana MPO, zabrana drugačije vjeroispovijesti, mišljenja, stava...
Svi se busaju u papu, a ne slušaju ga ni pola posto....naši dragi milosrdni katolički tradiocionalni hrvati
Dobro je Tvrko Jakovina rekao: i Hitler se pojavio u Njemačkoj u identičnoj socioekonomskoj situaciji kakva je danas u Hrvatskoj. I pobjedio na referendumu.
Hrvati očito vole jednoumlje.
Hoće li uskoro početi zatvarati homoseksualce i sve koji su drugačiji u umobolnice, pa ih činom velikog milosrđa u katoličkom duhu eutanazirati u kamionima kao onomad u dalekoj nacističkoj njemačkoj prije 70 godina???
Nije to baš tako davno bilo kako se svima čini.
PROTIV
Sva sreća da su neki ljudi toliko ograničeni pa će glasati PROTIV PEDERA znam osobnog jednog koji je pitao mm šta ako zaokruži PROTIV jel to onda znači to da je protiv pedera
Inače mi već pola godine razgovaramo doma o tome na početku je i moja mama bila ZA jer ne želi da oni usvajaju djecu (kao da se o tome radi na ovom referendumu) no uspjeli smo ja i mm je uvjeriti da je pogrešno diskriminirati ljude i tako nešto staviti u Ustav, eto nakon pol godine i ona će glasati PROTIV a inače je jako tvrdoglava i kad nešto zatupi teško se okrene.
Ja isto mislim da će pobjediti ZA ekipa jer gdje god se okrenem i čujem razgovore, svi su ZA, i iskreno želudac mi se okreće kad vidim i svoje drage prijatelje koji imaju takav stav, čak mi je jedna rekla da je živcira kampanja PROTIV jer su preagresivni (zadnjih mjesec dana u medijima) i baš zato će glasati ZA:roll:
Apsu odličan komentar Anđe Marić i stvarno bi moglo doći do toga, gdje si našla taj citat?
nazalost pobjedit ce ZA ali da se sad skupljaju potpisi ne bi ih skupili , mnogi ljudi su promjenili misljenje i ne bi letili kao sto su letili na standove potpisivat jer su se tada bojali ni sami ne znajuci cega ....
A čuj imali su atraktivni naziv ZA obitelj pa tko ne bi potpisao ZA obitelj, malo tko se raspitavao o nekom dubljem značenju evo još uvijek ljudi povezuju pravo na brak sa pravom da posvajaju djecu, većinom su ljudi protive ovom drugom a ne kuže da to dvoje nije izravno povezano tj.da jedan drugi zakon to određuje
znate sta mene boli
sto ovi ZA misle da mi koji smo PROTIV nismo za obitelj, ej 8 godine pokusavanja dobit dijete ja nisam za obitelj ??
ako je itko za obitelj onda smo mi sa potpomognute a vecina nas je PROTIV
to me jako boli :( to sto njih 90% nemaju pojma uopce kud ovo sve vodi i sta znaci ZA
dosla sam samo zakeljiti link prije s istog izvora,i ovaj je clanak odlican!
kao i u mnogim drugim temama , izlazak iz virtualnog svijeta me grubo osvijesti da se ovdje okuplja jedna malo drugacija ekipa....ja u mojoj sredini predvidjam 95:5....:gaah:
dobro prijatelje,a sira rodbina? ove prve jos i mogu otkaciti....
mene je sram jer nikako ne mogu utjecati na svoje ukućane, oni su drugi svijet od moga ali tako je kako je. moja sestra će glasati protiv a i radi na biralištu taj dan.
Zvoni telefon , zovu iz SDP-a da ne zaboravim sutra glasovati , i da mi kazu stav koji je stav SDP-a.
kazem : " hvala vam lijepo , ali ja sam stav imala prije SDP-a. I zalosno je da uopce moram izlaziti na ovakav referendum."
Bravo, Sirius, SDP je i omogućio ovaj referendum nemijenjanjem Zakona o referendumu. Ali dobro, lijepo je da su shvatili kako se radi u kampanji.
Je li netko bio na marševima danas? Kako je bilo?
Pokušala sam se ne nervirati oko ovog referenduma. Doma smo komentirali, čim je ovo krenulo, da ako prođe iduće na tapeti će biti zabrana pobačaja, pa potpomognute...
Jučer sam naletila na jedan članak i toliko sam se nanervirala - netko je tu napisao kako ovo nije referndum protiv mpo. Nažalost je.
http://gong.hr/hr/izborni-sustav/kam...-stranka-jos-/
Stvarno jadno.
Protiv!
Možda, možda u mome gradu omjer bude drugačiji nego se u prethodnim postovima predviđa:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...diskriminacije
bravo Rijeka!