prezgana juha je suspenzija przenog brasna. jaja samo glume dodatak
Printable View
Sad si me zbunila, pa nema mlijeka u ajnpren juhi, Malo se zažuti brašno na masnoći, doda sol i voda i kad zakuha, ulije se jaje istučeno kao za kajganu, promiješa i ugasi kad zakuha. Bar je meni tako u sjećanju. Nije da to kuham. Ni jedem :) Ja sam si za ručak teleći šnicel na naglo, bez začina, malo soli. I bananu poslije ručka. I gladna sam. Izdržat ću do 5, valjda. Imam goveđu juhu sa mrkvicom. Tako bih komad fine, čokoladne torte, ali nemam ju, a sigurno ju neću raditi. Moja lijenost je super za moje kile.
D: smoothie cikla, banana, sumski voce, chia, psyllium
R: poriluk sa sampinjonima i jajima, peceno povrce i kupus salata
Mo: jabuka
V: zelena salata s paprikom, kapulom, rikulom, maslinama i prsutom
Dan 14 :sp:
Vecera samo salata? Mozes zaspati? Meni bi zeludac krulio od gladi? Osim ako u salati nije bar 100g prsuta? Stvarno, koliko je tu prsuta? Ovo ostalo je jako mrsavo...
E da i malo indijskih orascica u salati i sezam.
Minimalist,
Otkud crpis ideje.za ove obroke? Kreativni su (iako.meni nedostatni za najest se).
A svojima pretpostavljam kuhas uobicajene obroke.Svaka cast da.ti se.da.toliko toga pripravljat i za obitelj i za.sebe.
Pinterest najčešće a i imam nekoliko zdravih kuharica. Jako volim kuhati i eksperimentirati. Svi moji obroci su prakticki gotovi u pola sata, jedino meso iz pecnice mrvu dulje. I nikad ne radim samo sebi, moji sto jedu varijantu toga. Tipa jucer sam sebi pekla povrce a njima krumpir u istoj pecnici, muz jeo oboje. Kad radim pesto, sebi spiraliziram batat i tikvicu a njima skuham tjesteninu.
meni je misteriozno kako netko može doručkovati smoothie (npr.moj muž). mi često smutamo u pola 7, u pola 8 popijem kavu s mlijekom na poslu, a onda u 9 ili trčim u pekaru ili jedem bilo što (ako netko ima čips, čokoladu, kekse-daj što daš). ako odem gladna na sastank a nemaju grickalice na stolu onda se posvađam s prvim tko mi nešto prigovori.
inače mi je to dovoljno za večeru, možda i ručak ali ujutro nikako.
U tjednu 4 puta doručkujem smoothie a 3 nekakav omlet s povrcem. Indukcija mi je još van funkcije, pa se to malo promijenilo. Baš mi fali indukcija, sve ručkove pečem u pećnici, dosadilo mi je više.
Pa to, moram osjetiti da bih znala da je konkretno :lool:
:lol: :lol: :lol:
Mi smo se prije u društvu zezale, kako nas je paralelno bilo trudno 5 ili z, da sva hrana bijele boje je dijetalna. Sladoled od vanilije, bijela linolada, raffaello :mljac: :lol:
A najgore je kad ti susjed ujutro radi smuti, pa te svako jutro u 6 probudi drndanje onoga čime to "smuti".
Inače, ne bih ja to pila, ni da mi plaćaju. Nikad, ni slučajno. Radije svaki sastojak pojesti-popiti posebno, ali izmiješano-neeeeee.
Nabubre u zelucu valjda, pa zavaraju glad
Chia nabubri za par minuta. Ja ih stavim u šalicu i prelijem s malo vode.
moje iskustvo je da treba malo vise od par minuta
ako ih zelim brzo konzumirati, stavim ih u malo mlijeka i zagrijem u mikrovalnoj
ili u hladno mlijeko navecer, i ujutro su taman kako treba
Treba najmanje 10 min za chia da nabubri
Ja sam chia sjemenke obicno jela u jogurtu, pricekala bih 15-ak minuta, bilo je dovoljno. A u smoothie bih ih ubacila sa smrznutim vocem pa bih pricekala da ne bude prehladno za piti i taman bi chia nabubrila.
Dan 15.
D: smoothie cikla, banana, šumsko voće, chia, psyllium
R: juha, peceno povrce, kobasica, zelena salata
Mo: jabuka
V: salata tuna, avokado, paprika, kiseli krastavci i kupus
Cikla i banana zajedno ?! Znam da se za hranu ne kaze: fuj, ali ovo je tako strasno: fuj, da ni zamisliti ne mogu. Ni boju, ni konzistenciju, brrr. Sad cu sanjat strasne snove u kojima netko mora piti tu kombinaciju. I to jos zblendanu! Ijao, hihihihi :) ;)
Beti, moja kcer iz 1.osnovne je probala i fin joj je. Ne sudi dok ne probas ;-)
Necu probati. Volim i ciklu i bananu, super fina i zdrava hrana, ali ne bih mijesala. Ja volim jesti. :)
chia - da malo nabubri i otpusti hranjive tvari dosta je 10-15min ali tko hoće radit puding ili jako ugustit neke stvari (da bude želatinasto) mora ostavit preko noći u frižideru/van...
spominjana alternativa steviji je erythritol,popularan radi onih 0 kalorija...
kome smeta okus stevije može provat kokosov šećer,ima isti okus ko' bijeli ali je puno zdraviji i što je najvažnije ima nizak GI!
nisam ni ja pobornik smoothija jer volim žvakat hranu,a i nije li žvakanje način za potaknut lučenje sline i želučanih sokova da bi bolje probavljali?
Minimalist, pogodi sto pijem?
Smoothie :lool:
Kupila sumsko voce za tortu, sjetila se teme i prenamjena je bila neizbjezna :mrgreen: