Stranica 201 od 298 PrviPrvi ... 101151191199200201202203211251 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,001 do 10,050 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    veliki potpis. pogotovo na drugi dio.
    bodovi su dostupni na uvid samo djeci koja se upisuju, nisu svima "na izvol'te" i jako je neprimjereno dijeliti ih ovako okolo
    Naravno da roditelji stoje iza tih bodova, ali ja stvarno ne razumijem što je u tim brojevima "na izvol'te" i što je tu neprimjereno? Otkriti strukturu bodova djece koja upisuju određenu školu? Meni je problematično zašto to inače nije vidljivo, a i zanimalo me jer to opet neću vidjeti, dok ne dođe red na mlađe dijete. Nikom nije čudno što je u drugim školama neusporedivo manje djece s dodatnim bodovima? Zar to nije pokazatelj da nisu baš svi ti bodovi zaslužno dobiveni?
    Među djecom s izravnim upisom, su djeca koja na prijemnom imaju 5 i 4,75 bodova i kapa do poda im.

Nije u redu napraviti analizu bodova primljene djece, ali je u redu da neka djeca ostanu ispod crte, iako imaju bolje napisan prijemni ispit od nekih koji su upali, a možda nisu trebali. Pa zar je vama normalno da od 208 primljenih samo 72, odnosno trećina upada, a da nema dodatne bodove? 31 ima izravni upis i ostaje 105 primljene djece s dodatnim bodovima, a njih 52 ne bi upalo da tih bodova nema! To je svako drugo dijete! Istina iza tih bodova su djeca, ali su i djeca svi oni koji su prijemni napisali bolje, a upao je netko tko je imao snalažljive roditelje!
    U tim godinama još uvijek učimo djecu da se rad i trud uvijek vrate.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

edit: teško je upisati pm gimnazije, opće i jezične nije toliko teško

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi iz kojih predmeta su četvorke.
    hrvatski i matematika, engleski.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kud baš to. To se boduje u svim školama.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    a blago mi se za dvije godine

znači li to ako si prijavio 6 škola da možeš odustati od neke pa se prijaviti u neku drugu, ili se samo šaltaš između 6 prijavljenih?

(neću više pitati, obećajem)
    Willow, samo ti pitaj.
    Ni meni nije baš sve jasno, a moja djeca trenutno prolaze kroz to .
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 05.07.2021. at 15:52

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Trenutna situacija za PMG je:
    X gimnazija zadnji na listi 79,70 bodova
    Lucijanka 78,47
    V gimnazija 78,93
    nije to još konačno, ali u PMG situacija stvarno nije dobra za one s pokojom četvorkom. Ovi upisi i to šetanje po listama stvarno predugo traju

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kud baš to. To se boduje u svim školama.
    a ježi ga, tako je ispalo .
    Ispravak, u 6. iz hrvatskog ima peticu.

Neka on meni ostane ovako kao i do sada, ja najsretnija na svijetu.
    Ali zna da sada u 7. mora još jače potegnuti.
    Tko preživi, pričat će.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bitne su ocjene u 7. i 8. razredu, tu svaka nosi bod. Ovo prije se gleda samo prosjek i to ne ruši puno bodova.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Lucijanka 78,47
    V gimnazija 78,93
    nije to još konačno, ali u PMG situacija stvarno nije dobra za one s pokojom četvorkom. Ovi upisi i to šetanje po listama stvarno predugo traju
    Je li to stanje s 'prelivenim' miocom i prelogom?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bitne su ocjene u 7. i 8. razredu, tu svaka nosi bod. Ovo prije se gleda samo prosjek i to ne ruši puno bodova.
    ok. Hvalaaaaa, puno.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li to stanje s 'prelivenim' miocom i prelogom?
    Da. Ali čini mi se da je u X i Lucijanki jako mala razlika prije/ poslije, u V je dosta veća razlika.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može jedno pitanje:
    - u prvom izboru si dva mjesta ispod crte ali iznad crte je nekoliko njih kojima je to drugi ili treći izbor - znaci ako oni upadaju u svoj prvi izbor crta se pomiče i upadaš i onda se učenik seli sa programa koji mu je drugi izbor (i u koji sigurno upada) na taj prvi izbor? Malo mi mozak ne funkcionira …pa da bas nešto kolosalno ne zeznemo …

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da upadju u prvo izbor, ne bi bili vidljivi na listi s drugi izborom
    tako da ne računajte na njih da će sigurno upasti u prvi izbor, nadaju se do zadnjeg trena

tako drugi vide vas na svojim listama, vide vas pod vašim drugim izborom jer ne trenutno ne upadate u prvi izbor
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 05.07.2021. at 16:42

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ok…thx!

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lucijanka 78,47
    V gimnazija 78,93
    Dakle X. je nešto jača nego prošle godine, V. je pala za skoro bod, kako sada stvari stoje... Imaš li uvid možda u PM I.gim (ili opće, navodno je i tamo ludilo), Prelog, III. gimnaziju...?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se te Upisne ljetne igre zaključavaju?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni nema baš ništa problematično u ovoj analizi Gita-xy i zapravo se nadam da će(š) napraviti analizu i za V, Prelog, I. ili neku još od tih "razvikanih" škola.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nikom nije čudno što je u drugim školama neusporedivo manje djece s dodatnim bodovima? Zar to nije pokazatelj da nisu baš svi ti bodovi zaslužno dobiveni?
    Ne, to može biti eventualno pokazatelj da djeca s dodatnim bodovima u Zagrebu preferiraju jednu određenu školu. Iz ovakve analize nema baš nikakvog dokaza o "zasluženosti" tih bodova.

Što se tiče djece s izravnim upisom, ona ne moraju pristupiti prijemnom ispitu, tako da me malo čudi da ih ima toliko koji su ipak izašli na prijemni znam da uvijek ima i onih koji baš žele na prijemni iako ne moraju, ali nisam mislila da ih je više od 1-2 po generaciji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Willow, samo ti pitaj.
    Ni meni nije baš sve jasno, a moja djeca trenutno prolaze kroz to .
    Možeš stisnuti i neku novu ili noviji opciju,osim onih u kojima nisi pisao prijemni.ali ako je ta sedma onda jednu bripep,ne možeš izbrisati neku u kojoj je pisan prijemni.

Možeš šetati da vidiš gdje bi bio ,kad bi bilo. Ali one koje ostanu 7.7. po tom rasporedu se upisuješ

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A kad se 7.7. zakljucavaju liste? U ponoć?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, to može biti eventualno pokazatelj da djeca s dodatnim bodovima u Zagrebu preferiraju jednu određenu školu. Iz ovakve analize nema baš nikakvog dokaza o "zasluženosti" tih bodova.

Što se tiče djece s izravnim upisom, ona ne moraju pristupiti prijemnom ispitu, tako da me malo čudi da ih ima toliko koji su ipak izašli na prijemni znam da uvijek ima i onih koji baš žele na prijemni iako ne moraju, ali nisam mislila da ih je više od 1-2 po generaciji.
    Izravan upis piše i kod djece koja se školuju "prema rješenju ureda..." Svaka škola ima određeni broj mjesta po tom rješenju i navedeni učenici moraju pisati prijemni jer ih obično ima više od broja rezerviranih mjesta.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    A kad se 7.7. zakljucavaju liste? U ponoć?
    Nekada su se zaključavale u 12.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Moj je i dalje prvi na listi. Ništa ne kupujem, samo se hvalim . Bio je u jednom trenu drugi ali taj nije prošao prijemni. Tako da mirno čekamo 7.7.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni bi bilo zanimljivo da gita napravi statistiku za graficku skolu, skolu za medicinske tehicare i skolu za osobne usluge posebno smjer fotograf.
    Mogli bi onda izvuci bolje zakljucke.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.07.2021. at 17:32

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A poveznica između najpopularnije matematičke gimnazije i npr. grafičke škole je točno koja? Koje bi to zaključke mogli izvući?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naplavomzalu bravo za dijete!! I trebaš se hvaliti!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    A poveznica između najpopularnije matematičke gimnazije i npr. grafičke škole je točno koja? Koje bi to zaključke mogli izvući?
    Pa statistiku koliko djece tamo ima dodatni bod. Ili izravni upis. Ne razumijem? Najpopularnija matematicka gimnazija je nesto posebno pa nju ne upisuju djeca nego vanzemaljci?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Izravan upis piše i kod djece koja se školuju "prema rješenju ureda..." Svaka škola ima određeni broj mjesta po tom rješenju i navedeni učenici moraju pisati prijemni jer ih obično ima više od broja rezerviranih mjesta.
    Ta djeca su pisala prijemni u ranijem terminu i njihovi rezultati su objavljeni zasebno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Najpopularnija matematicka gimnazija je nesto posebno pa nju ne upisuju djeca nego vanzemaljci?
    Skoro da je tako ali, nije samo do roditelja čija djeca upisuju srednju, imam dojam da si i sama škola namjerno stvara takav imidž u javnosti.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja i dalje imam problem s tim analizama.

Gita, iza tih šifri su djeca. Koja su se mozda jako trudila u tom svom sportu, mozda imaju prilično ozbiljan problem zbog kojeg su posegnula za tim upisom prwko ureda.... , Mozda im je kuća neupotrebljivanakon potresa, pa roditelji šalju svoje pametno dijete u školu u zagreb. Mozda, mozda, mozda... A sigurno te se ne tiče. Meni se čini da je mioc tvoja frustracija. Jer nisi se baš slomila izanalizirati bilo koju drugu školu. Sustav je trul, ali nije od jučer takav i neće se promjeniti ako ti kopaš po realno tajnim podacima uskog kruga DJECE.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa statistiku koliko djece tamo ima dodatni bod. Ili izravni upis. Ne razumijem? Najpopularnija matematicka gimnazija je nesto posebno pa nju ne upisuju djeca nego vanzemaljci?
    sirius pa baš je zato zanimljivo ovo za MIOC jer u drugim gimnazijama nije takva situacija, bar nije bila prije dve godine

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znamo to jer gita nije analizirala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se sjećam sa upisa, ali analiza je svakako dobrodošla.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gita, a kako znaš da od ovih koji su dobili dodatni 1 bod nije to bod od natjecanja (ono sudjelovanje na državnom natjecanju)
    to stvarno treba nagraditi

MIOC je oduvijek bio top škola, jedino se prije nije tamo baš gurao netko tko nije bio zaljubljen u matematiku

a danas svi hoće u MIOC, i oni kojima bi realno možda više odgovarala opća ili jezična gimnazija
    valjda zato što MIOC fakat je odlična škola s profesorima koji imaju jako dobar pristup djeci i rezultati su im odlični
    Posljednje uređivanje od Willow : 05.07.2021. at 18:28

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se sjećam kad je moja upisivala da sam gledala V. tu uz MIOC koji je ona htjela. Puno puno manje dodatnih bodova je bilo kod djece u V.toj. Kako je to bilo prije 3 godine, nisam zapamtila. Odnosno mislim da su dodatni bodovi djece u V.toj bili na znanje i sport, a MIOC je imao baš dosta " zdravstvenih" bodova

Al da, ti dodatni bodovi su bitni u školi koja ima prijemni.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

analizom drugih PM gimnazija dobio bi se podatak je li postotno podjednak broj djece s dodatnim bodom i u tim školama ili mioc prednjači što svakako ne mora znači ništa. Možda su stvarno sve čisti papiri, vrhunski sportaši, teške socio-ekonomske priče, a baš eto djece hoće u tu jednu, najelitniju školu. :D

babyboys što bi bilo tajno, ne razumijem? I iza podataka na "rudniku" stoje prava, živa djeca, da se možda ni tim podacima ne koristimo da netko ne bi bio povrijeđen? Evo, ne razumijem.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i dalje imam problem s tim analizama.

Gita, iza tih šifri su djeca. Koja su se mozda jako trudila u tom svom sportu, mozda imaju prilično ozbiljan problem zbog kojeg su posegnula za tim upisom prwko ureda.... , Mozda im je kuća neupotrebljivanakon potresa, pa roditelji šalju svoje pametno dijete u školu u zagreb. Mozda, mozda, mozda... A sigurno te se ne tiče. Meni se čini da je mioc tvoja frustracija. Jer nisi se baš slomila izanalizirati bilo koju drugu školu. Sustav je trul, ali nije od jučer takav i neće se promjeniti ako ti kopaš po realno tajnim podacima uskog kruga DJECE.
    potpis i na tebe
    lani su neki isto ovako analizirali i procjenjivali koje dijete je zasluzilo upis. izmedu ostalih i moje dijete (koje je sad zavrsilo prvi razred s odlicnim uspjehom) i nije to bas ugodno

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ovdje je teza da se ti zdravstveni bodovi lažno dodjeljuju. Pa prijavite sve za što znate da je varanje!!! A ja ne bih ovakve analize radila, osim da sam spremna da mi dijete ima neku od dijagnoza zbog kojih se dobije taj bod. Srećom nema, niti bude dobila bod na sport (na mamu LOL) ni na socijalne prilike.
    Ako netko muljari, na dušu mu. Ali ako znate da to radi, prijavite! A ako ne znate, nemojte špekulirati! Da ne bude karma is a bitch....

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    gita, a kako znaš da od ovih koji su dobili dodatni 1 bod nije to bod od natjecanja (ono sudjelovanje na državnom natjecanju)
    to stvarno treba nagraditi
    Pamtim li dobro da je prošle godine netko iznio podatak upravo o začuđujuće velikom broju djece s dodatnim "zdravstvenim" bodom u MIOC-u? Sigurno i od ovogodišnjeg broja dio otpada na bodove iz natjecanja znanja, ali skoro da bih se kladila da niti polovica

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Francesca85 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje je teza da se ti zdravstveni bodovi lažno dodjeljuju. Pa prijavite sve za što znate da je varanje!!! A ja ne bih ovakve analize radila, osim da sam spremna da mi dijete ima neku od dijagnoza zbog kojih se dobije taj bod. Srećom nema, niti bude dobila bod na sport (na mamu LOL) ni na socijalne prilike.
    Ako netko muljari, na dušu mu. Ali ako znate da to radi, prijavite! A ako ne znate, nemojte špekulirati! Da ne bude karma is a bitch....
    Kome se prijavljuje truli sustav koji dozvoljava da dr napiše potvrdu za dodatni bod na osnovu alergije na kikiriki? Djetetu koje se najnormalnije školovalo i ničim zbog te alergije bilo uskraćeno za vrijeme školovanja, ali su roditelji kada su naslutili da će biti ludnica s bodovima jednostavno taj bod "uzeli" i progurali dijete mrvu iznad 80 bodova i osigurali mu npr upis u X gimaziju u koju bez tog boda ne bi upao.
    I opet, to dijete možda bude fantastično u srednjoj, to dijete je i dalje super odličan učenik koji je imao tek pokoju četvorku tijekom školovanja. Što i dalje ne briše činjenicu da u neke škole, bez tog boda ne bi upao.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    potpis i na tebe
    lani su neki isto ovako analizirali i procjenjivali koje dijete je zasluzilo upis. izmedu ostalih i moje dijete (koje je sad zavrsilo prvi razred s odlicnim uspjehom) i nije to bas ugodno
    Ekice, evo ti odgovor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto vas to uopće bode?
    Kak stoji farmacija ove godine? Prošle godine je bila 76-77+,što nisam očekivala,možda je i to normalno ,ali prije nisam gledala tu školu uopće

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da raščistimo: je li u sustavu javno vidljivo temeljem kojeg parametra je netko dobio 1 dodatni bod?
    Da ili ne.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ne znam za alergiju na kikiriki i bod za to, ali znam za srčanu pogrešku i slične probleme... i majku s onkološkom dijagnozom, i slično.
    A kome se prijavi, ne znam jer još nisam u tim vodama, ali da znam za to i da idem pisati okolo po forumima, pisala bih i dopis ravnatelju škole i u cc stavila MZO. Jer ovo sve što se napisalo tu za lažne, to su pouzdani podaci, konkretni ljudi i djeca i škole, ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Francesca, upravo takvi kod tebe navedeni trebaju i dobiti bodove
    Mada i ekičina `samo alergija na samo kikiriki' može imati puno dublje probleme,za koje ti na sreću ne znaš da postoje

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nikoga se ne tiče po kojoj osnovi se neko dijete upisuje, pogotovo ako to dijete kasnije bude netko tko čini razliku u svijetu ili barem nekom malom lokalnom kozmosu, a ne samo na upisnoj listi.

Mozda zbog obrazovanja koje tom nekom djetetu pruzi mipc u koji se upisao na temelju nekakvog dodatnog boda koji se giti ne sviđa to dijete postane famozan poslodavac meni, giti, našoj djeci ili kome god. Mozda dobije peiliku koju inače ne bi. A mozda bude jadno i frustrirano jer ide u razred s djetetom čija je mama njemu i forumu objavila strukturu njegovih upisnih bodova i posramila ga isključivo na osnovu toga.

Ja ne želim da mi djeca odrastaju u svijetu i društvu u kojem je to ok i zanimljivo i prihvatljivo.

Analiziraj ako tako liječiš feler koji te muči, ali barem zadrzi SAMO za sebe

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da raščistimo: je li u sustavu javno vidljivo temeljem kojeg parametra je netko dobio 1 dodatni bod?
    Da ili ne.
    Da, mislim da je
    Posljednje uređivanje od babyboys : 05.07.2021. at 19:02

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bas me zanima na koji se nacin dobije bod samo za alergiju na kikiriki. Jer po mojoj informaciji se ne dobije. Obzirom da mi je dijete vjestaceno na medicini rada ( iz drugih razloga) i nikakav bod nije dobio na svoje alergije. Iako je bio ogranicen sa mogucnostima upisa u odredene skole zbog alergije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.07.2021. at 19:08

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mislim da je
    Kaj, piše baš dijagnoza?! Ili samo ono zdravstveni, natjecanja i socijalna situacija?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Francesca85 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj, piše baš dijagnoza?! Ili samo ono zdravstveni, natjecanja i socijalna situacija?
    Ma ne pise. To su urbane legende da se zna da iza boda stoji nekakva sitnica od dijagnoze koju su roditelji smuljali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •