Naravno da roditelji stoje iza tih bodova, ali ja stvarno ne razumijem što je u tim brojevima "na izvol'te" i što je tu neprimjereno? Otkriti strukturu bodova djece koja upisuju određenu školu? Meni je problematično zašto to inače nije vidljivo, a i zanimalo me jer to opet neću vidjeti, dok ne dođe red na mlađe dijete. Nikom nije čudno što je u drugim školama neusporedivo manje djece s dodatnim bodovima? Zar to nije pokazatelj da nisu baš svi ti bodovi zaslužno dobiveni?
Među djecom s izravnim upisom, su djeca koja na prijemnom imaju 5 i 4,75 bodova i kapa do poda im.
Nije u redu napraviti analizu bodova primljene djece, ali je u redu da neka djeca ostanu ispod crte, iako imaju bolje napisan prijemni ispit od nekih koji su upali, a možda nisu trebali. Pa zar je vama normalno da od 208 primljenih samo 72, odnosno trećina upada, a da nema dodatne bodove? 31 ima izravni upis i ostaje 105 primljene djece s dodatnim bodovima, a njih 52 ne bi upalo da tih bodova nema! To je svako drugo dijete! Istina iza tih bodova su djeca, ali su i djeca svi oni koji su prijemni napisali bolje, a upao je netko tko je imao snalažljive roditelje!
U tim godinama još uvijek učimo djecu da se rad i trud uvijek vrate.