Imaš kakvih novosti?
:-)
Printable View
Inače, da pohvalim malenoga, sve je bolji i bolji...Prava je maza, samo bi se mazio i bitno mu je da smo svi doma, onda je najsretniji.
A evo i par slikica mog mezimca:
http://public.fotki.com/Deaedi/bongo/
jeiii, welcome magriz :-D
ajme deadi, kako je simpa :zaljubljen:
jooj, abi je imala tjedan dana proljev. majko mila. bili smo na moru i toliko se valjda nagutala mora da je sedam dana samo, da prostite s*ala.
ne znam kako to spriječiti, sad me strah voditi ju više, a žao mi je jer skroz uživa.
deadi baš je jako sladak.
cvijeta nisam imala pojma da psi žele piti more (naš pije na jarunu, potoku i svakoj lokvi, tako da nas to vjerojatno čeka). je li abi plivala?
Deaedi, prekrasan psić, baš je sladak čupko... :)
Inače, naše pseće "bezpelenaštvo" ide skroz o.k., osim kaj joj tu i tam "pobjegne" pišanje (valjda i od sreće koji puta), ali sam zadovoljna s obzirom da pesekica ima ravno 2 mj., a kaka obavezno vani (u dvorištu), na travicu...
Za par dana imamo treće cijepljenje i onda ćemo moći ići u prave šetnje, tj. upoznati svijet izvan dvorišta, baš se veselim. A i na kilaži je dobila u manje od mj. dana 700 g., tako da sad princeza ima ravno 2 kg!
joj, ni ja nisam imala pojma.
možda dođe pameti, taj dan je pila i pila i pila. i onda veselje.
nije zaplivala, al falilo joj je mrvicu :mrgreen: išla je u more dok joj nije voda došla do nosa, i onda nazad. i tako sto puta. još su bila dva psa pa su srećom, oni vraćali lopticu :mrgreen:
da bespelenaštvo :lool:
ja se još uvijek svaki put čudim na korištenje pelena za pse, u moje doba :metuzalem: :mrgreen: je pseće bespelenaštvo bilo norma
cvijeto prvi put čujem za psa koji pije more
na plivanje smo našu naučili pomoću psećih keksića, to mi je bilo jedini put da sam koristila mito u odgoju pasa :mrgreen:
Ludara mala :lool:
Našoj je ispao zub :-( (8 g.). Ovdje ste skoro svi sa štencima, ali ima i nas među odraslima (lol, koristim množinu :mrgreen:).
Natezale smo igračku i na kauču sam našla zub, poprilično pokvaren. Nikad joj nismo prali zube, a bome niti ne da da joj otvaramo usta, ni šapu ne da, kamoli nešto drugo. Nisam skužila ni koji joj zub fali.
Baš mi je to bilo tužno. Nisam dramila, niti zvala njenog veterinara, pitala sam jednu poznatu curku - veterinarku, rekla je da je to OK ako normalno jede.
Sjećam se kad su joj zubi bili blještavo bijeli, u međuvremenu su postali smećkasti, k'o da puši 3 kutije dnevno.
Je li i vašim starijim psima (ili poznatima) stanje zubala takvo ili da ipak idemo vetrinaru?
Mi se bojimo anestezije pa sve nekako mislimo da je ovo u skladu s godinama, zapravo se bojimo.
evo me
pesica stiže za točno 16 dana :)
cura je, nije beba, ali je mladi pas i jako joj se veselimo (mališa i ja, muž nema pravo glasa :mrgreen: )
sad pregledavamo webshopove za pripremu - ogrlica, lajna, krevetić, posude za hranu, igračke...)
di ste vi to uzimali? vidim na ebayu ima svega toga za vrlo sitne novce
savjete amo!
Mi sve u Pet centru.
ali da dodam: uopće nisu baš za neku preporuku, obično se u takvim specijaliziranim trgovinama prodavači trude i hoće pomoći, a ovi - nula bodova.
optimist, mojem starom psu su s 12 godina (mislim) ispali zubi dok se tukao. ustvari jedan očnjak i jedan maleni prednji ostali su drugom psu u koži, a jedan mu je veterinar iščupao rukom. poživio je još par godina , a jeo je suhu hranu za mačke, štence i kuhano meso.
zaboravila sam napisati magriz, ako pesek nije malo štene mislim da bi trebali kupiti neki od onih "kožnih" proizvoda: štapić, šlapicu, kost - nešto za grickanje
Potpisivanje peticije za azil u Zadru: http://pseci.net/peticija-za-azil-zadar.html
Naša kujica je dobila mengu. Ništa nisam o tome znala ali nisam je baš ni očekivala s njenih 6 mjeseci.
a naša još nije :/ barem ne primjetno, sad se već malo i brinem.
male kujice se ranije potjeraju
a naša nit je dobila, nit će dobiti :mrgreen:
al kako ono kažu, smire se poslije sterilizacije?
jea, rajt, ova naša je stvarno pas pun energije, a, što je super, to se nekako i na nas prelijeva, oš neš, tko te pita :mrgreen:
Naša se prvi put tjerala s 5 mjeseci.
Mima, koliko je tvoja stara?
Smireni poslije sterilizacije? Mo'š si mislit :mrgreen: Jedino se malo smire poslije 3. godine, nisu non-stop prištekani, ali i dalje budu dovoljno ludi kao i prije (ako je pas takav po naravi).
10 mjeseci.
Ovakvih nije bilo kad se naša tjerala, imala je crne sado-mazo :storma:
http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...aste-crne.aspx
:lol:
I postao je pravi pospanac. Do 10h nije za ništa, kakva šetnja....Pišanje obavi oko 5,6 h ujutro na pelenu i do 9h ne izlazi iz svog šatora, a onda se još sat, dva samo premiješta i dremucka. To mi se moram reći, jako dopada :-) Nisam baš za one rane šetnje, kad sam ga prvih dana u piđami i jakni šetala u 6h ujutro.
Tako je prva šetnja oko 11h, što nam je idealno. Kako su dani sada prekrasni, pola popodneva smo vani, od 17-20h i uživamo...
nekak su mi preveliki za svinjske :D
Strasno, jadne zivotinje
Vala baš! Bolje da su ih pustili da se izjurcaju po livadi i uvaljalju u blato!
za 3 dana nam dolazi pesica i moram planirat sterilizaciju u skoro vrijeme. kad je najbolje to obavit i koliko traje oporavak?
Mislim da je najbolje sa 6-7 mj, prije prvog tjeranja, tako kaze nas vet
Oporavak traje par dana, dobro je kastraciju obaviti prije ljeta i vrućina, mada se može i tada.
vec se jednom tjerala, nemam tu izbora.
hoce li biti ok ako to obavimo recimo petak pa preko vikenda budem s njom doma? ne bih ju htjela odmah sokirati jos i s tim kad nam dode doma
Naravno, to je najbolje. Neka se privikne na vas i stekne povjerenje, nemojte ju odmah na sterilizaciju.
tako smo mi, u petak ujutro u osam sam ju ostavila kod veterinara, u 4 je mm došao po nju. i to ga je dočekala veselo, na nogama. pa je došla doma i do navečer spavala i rigala. sutra ujutro je već bila ok, i u stvari, problem je bio kako ju držati kolko tolko mirnom radi šavova. nije dobila ni ono oko vrata.
I mi smo tako, obavili u petak, da budemo s njim preko vikenda. Oporavak je bio OK, jedino si je stalno čupao konce, čim bi mu na sec skinuli okovratnik, pa ga je stalno morao nositi, nekih 6 dana. I taj okovratnik je skidao, grizao, baš ga je to zezao. Ali nismo imali izbora, navaljivao je ranu stalno.