Bubilo Bubich prvotno napisa
Ma jok, saša, nije mi uopće odgovorio na niti jedno pitanje... i opet populizam teški:
"250 tisuća zaposlenih u javnom sektoru a jedan od najneučinkovitijih javnih sektora ne samo u Europi, nego u cijelom svijetu"
Je li SDP ikada pokušao smanjiti broj zaposlenih u javnom sektoru? Ok, on više nije u SDP-u.
No gugl opet kaže da u tih 233 tisuća (on je zaokružio na 250) spada i zdravstvo i školstvo na koje otpada 130 tis. zaposlenih. Dakle, manipulira brojkama. Ili ja loše guglam.
"Ministarstvo obrazovanja poklonilo je 215 milijuna (malo manje od pola iznosa!) kuna Sveučilištu u Mostaru"
Ovo sam loše izguglala da je 28 milijuna kuna godišnje, valjda on zna bolje. Ili je isto nešto zaokružio, zbrojio iznose za više godina, a ne u jednoj godini, no ajde, ja sam loše izguglala... No, zašto je ovo točno problem? Tko će brinuti o našim Hrvatima u BiH ako nećemo mi? Tko može Bandiću prigovarati što plaća udžbenike djeci u Petrinji? I slična pitanja...
"Vlada je za 2020. godinu dala 155 milijuna kuna više za kupovinu novih auta nego 2018. godine"
A možda je vozni park star i više se isplati kupovati nove automobile nego održavati stare? I slični argumenti...
"Vlada je za građevinske objekte u 2020. godini odlučila dati 1,3 milijarde kuna - skoro 580 milijuna kuna više nego 2018. godine"
Koje objekte? Objekte koje mora izgraditi / renovirati zbog obaveza prema EU? Vrtiće? Škole? Koje objekte? Koji objekti su u državi nevažni?
Mislim, zvučim kao najveći zagovaratelj ove Vlade, a prva sam napisala da bih ukinula ovu državu, protjerala pola stanovništva i anektirala se drugoj državi... ali ide mi na živce i populizam.
Ne vjerujem nikome u državi da može napraviti pravu i ispravnu preraspodjelu milijuna i milijardi.