Ekice, evo ti odgovor.
Printable View
Zašto vas to uopće bode?
Kak stoji farmacija ove godine? Prošle godine je bila 76-77+,što nisam očekivala,možda je i to normalno ,ali prije nisam gledala tu školu uopće
Da raščistimo: je li u sustavu javno vidljivo temeljem kojeg parametra je netko dobio 1 dodatni bod?
Da ili ne.
Ne znam za alergiju na kikiriki i bod za to, ali znam za srčanu pogrešku i slične probleme... i majku s onkološkom dijagnozom, i slično.
A kome se prijavi, ne znam jer još nisam u tim vodama, ali da znam za to i da idem pisati okolo po forumima, pisala bih i dopis ravnatelju škole i u cc stavila MZO. Jer ovo sve što se napisalo tu za lažne, to su pouzdani podaci, konkretni ljudi i djeca i škole, ili ne?
Francesca, upravo takvi kod tebe navedeni trebaju i dobiti bodove
Mada i ekičina `samo alergija na samo kikiriki' može imati puno dublje probleme,za koje ti na sreću ne znaš da postoje
Nikoga se ne tiče po kojoj osnovi se neko dijete upisuje, pogotovo ako to dijete kasnije bude netko tko čini razliku u svijetu ili barem nekom malom lokalnom kozmosu, a ne samo na upisnoj listi.
Mozda zbog obrazovanja koje tom nekom djetetu pruzi mipc u koji se upisao na temelju nekakvog dodatnog boda koji se giti ne sviđa to dijete postane famozan poslodavac meni, giti, našoj djeci ili kome god. Mozda dobije peiliku koju inače ne bi. A mozda bude jadno i frustrirano jer ide u razred s djetetom čija je mama njemu i forumu objavila strukturu njegovih upisnih bodova i posramila ga isključivo na osnovu toga.
Ja ne želim da mi djeca odrastaju u svijetu i društvu u kojem je to ok i zanimljivo i prihvatljivo.
Analiziraj ako tako liječiš feler koji te muči, ali barem zadrzi SAMO za sebe
Bas me zanima na koji se nacin dobije bod samo za alergiju na kikiriki. Jer po mojoj informaciji se ne dobije. Obzirom da mi je dijete vjestaceno na medicini rada ( iz drugih razloga) i nikakav bod nije dobio na svoje alergije. Iako je bio ogranicen sa mogucnostima upisa u odredene skole zbog alergije.
Upravo to netko vidio samo alergiju na kikiriki,a zapravo je još gro stvari uz to,što treća osoba ne zna,a i zašto bi trebala znati
Piše u stilu pišem napamet
Sicijalnoekonomskiili zdravstveni problemi,ali ne i koji tip. Ali ja to onaj iz glave,
Mislim da ipak neki ovdje gledaju zemlju u kojoj živimo kroz ružičaste naočale. Šifra Hirvatinčić.
I nije problem u onima koji su se s dodatnim bodom upisali već u onima koji nisu imali taj bod i nisu se upisali. Tko je njima dao šansu.
Nekoliko nas ovdje je napisalo da nismo "išli" po dodatni bod iako nam djeca imaju dijagnozu za koju se taj bod dobiva. Mi smo valjda glupi. Ili nesnalažljivi.
Pa to sam si i mislila! Dakle, možemo samo nagađati je li neko dijete više ili manje bolesno ili nije bolesno uopće ali je doktor nekaj zmuljao jer su roditelji inzistirali a doktor je pristao jer su si frendovi ili slično?!
A di je tebi problem, pa tvoja djeca su se upisala gdje su htjela ?!
Tvoj neangazman oko upisa koji si više puta spomenula je tvoj izbor ć, ali i nedostatak potrebe za istim
I ako misliš na mene, ja sigurno nisam ta koja svijet gleda ruzičasto niti sam naivna. U svakom žitu ima kukolja, ali nije sav urod kukolj
Pa ako dijete ima bod, onda ima bod! Zakaj ne bi imalo ako ima osnova?! Zato kaj su roditelji moralne vertikale? Ne kužim....
Moje dijete NEMA (i nadam se da ne bude imalo sljedeće godine) nikakve dodatne bodove jer je nema osnova. I želim da ih nema! A ako bi imalo, onda bi imalo! Nisam ja da to biram! Ne bi bilo fer da nema ako ima osnova. Aaaaaaaaaaaaa
Gita NE navodi danse zdravstveni bod vidi. Ona kaže samo da 95 djece ima dodatni bod. Pa da vidimo temeljem kojih je to stavki moguće doći do JEDNOG dodatnog boda:
• na osnovi rezultata postignutih na natjecanjima u znanju
• na osnovi rezultata postignutih na natjecanjima u organizaciji školskih sportskih društava
• kandidat sa zdravstvenim teškoćama
• kandidat koji živi uz jednoga ili oba roditelja s dugotrajnom teškom bolesti
• kandidat koji živi uz dugotrajno nezaposlena oba roditelja
• kandidat koji živi uz samohranoga roditelja korisnika socijalne skrbi
• kandidat kojem je jedan roditelj preminuo
• kandidat koji je bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi
• kandidat koji je pripadnik romske nacionalne manjine
DEVET stavki koje nose taj jedan bod.
Zašto mislite da je većina došla sa zdravstvenim bodom? Pa JAKO veliki broj djece s državnih natjecanja iz razlčitih predmeta i razreda dolaze u MIOC. Jako puno je dugotrajno bolesnih i nezaposlenih roditelja. Ima ih i ponešto samohranih pod socijalnom skrbi ili preminulih. Sigurna sam da ima i onih s kompliciranim zdravljem, a zaista ne vjerujem da ih je baš JAKO PUNO s lažnim zdravstvenim bodom, ali je, naravno, moguće i izvjesno da se netko i provukao.
Činjenica je da naprosto svi skupa govorite stvari napamet.
Ajde si radije pogledajte jel su svi podaci djeteta i vas u redu napisani, mada je rok bio za to danas
Moja frendica radi na skolskoj medicini i kaze da prema kraju 8.r krece zivkanje roditelja koji su malo umrezeniji i "jaci" sa upitima kako doci do boda za zdrav.problem.
U principu dijete ulazi sa svim papirima u ordinaciju lijecnika medicine rada bez roditelja , tamo lijecnici gledaju dijete i papire. Da li je netko dosao s laziranim nalazima (?) Ili ima vezu na medicini rada (?) nije nemoguce, ali sigurno nije pravilo. Neki su mirovine kupovali sto ne bi dali par tisuca eura ne bi li navukli bod za MIOC :alexis:
Prvo kupis MIOc , a kasnije mirovinu :uteg:
Naravno, ako griješim i ako negdje piše da 95 kandidata ima zdravstveni bod, molim vas ispravite me.
Meni je to i dalje u kategoriji "ne izazivaj vraga"
Djetetu dati lažnu dijagnozu zbog jednog boda, aloooo! Ili misliti bez dokaza za bilo koje dijete s bodom da mu je dijagnoza lažna. Ajme meni
Bod na zdravlje dijete bi trebalo dobiti ukoliko zbog zdravstvenih problema nije uspjelo savladati gradivo i postići dobre rezultate. I sad, ako dijete ima odlične ocjene cijelu OŠ, usprkos dijagnozi, to vrijedi i za njih? Po pravilu za didjelu boda, ne bi trebalo.
I još me zanima, ako je netko dobio jedan bod jer je osvojio 3. mjesto u sportu, pa nisu to roditelji zmuljali, ne? Preostaje zdraljve djeteta i ovo socijalno-ekonomsko. To je problem? Koje od to dvoje je veći problem? Socijalno ekonomsko je kad je jedan roditelj umro ili je dugo bolestan, ne?
I potpisujem zadnje pistove od sirius i Francesce.
Da čoksa, vidi se da je bod na zdravlje al se ne vidi dijagnoza.
Nije samo to. Nego su djeca sa odredenim bolestima i stanjima ogranicena u izboru skola.
Ako imaju dobre ocjene i nemaju poteskoce u savladavanju gradiva -super. Idu u gimnaziju jer ona nema ogranicenja za kronicare i osobe sa invaliditetom.
Ako imaju poteskoce u ucenju , invaliditet i kronicnu bolest ...tu nastaje problem. Vecina strukovnih skola ima ogranicenja na zdravstveno stanje.
Npr. moj sin je imao ogranicenje gotovo na sve tehnicke smjerove koji ukljucuju terenski rad zbog obicne alergije na ambroziju i trave zbog koje ima astmu ( ali vrlo kontroliranu). Ali u isto vrijeme nije dobio nikakav bod na zdravstveno stanje.
Mala koja ima puni ozbiljniju dijagnozu i ozbiljan invaliditet ima ogranicenje za upis u vecinu strukovnih skola koje zahtjevaju fizicki rad, stajanje na nogama, rad u visokoj temperaturi i jos hrpu toga.
Ma da, izmišljamo svi koji kažemo da ima lažiranih bodova i dodamo poneki primjer. Ili kada se zove školska medicina pojačano krajem 8.razreda, onda je to informiranje, nego šta.
Francesca, nije alergija lažna, u konkretnom slučaju. I možda je Jelena.O i pravu, možda nemam pojma štp je još u pozadini nego sam površno gledajući dijete x godina zaključila da nije zbog alergije dijete vodilo ograničavajuć život niti nešto bilo ometeno u učenju.
I to opet neće ništa značiti samo za sebe, nego bi bilo zanimljivo vidjeti ima li jednak postotak dodatnih (zdravstvenih i/ili socio-ekonomslih) bodova u sličnim školama. Ali ako je netko i mislio "kopati" takve podatke, obzirom na hajku ovdje, čisto sumnjam da će ih objaviti
Nije nikakva hajka nego mene to sve tek čeka i pojela bih se od muke da mi dijete ne upadne tamo di želi i može zbog nekog izmišljenog problema nekog drugog dejteta! Ako je izmišljen, čuli bi me! Ali ne po forumima!
Bod se ne dobiva po defaultu.
I moja je izvrstan đak iako se na prijemnom jako prepala. A bod bi joj vjerojatno smanjio stres.
Iako je moja frendica svoje dijete malo i "zaribala" s dodatnim bodom. S tim da njeno dijete je stvarno tako bokesno da je i puno izostajalo s nastave. Uglavnom, dodatni bod mu je omogućio upis u jaču gimnaziju, koja se na kraju pokazala preteška
No uopće ne znam zakaj tu tipkam. Nemam nikog više za upis u SŠ
Kak ne? Školska je prati cijelo vrijeme i u svim papirima joj piše dijagnoza.
Za sport se isto dobije po defaultu, ne?